Web Analytics
More
    Reklāma

    Transcend DrivePro 50 apskats

    Manuprāt, idejiski labs (Wi-Fi "ekrāns" viedtālrunī), vienīgi uzņemtie video ne vienmēr būs pietiekami savas taisnības pierādīšanai.

    Jaunākie raksti

    Videoreģistratoru bums jau vairākus gadus ir arī pie mums. Galvenais mērķis videoreģistratora uzstādīšanai ir, lai tiktu atvieglota pierādījumu iesniegšana ceļu satiksmes negadījumos. Tomēr to, vai ieraksts ir uzskatāms par pierādījumu vai nē, vērtējams tiesas un konkrētās Valsts policijas amatpersonas ieskatā, kura izskata un pieņem lēmumu konkrētajā lietā.

    Valsts nodeva par reģistrāciju ir gandrīz 30 eiro fiziskām personām un maziem uzņēmumiem, 57 eiro juridiskām personām. Iemesls – fizisku personu datu aizsardzības likums. Videoreģistratoru ir jāreģistrē Datu valsts inspekcijā.

    Reklāma

    Pamatojoties uz personu datu aizsardzību, videoreģistratoru izmantošana ir ļoti ierobežota Šveicē un Luksemburgā, videoreģistratorus pilnībā aizliegts izmantot Austrijā. Vācijā ir aizliegts ierakstīto materiālu publicēt tīmeklī, un to ļoti reti izmanto par pierādījumu tiesās. Par auto standarta aprīkojuma sastāvdaļu (kopā ar lāpstu, velkamo striķi un lāču atbaidītāju) videoreģistratoru var uzskatīt Krievijā.

    Šoreiz apskatam saņemts ne pārāk dārgs, bet arī ne pārlieku lēts videoreģistrators Transcend DrivePro 50. Tas izceļas ar nelielu svaru, kā arī videoreģistratora neesošo ekrānu aizstāj ļoti ērta lietotne Android un iOS operētājsistēmām.

    Transcend DrivePro 50 009

    Tehniskā specifikācija

    • Sensors: CMOS, 3 megapikseļi
    • Objektīvs: ƒ/1.8, 130° skata leņķis
    • Mikrofons un skaļrunis: iebūvēts
    • Izšķirtspēja: 1920 x 1080p ar 30 kadriem sekundē
    • Video formāts: H.264
    • Atmiņa: microSD līdz 64 GB, Class 10 vai ātrāka, komplektā 16 GB
    • Savienojumi: USB 2.0 un Wi-Fi
    • Uzlādes ierīce: DC 5 V 1 A, 12 – 24 V
    • Akumulators: Li-Po 430 mAh
    • Papildus: akselerometrs
    • Darba temperatūra: no -20°C līdz +65°C
    • Izmēri un svars: 55 x 58 x 31.15 mm, 49 g
    • Cena: ap 85 eiro

    Transcend DrivePro 50 016

    Izskats un uzbūve

    Transcend DrivePro 50 komplektā ir iekļauts pats videoreģistrators, automašīnas uzlādes ierīce visai garā vadā, piesūcekņa stiprinājums pie stikla un 16 GB microSD atmiņas karte. Tātad faktiski Transcend DrivePro 50 nekādus citus ieguldījumus neprasa. Nopērc, piespraud, lieto. Transcend DrivePro 50 pieejams komplektācijā arī ar pielīmējamu stiprinājumu, gluži kā sporta kamerām.

    Nevarētu sevi nosaukt par videoreģistratoru guru, tomēr Transcend DrivePro 50 izskatās pēc izmēros viena no mazākajiem redzētajiem modeļiem. Tiesa, Transcend DrivePro 50 nav saņēmis LCD ekrānu, bet tā vietu ieņem viedtālrunī uzstādāma lietotne. Par to nedaudz vēlāk.

    Transcend DrivePro 50 013

    Transcend DrivePro 50 veidots no melnas plastmasas, rokās sajūta ir visai nepārliecinoša, jo videoreģistrators šķiet pārlieku viegls. Neesmu arī milzīgā sajūsmā par izmantoto USB mini B5 standarta spraudni, kas jau kādu laiku netiek izmantots pat fotoaparātos. Turklāt uzlādes kabelis ir L formā, diemžēl vads pēc pievienošanas “iet uz augšu”.

    Pie stikla pieliekamais turētājs ar piesūcekni ir visai veiksmīgs – tas nav pārāk liels, bet nodrošinās ērtu Transcend DrivePro 50 pievienošanu un noņemšanu. Pastāv arī iespēja videoreģistratoru grozīt visos nepieciešamajos virzienos. Transcend DrivePro 50 ir tik neliels, ka to var gandrīz pilnībā paslēpt aiz atpakaļskata spoguļa, ja vien tur nav kāds mašīnas darbību nodrošinošs sensors (lietus, automātisko gaismu sensors, kaut kādi aktīvās drošības, bremzēšanas sensori). Svaigs piesūceknis darbojas perfekti, kā būs pēc ziemas vai karstā vasarā – to rādīs laiks.

    Transcend DrivePro 50 ir tikai viena poga, kas nodrošina ierīces ieslēgšanu, ieraksta sākšanu un videoreģistratora izslēgšanu. Ierakstu apturēt ar pogu nebūs iespējams, Transcend DrivePro 50 var tikai izslēgt un pēc atkārtotas ieslēgšanas atkal turpināt filmēšanu. Par Transcend DrivePro 50 aktivitātēm ziņos sarkanas un zilas krāsas indikatoriņš.

    https://www.youtube.com/watch?v=mpbM0K4YGh8

    Vai šāda vienkāršota vadība ir ērta? Droši vien. Jo tāpat diez vai kāds izvēlēsies katru reizi citus videoreģistratora iestatījumus. Vēlme ir iesēsties auto un sākt braukt, nevis bakstīties ap ekrāniem un 10 pogām.

    Transcend DrivePro 50 ir ieguvis visai gaišu f/1.8 objektīvu, kas nāks talkā sliktākos gaismas apstākļos. Objektīvam ir 130° skata leņķis, kas spēs nodrošināt pietiekami platu nofilmētā satura apgabalu. Transcend apgalvo, ka videoreģistratoram ir iebūvēts speciāls infrasarkano staru filtrs, lai uzlabotu attēlu jebkuros apstākļos. Man gan šķiet, ka IR filtrs ir visās (99%) digitālajās kamerās. Tikai atsevišķi infrasarkanās fotogrāfijas entuziasti nodod kameras speciālistu rokās IR filtra noņemšanai no matricas. Tāpat videoreģistratoram ir iebūvēts akumulators, Wi-Fi savienojums un akselerometrs.

    Kopumā uzskatu, ka Transcend DrivePro 50 ir varbūt nedaudz par vieglu, kas rada lētuma sajūtu. Tomēr viss cits ir nostrādāts godam. Ja vēl vads karātos “pareizajā” virzienā…

    Transcend DrivePro 50 004

    Wi-Fi un DrivePro New lietotne

    Transcend DrivePro New lietotne sadarbosies ar 50, 200 un 520 videoreģistratoru modeļiem. DrivePro New lietotne ir ļoti būtiska videoreģistratora sastāvdaļa, jo Transcend DrivePro 50 nav ekrāna. DrivePro New lietotne ir pieejama Android un iOS operētājsistēmām.

    Transcend DrivePro 50 izveido bezvadu tīklu (noklusējuma tīkla parole ir 12345678), atliek vien tam pievienoties, lai varētu straumēt video no videoreģistratora, atskaņot vecākus video un tos lejupielādēt viedtālrunī.

    DrivePro New lietotne ļauj apskatīt ierakstītos video, kā arī ar tās palīdzību varēs noregulēt Transcend DrivePro 50, lai tiktu ierakstīts nepieciešamais skats. DrivePro New lietotne ļauj pielāgot video izšķirtspēju, ekspozīcijas kompensāciju, maksimālo ieraksta garumu vienai datnei, nomainīt Wi-Fi paroli.

    Transcend DrivePro 50 012

    Akselerometrs un Emergency Recording

    Transcend DrivePro 50 ir iebūvēts akselerometrs, kas aktivizē Emergency Recording funkciju, kad tiek reģistrēts trieciens. Emergency Recording iespējams uzsākt arī manuāli. Emergency Recording laikā uzņemtie video tiek aizsargāti pret to atkārtotu pārrakstīšanu.

    Te atļaušos atzīmēt, ka vairāki konkurenti arī izmanto līdzvērtīgas sistēmas, kas ļauj nepazaudēt nozīmīgus ieraksta fragmentus.

    Par laimi, šo funkciju nebija nepieciešams izmēģināt uz savas ādas.

    Transcend DrivePro 50 015

    Atmiņa

    Transcend DrivePro 50 komplektā tiek dota 16 GB microSDHC atmiņas karte. Tiek solīts, ka videoreģistrators spēj apkalpot arī 64 GB atmiņas kartes, bet diez vai kādam būs tik liela atmiņa nepieciešama. Atliek vien aktivizēt Loop Recording, lai vecie un nevajadzīgiem video tiktu automātiski pārrakstīti.

    Tā kā Transcend DrivePro 50 nav ekrāna un viedtālruni automašīnas vadīšanas laikā lietot nevajadzētu, nespēšu precīzi pateikt, cik tieši garu video var ierakstīt 16 GB SD kartē, pirms tas tiek atkārtoti pārrakstīts. Aptuveni aprēķini liecina, ka formatētā 16 GB SD kartē ir aptuveni 14.8 brīvi gigabaiti. Viena ar Transcend DrivePro 50 uzfilmētā minūte aizņem aptuveni 100 MB, video datnes tiek dalītas ik trīs minūtes. Tātad aptuveni sanāks ieraksts zem 150 minūtēm, pēc tam dati tiks pārrakstīti.

    Transcend DrivePro 50 007

    Video kvalitāte

    Sākšu ar to, ka Transcend DrivePro 50 spēj ieslēgties un izslēgties kopā ar dzinēju, ja vien “piepīpētājs” arī atmostas tikai līdz ar dzinēju. DrivePro 50 pastāv iespēja ar lietotnes palīdzību koriģēt izslēgšanās laikus pēc automašīnas dzinēja noslāpēšanas. DrivePro 50 pamācībā ir speciāli ierakstīts, ka nevajag atstāt DrivePro 50 piespraustu, ja “piepīpētājs” ir visu laiku aktīvs.

    Nevienam nebūs noslēpums, ka niecīga izmēra matrica komplektā ar ne pārāk augstvērtīgu objektīvu nespēj sniegt fantastiskus, detalizētus attēlus. Par videoreģistratora kvalitātes rādītāju tiek uzskatīta tā spēja filmēt sliktos gaismas apstākļos, lai būtu redzama priekšā braucošās automašīnas numura zīme.

    Vai Transcend DrivePro 50 izdevās kaut ko sasniegt, vērtējiet paši. Nez kāpēc no rīta filmētais materiāls ir zilgans, tāpat ir jāuzmānās, lai kamera “netēmētu” pārāk daudz debesīs, tad tās būs gaišas, bet viss uz ceļa – melns kā nakts.

    Jāatzīst, ka ne vienmēr izdosies saskatīt vēlamo mašīnas valsts reģistrācijas numuru. Manuprāt, kameras skata leņķis arī nenosedz pietiekami plašu laukumu, tāpēc nāksies meklēt kaut kādu “vidējo aritmētisko” – ko ietvert kadrā un ko izlaist.

    Kopsavilkums

    Transcend DrivePro 50 ir izmēros niecīgs videoreģistrators, kas nav saņēmis LCD ekrānu. Toties Transcend ir izveidojis lietotni viedtālruņiem, kas ļauj ērti pārskatīt, kopēt uzņemtos video, mainīt videoreģistratora iestatījumus. Manuprāt, šāda pieeja ir visai saprātīga, jo braukšanas laikā ekrāns nedod gandrīz neko, sliktas kvalitātes ekrāns ir kaitinošs visos laikos.

    Video ieraksts tiek veikts standarta 1080p izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē. Vairāk prasīt no šāda izmēra un pielietojuma kameras nebūtu jēgas. Transcend DrivePro 50 ir samērā gaišs objektīvs ar 130° skata leņķi.

    Akselerometrs spēj aktivizēt Emergency Recording modi, saglabājot uzņemtās video datnes, un neļaujot tās atkārtoti pārrakstīt.

    Transcend DrivePro 50 018

    Man par pārsteigumu DrivePro New lietotne strādāja ātri un ērti. Patīkami, ka tiek izmantot Wi-Fi, nevis mūžīgais problēmu bērns Bluetooth.

    12 – 24 V uzlādes ierīce no “piepīpētāja” nozīmēs videoreģistratora ērtu darbināšanu arī smagajās automašīnās. Uzlādes ierīcei ir ļoti garš vads, to varēsi pievienot arī mašīnas salona aizmugures daļā esošam “piepīpētājam”. Līdz bagāžniekam gan vads nevilks.

    Manuprāt, ļoti veiksmīgi izveidots Transcend DrivePro 50 stiprinājums pie vējstikla. Ne sliktāk par dažu labu lielo GPS navigācijas ierīču ražotāju.

    Patika

    + iestatījumi maināmi ar viedtālruni

    + ļoti ērta un “bezgļuku” lietotne

    + neliels izmērs

    + lielisks stiprinājums pie stikla

    + komplektā 16 GB microSD

    Nepatika

    – ir redzēti labāki video

    – USB vada “lauziens” uz augšu

    Manuprāt, idejiski labs (Wi-Fi "ekrāns" viedtālrunī), vienīgi uzņemtie video ne vienmēr būs pietiekami savas taisnības pierādīšanai.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Kamera
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Indulis Grinins
    18.08.2016 12:28

    – USB vada “lauziens” uz augšu

    Parasti vadus velk augšā un gar stikla malu laiž apkārt un
    pa paneli nāk uz leju pie 12v lai nebūtu vads ka tev bildē pa vidu pa taisno uz
    leju …

    18.08.2016 13:14

    Lai šo kabeli (nevis vadu ;) ) palaistu kaut kur zem apšuvuma, gar priekšējām statnēm, ir jāpērk kaut kas ļoti greizs, piemēram, Sierra.

    Bils
    18.08.2016 14:50
    Reply to  Artis Abols

    Man ir korejiešu BlackVue, līmējās pie stikla kronšteins, kurā iesprauž to cauruļveida cam.
    Mīnuss ir, ka nevar pagrozīt. Barošana caur 12/24V ligzdu un vadu man elektriķis pieslēdza pie salona apgaismojuma lampas virs vidējā spoguļa. Nesaprotu kā, bet strādā arī kad tās spuldzes nedeg.
    Ekrāns nav, bet var pieslēgt ar mcroSD adapteri pie mobilā caur USB un paskatīties video, kā arī GoogleMaps koordinatas.
    Kopumā neiesaku, matrica uzkarsa un kvalitāte kritās uz visiem laikiem, lai gan ir iespējams FullHD 60kadru (30/15) ieraksts. Pagooglēju un tā esot visiem ~3-4 gadiem veciem modeļiem. Cerība ka jaunie būs OK, bet tagad laikam izvēlētos ko citu, mazu un saslēdzamu vienotā ierakstā no 2-4 cam.

    18.08.2016 14:03

    Dažādos soctīmekļos tika aktualizēts mūžsenais jautājums – a huļi nav nakts skatu. Draugi, naksnīgi skati ir, šis tas ir filmēts pēc saulrieta, debesis ir apmākušās utt.. Gluži līdz 24:00 nebija pacietības un arī izdevības nogaidīt. Jā, Ušakovs vēl nebija saslēdzis laternas, tik tumšs nebija. Kā arī reģistrators “griež” gaišumu pats uz augšu, ja neiejaucas ar manuālu ekspozīcijas kompensāciju.

    GOLD
    19.08.2016 12:21
    Reply to  Artis Abols

    Nu sorrreee, bet video paraugā naksnīgie skati NEATSPOGUĻO to kā reģistrators uzvedas naktī. Un tagad vērā ņemama tumsa iestājas, nemaz negaidot līdz 24:00. Tā kā daļa, kura varētu būt ieinteresēta konkrētā gadžeta iegādē, noteikti to lietos arī nakts laikā, tad ir tikai normāli, ka cilvēkiem interesē kā tā uzvedas naktī.

    PS – ja kādu interesē, šajā video ir sample kā gadžets filmē naktī – https://youtu.be/ZAYgtDikj6M

    Skābene
    19.08.2016 09:38

    Drausmīgs klucis!Man patīk maza, neuzkrītoša izmēra kameras, ko var atstāt logā, aiz atpakaļskata spoguļa, neraizējoties, ka salonā ielidos ķieģeļis, lai pievāktu manu kameru. Vadus ir jāizvelk atsevišķi, jo piepīpētājā taču parasti spraužam mobilā telefona lādētāju, vēl jo vairāk, ja lietojam Waze.

    drinkits
    23.08.2016 12:06

    Vēl labs variants ir izmantot veco viedtelefonu.

    Reklāma
    Manuprāt, idejiski labs (Wi-Fi "ekrāns" viedtālrunī), vienīgi uzņemtie video ne vienmēr būs pietiekami savas taisnības pierādīšanai.Transcend DrivePro 50 apskats