Web Analytics
More
    Reklāma

    Coolpad Modena 2 apskats

    Coolpad Modena 2 ir glīts, bet visādi citādi visai vājš viedtālrunis (pat ņemot vērā cenu).

    Jaunākie raksti

    Coolpad var uzskatīt par visai lielu tā dēvēto Ķīnas viedtālruņu ražotāju, tas tiek gana plaši pārstāvēts Eiropā. Tātad ir visai droši iegādāties Coolpad viedtālruņus. Atļaušos atzīmēt, ka uzņēmums spēlē zemākajā līgā ar lētiem, bet nereti arī lēnīgiem viedtālruņiem.

    Pēdējo pāris gadu laikā daudzi lētu viedtālruņu ražotāji ir izkropļojuši jebkādas lielo ražotāju iespējas izveidot konkurētspējīgus budžeta klases viedtālruņus. Faktiski cenā līdz 200 eiro ir grēks nepamēģināt no Ķīnas iegūt daudz labāku viedtālruni, bet tas nebūs saņēmis garantiju. Viedtālruņa garantija mūsdienās ir visai maznozīmīgs jēdziens, jo akumulatoram tā ir tikai pusgads, ekrānu sasišanu labākajā gadījumā var apdrošināt, bet ne labot garantijas ietvaros. USB pieslēgvietas izļurkājas dabiski.

    Reklāma

    Coolpad būs īstā izvēle, ja ceri uz garantiju, tomēr nevēlies maksāt bargu naudu par Samsung vai Apple produkciju.

    modena-2-018

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow ar CoolUI 8.0 saskarni
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 720 x 1280, ap 267 ppi, tā dēvētais 2.5D aizsargstikls ar noapaļotiem sāniem, ekrāna attiecība pret kopējiem izmēriem 73%
    • Procesors: Mediatek MT6735P, četri Cortex-A53 1.0 GHz kodoli, Mali-T720 MP2 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G Cat.4 (band 1 (2100 MHz), 3 (1800), 8 (900), 7 (2600) 20 (800)
    • Kameras: 8 megapikseļi, Sony IMX219 sensors, f/2.2 objektīvs, autofokuss, HDR, LED zibspuldze. 720p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS
    • FM radio: ir
    • Papildus: 2 SIM kartes, e-kompass
    • Izmēri un svars: 154.5 x 76.5 x 7.9 mm, 143 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2500 mAh
    • Krāsas: melna vai zelta
    • Cena: ap 145 eiro interneta veikalos

    modena-2-003

    Izskats un uzbūve

    Coolpad ar Modena 2 ir gājis visai interesantu ceļu, uzsvars ir likts uz viedtālruņa izmēru un izskatu, bet mazāka vērība pievērsta ekrāna izšķirtspējai un ātrdarbībai. Manuprāt, šāda pieeja padara Coolpad Modena 2 par pensionāru telefonu – ekrāns ir liels, bet ne ar gaidīto izšķirtspēju. Diez vai ekrānā kādreiz brauks Real Race 3 mašīnas, drīzāk tur tiks lasīta Lauku Avīze.

    Kā jau 5.5 collu ekrāna viedtālrunim pieklājas, kopējie viedtālruņa izmēri ir visai grandiozi, papildus artavu šajā visā piemet visai platas ekrāna apmales. Nez kāpēc viedtālrunim ir tikai 2500 mAh akumulators, kaut biju gaidījis vismaz 3000 mAh.

    modena-2-011

    Coolpad Modena 2 nedaudz glābj noapaļotas ekrāna aizsargstikla malas, bet tāpat citiem ražotājiem 5.5 collu viedtālruņi ir izdevušies mazāki. Coolpad Modena 2 ir 7.9 mm plāns, bet tas ir iegūts uz niecīgā akumulatora rēķina. Plānuma apbrīnošanu traucē no kopējām viedtālruņa līnijām pamatīgi izceltā kameras acs.

    Pogu novietojums ir visai nesaprātīgs, pat manai pieklājīgi lielajai plaukstai ekrāna ieslēgšanas pogas novietojums šķiet pārāk augsts. Pogu varēja izvietot vismaz trīs centimetrus zemāk, un tas viedtālruņu valodā ir aptuveni kā no Rīgas līdz Rēzeknei. Lecot uz vienas kājas. Sniegputenī. Tumsā. Pret kalnu.

    Coolpad Modena 2 akumulators nav nomaināms, SIM kartes ir ievietojamas speciālā atvilktnītē. Pietiekami moderni. Uzskatu, ka kopumā Coolpad Modena 2 ir pat ļoti glīts viedtālrunis, bet tas ir līdz mirklim, kad to ieslēdz.

    modena-2-014

    Ekrāns

    Kā jau minēju, Coolpad Modena 2 “uzspiests” uz izmēru un izskatu, tomēr jau sausa tehniskā specifikācija brīdina uzmanīties no zemas ekrāna izšķirtspējas. Brīnumi nenotiek, Coolpad Modena 2 ekrānam ir visai zema 720p izšķirtspēja, kas 5.5 collu ekrānā dod tikai 267 ppi ekrāna punktu blīvumu. Šāda izmēra ekrānā piederētos 1080p izšķirtspēja. Tiesa, zemā izšķirtspēja nāk par labu procesora noslodzei, bet attēls un burti ir viegli miglā tīti, kad tos salīdzina ar līdzīga izmēra 1080p izšķirtspējas ekrāniem.

    Coolpad Modena 2 ekrānu sedz tā dēvētais 2.5D aizsargstikls (ar noapaļotām sānu malām), kas nav saņēmis nekādu cildenu Dragontail vai Gorilla Glass aizsargstikla nosaukumu. Labā ziņa ir tā, ka Coolpad Modena 2 ekrānam ir pirkstu nospiedumus atgrūdoša aizsargkārta, mani novērojumi liecina, ka ekrānu nav nemaz tik viegli saskrāpēt. Tātad vismaz aizsargkārta ir cienījama.

    modena-2-022

    Ekrāna IPS tehnoloģija ir drīzāk atbilstoša viedtālruņa cenai. Bet visatbaidošākās ir platās sānu apmales, kas jau ir kļuvušas par Coolpad viedtālruņu atpazīšanās zīmi. Šo es tiešām no visas sirds nesaprotu. Coolpad speciāli pasūta tik briesmīgas pamales? Pat visneieinteresētākie Čungladešas dizaina kopētāji (Apple uztaisa dizainu, to nosper Xiaomi, no Xiaomi nosper kaut kāds Kjūbots, tad no Kjūbota sper čungladešieši) neko tādu neuzdrošinās likt savos telefonos.

    Programmatūra un ātrdarbība

    Coolpad Modena 2 ir ticis vaļā no gandrīz visām liekajām reklāmas lietotnēm, viedtālrunī atradīsi tikai WPS ofisu, i tas pats ir atinstalējams. Toties Coolpad ir gājis Huawei un citu ražotāju ceļu, izveidojot iebūvētu drošības un atmiņas tīrīšanas lietotni. Tā gan nav atinstalējama, bet brīžiem to gribētos uzskatīt par pārlieku agresīvu.

    Pie katras lietotnes instalēšanas no Google Play veikala, Coolpad sistēmas tīrītājs lietotni pārbauda ar pašam vien zināmu antivīrusu programmatūru. Kam tas ir nepieciešams? Daļēji antivīrusu pārbaudi var atslēgt, tad tā tik ļoti netraucē. Iebūvētais atmiņas tīrīšanas rīks ir visai standartizēts, te nekādi pārsteigumi nav gaidāmi. Ik pa laikam tiks pieprasīta tīrīšana, kādus pārsimt megabaitus gan jau izbrīvēs.

    Programmatūras izskata kopēšana nekur tālu nav jāmeklē. Uzkrītoši nokopēta no apakšas izslidināma rīkjosla, tā, protams, paķerta no Apple. Visa pārējā lietotāja saskarnes ideja un kameras saskarne ir patapināta no Huawei.

    Atzīšos, ka Coolpad Modena 2 saskarne kopumā būtu uzskatāma par visai ērti lietojamu. Patika, ka viedtālruņa atmiņa nav pārsātināta ar reklāmas lietotnēm.

    Ātrdarbība ir vāja, tomēr ikdienas niekiem ar Mediatek MT6735P 1.0 GHz četrkodolu procesoru pietiks. Protams, sintētiskās veiktspējas testi norāda uz paknapām viedtālruņa spējām. Kaut vai lietotņu atjaunināšana tikko ieslēgtam viedtālrunim ir vismaz 40 minūšu akcija.

    Pieminēšu, ka ar vienu uzlādi Coolpad Modena 2 izdzīvos knapi dienu, pat pilnīgā tukšgaitā ar ievietotu SIM karti un ieslēgtu Wi-Fi viedtālrunis izēda 20% no enerģijas.

    modena-2-021

    Fotogrāfijas

    Coolpad Modena 2 ieguvis Sony IMX219 sensoru, kas it kā izklausās labi vai pat ļoti labi, tomēr līdz mūsdienīgam sniegumam īsti “nevelk”. Sony IMX219 sensoru raksturo 8 megapikseļi, kā arī tas saņēmis f/2.2 objektīvu. Kamera atbalsta HDR uzņemšanu, tai ir LED zibspuldze un autofokuss. Lielākais mīnuss būs video uzņemšana ar maksimāli 720p izšķirtspēju.

    Manuprāt, Coolpad Modena 2 neveicas īpaši labi ar trokšņu noturēšanu normas robežās. Pat gaišā pievakarē vērojami pamatīgi trokšņi, sliktākā apgaismojumā kamera vairs pat nespēj īsti nofokusēt, jo nenormālie trokšņi visu attēlu padara mīkstu un pūkainu.

    modena-2-foto-009 modena-2-foto-004 modena-2-foto-007

    Man jāatzīst, ka Coolpad Modena 2 kamera visai labi uzvedās labā izgaismojumā. Ik pa laikam būtu bijusi vēlme atvērt kameras lietotnes Pro režīmu, jo automātiskais režīms taisa pārāk gaišas fotogrāfijas. Diemžēl Coolpad Modena 2 ekrānā bildes bija kaut cik ciešamas, tikai pēc ielādēšanas datorā var redzēt, ka pie to uzņemšanas būtu vēl jāpiestrādā ar manuālām iespējām.

    Zinot Coolpad Modena 2 cenu – nav slikti, bet neļauj sevi apmānīt ar Sony IMX219 sensora pieminēšanu.

    Noslēgumā

    Nekad neesmu bijis liels Coolpad zīmola fans tieši vājprātīgo ekrāna sānu malu dēļ, turklāt iepriekš ražotājam ir bijusi vēlme reklāmās attēlos pamatīgi mānīties ar apmaļu platumu. Arī šoreiz nav ideāli, bet ir pieņemami.

    Ļoti veiksmīgs izdevies Coolpad Modena 2 izskats, viedtālrunis tiešām ir glīts, plāns, ērti noturams rokās. Drusku neveiksmīga ir ekrāna bloķēšanas pogas atrašanās vieta. Šāda izmēra viedtālrunim gribētos vismaz 3000 mAh akumulatoru.

    modena-2-010

    Programmatūras jomā ir redzams progress – gandrīz visas reklāmas lietotnes ir izmestas mēslainē, to vietā nākusi vienota viedtālruņa darbības optimizēšanas lietotne, kas dažkārt mēdz būt pārāk uzmācīga. Neglīši sagadījies no Apple nokopēt no apakšas izbraucošu izvēlni, bez tās mierīgi varēja iztikt. Kameras lietotne dikti atgādina Huawei redzēto.

    Coolpad Modena 2 kameras sniegums šādai cenai ir gandrīz pieņemams. Pieļauju, ka ar nelielu pacietību un statīvu apveltīts meistars no 8 megapikseļu Sony sensora spētu izvilināt gandrīz ciešamas fotogrāfijas.

    Coolpad Modena 2 ir gandrīz pērkams budžeta klases milzis, bet Ķīnas plašumi par šādu cenu piedāvā jau 1080p ekrānus, par kārtu ātrākus procesorus un dažkārt pat 3 GB RAM.

    modena-2-007

    Patika

    + dizains

    + 2 GB RAM

    Nepatika

    – lēna darbība

    – švaks ekrāns

    – vēl švakāks akumulators

    – skaļi reklamēta kamera dod vājus attēlus

    Coolpad Modena 2 ir glīts, bet visādi citādi visai vājš viedtālrunis (pat ņemot vērā cenu).

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    4
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    2
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    24.10.2016 09:49

    >Viedtālruņa garantija mūsdienās ir visai maznozīmīgs jēdziens, jo akumulatoram tā ir tikai pusgads

    šķiet, ka Latvijā prasību par jebko joprojām var pieteikt 2 gadu laikā no pirkuma brīža. Tas, ka ražotājs ieraksta par pusgadu baterijai, būtībā ir tikai izvairīšanās no atbildības, pret ko var vērsties oficiālā ceļā. Tagad raksta baterijai pusgadu, sagribēs dos 3 mēn. un beigās nedos garantiju baterijai vispār?

    24.10.2016 09:56
    Reply to  x

    Vot tieši par šo pirms 15 min ar Kristapu diskutējām. Par akumulatoru garantijām īstas skaidrības nav, laikam būs jājautā PTAC.

    x
    24.10.2016 10:10
    Reply to  Artis Abols

    telefons mūsdienās (jebkura lētā elektronika) arī ir neremontējama prece, kas laika gaitā zaudē lietojamību ))

    vienkārši tādu komponenšu (kurām parasti nedod garantiju) kā baterijas, eļļas, bremžu kluči utt. garantija balstās uz pieņēmuma, ka garantijas nav vai tā ir īsa, bet vajadzētu vienkārši balstīties uz principa, ka komponente nedrīkst kļūt nelietojama strauji. Tas, ka baterija zaudē ietilpību, ir pavisam normāli, vienkārši tā nedrīkstētu strauji izbeigties īsā laika sprīdī. Interesanti – ja beidzas strauji ar termiskajiem blakusefektiem, ražotājs nepīkst un atlīdzina, savukārt ja nav ugunskura – uzskata ka viss ir normāli.

    Mārtiņš Vācietis
    24.10.2016 10:23
    Reply to  Artis Abols

    Nu bet auto akumulatoriem arī dod 2 gadus garantiju, pie pareizas ekspluatācijas!

    Lapsinieks
    24.10.2016 10:37

    nu labi – skaidrs, ka var iedot, ņemot vērā, ka aķa cena sastāda 0,X no mašīnas vērtības

    Mārtiņš Vācietis
    24.10.2016 10:41
    Reply to  Lapsinieks

    es runāju par veikalā jau nopirktu nākamo aķi, lietotai automašīnai!

    Lapsinieks
    24.10.2016 10:43

    ā. skaidra lieta.

    Jokman
    24.10.2016 10:36

    Gribētu uzzināt statistiku cik Coolpad ir nopirkts LV. Man jau liekas ka Meizu par nedaudz lielākām naudiņām piedāvā krietni labāku telefonu. Nu bet par mūsu JUST5 labāks taču ir?

    Lapsinieks
    24.10.2016 10:40
    Reply to  Jokman

    visi tie mediatek lētuči ir vienādi mēsli (ar vienādām problēmām: nestabilitāte, nedraudzēšanās ar gps utt). helio sērija vēl turas līmenī, laikam.

    Daris
    24.10.2016 21:48
    Reply to  Lapsinieks

    Blēņas, Meizu 2 nav ne vaina.

    Kristaps Lācis
    25.10.2016 16:17
    Reply to  Daris

    Ir gan!

    GGrs
    24.10.2016 14:10

    kursors.lv – lēti, briesmīgi telefoni, dārgas un nepieejamas mašīnas :D

    24.10.2016 15:08
    Reply to  GGrs

    OK, turpmāk būs tikai Vertu telefonu apskati :)

    GGrs
    24.10.2016 15:12

    o, tad būs dārgi, briesmīgi telefoni un dārgas, nepieejamas mašīnas, big up :D kāda velna pēc coolpad ja aktuāls ir iphone 7 (nu vairs jau nav, jo vecs) uuun goole pixel (jā jā nevar nopirkt) par LG V20 vispār nekādu ziņu (jā jā netirgo LV, bet to pašu var teikt par xiaomi mi band, ko gan Jūs cītīgi apskatīsiet :) )

    Lapsinieks
    24.10.2016 15:59
    Reply to  GGrs

    kas tad tev īsti ir aktuāls – aifons vai LG (kas tas vispār tāds ir?)?

    GGrs
    24.10.2016 22:45
    Reply to  Lapsinieks

    Viss, kas jauns, nevar jau tikai par Huawei interesēties un fanot

    LOOK
    24.10.2016 16:34

    Kā jau Artis iepriekš minēja, ja budžets ir ierobežots, tad 1-1,5 gadus vecs flagmanis būs daudz vērtīgāks pirkums. Un galvenais apmierinās pat ļoti prasīgu lietotāju.

    x
    24.10.2016 17:27

    Paskatījos bildes, nu nesaprotu, kur tur kas tāds, kur vainīga kamera. Daudzi sižeti izvēlēti (apzināti, neapzināti?) tādi, kur pusi līdz 3/4 kadra aizņem tumšākas matērijas un loģiski, ka nelielais gaišais apgabals ir izdedzis. Tāpēc eksistē ekspozīcijas kompensācija, tajā nav nekā neparasta vai, apollospīčā runājot, biedējoša vai šokējoša. Manuprāt, nav vērts cepties par šādiem sīkumiem. Vai cilvēku uztveri būtu izmainījuši uzņēmumi no aparātiem, kuri pēc noklusēšanas katru kadru salasa no vairākām ekspozīcijām? Protams, šeit daudz kas atkarīgs no kameras softa, to vienmēr var uztaisīt gudrāku, bet vainot pašu foto moduli man šķiet ne īsti taisnīgi.
    Klaviatūra ar šausmīgo troksni arī nav pārsteigums – kamersofts ieraudzīja gluži melnu kadru, nodomāja – o, nakts! – un uzstūma ISO uz maksimālo. Sīkmatrica un augsts ISO = šaize, atkal nekā pārsteidzoša. Vienkārši jāieriktē zemākais ISO, jāiegriež ekspozīcija -2 un jāatbalstās ar elkoņiem pret galdu, lai garās eksp. laikā nedreb rokas – un viss izdosies!

    Gatis
    31.10.2016 23:23

    Varētu uz testu paņemt alcatel idol4

    Incis
    23.05.2017 11:52

    Rodas sajūta, ka drīz gribēsiet fotografēt un filmēt ar atejas birstīti.
    Man telefons vajadzīgs saziņai un internetbankas ID, tāpēc man šis aprāts ir pat ļoti pa prātam un pa kabatai

    nana
    07.03.2019 10:05

    Par spīti visiem “guru-komentētājiem” – telefons pats kā tāds nav nemaz zemē metams, un pat n-tās reizes zemē kritis, sities un dauzīts – dzīvs, ekrāns nesaplīsis un darbojas.Kurpretim samsungi, huaweji un visādi citādi pretī cilpo ar zirnekļtīkliem uz ekrāna un apšarpotiem korpusiem…
    Jā, pēc 2 gadu intensīvas lietošanas ir kļuvis lēnīgs un klusāks, bet normālai ikdienas lietošanai ir pat ļoti labs… tik šeit laikam to vairs nopirkt nevar :)))

    Reklāma
    Coolpad Modena 2 ir glīts, bet visādi citādi visai vājš viedtālrunis (pat ņemot vērā cenu).Coolpad Modena 2 apskats