Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija eksperimentē ar dronu ietriekšanu lidmašīnās

    Jaunākie raksti

    Bezpilota lidaparātu jeb dronu pieejamība ir novedusi pie valstu valdību satraukuma par dronu ietekmi uz civilo aviāciju. Tiek ziņots, ka Lielbritānija līdz gada beigām noslēgs un publicēs pētījumu par iespējamiem dronu draudiem lidmašīnām. Pētījumā tiks izmantotas armijas nepieciešamībām izmantotās lidmašīnas, turklāt lidmašīnas neatradīsies lidojumā. Pētījumu ir aktualizējusi Amazon un Google vēlme veikt piegādes ar dronu palīdzību.

    Iepriekš tika ziņots, ka pagājušā gada laikā ASV Federālā aviācijas pārvalde saņēmusi 678 ziņojumus par lidojošu lidmašīnu tuvumā esošiem bezpilota lidaparātiem, tomēr pēc pamatīgākas izpētes atklājies, ka tikai 3.5% saņemto ziņojumu drons tiešām ir novērots bīstami tuvu lidmašīnai.

    Reklāma

    Jau šobrīd ir zināms, ka nelielām lidmašīnām bezpilota lidaparāti nevar nodarīt būtisku kaitējumu, jo dronu svars parasti nepārsniedz 1.5 kilogramus, bet piegādes droni ir lielāki un daudz smagāki. Eiropā gada laikā mazāka izmēra lidmašīnas ar droniem saskrējušās trīs reizes, cietis tikai lidmašīnu krāsojums.

    Droni daudz vairāk apdraud lielās pasažieru lidmašīnas, jo to ātrumi ir lielāki un drona ieraušana dzinējā var beigties ļoti bēdīgi. Lidmašīnu sadursmēs ar putniem no 1988. gada gājuši bojā 255 cilvēki un ASV vien putni nodara 900 miljonu dolāru skādi lidmašīnām gada laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.10.2016 11:54

    Nu, attapās….vispirms rada nozari un tad pēta, kā tā ietekmēs citas, senākas nozares.

    Cilvēce ir kā pērtiķis, kas ar rungu sit sev pa dažādām vietām un salīdzina sitienu spēku. Uzmanība jāpievērš nevis vārdam “sitieni”, bet gan “runga” – primāts ir spējis izveidot darbarīku, ieroci – tātad ir cerība, ka kautkas sanāks. Tiesa, nav garantijas, ka eksperimentators uzkrāj zināšanas ātrāk kā spēj izgudrot jaunus rīkus. Bet tāds nu ir primāta liktenis. Tie, kam ego neļauj saukt sevi par primātu, var mierināt sevi ar folkloru par dievišķo izcelsmi (riba, vai varbūt mats ko radītājs izvilka no vienas vietas un uztaisīja cilvēku).

    Lapsinieks
    19.10.2016 11:58
    Reply to  x

    panesās verbālā caureja? nesajauci šo vietni ar ierasto cehs.lv?

    Daris
    19.10.2016 22:14
    Reply to  x

    Interesanti, kāds sakars folklorai par pērtiķi ar dronu problemātiku, filozof?)

    Krotow
    19.10.2016 18:39

    No foto redzamā Syma X5C plastmasnieka kaitējuma nebūs praktiski nemaz – tas cauri turbīnai izies svilpdams. Vairāk jāuztraucas no lielajiem filmēšanas droniem, kas jau paši bez kameras sver 2+ kg.

    Daris
    19.10.2016 22:16

    Jāuztraucas par apbruņotiem vai ar spragstvielām piebāztiem droniem.

    x
    19.10.2016 23:34
    Reply to  Daris

    da labi, gan jau iemācīsies palaist raķeti uz drona vadības signāla avotu.
    gan jau arī tagad māk.

    Reklāma