Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia X Performance apskats

    Xperia X Performance parāda, ka ar ražotāju kaut kas nav gluži ideāli. Baigi vajag naudu!

    Jaunākie raksti

    Vai kāds vēl atceras Sony Xperia Z2 viedtālruni, kas iznāca tālajā 2014. gada aprīlī? Es atceros! Tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena – metāla apmales, stikls, tobrīd šerpākais Qualcomm Snapdragon 801 procesors kopā ar nekur citur neredzētu 3 GB RAM, lielas ietilpības 3200 mAh akumulators, ūdens un putekļu noturība, 5.2 collu 1080p ekrāns, FM radio.

    Kāds tam ir sakars ar tik ļoti modernu Xperia X Performance viedtālruni? Ļoti tiešs, ja neskaita mazāku akumulatoru, mazāku ekrānu, neesošu FM radio un prastāku dizainu.

    Reklāma

    Tieši tā! Esmu pārkvalificējies no Xperia zīmola fana par izbrīnītu kuģa grimšanas vērotāju. Sony Mobile kopš Xperia Z2 nav sasnieguši neko, ja neskaita augstākas cenas, vājāku dizainu un katastrofālu atpalicību kameru tehnoloģijās. Lai man cenšas piedot Sony, bet kādam tas beidzot bija atklāti jāpasaka.

    xperia-x-performance-016

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 1920, ap 441 ppi, skrambudrošs Triluminos ekrāns, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 820, divi 2.15 GHz Kryo kodoli un divi 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 (64 GB versija teorētiski būs kopā ar 2 SIM kartēm), microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, apt-X), 4G
    • Kameras: 23 megapikseļi, 5520 х 4140, 1/2.3” matrica, 24 mm f/2.0 objektīvs, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana. 1080p ar 60 fps video (H.265, H.264). 13 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, High-Res 24-bit/192kHz audio atbalsts, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 2.0 (60% 30 minūšu laikā), IP68 mitruma un putekļu noturība
    • Izmēri un svars: 143.7 x 70.4 x 8.7 mm, 164.4 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2700 mAh
    • Krāsas: balta, grafīta melna, laima zelta, rozā zelta
    • Cena: ap 500 eiro interneta veikalos, ap 700 eiro pie operatoriem

    xperia-x-performance-013

    Tehniskā specifikācija

    Xperia X viedtālruņu sērija aizstāja Xperia Z sēriju Mobile World Congress izstādes laikā šī gada sākumā. Biju patīkamās gaidās, ko nu šoreiz Sony būs sagatavojis, kas būs izmainīts kopš ne visai veiksmīgāks Xperia Z5 viedtālruņu sērijas? Izrādās – nekas. Dizains paķerts no Xperia Z5, ekrāna bloķēšanas poga tā pati. Paga, cik bija Xperia X Performance cena? 700 eiro? Par to jau nu gan šodien vajadzētu piedāvāt kaut ko negaidītu, kādu iekārojamu jaunievedumu.

    Xperia X Performance kļuvis noapaļotāks, vienlaikus drusku zaudējot tieši dizaina niansēs Xperia Z5 sērijai. Bet tas ir tikai mans viedoklis! Xperia X Performance saņēmis slaveno, atsevišķi izdalīto kameras slēdža pogu, ko vairs neviens cits lielais ražotājs savos viedtālruņos neizvieto.

    Lai arī Xperia X Performance ir uzskatāms par šī gada sākuma pašu jaudīgāko Sony viedtālruni (tiesa, nesen tika izziņots Sony Xperia XZ modelis, tā nonākšana veikalos tiek gaidīta šomēnes), tomēr nekādi milzīgi vizuāli izdaiļojumi to neparāda. Xperia X Performance ir ļoti līdzīgs iepriekš apskatītajam Xperia X modelim – tas pats 5.0 collu ekrāns, 23 megapikseļu kamera. Xperia X Performance ir saņēmis ātrāku procesoru un IP68 ūdens un putekļu noturību, bet ar neapbruņotu aci šīs nianses nevar pamanīt.

    xperia-x-performance-009

    Interesanti, ka internacionālā Xperia X Performance versija ir saņēmusi pirkstu nospiedumu nolasītāju, kamēr ASV pircējiem ir jāiztiek arī bez tā, kas Xperia X Performance cenu (ap 700 dolāriem) nekādi nespēj attaisnot. Manuprāt, pirkstu nospiedumu nolasītāja izvietošana tieši uz ekrāna ieslēgšanas pogas ir izcils risinājums, tomēr arī visu laiku aktīva nolasītāja atrašanās viedtālruņa aizmugurē (LG, Huawei u.c. ražotāju viedtālruņos) ir gana ērta.

    Visai glīts izdevies metāla aizmugures noformējums, bet ar to ir jābūt uzmanīgam, jo metāls skrāpējas un to ir diezgan vienkārši iedauzīt, atstājot neglītas vagas uz Xperia X Performance muguras.

    Ne visai ietilpīgā Li-Ion 2700 mAh akumulatora darbības laiks – aptuveni pusotra diena ar visiem traki gudrajiem STAMINA režīmiem.

    xperia-x-performance-027

    Ekrāns

    Pieļauju, ka neesmu vienīgais, kurš Sony Xperia viedtālruņos jau vairākus gadus gaidījis un gandrīz vai nav sagaidījis ekrānu uzlabojumus. Viens milzīgs izņēmums bija Xperia Z5 Premium, tomēr Sony krāpās, ne visu laiku izmantojot pilnu viedtālruņa piedāvāto 2160 x 3840 izšķirtspēju. Xperia X Performance ir visai neinteresants 1080p izšķirtspējas 5.0 collu ekrāns. Varbūt tas arī piestāv vidējā klases Xperia X modelim, bet no tik dārga flagmaņa standarta 1080p IPS matricu neviens negaidīja.

    Xperia X Performance ir saņēmis ierasto komplektu – Sony Triluminos ekrānu ar X-Reality dzini, baltās krāsas balansa pielāgojumus un attēla uzlabojumus, bet tas pats bija arī Xperia Z3+ un, šķiet, arī vecākos Xperia modeļos.

    Kopumā man nākas atzīt, ka ap 1080p izšķirtspēju piecām ekrāna collām ir gana, bet no pārdošanas viedokļa tomēr prasītos 2560 x 1440 izšķirtspēja, kas jau kuro gadu tik labi sadzīvo ar Samsung un vairāku citu ražotāju viedtālruņu ekrāniem.

    xperia-x-performance-006

    Saskarne un programmatūra

    Xperia X Performance darbina Android 6.0.1 Marshmallow, ik pa laikam tiek piedāvāti kādi drošības atjauninājumi. Sony pat ir uzsācis pieteikšanos Android 7.x Nougat beta izmēģināšanai tikai un vienīgi Xperia X Performance modelim, tomēr atvērta ir tikai pieteikšanās, pati programmatūra nav atceļojusi.

    Pilnīgi godīgi atzīšos, ka esmu noguris no vienmuļajiem Xperia viedtālruņu operētājsistēmas pielāgojumiem. Jā, varbūt arī viss ir piezemēts, prātīgs, nav pārspīlēts, tomēr pelēcība un jaunievedumu trūkums atstāj Sony konkurentu ēnā. Un te es pat nerunāju par bļaujošo Samsung pielāgojumu klāstu vai mežonīgajām Huawei iespējām. Pat relatīvi mazie ražotāji ir spējuši savus viedtālruņus padarīt interesantākus.

    Xperia X Performance lietotājs agrāk vai vēlāk noteikti uzskries virsū veselai gūzmai ar reklāmas lietotnēm vai vismaz piedāvājumiem tās uzstādīt viedierīcē. Kādreiz cienīju Sony tieši šādu muļķību neizmantošanas dēļ, bet šie laiki ir garām.

    SwiftKey klaviatūra ir aizstājusi ierasto Sony risinājumu, ik pa laikam ieraudzīsi PlayStation vai AVG Protection lietotni, kuras, visticamāk, nekad neizmantosi. Viedtālrunis ir uzpildīta ar dažādām fotogrāfiju uzņemšanas mikrolietotnēm, Sketch zīmēšanu pār fotogrāfijām u.tml. visai kaitinošām programmatūras ķeskām. Nemaz neķeršos klāt visām Sony izveidotājām jaunāko ziņu lietotnēm, kas regulāri atjauninās un kļūst arvien uzmācīgākas.

    Kamera

    Xperia X Performance spītīgi turas pie 23 megapikseļu kameras, kaut pārējie ražotāji ir attapušies un uzstāda aptuveni 12 megapikseļus, tādējādi visai veiksmīgi cīnoties ar trokšņiem tumšākās fotogrāfijās. Man Xperia X Performance kameras darbībā visvairāk pie sirds iet tā saucamais focus lock, kas piefiksē objektu (protams, nākas ekrānā ar pirkstu iebakstīt) un seko tam, nodrošinot perfektu fokusu pārkadrēšanas laikā. Derēs bērniem, dzīvniekiem, makro attēlos utt.

    xperia-x-performance-foto-014 xperia-x-performance-foto-016 xperia-x-performance-foto-012

    Ar Xperia X Performance kameru uzņēmu pāris apskatiem saņemto ierīču attēlus, bet saņēmu negaidītu pārmetumu skaitu. Ar Galaxy S7 un Honor 8 uzņemtos attēlus publika nez kāpēc novērtēja daudz augstāk. Vai vismaz atklāti nekurnēja…

    Pēc noklusējuma aktivizēta tikai 8 megapikseļu attēlu uzņemšana, tiek solīts, ka it kā izmantota visa matrica (visi 23 megapikseļi), kas pēcāk tiek viltīgi pārveidoti ar izskatīgāku 8 megapikseļu attēlu. Bet ar to nepietiek, lai aizsteigtos garām Galaxy S7, Huawei P9 un citiem fotogrāfijas lielmeistariem.

    No Xperia X Performance iespēju klāsta pazudusi 4K video uzņemšana. Šeit atļaušos atgādināt, ka Sony Xperia viedtālruņiem ar video uzņemšanu vienmēr bijušas īpašas attiecības. Vēl Snapdragon 810 laikos (Xperia Z3+, Z5 sērija) viedtālruņi pat 1080p filmēšanas laikā pilnīgi oficiāli (ar saskarnē speciāli ieliktu paziņojumu) pārkarsa un slēdzās ārā. Xperia X Performance prasīgāku procesu darbināšanas laikā arī mēdza ik pa laikam smuki sildīt rokas, kas rudenīgajās dienās ir pat patīkami, bet nelietderīgi.

    xperia-x-performance-foto-018 xperia-x-performance-foto-006

    Jau minētās, kaitinošās kameras mikrolietotnes sen varēja nodot vēstures mēslainei. Manā prātā Sony mēģina kvalificēties par nopietnu, augstvērtīgu kamer-fōnu ražotāju, tajos nevajadzētu izvietot visādas ķiņķēziņu-pār-fotogrāfijām zīmējamās lietotnes…

    Vēl viena piebilde par Xperia X Performance kamera objektīvu. Tas ir ar tik platu leņķi, ka sānos manāma pārmērīga attēla stiepšana prom no vidus. Iepriekš Xperia flagmaņos nebija tik izkrītoši izkropļota attēla ģeometrija.

    Pilna izmēra fotogrāfijas atrodamas te.

    Noslēgumā

    Izkliedzu savu sāpi. Ja neskatāmies uz cenu un konkurentu iespējām, protams, Xperia X Performance ir pat visai patīkams viedtālrunis. Nekas nav pārspīlēts, viss strādā atbilstoši gaidītajam. Tomēr var redzēt, ka ražotājs labprāt saldi čuč uz veciem lauriem.

    xperia-x-performance-024

    Konkurenti ir aizšāvušies garām gandrīz visos parametros – ekrāns, akumulators, RAM atmiņas apjoms, kameras kvalitāte (Apple, Huawei un Honor pat divas kameras), dizains, ātrās uzlādes iespējas utt. Samsung un šogad pat Apple iPhone ir saņēmuši kādreiz tik ekskluzīvo Xperia ūdensdrošību. Ir neiespējami attaisnot Xperia X Performance cenu.

    Visādi citādi Xperia X Performance būtu dēvējams par adekvāti strādājošu viedtālruni. Bet, vai pircējs par 700 eiro meklē ierindas pelēcīgo, varbūt drīzāk skats tiks mests uz kaut ko interesantāku?

    xperia-x-performance-001

    Patika

    + visai ātrs (jo nav nekādu ekstru, kas bremzētu)
    + ūdensnoturība (šogad vienīgais Xperia ar ūdensnoturību, bet ne vairs vienīgais starp konkurentiem)

    Nepatika

    – neatbilstoša cena
    – flagmaņa necienīgs ekrāns
    – stagnējoša kamera, pazudis 4K video
    – gadās pamatīgi uzkarst

    Xperia X Performance parāda, ka ar ražotāju kaut kas nav gluži ideāli. Baigi vajag naudu!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    6
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    55 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    13.10.2016 14:01

    nežēlīgi booooring viss!

    13.10.2016 14:24
    Reply to  Lapsinieks

    Tādu pelēcīgumu nebiju sen redzējis :(

    Cena – nekaunīga.

    Lapsinieks
    13.10.2016 15:26
    Reply to  Artis Abols

    būtu vismaz rozā modeli iedevuši…

    K.K.
    13.10.2016 14:34

    Nav plānā apskatīt Sony X Compact jauno tālruni?

    Lapsinieks
    13.10.2016 14:42
    Reply to  K.K.

    iedomājies – LV bodēs ir nopērkami vairāki SIMTI dažādu mobilo telefonu, no kuriem 99% ir pilnīgi mēsli… Kursora puiši nošautos, ja tie visi te būtu jāapskata… Sony tirgus daļa pasaulē ir tik niecīga, ka iekļaujas statistiskās kļūdas robežās. Kaut kādas nesaprotamas inerces dēļ vēl dažas paletes ar šo hlamu atceļojušas līdz mūsu operātoriem… (skarbā patiesība) Let it go!

    Pumba
    13.10.2016 15:09
    Reply to  Lapsinieks

    Skarbi uzrakstīji. Jā, Sony nav veiksmīgākie telefoni. Pie tam vēl ļoti plīstoši. Nesen te radiņam nokrita Z3 Compact un ABAS puses beigtas. Gan priekša, gan aizmugurējais stikls. 120 Eur. :(

    Lapsinieks
    13.10.2016 15:25
    Reply to  Pumba

    dažreiz sausais atlikums dzīvē mēdz būt skarbs. nasing personal.

    KKTK
    15.10.2016 18:27
    Reply to  Pumba

    Ķīniešos ir nopērkamas vecu xperia modeļu jaunas dataļas – oem ekrāni un aizmugures stikli. Parēķināju, ka ja būtu zinājis, tad mez maz nebija jēga izmest naudu pa visādām plēvītēm un stikliņiem. Pēc diviem gadiem nopērc svaigu stiklu un nomaini! Paskaties, mož ir arī tavam modelim.

    13.10.2016 15:14
    Reply to  K.K.

    Iespējams, ja pēc šī apskata mums vēl kaut ko dos ;)

    X Compact, šķiet, pie mums nav vēl atceļojis.

    GundarsBarons
    13.10.2016 19:43
    Reply to  Artis Abols

    Ir, ir. Vakar tika divi uz vietas veikalā esoši iegādāti – melns un balts. Pie tam dažādās bodēs un par vienādu(arī pieņemamu) cenu. E-veikalā pirkt negribēju, jo maksāt 100% priekšapmaksu un tad nenoteiktu laiku gaidīt kad reāli atvedīs negribējās.

    GundarsBarons
    13.10.2016 19:40
    Reply to  K.K.

    Kā ļoti sens sony telefonu(un arī visas pārējās iespējamās aparatūras) fans, piekrītu, ka Sony ar katru modeli iet arvien vairāk grāvī. Kopš iznākšanas lietoju Z1Compact. Kritis, lietots uz 100%, bet turējās godam. Beigās baterija atteicās. Palaidu garām Z3C, Z5C. Nu nepatīk man tās plastmasas mantiņas. Uz Perfomanci liku cerības, apraksti bija daudzološi, reklāmas attēli arī. Lai kā negribējās pāriet uz lielāku izmēru, cerēju, ka konkrētā modeļa iespējas pārliecinās. Nekā. Nesaņēmos atdot ~700eirikus par šo… NEKO. Tad nu paliku pie ZXC. Vismaz visi lorini(auto, velo turētāji, maciņi, utt.) nav jāmaina. Mierīgi telefonu var nēsāt jostas makā un nav jābaidas, ka stūris kaut kur aizķersies. Cenu dabūju absolūti sev pieņemamu. Ilgi veikalā testēju, arī jau baigā plastmasa. Tagad otro dienu lietojot, saliekot visu sev nepieciešamo jāatdzīst, ka esmu jau veiksmīgi pieradis un pat īsti nevaru atrast neko, kas kaitinātu. Jauns protams, ir jauns, bet tiešām nav nekas tāds, kas besītu. 6 androīds gan laikam apgriezis iespēju instalēt apk failus ne no Google veikala. Vai arī nemāku. Rootot negribās, tik akūta nepieciešamība nav. Bet pāris man vajadzīgas programmas biju sakrājis. Tās nu tad uzlikt nevar.

    Lapsinieks
    13.10.2016 20:50
    Reply to  GundarsBarons

    sakrājis vai vnk nozadzis?

    GundarsBarons
    14.10.2016 13:14
    Reply to  Lapsinieks

    Ko tik skarbi uzreiz – nozadzis? :) Ir tāda programma kā Androzic, kurā rastru kartes lietot offline variantā. Uz piektā android gāja – no Google aps bija ielādējams bezmaksas, tad no turienes pazuda, bet biju no izstrādātāja mājasalapas paņēmis apk. Tagad sestajam androidam ne Google aps, ne apk palaižas. Nu vēl šis tas līdzīgs.

    Lapsinieks
    14.10.2016 13:22
    Reply to  GundarsBarons

    Tas Tavs Androzic pēdējā versija bija priekš 2.3 androīda. Kamōn, tas tak pagājušais gadsimts…
    Džeki jau sen to pārtaisījuši par https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.maptrek

    GundarsBarons
    14.10.2016 14:37
    Reply to  Lapsinieks

    Man nav svarīgi gadsimts, man svarīgi, lai programma, tehnika dara to, kas man vajadzīgs. :) Nazi izdomāja pirms mūsu ēras, tas nenozīmē, ka mūsdienās to nelietošu, jo ir taču izgudroti tik kruti griešanas kombaini. Lietām ir jākalpo man un ne otrādi. Maptreku zinu, jau sen patestēju. man īsti neder. Laikam citi to arī atzinuši, instalēšanas reizes veselas 50!

    Lapsinieks
    14.10.2016 15:09
    Reply to  GundarsBarons

    varbūt tev ir kāda nostalģija pēc 8 bitu programmas no 80tajiem, bet diez vai šodien atradīsi dzelzi, uz kur tā normāli darbosies. Nazi, varbūt izdomāja pirms xxx gadiem, bet šodien tu nelieto kaula vai akmens nazi, part ne rūsošā tērauda, bet gan īpaša sakausējuma, ar īpaši ergonomisku rokturi utt. Jūti atšķirību?

    GundarsBarons
    14.10.2016 15:50
    Reply to  Lapsinieks

    Man gan laikam grūti būtu pārmest iesīkstējušu domāšanau, 8bit programmas mani tiešām neinteresē :) Interesējos par visu jaunāko, bet kā pirmais nosacījums, lai atbilst manām vēlmēm. Ja nē, tad jaunāks un advancētāks ir labi, atbalstāmi un novērtējami, bet ne man vajadzīgi konkrētā brīdī. Mūsdienīgums nav pašmērķis.
    Ha baigi novirzījāmies no raksta tēmas. Tūlīt izbanos.

    Jānis A
    14.10.2016 15:13
    Reply to  GundarsBarons

    “6 androīds gan laikam apgriezis iespēju instalēt apk failus ne no Google veikala. Vai arī nemāku.”

    Es pieļauju te drīzāk ir 2. variants. Tu atķeksēji allow installation from unknown sources vai kaut kā tā, iekš settingos?

    GundarsBarons
    14.10.2016 15:52
    Reply to  Jānis A

    Jā, to izdarīju vispirms. Nelīdz. Pieļauju, ka, kā te jau teica, tas apk ir kaut kādā vecākā kodējumā taisīts.

    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 15:21

    Patiešām, cena ir kaut kāds kosmoss. Tajā pat laikā Xiaomi Mi4c maksā tikai 120 euro, bet flagmanis Mi5s vispār tikai ap 400 usd http://ej.uz/5ypo

    Lapsinieks
    13.10.2016 15:25
    Reply to  Zigmars Dzenis

    nu lab lab – tiek 409 zaļie pārvērtīsies daudzās rubļos. +nodokļi varbūt; – jabkāda garantija vai pēcpārdošanas apkalpošana (kas +/- sastāda 1/3 no cenas)

    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 16:20
    Reply to  Lapsinieks

    Par nodokļiem un garantiju neko neteicu… Bet par šo http://ej.uz/caah cilvēks bija lielākā sajūsmā, jo Xiaomi pēdējā laikā sāk arvien bezrūpīgāk likt kopā savus telefonus.

    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 16:26
    Reply to  Zigmars Dzenis
    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 16:28
    Reply to  Zigmars Dzenis
    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 17:03
    Reply to  Zigmars Dzenis
    Lapsinieks
    13.10.2016 21:04
    Reply to  Zigmars Dzenis

    visi Tevis piedāvātie telefoni oficiāli nav pieejami LV – te tādus pērk reāli gīki dažu procentu apmērā. Labi, ja dažu, ja ne pat 0 komats.

    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 21:37
    Reply to  Lapsinieks

    Toties, kad mans Xiaomi Mi4c nokrita, viņam nekas nenotika un varēju lietot tālāk. Telefons šobrīd jauns maksā tikai 120 euro, bet par 700 euro pirkts Sony gan būtu jānes uz dārgu remontu… Nav jēgas pārmaksāt par zīmolu, kurš nav pat top10 pasaulē. Tajā pat laikā Xiaomi ir aptuveni 7. vietā!:)

    Lapsinieks
    13.10.2016 22:05
    Reply to  Zigmars Dzenis

    nokrita, nenokrita, saplīsa, nesaplīsa… 100 dažādi seguma veidi, 100 dažādi krišanas leņķi… laimes spēle.

    Zigmars Dzenis
    13.10.2016 22:09
    Reply to  Lapsinieks

    Konkrētajam telefonam sānos ir plastmasa, kura pasargāja stiklu. Uz plastmasas malas pat pēdas palikušas. Ja tur būtu stikls, tad būtu kaput telefonam.

    GundarsBarons
    14.10.2016 13:17
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Par tiem pasaules topiem jau tā neviennozīmīgi. Visvairāk pirktais jau nenozīmē vislabākais. Sanāk ka KIA ir tops un Bentlijs nav, jo redz KIA nopārdod simts reiz vairāk auto. Vienkārši pasaule vispār vairāk kvalitāti nepieprasa. Lēts sūds arī ir tas tops.

    Zigmars Dzenis
    14.10.2016 13:30
    Reply to  GundarsBarons

    Itkā, jā! Bet te drīzāk ir runa par vairākumam pieņemamu kvalitāti un cenu. Ne visi var atļauties Betliju… Es negribēju pirkt jaunāko Iphone, jo to ne tikai nevaru atļauties, bet nesajūsmina doma par slēgtu sistēmu

    GundarsBarons
    14.10.2016 14:49
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Tieši tā, katrai precei savs pircējs. Citai pulciņš miljonos, citai pieci fani. Un abas ir līdzvērtīgas. Tā arī tā problēma, ka virzienu sāk diktēt pelēkā masa, nevis kvalitatīvais, izkoptais produkts. Kā jau masai, tai ir lielāks reklāmas budžets, no kura tad gandrīz viss arī atkarīgs. Mani tāpat uzjautrina pēdējā laikā par trendu kļuvušais vārds “vadošais”. Vadošais ražotājs, vadošais tīkls. Ko vada?! Izplatītākais jā, populārākais jā, bet ne vadošais.

    Matiss
    14.10.2016 12:44
    Reply to  Lapsinieks

    Latvijas internetveikalos arī tirgo Xiaomi telefonus. Tā ka nodoklim jau būtu jābūt cenā un garantijai arī jābūt. Tikko paskatījos salidzini.lv un tur Xiaomi mi 5 piemēram maksā sākot no 320€. Protams, Mi5s vēl nav, bet nu tāpat.

    Lapsinieks
    14.10.2016 13:05
    Reply to  Matiss

    a Tu piezvani uz to internetbodi un paprasi vai ir, cik ilgā laikā. un vai nebūs tā, ka samaksāsi, tad mēnesi gaidīsi un beigās pateiks ka tomēr nav.

    Matiss
    14.10.2016 13:17
    Reply to  Lapsinieks

    nu tur kur vislētāk, tur arī rakstīts 1-2 nedēļas. Bet tirgo arī populāras bodes, piemēram, kā RD electronics un 1A, bet protams, tur uzreiz citi cipari. Bet nu doma tāda, ka tad jau Xiaomi telefoniem garantija šeit arī strādā. Tik gan jau jābūt pirktam te uz vietas ar čeku. Nu un ja pasūta no tā lētā veikala, kur 1-2 nedēļas, tad visam jābūt bumbās (teorētiski :D).

    Lapsinieks
    14.10.2016 13:27
    Reply to  Matiss

    aga. vispirms piezvani uz to veikalu un paprasi. Tālāk – iedomājies, ka man ir interneta bode. Paskatos ķīnas cenu, uzmetu 50 rubļus pa visrsu un nopārdodu Tev. Tev tas aparāc nosprāgst. Tu viņu stiep pie manis. Es ar platu smaidu to paņemu, iedodu kvīti un saku – gadi sms. Kā Tu domā, ko es daru ar to Tavu aparātu? Sūtu apakaļ uz Ķīnu! A Tu gaidi nedēļu, gaidi divas, četras. Man pofig. Ķīniešiem arī bieži pofig. A ja Tu man pārāk sāksi čakarēt smadzenes, aizklapēšu ciet kantori. Ceru, ka shēmu saprati.

    14.10.2016 09:14
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Jā, Xiaomi Mi4c ir viens megaurbis. Pats to vēlējos mātei iegādāt, bet beigās eBay atradās Moto G4, to paņēmu par nedaudz augstāku cenu, toties piegāde bija nedēļas laikā. Moto G4 izvēlēts arī Gorilla stikla un apdeitu dēļ.

    Jokman
    13.10.2016 16:46

    Šoreiz Tu Arti trāpīji desmitniekā. Gluži manas domas par Sony. Es tiešām nesaprotu viņu filozofiju, jo biežāk viņi izdod jaunus ”flagmaņus”, jo zemāk to vērtība krīt lietotāju acīs. Tu nespēj iegādāties vienu, ka jau ir ziņa par prezentāciju nākošajam telefonam. Sviests un atšķirību no Z3 nav nekādu.

    Jānis Bahanovskis
    13.10.2016 18:41

    Daļēji piekrītu kritikai. Daļa ir nepamatota. Vai Tu Samsung flagmanī vari lasīt Latvijas ziņas ar Samsung ziņu programmu. Nē, jo tiek piedāvāts atsevišķās lietotnēs NYT, Business Week. Latvijas ziņām esi lūgts uzstādīt Delfus utt., kamēr Sony ziņu lietotnē vari lasīt svarīgākās ziņas no Delfiem, TVnet, DB, Vesti segodnja, Dienas. Sony vari elementāri atslēgt nevajadzīgās lietas. Vai to var tik viegli izdarīt Samsungā? Nē. Vai Sony fotokameras ir lietotājam ļoti draudzīgas? Nē. Tas pats ir ar Xperia. Vienkārši ir jāprot fočēt, tad kamera ir ok. Sony ir savs stils visā. Jā, cenas nav draudzīgas es piekrītu. Vai Samsungam ir draudzīgākas? Nē. Vai Tev ikdienā ir vajadzīga lielāka ekrāna izšķirtspēja par 1080p? Domāju, ka nē, bet tas ļoti radikāli ietekmē baterijas sniegumu. Manuprāt, kamēr Androīds nebūs optimizēts lielākai izšķirtspējai nav saprātīgi likt augstākas izšķirtspējas ekrānus. Xperia bez stamina reāli izvelk 2 dienas, kamēr Samsung 1 dienu. Uz papīra Xperia zaudē daudz bet reālajā dzīvē ir normāls aparāts. (Balstos uz savu pieredzi – 2 gadus ikdienā lietoju Xperia Z3 un Galaxy Tab S 8.4 LTE ar vienādām lietotnēm, uz papīra Samsung ir monstrs, dabā 2 klases zemāks par Sony, Sony regulāri izlaiž atjauninājumus, Samsungam ir bijuši
    apmēram 6 un joprojām 5.1 versija)

    14.10.2016 09:09

    Paldies par saturīgo komentāru!

    Man jau tā sāpe ar Sony ir tajā, ka telefoni (Sony un Samsung) maksā vienādi, bet Samsung ir savējos uzkrāmējis ar visādiem niekiem. Nepatīk, nelieto, bet tie tur ir un strādā. Tāpat pērkot diez vai kāds speciāli dod priekšroku zemākai ekrāna izšķirtspējai, it īpaši domājot par Daydream un citiem VR trikiem ar telefonu.

    Piekritīšu, ka Samsung iet lēnāk ar atjauninājumiem, bet arī Sony pēdējā gada laikā iet čābīgi. Kādreiz varēja paļauties, ka jauns Android būs Nexus, tad pēc 2 mēnešiem Motorola un vēl pēc pusotra – Sony. Šobrīd Sony vairs tik veikli neiet. Manējam Z3+ ir kaut kāds pavasara drošības ielāps, kas laiž cauri visādus svaigos Stagefright.

    Jānis Bahanovskis
    15.10.2016 22:55
    Reply to  Artis Abols

    Esmu viens no testa dalībniekiem. Ar Koncepta 6 versiju jau no paša sākuma. Vienu brīdi nāca pa atjauninājumam nedēļā. Tagad var just, ka drīz vērs ciet. Baumo XZ esot Koncepta versija uzlikta standartā. Ar Samsung galīgi neesmu apmierināts. Radio lietoju pirmajā gadā. Šogad ne reizi, jo pietiek ar Google Play Music un Tune-in. Pagājušo nedēļu vēl bija viena Stagefright problēma. Pēc pēdējā atjauninājuma neesmu pārbaudījis. VR jau protams ir laba rotaļllieta, bet pa īstam jau nav nekā prātīga ikdienas lietošanai. Te Anglijā BBC bija uztaisījis speciālu lietotni Rio spēlēm – varēja skatīties gan tiešraides gan ierakstus filmētus ar 4 kamerām vienlaicīgi. Bija ļoti iespaidīgi. Pašlaik nekā līdzīga nav. Man ir Goji brilles. Pirku par 25 GBP. Tagad tādas vai līdzīgas var nopirkt par 15 GBP, bet buma tāpat nav.

    Kaspars
    13.10.2016 19:59

    Es šo teicu jau pēc Z5 iznākšanas, kad vēl kraukļu bars man metās virsū aizstāvēt cik Sony tāds un šitāds… tagad paši dzied, cik Sony slikts un ka cenas neadekvātas un biežais atjaunojumu cikls neko nedod..

    14.10.2016 09:11
    Reply to  Kaspars

    Tagad trends ir skaidri redzams.

    Noob
    13.10.2016 23:34

    Kurajā vietā ir rakstīts ka telefonam ir IP 68?

    Noob
    14.10.2016 09:29
    Reply to  Artis Abols

    Jā.. ar *** norādīts… Es skatījos Sonu Xperia X – tam gan nav izskatās un tikai deļ tā nopirku Samsung Galaxy S7 edge….

    14.10.2016 11:56
    Reply to  Noob

    Ar *** tur tiek norādīts, ka Sony ir izmainījis ūdensdrošības reitinga politiku – tikai saldūdenī, tikai miera stāvoklī, tikai laboratorijā, pogas spiest nedrīkst, USB caurums jāžāvē utt.

    LOOK
    14.10.2016 11:10

    Artis jau pieminēja, Sony ir izlaidis divus tiešām labus aparātus (Z1c un Z2), viss kas tika saražots pēc tam ir mobilās divīzijas finanšu glābšanas plāns. Katrs nākamais aparāts ir apgraizīts no visiem aspektiem, un no premium tur nav ne smakas. Auditorija kurai vajag tiešām labu mantu ir pārāk maza, un tirgus sagrauj ražotāja labos nodomus. Sony mobilā divīzija visu laiku ziņoja, ka strādā ar mīnusiem, rezultāts redzams. Dzeltenais kontinents ir pilnīgi sačakarējis visu pasaules tirgu un pagaidām visa virzība ir tikai dziļāk purvā. Ja pie šādiem apstākļiem parādās kāds tiešām labs aparāts, tad tā drīzāk ir nejaušība, nekā apzināts solis no ražotāja (ir palikusi iespēja kaut ko racionalizēt vai aizstāt ar lētāku mēslu). Sevišķi spilgti tas izpaužas autorūpniecībā un tur klients riskē ar daudz lielāku naudu, diemžēl.

    aigi
    14.10.2016 11:54

    Nu pagaidiet, kad Kursors notestēs Sonu XZ, tas ir īstais Sony “karognesējs”. Lai gan, nav dzirdēta sajūsma arī par XZ.

    14.10.2016 12:00
    Reply to  aigi

    Tehniskā specene neliecina par kaut ko krasi izmainītu. Sony būtu jāsāk ar normālu ekrānu izveidi (nopirkšanu), tad ir jāķeras pie kamerām (jāsēdina 23 mpix uz kādiem 12 mpix, vienlaikus uzlabojot autofokusu, krāsas utt.), tas ir jāliek lielāki aķi un jāapdomā kaut kādu jaunievedumu ieviešana.

    14.10.2016 12:53
    Reply to  aigi

    Es Sony XZ redzēju pirms mēneša IFA izstādē un nevarētu teikt, ka mani tas sajūsmināja. It kā flagmaņu flagmanis, bet rokā jūtas ne pārāk kvalitatīvi nostrādāts. Un tā specene.

    14.10.2016 13:48
    Reply to  aigi

    Īsāk sakot – ja kāds no Sony Mobile ar ietekmes spējām mūs te lasa, esmu gatavs par nelielu, bet godīgu atlīdzību pastāstīt, ko cilvēki sagaida no viedtālruņa 2016. gada nogalē un 2017. gada sākumā!

    svimart
    14.10.2016 17:09

    par sony sen jau viss skaidrs…. piemērs: nāca ārā xperia Z reklāmā bija ka zem ūdens notiek filmēšana… realitātē čomam dēls no nolika baseina malā un leca iekšā un uzšļakstija virsū ūdeni, pēc nedēļas telefons atteicās. Pa garantiju arī atšuva….

    Zigmars Dzenis
    14.10.2016 17:35
    Swain
    28.10.2016 18:55

    WiFi un GPS darbība apskatos tiek veikta? Man te ar vienu Sony flagmani noejot prmajā stāvā nav wifi, bet ar hujavei y5 un N8 nav problēmu. Sony izmirstamā rase, raustās te vēl agonijā! Kautkur viņi ir nošāvuši greizi un neglābjami.

    Reklāma
    Xperia X Performance parāda, ka ar ražotāju kaut kas nav gluži ideāli. Baigi vajag naudu!Sony Xperia X Performance apskats