Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft pārstāj uzturēt Skype 85% Windows darbinātu viedtālruņu

    Jaunākie raksti

    Oktobra noslēgumā Microsoft pārtrauks uzturēt un atjaunināt Skype programmatūru daudzos Windows darbinātos viedtālruņos. Tiek uzskatīts, ka Microsoft būs pametis aptuveni 85% no aktīvajiem Windows (Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 un pat dažiem Windows 10 Mobile) viedtālruņiem.

    Sliktā ziņa ir tā, ka Skype programmatūra šiem viedtālruņiem nebūs lejupielādējama no Windows Store, jo jau 2017. gada sākumā Microsoft grasās pārcelt Skype iespējas uz “mākoni”, tādējādi nokaujot jebkādas iespējas darbināt vecākas Skype versijas.

    Reklāma

    No Skype saziņas atvadīsies arī Windows RT operētājsistēmas izmantotāji un ir jārēķinās, ka Skype nebūs pieejams Android 4.0.2 vai vecākas operētājsistēmas izmantotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    26.10.2016 10:06

    atgādiniet, kas tas skaips tāds bija? un pie viena – kas bija WP?

    Skābene
    26.10.2016 10:10
    Reply to  Lapsinieks

    Tas, ka tu skype nelieto, nenozīmē, ka citi to nelieto! Ļoti daudzas ģimenes latvijā ar saviem bērniem ārzemēs sazinās tikai un vienīgi ar skype, neskatoties uz to, ka šis produkts tagad tiek virzīts kā korporatīvai saziņas risinājums.

    26.10.2016 10:17
    Reply to  Skābene

    Precīzi! Skype joprojām ir vairāk nekā 300 miljoni lietotāju un interesants ir arī fakts, ka Skype ir nozīmīgs rīks starptautiskajiem zvaniem: http://blogs.wsj.com/digits/2014/01/15/skypes-incredible-rise-in-one-image/

    Vienīgi mazs precizējums. Korporatīvai izmantošanai ir paredzēts Skype for Business risinājums, kas ir atsevišķs produkts.

    Lapsinieks
    26.10.2016 10:29

    300 miljoni globālam pasaules mēroga spēlētājam ir baigi maz… lai nu veicas ar biznesa sakārtošanu. manā paziņu/darba vidē skaipu praktiski vairs nelieto neviens. Sēžot tikai pie datora varbūt skaipam ir dažas priekšrocības, bet ja vazājas riņķī un izmanto viedās ierīces, tad skaips ir pein in ās.

    26.10.2016 10:35
    Reply to  Lapsinieks

    Nav īsti korekti tā teikt. Imho Skype joprojām ir viens no labākajiem (bezmaksas) rīkiem konferences videozvanu veikšanai.

    Lapsinieks
    26.10.2016 10:41

    mēs tagad par ģimenēm, kas mēģina turēties pie zaudētajiem emigrantiem runājam vai biznesa risinājumiem? Man ar neticās, ka lieli uzņēmumi savu biznesu varēs ilgi “konferencēt” bez maksas. Un par biznesu runājot – vai nesen necildināji konkurējošu izstrādājumu?

    26.10.2016 10:50
    Reply to  Lapsinieks

    Kuru tad?

    Kurlander
    26.10.2016 12:14
    Reply to  Lapsinieks

    Ja jau Skype ir old skūls… tad gribētos zināt, kas tad tagad ir trendā? Gan ģimenēs, gan biznesā?

    Lapsinieks
    26.10.2016 12:32
    Reply to  Kurlander

    es nezinu, kas ir trends. vienmēr balstos uz saviem novērojumiem. Par biznesu nevaru atbildēt – neesmu tādā sfērā, kur rīko konferences. Privātā saziņā nepazīstu nevienu, kas turas vēl pie skaipa. nepazīstu arī nevienu, kas domātu, ka videozvans ir kaut kāds trends. Videozvanam vispār ir sena vēsture, bet nekad tas nav iedzīvojies. Pāris reizes varbūt ir fun, bet ikdienā? Var jau būt, ka 100t vecmāmiņas sēž skaipā un skatās video, kā pzudušie bērni Īrijā lasa sēnes, varbūt. Es teiktu, ka pārsvarā vacaps. Bērni man sēž vacapā, tur viņiem dažādas grupas ar draugiem vai klasesbiedriem. Mums vecākiem skolā ar savas grupiņas – pasākumiem, transportēšanai uc. Manā izratnē skaipa lielākā problēma ir resursus rijošais softs un atsevišķa datu bāze kontaktiem. Abas šīs lietas varētu vai vajadzētu mainīt. Vacaps izmanto tavu telefongrāmatu. Ērti tak.

    26.10.2016 13:22
    Reply to  Lapsinieks

    Te mazliet prasās pēc precizējuma. Ar gadiem Skype kļūst mazāk rijīgs uz mobilajām versijām un šobrīd aktuālā versija ir kā diena pret nakti salīdzinot ar pāris gadus vecu aplikācijas versiju.

    Lapsinieks
    26.10.2016 13:27

    gan jau ka. bet ej nu tagad visiem pasaki: “a davai maucam kā senos laikos…”

    Kristaps Lācis
    26.10.2016 12:44
    Reply to  Lapsinieks

    Arī uz datora skype ir pei in ās..

    Lapsinieks
    26.10.2016 10:34

    aga. gandrīz trīs gadus vecs raksts :D

    Lapsinieks
    26.10.2016 10:25
    Reply to  Skābene

    esi baigais ģimeņu pazinējs? ar tādām pašām sekmēm apgalvošu, ka lielākā daļa ģimenes saziņai izmanto jau vacapu.

    Skābene
    26.10.2016 10:55
    Reply to  Lapsinieks

    Kas attiecas uz saziņu ar sievu, vai bērniem, tad jā, tur pārsvarā tiek izmantots Whatsapp vai Viber, jo tiek lietoti viedtālruņi. Bet saziņai ar omi, kurai ir atdots vecais ķapļops un iemācīti paši datora lietošanas pamati pamatā tomēr saziņai izmanto Skype, jo gluži vienkārši uz podziņnokias nevar palaist ne Whatsapp, ne Viber.

    Jānis A
    26.10.2016 11:33
    Reply to  Lapsinieks

    Taisnība, uz telefona skypu gandrīz neviens neizmanto no pazīstamajiem cilvēkiem. Personīgi neesmu instalējis ne uz androida, ne uz iphone’a, izņemot patestēt, bet uz datora, saziņai, izņemot skypu neko citu neizmanto (konkrēti par zvaniem un video, nevis kaut kādus tur facebook čatus), it īpaši vecāka gada cilvēki.
    Tā kā jā, skypes vēl joprojām ir super populārs.

    Skābene
    26.10.2016 10:07

    Pareizi dara, cik var ilgi mākslīgi elpināt mironi!

    OWC
    27.10.2016 13:48

    Lietoju no Lync pirmsakumiem nu jau Skype for Business. Kad Microsoft nomainiija Lync uz SFB, es biju loti skeptisks jo datoriem Skype bija masiiva programma. Tad mana paarlieciiba ka tas pats notiks ar Skype for Business. Un nomirs dabiigaa aizmirstiibaa. Bet kopsh paarejas domas ir mainiijushaas. Skype for Business ir stipri pretstataa pret ierasto skype. Iespeeja sazinaaties ne tikai ar Skype for Business lietotaajiem, bet arii ar parastajiem skype lietotaajiem. Ja atminja nevilj tad ir iespeeja sazinaaties arii ar citu servisu lietotaajiem. Papildus iespeja ir screen sharing abpuseeji, sarunas, video ierakstishana. Protams ir miinusi, ko diemzheel ar nozheelu jaasaka nav taa iespeja 60 min bez maksas menesii zvaniit uz vairaakaam valstiim telefona liniju. Kaa tas skars turpmaak paareejos skype lietotajus? Vai Microsoft izstradas jaunu versiju Windows Phone, vai atstaas aizmirstiibaa ar maajienu, laiks atjaunoties uz Windows 10 Mobile.

    Reklāma