Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla pirmo reizi publiski izrāda Gigafactory

    Jaunākie raksti

    Tesla Gigafactory ir uzņēmēja Īlona Maska sapnis, kas ļaus saražot nepieciešamo litija akumulatoru skaitu visiem Tesla automašīnu modeļiem. Pēc Maska vārdiem, pilnvērtīgai Tesla Model 3 izlaišanai ir nepieciešams pabeigt Gigafactory rūpnīcas celtniecību, lai veidotu automašīnām paredzēto akumulatorus ASV.

    Īlons Masks vēlas sasniegt Tesla elektro automašīnu izlaidi vismaz 500 000 gabalus gadā. Šobrīd visi Tesla akumulatori tiek izgatavoti Āzijā, bet izveides process ir ilgs, pārsūtīšana uz ASV dārga, jo litija akumulatoriem “nepatīk” okeāna sālsūdens izgarojumi. Masks cer ar ASV esošu rūpnīcu ietaupīt vismaz 30% uz akumulatoru izgatavošanas izmaksām.

    Reklāma

    Gigafactory rūpnīca atrodas Nevadas štatā ASV, tās platība būs 1300 hektāri. Masks vēlas, lai līdzīgas Gigafactory ražotnes atrastos arī citviet pasaulē, kur ir nepieciešamais Tesla automašīnu pieprasījums. Gigafactory rūpnīcas tapšanā 1.6 miljardus dolāru ieguldījis Panasonic, kā arī Panasonic izstrādās un uzstādīs dažādus robotus. Panasonic pēcāk piegādās nepieciešamās izejvielas akumulatoru ražošanai.

    Šobrīd esot uzcelti tikai 14% Gigafactory rūpnīcas, bet tiek plānots, ka jau 2018. gadā viena pati Gigafactory rūpnīca saražos vairāk litija akumulatorus, nekā tos saražoja 2014. gadā visas pasaules rūpnīcas kopā ņemtas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    10.08.2016 18:02

    Izrāda rūpnīcu, kura vēl nemaz nav uzcelta?
    Un kas pie velna ir redzams tajos attēlos? Bildes no šīs izrādīšanas??

    10.08.2016 18:27
    Reply to  Kaspars

    Kaut kā taču jākurina interese par šo masīvo projektu :)

    Reklāma