Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber un Volvo autonomie taksometri dodas ielās!

    Jaunākie raksti

    Vēl 2014. gadā Uber izveidotājs un vadītājs Treviss Kalaniks (Travis Kalanick) devās uz Pitsburgu, lai pieņemtu darbā duci autonomo automašīnu ekspertus. Pitsburgā atrodas Karnegi Melona Universitāte, kas ap sevi pulcē planētas gudrākos prātus. Jau 2016. gada sākumā Uber strādāja vairāki simti inženieru, robotikas ekspertu un automehāniķu, lai aizstātu vairāk nekā miljonu Uber šoferus ar robotiem.

    Analītiķi uzskata, ka īstena autonomā automašīna ir vairāk nekā 10 gadu tāla nākotne, tomēr Uber šobrīd apgalvo – pašbraucoši taksometri dodas ielās! Jau augustā Pitsburgas ielās būs atrodami vairāki pašbraucoši taksometri, klienti varēs tos izsaukt ar lietotnes palīdzību un izbaudīt robota-šofera prasmes. Šofera krēslā vēl arvien sēdēs cilvēks.

    Reklāma

    Google testē autonomas automašīnas jau vairākus gadus, Tesla Motors piedāvā Autopilot, Ford, BMW un vairāki citi ražotāji paziņojuši par pašbraucošu auto nonākšanu ielās ap 2020. līdz 2025. gadu. Bet neviens no tiem nav spējis uzsākt komerciālu pašbraucošu auto izmantošanu.

    Pitsburgas ieslās brauks vairākas Volvo XC90 automašīnas, to skaits tiks pakāpeniski palielināts līdz simtam 2017. gada nogalē. Šobrīd Volvo parakstījis 300 miljonu dolāru līgumu ar Uber, 2021. gadā pilnīgi autonomai mašīnai ir jābūt gatavai. Volvo nav ekskluzīvs Uber partneris, Uber plāno piesaistīt arī citus ražotājus un pieņemt darbā vēl papildus inženierus.

    uber volvo uber volvo 1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    skabene
    19.08.2016 15:58

    mani vairāk interesē kā tas pašbraucošais auto zinās pie kura poģīša Ziepnikkalna ķīnas mūrī piebraukt!? Andrese it kā navigācijas sistēmai nav problēma, bet kurā ielas pusē piebraukt zin dzīvs šoferis, nevis navigācija! Piemērā ar to pašu ķīnas mūri, ja mašīna piebrauks nepareizajā pusē mājai, tad ar kājām var nākties kātot gandrīz pus kilometru, kamēr apiet apkārt ķīnas mūrim!

    19.08.2016 16:10
    Reply to  skabene

    Kamēr šis viss labums tiks līdz mūsu zemītei, viss Ziepčiks būs sen nolīdzināts un pārbūvēts.

    Goual
    19.08.2016 17:14

    Tu domā, ka uz skārienjūtīgas virsmas vai aplikācijā nevar parādīt ēku, kur ar pirkstu norādi kurā vietā izlaist?

    Kaspars
    22.08.2016 10:12

    Izskatās, ka Volvo gatavojas uz apvērsumu autoražošanā..Drive Me taču nav radīts speciāli Uber, bet gan kā masu produkts un to jau nākošgad paredzēts lasit tirgū.
    Attieksme ir skaidra: nav ko čakarēties ar visādiem autopilotiem, laidīs pilnībā autonomu auto
    Tā pat nav ko čakarēties ar hibrīdiem, laidīs pasaulē pilnībā elektrisku braucamo

    Reklāma