Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla paziņo: visas mūsu automašīnas ir pašbraucošas

    Jaunākie raksti

    Elektro automašīnu ražotājs Tesla ir paziņojis, ka visi ražotāja aktuālie mašīnu modeļi, to skaitā arī Tesla Model 3, jau ir saņēmuši un turpinās saņemt uzlabotas pašbraukšanas iespējas. Turklāt Tesla automašīnas pārspēj cilvēku braukšanas drošībā.

    Tesla automašīnas saņēmušas astoņas kameras, kas visu laiku pieskata apkārtni, kameras un sensori kopā spēj pārskatīt līdz 250 metriem ap automašīnu. Tieši tāpēc Tesla automašīnas ir daudz drošākas lietū, sniegā, miglā un citos sliktas redzamības apstākļos. Ražotājs apgalvo, ka tikko uzlabota visu 12 ultraskaņas sensoru darbība, kas tagad nodrošina divas reizes lielāku attālumu “pārskatīšanu”.

    Reklāma

    Paziņojums no Tesla nāk laikā, kad Vācija ir uzsvērusi elektro automašīnu ražotājam neizmantot reklāmās pašbraukšanas iespējas, jo tās nav līdz galam izstrādātas. Autopilot autonomās vadības sistēma ir uzskatāma par atbalstu vadītājam nevis padara Tesla par pilnvērtīgu pašbraucošu automašīnu.

    Tesla vadītājs Īlons Masks tam nepiekrīt, uzskatot, ka Tesla automašīnu pašbraukšanas spējas ir lieliskas, un iespēja ar Tesla automašīnu neiekļūt avārijā ir augstāka, nekā tas vidēji statistiski ir ar cilvēka vadītu mašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.10.2016 09:43

    Pašbraucošajam pajūgam jau vairāk kā 100 gadi.

    YX
    20.10.2016 10:07

    Tad, kad Teslas autopilots darbosies arī uz ceļa Rīga-Ērgļi, tad varēs apgalvot, ka automašīna ir pašbraucoša…

    Kaspars
    20.10.2016 18:34

    Vai autopilotam nevajag “redzēt” ceļa līnijas, lai tas vispār darbotos? Ja tā, tad es nesaprotu ar ko ir drošāk sliktas redzamības apstākļos..
    Un vel mani ļoti interesē kā tā mašīna uzvedas uz slidena ceļa..melnā ledus, teiksim

    Krotow
    21.10.2016 11:57

    Patiešām – jāuzraksta Maskam, lai atsūta pāris autopilota teslas pārbaudēm pa mūsu 2. šķiras un grants bezceļiem.

    Reklāma