Web Analytics
More
    Reklāma

    WowWee R.E.V. – Robotic Enhanced Vehicles apskats

    Destruktīva izklaide nodrošināta!

    Jaunākie raksti

    Lai nedaudz atšķaidītu drūmo ikdienu, esam ķērušies klāt pāris viedu spēļu robotu apskatiem. Iepriekš ir apskatīts Sphero Ollie un Sphero BB-8, šoreiz ir kārta ar viedtālruni vadāmām mašīnītēm.

    Jautāsiet, kas tur tāds? Pirmkārt, šīs nav vienkāršas radiovadāmas mašīnas, tās ir kaujas mašīnas, turklāt tās nāk komplektā uzreiz divas. Ar WowWee R.E.V. (Robotic Enhanced Vehicles) mašīnām paredzēts ne tikai rātni vizināties pa istabu. Šoreiz ražotājs uzsver, ka WowWee R.E.V. ir paredzētas tikai izmantošanai iekštelpās.

    Reklāma

    WowWee R.E.V. ideja ir cīņa starp diviem spēlētājiem vai arī otru mašīnu var vadīt mākslīgais intelekts. Atliek vien izpakot mašīnas, uzlādēt akumulatorus (WowWee R.E.V. izmanto četrus gabalus AA uzlādējamos akumulatorus katrā no mašīnām) un doties kaujā. WowWee R.E.V. vadībai var izmantot iOS 8 un Android 4.4.3 vai jaunākas viedierīces.

    r-e-v-002

    WowWee uzsver, ka R.E.V. mašīnas spēs pārvarēt koka, flīžu un arī mīkstos grīdas segumus. Mani novērojumi liecina, ka WowWee R.E.V. vislabāk jūtas uz gludas koka grīdas, jo tā ir pietiekami slidena. Kāpēc tas ir būtiski? WowWee R.E.V. stūrēšana tiek nodrošināta ar aizmugures riteņu piebremzēšanu, priekšējie riteņi ir no plastmasas, tie nestūrē, vienmēr rādot uz priekšu. Uz tepiķiem WowWee R.E.V. mašīnas brauc lēnāk, tās zaudē ātrus uzrāvienus.

    Atzīšos, ka sākotnēji WowWee R.E.V. ideja likās kā minimums pastulba, tomēr slēptā agresivitāte un skarbajā bērnībā iegūtā vēlme visu bojāt ņēma virsroku. WowWee R.E.V. mašīnīšu pāris ir īstens “destruction derby” mājas apstākļos. Turklāt, ja visi draugi ir tevi pametuši, varēsi cīnīties pret mākslīgo intelektu. Izcilā variantā ar WowWee R.E.V. vienlaikus varēs cīnīties līdz pat 16 spēlētājiem, bet tam būs jāmeklē vismaz tukšs skolas basketbola laukums.

    r-e-v-021

    Mājās lielākā istaba man ir nedaudz virs 30 kvadrātmetriem, protams, tajā atrodas pāris krēsli, dīvāns, stāvlampa, skapis televizoram un citi nieki. Divu WowWee R.E.V. mašīnu cīņai laukums ir gana liels, bet lielākam demolētāju pulciņam tiešām jādodas uz aktu zāli.

    WowWee R.E.V. pavadošā lietotne ne tikai ļauj vadīt mašīnīti un startēt mākslīgā intelekta pretinieku, bet ar lietotnes palīdzību arī var šaut uz pretinieku. Katrai mašīnai visos sānos ir infrasarkano staru uztvērēji, priekšā ir infrasarkano staru raidītājs. Lietotne parāda atlikušo dzīvību, kā arī “lāzerieroča uzkaršanu”.

    Mākslīgā intelekta pretinieks ar laiku attīstās un kļūst viltīgāks, tādējādi liekot neatslābt. Iespējamas arī komandu spēles ar pakaļdzīšanos, ar karoga sagrābšanu un citas. Katrs pats var virtuāli uzlabot WowWee R.E.V. mašīnu ar dažādiem ieročiem, mīnām un par gaisa uzlidojumu simulācijām. Lai iegūtu uzlabotus ieročus, ir jāizcīna cīņas ar mākslīgā intelekta pretinieku.

    WowWee R.E.V. mašīnīšu priekšā un sānos izvietotie sensori rūpējas par WowWee BeaconSense tehnoloģijas darbināšanu, ko ražotājs ir nodēvējis par iekštelpu GPS. WowWee R.E.V. mašīnītes ar sensoru palīdzību spēj noteikt istabas apmērus un atrod viena otru. Līdzīgi kā robotu putekļu sūcēji. BeaconSense strādā līdz piecu metru rādiusam, tātad ne vienmēr mašīnas redzēs viena otru.

    r-e-v-016

    Visai interesanti izstrādātas Simulated Damage Vehicle Physics iespējas – ja virtuālais ierocis trāpa pretiniekam, tiek simulēta īsta ieroča iedarbība. Ja trāpi pretiniekam aizmugurē, mašīna tiks it kā pamesta uz priekšu, trāpījums no sāna izmainīs pretinieka kustības trajektoriju.

    Ja būsi kārtīgi sašāvis mākslīgā intelekta pretinieku, tas muks un meklēs patvērumu līdz kamēr atgūs spēkus. Pēc tam atkal mākslīgā intelekta pretinieks metīsies cīņā.

    Diemžēl izmēģināt neizdevās, bet WowWee R.E.V. mašīnītes var papildināt ar Ramp (rampa), kas arī izmanto BeaconSense tehnoloģiju. Rampas pārvarēšana dod bonusa punktus, jaunus ieročus vai atjauno “veselību”.

    Nopietnāki WowWee R.E.V. mašīnīšu īpašnieki var iegādāties litija akumulatoru komplektu, kas aizstās AA akumulatorus. Tīmeklī pieejamā informācija norāda, ka litija akumulatoru uzlāde aizņem aptuveni četras stundas, tādējādi tie ir gandrīz tikpat lēni kā AA akumulatoru uzlāde.

    r-e-v-011

    WowWee R.E.V. mašīnītes tikai izskatās vienkāršas, bet iebūvētais intelekts, dažādie ieroči un iespējamie cīņu varianti padara WowWee R.E.V. par ļoti interesantu spēli. WowWee norāda, ka ar R.E.V. mašīnītēm var spēlēties no astoņu gadu vecuma.

    Manuprāt, WowWee R.E.V. mašīnītes nav diez ko glītas, tās nedaudz atgādina McLaren P1, bet WowWee R.E.V. trūkst detalizācijas, tās ir drūmas, niecīgas LED gaismiņas izvietotas tikai aizmugures stikla vietā. Nekādi izgaismojumi neliecina par šaušanu. Protams, jāsaprot, ka WowWee R.E.V. mašīnas veidotas no izturīgiem materiāliem un sīkas detaļas ļoti ātri tiktu nodauzītas nost. Un labi vien, ka tā, jo datora vadītais pretinieka pēc pāris zaudētām cīņām kļūst ļoti agresīvs, tas vajā spēlētāja mašīnu un triec to pret sienu vai dīvānu.

    WowWee R.E.V. mašīnu uzbūvē izmantotā plastmasa ir ļoti izturīga pret triecienu, bet tā visai ātri skrāpējas. Ja WowWee R.E.V. ar purnu pabrauks zem dīvāna un tur iesprūdīs, noteikti tas atstās pēdas uz mašīnas. Pamatīgā uzbūve un AA akumulatori padara WowWee R.E.V. mašīnas visai smagas, tās var arī nopietni apskādēt istabas remontu. WowWee R.E.V. ir gana smagas, lai ar tām nebūtu ieteicams vajāt mājdzīvniekus un bērnus!

    r-e-v-001

    WowWee R.E.V. mašīnīšu vadība ir visai sarežģīta, jo aizmugures riteņu stūrēšana ne vienmēr strādā ideāli. Datorizētie maniaki nespēj no vietas izkustēties ar grāciju un daili – vai nu uz priekšu, vai stūrē, rotējot ap savu asi. Pēc kustības uzsākšanas WowWee R.E.V. mašīnas stūrē nedaudz paklausīgāk. Sākotnēji ieteiktu patrenēties ar vienu WowWee R.E.V. mašīnu, pēcāk tikai ieslēgt pretinieka auto.

    WowWee R.E.V. mašīnas pavadošā lietotne nav nekāda medusmaize, tai gadījās ik pa laikam uzkārties, lietotne arī īsti nedod gaidīto informāciju par spēles gaitu. WowWee R.E.V. lietotne izdod skaņas, bet tas arī viss. Ja pretinieks ir tevi sašāvis, par kapitulāciju vēstīs uz mašīnas izvietotās LED gaismiņas. Diemžēl uzvara, zaudējums un lietotnes uzkāršanās tiek pavadītas ar identisku rezultātu – mašīnas apstājas un nekāda informācija netiek sniegta.

    Tīmeklī uzgāju informāciju, ka dažas dienasgaismas lampas mēdzot jaukt prātu BeaconSense tehnoloģijai, pats gan to nenovēroju. Tāpat WowWee R.E.V. mašīnas nebūtu ieteicams lietot otrajā mājas stāvā vai ārpus telpām, jo kritieni var nozīmēt nolauztus pasīvos priekšējo riteņus. Sakaitināts suns var viegli nodarīt skādi WowWee R.E.V. mašīnām, tāpēc mašīnas būtu ieteicams glabāt tālāku no mājlopiem. Toties sadursmēs ar citām WowWee R.E.V. mašīnām nekāda redzama skāde netiek nodarīta.

    Uz asfalta WowWee R.E.V. mašīnas lietot nevajadzētu, pastiprināti varētu dilt priekšēji plastmasas riteņi, pieļauju, ka asfalts varētu būt pārāk grubuļains, WowWee R.E.V. mašīnām ir niecīgs klīrenss. Visticamāk, WowWee R.E.V. mašīnas labi justos svaigi celtās daudzstāvu stāvvietās ar gludi betonētu un lakotu grīdu. Dažviet tīmeklī tiek rakstīts, ka pārāk plašas telpas bez tuvumā esošām sienām var likt WowWee R.E.V. mašīnām apmulst un mākslīgā intelekta vadītās mašīnas sāk maldīties, jo BeaconSense tehnoloģija “velk” tikai piecus metrus.

    r-e-v-013

    Manuprāt, līdz galam nav izstrādāta WowWee R.E.V. mašīnu ieroču sistēma. Pēc dažām kaujām ir iegūstami ieroči, kas sasaldē pretinieku, to var ļoti ātri iznīcināt. Protams, to par šmaukšanos nodēvēt nevarētu, bet spēles gaitu viena ieroča iegūšana var pamatīgi sagandēt.

    Kopumā uzskatu, ka WowWee R.E.V. mašīnas ir visinteresantākās no apskatīto robotu trijotnes. Sphero BB-8 man apnika ļoti ātri, lai arī tam ir vismodernākā uzlādes iespēja un interesanta “galva”, Sphero Ollie ir melīgas reklāmas, gaidas nesasniedz iegūto. Bet ar WowWee R.E.V. mašīnām izālēties var katrs, kuram nav žēl nedaudz pabojātas sienas un apgāztus puķupodus.

    WowWee R.E.V. mašīnas ir atbilstošā izmērā un svarā, ne ko pielikt, ne atņemt. WowWee R.E.V. divu mašīnu komplekts maksā sākot no 90 eiro. Ar AA akumulatoru pilnu uzlādi WowWee R.E.V. mašīna ālēsies pat līdz trīs stundām.

    r-e-v-020

    Patika

    + lielisks darbības laiks ar vienu uzlādi

    + neapnīk

    + mašīnas ir izturīgas

    Nepatika

    – ne pārāk ērta stūrēšana

    – būtu jāpiestrādā pie pavadošās lietotnes

    Destruktīva izklaide nodrošināta!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    9
    Jautrība
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vācietis
    08.10.2016 19:30

    Šis apskats kaut kā palicis kursora mājas lapas dziļumos un neparādījās augšā… Žēl, ka nav video no mājas kaujām.

    09.10.2016 13:28

    Mums viss iet cauri pirmajam postam. Jā, ar video mums aizraujas tikai Kristaps.

    http://kristaps.lv/2016/10/bailigais-vlogu-jautajums/

    Loks
    16.10.2016 20:32

    Viņu kaut kur nopirkt ar var?

    16.10.2016 20:41
    Reply to  Loks

    Protams! Vai tad mēs rakstītu par produktu, kas nekur nav nopērkams? Salidzini.lv rāda, ka dažos Latvijas interneta veikalos šo rotaļlietu var nopirkt.

    Reklāma
    Destruktīva izklaide nodrošināta!WowWee R.E.V. – Robotic Enhanced Vehicles apskats