Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart Classic LTE apskats

    Savā cenu kategorijā - viens no līderiem, ja ne pati labākā izvēle.

    Jaunākie raksti

    GSmart ir spējis pārsteigt pat skeptisko mani, piedāvājot pāris visai lietojamus Android viedtālruņus. Ražotājs sapratis, ka nāksies piestrādāt pie viedtālruņa izskata, jo ierastos kantaini neizteiksmīgos klučus vairs neviens nevēlas iegādāties.

    Mani katru reizi pārsteidz dizainu dažādība, bet laikam jau ir jāsamierinās, ka GSmart ir un paliek ierīču pasūtītājs – ražotājs ir kāda milzīga rūpnīca Ķīnā, kas labprāt uzliek logotipu uz jau esoša viedtālruņa modeļa. Ja samaksāsi pāri juaņas vairāk, dabūsi arī paša izvēlētu fona attēlu.

    Reklāma

    Varbūt uzsāku nedaudz skarbi, tomēr šoreiz tik tiešām apskatam saņemts visai glīts, plāns un pat lietojams viedtālrunis. Protams, vienmēr varētu vēlēties nedaudz jaudīgāku procesoru vai mazāku “lieko” lietotņu klāstu, bet dažreiz ir jāpaskatās uz ierīces cenu pirms sūdzēšanās.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 003

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi, skrambudrošs 2.5D Asahi Glass
    • Procesors: MediaTek MT6735P, četri Cortex A53 1.0 GHz kodoli, ARM Mali-T720 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, 4G 800/1800/2600 MHz; 3G: 900/2100 MHz; 2G: 850/900/1800/1900 MHz
    • Kameras: 9.4 megapikseļi (ražotājs specifikācijā norādījis 8.0 megapikseļus), 3840 x 2160 punkti, LED zibspuldze, autofokuss (vismaz tiek solīts), HDR, 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar LED zibspuldzi
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: divas SIM kartes (miniSIM + microSIM)
    • Izmēri un svars: 146 x 72 x 7.5mm, 150 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 2200 mAh
    • Krāsas: balta, melna
    • Cena: 130 eiro internetā

    Gigabyte GSmart Classic LTE 011

    Izskats un uzbūve

    Vismaz no attāluma GSmart Classic LTE ļoti atgādina HTC pēdējo modeļu dizainus, kuri savukārt ir asociējami ar industrijas līderi iPhone. Labi? Slikti? Varbūt tiešām ir saprātīgi kopēt Apple, nevis izgāzties pašu spēkiem. Nav ļoti pozitīvs piemērs, bet kam negadās…

    GSmart Classic LTE ieskauj alumīnija ietvars, aizmugure veidota no glancētas plastmasas, kurai būs tendence skrāpēties. Pieņemu, ka melnais modelis pamatīgi pievelk pirkstu nospiedumus. Viedtālruņa priekšpusi sedz skrambudrošs 2.5D Asahi Glass aizsargstikls ar viegli noapaļotām sānu malām. Asahi Glass ir gandrīz tikpat viegli tīrāms kā Gorilla Glass.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 016

    GSmart Classic LTE pogas atrodas pareizajās vietās, arī tās veidotas no alumīnija. Viedtālrunis ir plāns un patīkami smags, radot pārliecinošu sajūtu. Aizmugures vāks ir noņemams, akumulators ir nomaināms, bet pavirša apskate par to neliecina – tik precīzi viss ir nostrādāts. Pat vēlētos apgalvot, ka GSmart Classic LTE uzbūves ziņā ir līdzvērtīgs pretinieks HTC One A9 modelim, ja neskaita One A9 alumīnija aizmuguri.

    Kopumā – diez vai par 130 eiro būs iespējams atrast labāk nostrādātu viedtālruni. Vismaz ne vietējos veikalos. Pie tam komplektā ir viena ekrāna aizsargplēve un caurspīdīgs silikona aizsargmaciņš.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 002

    Operētājsistēma un lietotnes

    Patīkami, ka beidzot arī līdz budžeta klases viedtālruņiem nonākusi Android 6.0 Marshmallow operētājsistēma. Negaidīti GSmart Classic LTE saņēmis arī pavisam svaigus jūnija Android operētājsistēmas drošības ielāpus. Tādi nav pat manam pusotru gadu vecajam Sony Xperia viedtālrunim. Šķiet, ka neesmu tiks svaigus ielāpus redzējis nevienam citam pēdējā laikā testētajam viedtālrunim.

    GSmart Classic LTE ir viens no vismazāk ar papildus iespējām “sabojātajiem” viedtālruņu modeļiem, tāpēc arī šeit neatradīsim neiztulkotas saskarnes daļas, kā tas bijis vairākiem citiem GSmart modeļiem un pat OnePlus 3. GSmart Classic LTE nav ne pirkstu nospiedumu nolasītāja, ne arī infrasarkano staru raidītāja, ko arī (vismaz es) sagaidu no budžeta klases – visa nauda novirzīta tiešām svarīgu komponenšu izvēlei un iegādei.

    Viedtālrunis saņēmis pāris reklāmas lietotnes, kas varētu tur arī nebūt – baterijas doktoru, CM Security, WPS Office. Viss pārējais GSmart Classic LTE lietotņu saturs ir standarta, tieši to pašu sastopam arī citu ražotāju Android viedtālruņos. Liekās lietotnes var atspējot, bet ne pilnībā atinstalēt. Pievienota visai kaitinoša G-Connect lietotne, kas faktiski ir saites uz tīmekļa pārlūku Facebook un vairāku citu lietotņu reklamēšanai. GSmart pārstāvis Latvijā uzsver, ka G-Connect lietotne ir pamatā paredzēta operētājsistēmas atjauninājumu nodrošināšanai, tomēr būsim reālisti – Ķīnas telefons un MediaTek procesors…

    Kopumā var uzskatīt, ka GSmart Classic LTE lietotņu klāsts ir pieņemams, šoreiz varēja pilnīgi iztikt bez viedtālruni bremzējošām un RAM atmiņu aizņemošām reklāmas lietotnēm, tās būtu uzreiz jāvāc nost. Procesors ir ar saviem ierobežojumiem, GSmart Classic LTE uzreiz “atvērās” pēc lieko reklāmas lietotņu aizvākšanas.

    Lietotājam no 2 GB RAM ir pieejami aptuveni 1100 MB, no 16 GB atmiņas tukši ir visai pieņemami 9.6 GB. Pavisam noteikti pietiks Facebook, Facebook Messenger un WhatsApp uzstādīšana, un vēl pāri paliks. Nekādas dižās spēles nepaspēlēsi, jo procesors ir ar 1.0 GHz takts frekvenci. Gluži vienkārši būs par īsu ar jaudu.

    Nebūs noslēpums, ka GPS un navigācijas darbība mēdz būt visai grandiozs ne-Snapdragon procesoru klupšanas akmens. Waze nekādus ķēmus nezīmēja, tomēr lietotnes darbība nebija plūdena. Sākotnēji GPS arī ne visai ideāli atrada satelītus, bet pēc pirmreizējās apdomas mirkļa darbība bija manām vajadzībām pieņemami precīza.

    Ātrdarbība un akumulators

    GSmart Classic LTE ir MediaTek MT6735P procesors ar četriem Cortex A53 1.0 GHz kodoliem, 2.0 GB RAM un Mali-T720 video apakšsistēmu. Iepriekš ir apskatam bijuši daži viedtālruņi ar līdzvērtīgas frekvences procesoru kodoliem, tomēr šoreiz ir jāatzīst, ka GSmart Classic LTE darbojas pat visai veikli. Pokemonu trakums ir pārņēmis pasauli, tāpēc arī tos paķēru ar GSmart Classic LTE, un jāsaka, ka savu Pikačū lietotājs garām nepalaidīs. Te gan jāpiezīmē, ka GSmart Classic LTE trūkst kāds sensors (pieļauju, ka žiroskops), kas atbild par Pokemonu spēles sadarbību ar kameru, tāpēc lopiņus nāksies medīt nevis skatoties uz pasauli caur kameru, bet spēles uzzīmētā zaļā pļavā.

    Ļoti prasīgās spēles, piemēram, Modern Combat 5: Blackout nevar komfortabli paspēlēt. Procesors lieki nekarst, ikdienas nepieciešamības tas spēj pilnībā nodrošināt, kaut gan sākotnēji visai skeptiski skatījos uz 1.0 GHz procesoru.

    Pikačū vajāšanai problēmas varētu sagādāt lietotāja nomaināms Li-Po 2200 mAh akumulators. Gaidstāves režīmā GSmart Classic LTE netērē gandrīz neko, biju to atstājis brīvdienās uz galda, akumulators nokritās vien par pāris procentiem. Bet ikdienas lietošanai un spēlīšu dzenāšanai ar 2200 mAh var būt par maz un nāksies iepirkt sauju ārējo akumulatoru.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 014

    Kamera

    GSmart Classic LTE ir saņēmis 9.4 megapikseļu galveno kameru ar 4096 x 2304 izšķirtspēju. Tai, protams, ir autofokuss, divas LED zibspuldzes un pat HDR. Viedtālrunim ir arī 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar vienu LED zibspuldzi. Tiek izmantota standarta kameras lietotne, kas nenes nekādus pārsteigumus, tomēr tā visai uzkrītoši ik pa laikam sajauca slēdža spiedienu ar fokusa vietas izvēli.

    Jāatzīst, ka no 9.4 megapikseļu kameras gaidīju nedaudz augstāku sniegumu. GSmart Classic LTE veido visai pieņemamas krāsas, tomēr gadās nedaudz pazemināta detalizācija, jo ISO jūtības vērtības netiek turētas zemas.

    Nelielā krēslā uzņemtās fotogrāfijas kamera pamanās izveidot pabriesmīgas, bet vēl savai cenai pieņemamas. Gan labā gaismā, gan arī puskrēslā GSmart Classic LTE kamerai gadās kļūdīties ar autofokusu, ko ne vienmēr izdodas pamanīt un attiecīgi censties iegūtu labāku nākamo fotogrāfiju ar to pašu saturu.

    Kopumā – ja fotogrāfija ir asa un uzņemta pieņemamos gaismas apstākļos, tai nav ne vainas. Tomēr ir ļoti jāuzmanās no kameras lietotnes cimperlīguma. Droši vien varētu ieteikt izmēģināt kādu citu Google Play veikalā iegūstamu kameras lietotni, un aizmirst par ražotāja pievienoto.

    Pilna izmēra fotogrāfijas pieejamas te.

    Konkurenti

    LG K10 varētu būt viens no spēcīgākajiem konkurentiem, jo šis ir visai svaigs modelis ar labu ekrānu, pieklājīgu kameras darbību un veiksmīgi izvēlētu cenu. Diemžēl LG K10 nevar izcelties ar kādu niansi, pat ne ar LG izslavētajiem, lielajiem akumulatoriem.

    LG G4s ir 1.5 GB RAM, tomēr viedtālrunis bija pietiekami ātrs. Pie mums nopērkamajam LG G4s ir lāzera autofokuss un pieklājīga kameras darbība. LG G4s izceļas ar 1080p ekrānu. LG G4s būs līdzvērtīgs akumulators un citas viedtālruņa iespējas.

    Tīmekļa veikalos var atrast arī trešās paaudzes Motorola Moto G ar 5.0 collu ekrānu, pieņemamu kameru un visai veikliem programmatūras atjauninājumiem. Diemžēl Moto G būs tikai ar 8 GB atmiņu un 1 GB RAM, kas šodien vismaz mani atturētu no izvēles par labu Motorola.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 007

    Pirmās paaudzes Samsung Galaxy A3 ir 4.5 collu viedtālrunis ar 1.5 GB RAM un pietiekami spējīgu 8 megapikseļu kameru. Samsung Galaxy A3 iznāca 2014. gada pašā nogalē, viedtālrunim pieejams 5.0.2 Lollipop atjauninājums.

    Ja skatāmies Ķīnas produkcijas virzienā, tad tepat no Eiropas noliktavām var iegūt Xiaomi Redmi 3 (nejaukt ar Redmi note 3), kas saņēmis 5.0 collu 720p ekrānu, Qualcomm Snapdragon 616 procesoru ar 2 GB RAM, Android 5.1 Lollipop un 13 megapikseļu kameru ar fāzes nobīdes autofokusu. Xiaomi Redmi 3 nebūs 800 MHz 4G frekvences.

    Gala vārds

    GSmart Classic LTE, manuprāt, ir viens no pirmajiem ražotāja viedtālruņiem, kas būtu ikdienā izmantojams ne tikai pirmsskolas bērnu izklaidēm. GSmart Classic LTE saņēmis savai cenai pat neticami labu uzbūvi, pieņemamus 2 GB RAM un 16 GB atmiņu, kā arī Android 6.0 Marshmallow, kas vēl arvien “ķīniešiem” ir retums.

    Patīkams pārsteigums bija procesora ātrdarbība, kaut no tā neko daudz negaidīju. Protams, nekādās sacīkstēs ar jaunajiem Snapdragon un Exynos doties nevar, bet pietiks vairumam ikdienas lietotņu.

    Gigabyte GSmart Classic LTE 004

    Programmatūras problēma ir ierastā – ražotājs ar savu vēlmi saņemt kādu kapeiku par reklāmas lietotņu izvietošanu. Vairumu no tām var novākt. Milzīgs pluss ir GSmart Classic LTE vienkāršums, attiecīgi arī operētājsistēma nav piecūkota ar neiztulkotām sadaļām. Pieļauju, ka GSmart Classic LTE vienkāršums bez visādiem pirkstu nospiedumu nolasītājiem un infrasarkanajiem raidītājiem ļauj operētājsistēmai uzelpot un gana veikli strādāt.

    Kameru nedaudz pieviļ uzstādītā lietotne, tā tiešām ir briesmīga. Bet Play veikala piedāvājums šo niansi labo ļoti veiksmīgi.

    Kopumā uzskatu, ka GSmart Classic LTE varētu būt savā cenu kategorijā viens no veiksmīgākajiem pirkumiem. Ja meklējam nelielus piedzīvojumus, par 130 eiro dižā Ķīna piedāvās arī šo to augstvērtīgāku, bet bez garantijas, kā arī vienmēr ir iespēja pirms sūtījuma saņemšanas samaksāt godīgu 21%.

    Patika

    + uzbūve un materiāli

    + negaidīti veikla darbība

    + konkurētspējīga cena

    Nepatika

    – reklāmas lietotnes

    – varēja būt ietilpīgāks akumulators

    – kameras lietotnes darbība

    Savā cenu kategorijā - viens no līderiem, ja ne pati labākā izvēle.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    5
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    02.08.2016 15:22

    Ja HTC A9 tiek lietots kā etalons uzbūves kvalitātē , tad …
    nezinu – smieties vai raudāt …

    03.08.2016 10:23
    Reply to  ProxyFromDeep

    Ar ko tad vajadzēja? Eifeļa torni? A9 ir 3x dārgāks, kāpēc lai nesalīdzinātu?

    ProxyFromDeep
    04.08.2016 12:50
    Reply to  Artis Abols

    Varbūt ne tā izteicos .
    manuprāt A9 ir pamatīgs HTC kvalitātes klupiens sperot 3 soļus atpakaļ.
    Ja Gigabyte vēlas līdzināties sliktākajiem no labākajiem tad ok , bet šādi
    slavas kalnā uzkāpt būs grūti .

    Reklāma
    Savā cenu kategorijā - viens no līderiem, ja ne pati labākā izvēle.Gigabyte GSmart Classic LTE apskats