Web Analytics
More
    Reklāma

    Trīs mēnešos pārdoti 1.2 miljoni Windows Phone

    Jaunākie raksti

    Microsoft jau iepriekš nācās paziņot, ka viedtālruņu biznesa ienākumi nogāzušies par 71%, tomēr nekādi citi skaitļi netika sniegti. Beidzot Microsoft ir nācies likt kārtis galdā, izziņojot Windows Phone nedienas. Pēdējo trīs mēnešu laikā pārdoti vien 1.22 miljoni Microsoft Lumia viedtālruņi, kas ir negaidīt zem rādītājs.

    2014. gada šajā pašā periodā Microsoft pārdeva 7.4 miljonus Lumia viedtālruņu, 2014. gada pēdējos trīs mēnešos tik pārdots rekordliels skaits ar Lumia viedtālruņiem – 10. 5 miljoni. Pēc tam Lumia viedtālruņu pārdošana tikai kritās, 2015. gada nogalē sasniedzot 4.5 miljonus, 2016. gada pirmajos trīs mēnešos nieka 2.3 miljonus Lumia viedtālruņu.

    Reklāma

    Microsoft arī atklājis, ka ne pārāk labi veicas citu viedierīču pārdošanā. Citas Microsoft ierīces, piemēram, Microsoft Band, peles, tastatūras u.c., arī piedzīvojušas pamatīgu kritumu. Kopumā pārdoti 15.7 miljoni ne-Lumia ierīces, kamēr pirms gada šis rādītājs bija 24.7 miljoni ne-Lumia ierīces.

    Bet ne visur Microsoft piedzīvo sakāvi. Microsoft izmaksājis akcionāriem 6.4 miljardus dolāru. Office 365 produktu apgrozījums audzis par 63%, Intelligent Cloud pakalpojumi ienesuši par 3% vairāk naudas. Tikai Surface Pro 4 un Surface Book modeļi ienesuši par 61% vairāk naudas, nekā Surface produkcijas pirms gada. Xbox Live lietotāju skaits gada laikā audzis par 26%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    33 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    01.08.2016 13:21

    No vienas puses, Lumijas pārdod maz tāpēc ka pircēji izvēlas īstu mantu – iphonus vai daudz cacku par nelielu naudu – visādus xiaomi, leagoo u.c. sichuanphone. No otras puses, varbūt tie kas nopirkuši lumijas, nemaina tās katru gadu? Tur būtu jāskatās plašāk, nevar balstīt pieņēmumus uz tirgoto vienību skaitu.

    bombelats
    01.08.2016 16:49
    Reply to  x

    Nu ar to tālruņu mainīšanu ir švaki, pat ja gribētu. Es esmu starā par Win platformu, labrāt savu esošo Lumia atjauninātu uz jaunāku modeli, bet nav jau uz ko. Reāli pieejamais 950 XL nav ne izmēra, ne cenas dēļ man piemērots.
    Modeļu daudzveidības trūkums ir viens no iemesliem zemiem tirdzniecības apjomiem.

    x
    01.08.2016 17:43
    Reply to  bombelats

    Jā, MS stratēģija bija dīvaina – ar 8.1 izlaida daudz modeļu, ar reizēm nesaprotamu fīču sadrumstalošanu starp daudzajiem modeļiem. Modeļi kas nāk uzreiz ar W10M ir maz, vairums ir pašvaki (t.i. OK ikdienas lietošanai, bet ne [an]tūtas u.c. papagaiļu dreijātājiem, arī ne smagiem geimiem), nedarbojas šis tas, kas gāja uz 8.1 (nianses ar hera mapiem). Starp 550 un 950 ir bezdibenis, bet to aizpilda tikai 650, bet tur prasītos vismaz divi modeļi pa vidu. Acīmredzot, MS ir pie kājas meitēntiņi, kas pērk rozā telefonus katru gadu lai turētos līdzi jaunajam pirkstu skanerim, bet jautājums, ko īsti viņi tagad redz kā savu pircēju….

    Bet. Bet. Tomēr. Ikdienas lietošanai tas viss pilnīgi netraucē, ja nav vajadzības izmantot specifisku appu kas nav uz Win. Lielā mērā Win neizplatība ir negribēšana kalpot prikolsoftu un modificēto romu dīdītājiem. Bet viņiem bija jāzin, ka mūsdienās pūlim vajag ūgu maizi un daudz izklaižu, nevis miežu putru un analītisku pieeju.

    Īpaši nesekoju līdzi Win nedienām, bet kaut kā tā aptuveni tas man izskatās.

    Induļs
    02.08.2016 09:33
    Reply to  x

    Es savu Lumia 920 lietoju 3 gadus. Būtu lietojis arī ilgāk, bet diemžēl aizgāja bojā :(

    Snatcher
    01.08.2016 14:00

    Lieta tajā, ka MS viedtālruņus nereklamē vispār, turklāt ir izlaisti tikai trīs, četri modeļi, turpretī iepriekšējos gados gada laikā tika izlaisti pat pie padsmit modeļiem. Tie nav negaidīti zemi rādītāji, manuprāt pat Microsoft tie šķiet diezgan augsti rādītāji mantām, kuru reklāmai MS veltījis 0.00$.
    Pie surface līnijas varējāt pieminēt arī Surface hub, pieprasījums ir lielāks, nekā MS paredzēja.

    Klāvs
    01.08.2016 18:52
    Reply to  Snatcher

    Pilnīgi piekrītu. Spiestu uz reklāmu un viss notiktos.

    Oskars
    02.08.2016 08:10

    Esmu savam 830 veiksmīgi atjauninājis w10 . ( Paldies forumietim x par norādnēm )

    Cik vilks tik lietošu . ja vien nebūs spiesta vajadzība . Piemēram jauns interaktīvais televizors kura vadībā tiek pielietots andrītis .

    vilnis salenieks
    02.08.2016 09:51

    Šobrīd vēl lietoju Android, bet jau lūkojos Windows telefona virzienā.

    aigi
    02.08.2016 10:12

    Nu kamēr MS nebūs sakārtojis savu app veikalu ar jēdzīgām aplikācijām, es neatgriezīšos pie šiem, lai gan pati platforma man arī patīk labāk par Android un vecais HTC 8X bija varen labs aparāts. Vienreiz piesēdos un saliku cik app man trūkst uz WIN nu sanāca baigi daudz, un pat izmetot it ka liekās, tik un ta vitāli nepieciešamo iztrūkums bija ieverojams (Strava, Citadele, Bergfex, latviešu aplikācijas).
    Būtu beidzot pabeiguši to projektu, ka var adaptet iOS aplikācijas (Android adaptēsanu, liekas, noraka) un izlaiduši pāris jaunu modeļu un bizness aizietu.

    Note 4
    02.08.2016 10:29

    Paspaidīju bodē windows phone un uzreiz noliku atpakaļ. 10 sek laikā tā arī neatradu kā no viņa var piezvanīt ,vai nosūtīt sms. Pilns ar kaut kādām nevajadzīgām flīzēm. Kā palaist foto arī bija jāmeklē ilgāk par 15 sek.
    Tas nav intuitīvi, tas nav Nokia garā.
    Lieku lielas cerības uz Android Nokia! Nokia filosofija un Android ir cerības atkal atgriezt milzim bijušo spozmi!

    02.08.2016 12:39
    Reply to  Note 4

    Izklausās pēc pieraduma jautājuma.

    x
    02.08.2016 12:51
    Reply to  Note 4

    Vai tad iosa un androida ikonas ir TIK ļoti atšķirīgas no flīzēm?

    Zvanītājs atrodas sākuma ekrāna augšpusē un apzīmēts ar trubu, kā jebkurā humanoīdu veidotā telefonu OSā. Ja tas nav intuitīvi, tad par ko mēs runājam.

    digitalk
    02.08.2016 14:02
    Reply to  x

    > Zvanītājs atrodas sākuma ekrāna augšpusē

    zvanītājam ir jāatrodas ekrāna apakšpusē, lai piezvanīt varētu ar vienu roku turot foni, tāpat kā podziņām.

    x
    02.08.2016 16:14
    Reply to  digitalk

    It depends. Kā tur telefonu. Man īkšķis ir vērsts uz augšu, ērtāk sniegties līdz tam, kas ir ekrāna vidū līdz augšai. Cilvēkiem ar citu fizioloģiju, protams, var būt savas vajadzības. Atšķiras ieradumi, kā plaukstā novietojas telefons, cik tas liels.
    Bet zvanu flīzi taču var nolikt jebkurā vietā uz ekrāna, kā jau katrā cilvēkiem domātā telefonu OSā.

    Un mēs tak šobrīd nerunājam par ikdienas lietošanas ērtībām, bet to, ka cilvēks principā nevar saprast, kā to padarīšanu kurbulēt.

    digitalk
    02.08.2016 17:06
    Reply to  x

    reti kurš to viedlāpstu tur tā, lai ar pirkstiem aizsegtu kameru :)

    iebildums gan vietā, tikai no ergonomikas viedokļa ‘by default ekrāna augšpusē’? biki stulbi tie UI dizaineri saliekas.

    x
    02.08.2016 17:52
    Reply to  digitalk

    pakaļējo? zvana laikā tak nav nozīme, vai tā ko redz, vai nē :)

    UI dizaineri ir likuši pēc izmantošanas biežuma saskaņā ar eiropiešu rakstību – no augšas uz leju, no kreisās uz labo. Bet te es teiktu, ka izmērs visu izšķir, jo 4″ un 5.5″ phones cilvēks tur un lieto atšķirīgi.

    piem. nokijas simbiānim 4 programmējamās appas varēja izvietot ekrāna apakšējā daļā, bet tam korpuss bija krietni mazāks un bakstoties pa apakšu, augša nekalpoja kā svira un tel. neriskēja krist pāri plaukstai.

    Kaspars
    12.09.2016 10:04
    Reply to  digitalk

    Vaita uz WP zvanīšana nav uz flīzes? Un flīzi var pārvietot kur vēlies..un padarīt tik lielu cik vēlies..
    Kur te ir android intuitivitāte un pārākums?

    digitalk
    12.09.2016 15:57
    Reply to  Kaspars

    es rakstīju par defaulto izkārtojumu, kas manuprāt ir loģiskāks gan āboļiem, gan droīdiem. varbūt, ka jaunajām viedlāpstām tās balansēšanas rokās problēmas liks to pārskatīt, bet no manas ergonomikas izpratnes – jo mazāk jāstiepjas pēc primārām funkcijām un neaizsegt ekrānu, sniedzoties tam pāri, jo labāk.

    tas gluži kā par rakstību ar tinti – dažas tautas joprojām raksta no kreisās uz labo, kaut gan tagad ir kompji un tinti ar piedurkni neizsmērēsi.

    Kaspars
    12.09.2016 17:05
    Reply to  digitalk

    Pag, pag..androidu nopērkot Tu neko nepielāgo pa savam? Vai uz androida ikonas, nopērkot jaunu ierīci, ir kaut kā loģiskāk izkārtotas? Vai nav tā, ka uzreiz ekrāni ir pilni ar kaut kādiem vidžetiem, kuri tiek aizvākti projām?

    digitalk
    12.09.2016 17:16
    Reply to  Kaspars

    protams, ka tauta pielāgo, bet zvanīšanas un sms pogas ir uz tūlbāra ekrāna lejā jau no rūpnīcas (by default design). gribi teikt, ka esmu uzrāvies uz WP adaptāciju un tam arī ir rīkjosla apakšā ar telefona pamatfunkcijām?

    Kaspars
    12.09.2016 17:40
    Reply to  digitalk

    Uz WP nav tāda toolbara, zvanīšana, ziņas, kamera, internets..tās visas ir flīzes, kuras paņemot jaunu telefonu ir uzreiz redzamas sākuma ekrānā, bet ikdienas lietošanai Tu pielāgo izmēru un noliec tur kur Tev ērtāk..ja te izvērtās diskusija par īkšķu staipīšanu – kuram ērtāk uz augšu, kuram uz leju, tad uz WP Tu flīzi liec kur gribi, atšķirībā no citām platformām

    digitalk
    12.09.2016 18:31
    Reply to  Kaspars

    tātad esmu visu pareizi sapratis un mani komentāri ir par tēmu :)

    ergonomika ir tāda diezgan sarežģīta joma jaunām inovācijām, tāpat kā visādi savulaik izdomātie standarti. man kretinē elektriķi, kuri nezin, ka elektrības slēdzim jāieslēdzas uz augšu, vai santehniķi, kuriem pofig, ka krāna kloķim aukstajam ūdenim jābūt labajā pusē.

    gluži kā tai anekdotē par dzelzceļa sliežu platumu Eiropā un Krievijā, un caru Pēteri I – kad bajāri paprasīja vai būvēsim kā Eiropā vai platāk, viņš atbildēja ‘Nahuj šire’. tā arī uzbūvēja, par locekļa tiesu platāk ;)

    Kaspars
    12.09.2016 20:01
    Reply to  digitalk

    :D jā – komentārs reāli par tēmu :D

    digitalk
    12.09.2016 22:30
    Reply to  Kaspars

    man jau nav grūti svešā blogā apsūnojušus jokus gāzt, kamēr neizbano, un paralēli uzrakstīt kādu nopietnāku teikumu. ja patika – welcome :)

    Kaspars
    13.09.2016 17:17
    Reply to  digitalk

    Neuztvēri sarkasmu ;)

    digitalk
    13.09.2016 17:47
    Reply to  Kaspars

    uztvēru jau, uztvēru :) vnk komentāri novirzījās uz usability un ergonomikas apspriešanu un es par to arī teicu ‘tēma’.

    Note 4
    02.08.2016 10:31

    Kaut gan paspaidīju arī Lenovo yoga un tur jau tas win10 izskatījās daudz simpātiskāk, ka uz telefona! Planšetniekā arī varētu sadzīvot ar viņu, bet ne telefonā!

    erikiss1
    02.08.2016 17:17

    Heh, man jau arī patikās WP, bet nu ir tā, ka atjaunināju uz w10m un ar katru dienu 830 sāk “besīt” arvien vairāk, uz 8.1 nejutu problēmas, bet w10 pilns ar lagiem un bagiem un vēl kaudzi nepinībām, kuras manās acīs pazaudē wp būtību. Es pārgāju uz WP dēļ stabilitātes un uzticamības, pašreiz 830 jau ir otrais, WP, un tiešām, nav jāmaina katru gadu, iepriekšējais fiziski nolietojās, tādēļ nācās iegādāties nākamo. Bet šobrīd tiešām w10m sāk mani kaitināt. Un brīžam jau liekas, ka stiepšu roku pēc ābola…. Vai sākumā jāatgriežas pie 8.1….

    x
    02.08.2016 17:45
    Reply to  erikiss1

    10min. jebkurā normālā forumā un pēc diskusiju rakstura ir saprotams, ka w10m pagaidām vēl nav lietošanai īsti noslīpēts. es teiktu – ap JG, varbūt agrā pavasarī.

    cik saprotu, tad atgriezties uz 8.1 var 30 dienu laikā kopš apgreida uz w10m, bet šito cieti nezinu.

    Ēriks
    02.08.2016 18:24

    Rezultāti tādi, jo tiešām nav vajadzība katru gadu pirkt jaunu telefonu. Piemēram, mums ģimenē ir trīs windowsi. Diviem no tiem ir vairāk nekā trīs gadi. Savu šogad atjaunināju uz w 10. Man patīk, darbojas līmenī. Vecākiem gan joprojām wp8.1 un sūdzību nav nekādu, ne reizi nav nožēlojuši savu izvēli. Turklāt mammas 625 lumiai baterija mierīgi tur piecas dienas. Tāpēc uzskatu, ka šie pārdošanas rezultāti nav rādītājs, ka šī Os būtu sliktāka par Android vai iOs.
    P.s. Kristap, kāpēc man bieži rodas problēmas ar komentāru ielādi? Bieži vien vairākas reizes jāpārlādē lapa, lai varētu izlasīt. Izmantoju Lmt 4G internetu, tāpēc nevarētu būt pie vainas lēns internets.

    03.08.2016 06:49
    Reply to  Ēriks

    Sveiks! Paldies par norādi uz komentāru problēmu. Kādā brīvākā brīdī, lūdzu, uzraksti man uz kristaps@kursors.lv un pastāsti no kādas ierīces un pārlūka novēro šādu problēmu. Paldies!

    janis
    04.08.2016 20:47

    Lietoju Xiaomi mi4 ar win10 mobile un man tīk.

    Kaspars
    10.08.2016 16:49

    Forši tagad cilvēki aprakstīja, kas tiem nepatīk – pa lielam MS nedienas ir visu šo te problēmu apkopojums – loģiski, ka pārdošana krītas..
    Saknē, manuprāt, ir tas, ka pats MS to visu ir noracis – W10M saknē bija neveiksmīga os, flagmaņi ar bija maigi izsakoties “parodija”, MS publiski izrāda un izsakās, ka W10M nav vairs nekāda prioritāte, jauni modeļi netiek izlaisti, uz visa šī fona kompānijas vairs neiegulda aplikāciju izstrādē uz šīs platformas un ko tagad domā loģiski domājošs patērētājs izvēloties jaunu tālruni?
    Pat, ja cilvēks dīvainā kārtā tomēr grib W10M tālruni – viņam jau nav nekādas izvēles..

    Reklāma