Web Analytics
More
    Reklāma

    Braukt spēcīgā lietū kļuvis vieglāk – Ford priekšējie lukturi automātiski pielāgojas spēcīgām lietusgāzēm

    Jaunākie raksti

    Pat pieredzējušiem autovadītājiem spēcīgas lietusgāzes var ātri vien pārvērst patīkamu braucienu bīstamā, jo redzamība uz ceļa pasliktinās. Ekstremāli laikapstākļi Eiropā ir novērojami arvien biežāk, tāpēc Ford automobiļos tagad ir pieejama laikapstākļiem pielāgojama apgaismojuma tehnoloģija, kas automātiski uzlabo redzamību spēcīga lietus laikā.

    Sistēma nodrošina platāku un īsāku staru kūli, kas labāk apgaismo gājējus un velosipēdistus ceļa malās un mazāk apžilbina pretim braucošos. Ford adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēmā iekļautā tehnoloģija tiek aktivizēta atkarībā no vējstikla tīrītāju darbības, apkārtējā apgaismojuma un braukšanas ātruma.

    Reklāma

    „Daudzi autovadītāji ir piedzīvojuši lietusgāzes — pēkšņu spēcīgu lietu, kas traucē saskatīt pat ceļa apzīmējumus,“ stāsta Ford of Europe Apgaismojuma nodaļas vadītājs Torstens Varvels. „Ford jau kādu laiku piedāvā automātiskos priekšējos lukturus un vējstikla tīrītājus. Tagad mūsu laikapstākļiem pielāgotā apgaismojuma tehnoloģija palīdz autovadītājiem vēl sarežģītākos braukšanas apstākļos.“

    Apvienotajā Karalistē veiktā pētījumā ir noskaidrots, ka relatīvais negadījumu skaits lietus laikā palielinās par 82%. Pētījumā arī norādīts, ka no autovadītāja perspektīvas, kad lietus ūdens līmenis paceļas virs ceļa apzīmējumiem, priekšējo lukturu spilgtās gaismas dēļ var būt problēmas saskatīt pat atstarojošos apzīmējumus.

    Šogad plūdus piedzīvojušas tādas valstis kā Austrija, Beļģija, Francija, Vācija, Nīderlande, Rumānija un Apvienotā Karaliste. Eiropas Komisijas ziņojumā norādīts, ka lietusgāzu intensitāte ir palielinājusies pat atsevišķās vietās, kur vidējais nokrišņu daudzums ir samazinājies. Eiropas Vides aģentūra prognozē, ka spēcīga lietus gadījumi lielākajā daļā Eiropas šajā gadsimtā palielināsies par 5-25% vasarā un 15-35% ziemā.

    Apvienotajā Karalistē 2015. gads bija nokrišņiem bagātākais novērojumu vēsturē. 7 no 10 nokrišņiem bagātākajiem gadiem Apvienotajā Karalistē ir piedzīvoti kopš 1998. gada. Apvienotās Karalistes valdība šomēnes paziņoja, ka jaunajos plūdu aizsardzības plānos ir paredzētas par 20-30% spēcīgākas lietusgāzes, kas balstīts uz Meteoroloģijas biroja pētījumu Nacionālajam plūdu izturētspējas pārskatu.

    2016-09-20_1018

    Adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēma pielāgo priekšējo lukturu staru kūļa leņķi un intensitāti braukšanas videi, piemēram, radot taisnāku staru labākai redzamībai uz autoceļiem vai virzot staru līkuma virzienā uz lauku ceļiem. Testēšanas ietvaros tika izveidota gaismas simulācijas telpa un tika veikti testa braucieni nakts laikā visā pasaulē.

    Ford adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēma ir pieejama modeļiem ar augstas intensitātes ksenona priekšējiem lukturiem — tostarp C-MAX un Grand C-MAX, Focus un Kuga — un modeļiem ar Ford dinamisko LED priekšējo lukturi sistēmu – tostarp Edge, Galaxy, Mondeo un S‑MAX.

    Vēl viena izsmalcināta Ford apgaismojuma tehnoloģija ir neapžilbinošas tālās gaismas, kas neļauj nejauši apžilbināt citus autovadītājus un palīdz labāk saskatīt ceļu nakts laikā. Sistēma ir izstrādāta, lai autovadītājiem nevajadzētu pārslēgt tuvās gaismas, jo tā vienkārši nobloķē tos starus, kuri citādi spīdētu acīs citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Tā ir pieejama modeļos S-MAX, Galaxy un Edge.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma