Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft vadība apstiprina jaunu Nokia viedtālruņu iznākšanu

    Jaunākie raksti

    Nokia telefonu un viedtālruņu stāsts ir kļuvis visai sarežģīts. Nokia no 1998. līdz 2012. gadam bija lielākais mobilo telefonu ražotājs pasaulē. Sākotnēji bija tikai Nokia, bet 2014. gada aprīlī telefonu biznesu no Nokia iegādājās Microsoft (Microsoft Mobile), jo Nokia nespēja pielāgoties jaunajiem viedtālruņu izstrādes ātrumiem.

    2016. gada maijā tika paziņots, ka HMD global pērk daļu no Microsoft Mobile pamata mobilo tālruņu biznesa. Vienlaikus HMD global noslēdza atsevišķu vienošanos ar Nokia par tā zīmola izmantošanu mobilajos telefonos un planšetdatoros līdz 2024. gadam, kā arī ieguva nepieciešamos patentus. Pārējo Microsoft Mobile pamata mobilo tālruņu biznesu (ražošanas un izplatīšanas infrastruktūru) iegādājās Taivānas elektronikas ražotājs Foxconn (faktiski Foxconn meitas uzņēmums FIH Mobile).

    Reklāma

    Microsoft Āzijas divīzijas vadītājs James Rutherfoord intervijā apstiprinājis, ka no Nokia gaidāmi divi jauni Android viedtālruņi, tomēr to iznākšana tiek gaidīta ne ātrāk par nākamā gada martu. Līdz tam laikam no Nokia zīmola gaidāmi tikai tā saucamie feature phone. Zināms, ka Nokia grasās piedāvāt arī planšetdatoru, bet par to sīkākas ziņas netika sniegtas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    19.10.2016 10:38

    Tā arī neiebraucu vai telefonus rašos MS, HMD vai foxconn
    Un vai tas ir tas pats par kuru rakstījāt te?
    http://kursors.lv/2016/10/11/tuvojas-nokia-d1c-viedtalrunis-ar-android-7-0-nougat/

    Kristaps Broks
    19.10.2016 12:15

    Kaut kur lasīju, ka gaidāmas 2 ierīces 16. gada 4/4 un divas ierīces 17. gada 1/4

    P.
    27.10.2016 13:07

    Es arī nesapratu. Tad kurš drīkst tagad ražot telefonus ar Nokia zīmolu? Pati Nokia, Microsoft vai Foxconn?

    Reklāma