Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch uzskatāms par precīzāko viedpulksteni ar optisko sirdsdarbības sensoru

    Jaunākie raksti

    Apple ir daudz un dikti stāstījis par Apple Watch 2 izcilo darbību, īpaši izceļot sirdsdarbības sensora funkcijas. Klīvlendā veiktā pētījumā noskaidrot, ka tiešā Apple Watch 2 ir uzskatāms par visprecīzāko mērierīci tirgū ar optisko sirdsdarbības sensoru.

    Kopumā pētījumā piedalījušies 50 pieauguši, veselīgi cilvēki, kuru sirdsdarbība pieskatīta ar elektrokardiogrammu un viedpulksteņiem, lai noskaidrotu, kurš no pulksteņiem ir visuzticamākais. Pētījumā tika pārbaudīta Fitbit Charge HR, Apple Watch, Mio Alpha, Basis Peak un Polar H7 krūšu jostiņa. Mērījumi tika veikti miera stāvoklī, ejot un skrienot.

    Reklāma

    Ar 99% precizitāti var lepoties tikai Polar krūšu siksniņa, bet jostiņas daudziem nepatīk, jo to izmantošana nozīmē vēl vienu aksesuāru, daudziem jostiņas šķiet lieks apgrūtinājums. Tiek uzskatīts, ka gandrīz jebkura krūšu jostiņa kopā ar sporta pulksteni dos gandrīz ideālu sirds sitienu attēlojumu.

    Apple Watch pētījumā ieguva 90% precizitāti, kamēr vairāki citi konkurenti knapi iekļāvās 80% precizitātē. Bieži lamātais Fitbit ieguva 84% uzticamību (kas, protams, nozīmē 16% kļūdas), tādējādi Fitbit ierindojās tikai nedaudz virs Basis Peak 83%. Fitbit jau ir paziņojis, ka uzņēmuma veiktajos testos Fitbit aproces vienmēr spējušas iekļauties 94% precizitātē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GGrs
    14.10.2016 10:54

    Viens pētījums ar nieka 50 cilvēkiem galīgi neko nenozīmē… Kur tad tas Philips aparāts, kas esot medicīniski testēts vai kā nu tur rakstījāt… Šitas jau tādā Delfu stiliņā. ikursors.lv ;)

    GGrs
    14.10.2016 10:58
    Reply to  GGrs

    http://kursors.lv/2016/08/02/philips-izlaiz-mediciniski-precizu-viedpulksteni-ar-cetru-dienu-darbibas-laiku/
    Rekur tas arī tas Philips

    Kā var paņemt 4 aparātus un virsrakstā teikt ābola pulkstenis ir vislabākais…

    Edgars Sosnars
    14.10.2016 12:42
    Reply to  GGrs

    Tas gan, ar 50 cilvēkiem varētu pietikt, labākajā gadījumā, vidusskolas līmeņa pētījumam.

    digitalk
    15.10.2016 02:57
    Reply to  Edgars Sosnars

    vai tad šie bija medicīniska aparāta pētījumi? notestēja rotaļlietas :)

    Reklāma