Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung tiek apsūdzēts vairāk nekā 200 darbinieku saindēšanā

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka esot dokumentētas vismaz 200 Samsung darbinieku smagas saslimšanas un pat nāves, kas saistāmas ar strādāšanu uzņēmuma pusvadītāju un LCD ekrānu rūpnīcās. Strādnieki, nesasniedzot pat 30 gadu vecumu, saslimuši ar leikēmiju, vilkēdei, limfomu un multiplo sklerozi. Vismaz 76 no saslimušajiem ir miruši.

    Dienvidkorejas valdība esot sarežģījusi kompensāciju iegūšanas mehānismus darba traumu un slimību gadījumos, kas tiek saistīts ar milzīgo tehnoloģiju uzņēmumu ietekmi valdības rindās. Tādējādi Samsung un citi ražotāji var neievērot dažādus nosacījumus darba drošības aprīkojuma nodrošināšanā. Tiek pieļauts, ka darbinieki pat netiek informēti par iespējamajiem riskiem.

    Reklāma

    Apple vismaz oficiāli ir centies ierobežot detaļu ražotāju vēlmi papildus nopelnīt, neizsniedzot darbiniekiem nepieciešamo darba drošības aprīkojumu. Samsung ir viens no galvenajiem Apple detaļu piegādātājiem, kas pierāda, ka Apple centieni uzspiest ražotājiem cilvēcīgu attieksmi pret darbiniekiem ir izgāzušies. Visticamāk, vēl neciešamāki apstākļi ir arī dažādās izrakteņu ieguves vietās visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.08.2016 12:43

    Samsung būs salocījuši telefonu ekrānus kopā ar darbiniekiem. Bet bioroboti īstermiņā daudz kur izmaksā lētāk, tāpēc diez vai tur kas mainīsies.

    Kaspars
    12.08.2016 13:05

    Ja jau pieminēts Apple, tad jāatsauc atmiņā..Vai tad nebija skandāls, ka necilvēcīgi apstākļi ir rūpnīcās, kas Apple ražo telefonus, nevis tikai piegādā detaļas?

    davfreim
    12.08.2016 13:39
    Reply to  Kaspars

    Tajās rūpnīcās ražo daudz ko, atšķirība, ka paši Apple cepas par to, ka tur tādi apstākļi un mēģina kaut ko kontrolēt, kas protams, ka nav reāli, jo uz to brīdi viss ir smuki, kā neskatās, tā atkal noverdzina lēto darba spēku. Bet pārējiem ražotājiem pie kājas.

    Aleksejs Mjaliks
    14.08.2016 14:17

    Varena raksta autora loģika. Saindējas Samsung darbinieki, bet vainīgs ir Apple. :)

    Skābene
    15.08.2016 11:38

    Aleksejs tēlo neiznīti un izliekas, ka Apple gudrajos telefonos nav Samsung detaļu! Bet kā zinām, Apple produkcijā netrūkst Samsung ražotu pusvadītāju! Bet tā kā saslimuši ekrānus un pusvadītājus ražojošie darbinieki, nav grūti savilkt kopā samsung saistību ar Apple!

    Reklāma