Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung iegādājas bijušā Siri veidotāja izstrādāto digitālo asistentu Viv

    Jaunākie raksti

    Maija sākumā kādreizējais Apple Siri izstrādātājs Disrupt NY 2016 stārtapu saietā parādīja jaunu digitālo asistentu Viv, kas spēj uztvert daudz sarežģītākus jautājumus ikdienā izmantotā valodā, nevis iepriekš definētu komandu kopumu. Viv asistents spēj atbildēt uz jautājumu – vai trīs dienas atpakaļ Sietlā bija lietus.

    Tikko saņemta ziņa, ka Viv Labs ir iegādājies neviens cits kā Samsung. Samsung, visticamāk, cer ar Viv asistentu pamatīgi apsteigt Siri, Google Now un Cortana asistentus, kuri nespēj piedāvāt tik augstvērtīgas digitālo asistentu darbības nianses. Viv integrētie trešo pušu servisi nodrošina iespējas rezervēt viesnīcu, izsaukt Uber taksometru, pasūtīt ziedus u.tml.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka līdz ar Apple iOS 10, Siri ir kļuvis daudz spējīgāks. Appe digitālais asistents var piekļūt trešo pušu izstrādātājam satura, kas ļauj veikt pasūtījumus un līdzīgas darbības. Google ir pamatīgi sarosījusies ar Google Assistant, kas arī ir spējīgs uztvert ikdienā lietoto valodu, turklāt Google Assistant var izsekot un saprast veselu jautājumu ķēdi, kas seko viena otrai.

    Tiek pieļauts, ka Viv asistents nonāks ne tikai viedtālruņos, bet arī viedpulksteņos un citās Samsung ierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma