Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola atzīst nespēju piegādāt ikmēneša Android labojumus, sauc tos par sarežģītiem

    Jaunākie raksti

    Sliktas ziņas Motorola faniem – kādreizējais Google paspārnē pabijušais viedtālruņu ražotājs ir atzinis nespēju piegādāt lietotājiem Google sagatavotos Android operētājsistēmas ikmēneša atjauninājumus. Lai arī iepriekš Motorola un tās īpašnieks Lenovo bija gatavi ik mēnesi izlaist jauninājumus, tomēr tas nenotiks.

    Motorola un Lenovo bija apsolījuši, ka Motorola Moto Z un Moto G4 sēriju viedtālruņi saņems drošības ielāpus ik mēnesi. Pagaidām vienīgie stabili ik mēnesi jauninājumus saņem Nexus viedtālruņi lietotāji un arī vairāku Samsung Galaxy modeļu īpašnieki.

    Reklāma

    Citiem ražotājiem ar ikmēneša drošības ielāpu izlaišanu arī neiet nemaz tik vienkārši. HTC uzreiz paziņoja, ka katru mēnesi nevar apsolīt atjauninājumus, mani novērojumi liecina, ka Sony it nemaz necenšas savus Xperia Z sērijas viedtālruņus aplaimot ar drošības ielāpiem; faktiski Sony ar ielāpiem iet sliktāk par Coolpad. Par LG un Samsung man novērojumu nav, neesmu šo ražotāju viedtālruņus kādu laiku turējis rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.07.2016 10:12

    Un iemesls ir….? Android taču ir google ražota OS. Pietiktu guglei izlaist labojumu un visas ierīces to var instalēt?

    27.07.2016 10:30
    Reply to  x

    Acīmredzot nevar tik vienkārši. Kāds ir kaut ko sačakarējis vai nav līdz galam izveidojis.

    Es godīgi sakot arī īsti nesaprotu, ar ko tāds Android idejiski atšķiras no Windows, kur vienam var centralizēti visu apdeitot, bet otram neko nevar izdarīt jau 7 gadus.

    27.07.2016 10:33
    Reply to  Artis Abols

    Tāpēc, ka programmatūras atjauninājumu sagatavošanas un izplatīšanas process ir lēns un ļoti piņķerīgs: https://www.androidpit.com/why-havent-i-received-lollipop-yet-android-updates-explained

    27.07.2016 10:36

    Es vairāk runāju par to, kāpēc saknē tas nav sakārtots jau nez cik gadus.

    Uzskatu sevi par pacietīgu cilvēku, bet uz 5.0 solīja sakārtot apdeitus, vai vismaz baumoja. Uz 6.0 kaut kas līdzīgs tika dzirdēts…

    Cik gan grūti būtu aizliegt pašu OS kodolu, pašu pamatu ražotājiem nesacūkot, lai to būtu iespējams centralizēti apdeitot.

    Beigu galā mākslīgais intelekts jau tiek bāzts poda vāka virināšanā un liellopu fēču analīzē, bet Android nespēj sakārtot.

    27.07.2016 10:37
    Reply to  Artis Abols

    Tāpēc, ka tas nav īsti iespējams, ka ķēdei ir tik daudz dažādu posmu, kuriem katram ir savas intereses un kas savā starpā attiecīgajos līmeņos konkurē.

    27.07.2016 10:45

    Kamōn! Win 7 apdeito uz W 10, gandrīz katram 20. ;) Win izmantotājam aiziet visi draiveri un programmas. Pāris draiveri neaiziet, tos sataisa no jauna ražotājs. Android taču ir draņķa Linux, neredzu te problēmas, ja vien tās netiek speciāli radītas.

    27.07.2016 10:59
    Reply to  Artis Abols

    Tad kad Google spēs savu Android un partneru ierīces kontrolēt tā, kā to dara Microsoft ar Windows (un datori izmanto vienotu platformu) un izslēgs no bremzīgās ķēdes operatorus (kas diez vai tik ātri notiks), tad arī varēs sākt domāt par ātriem un vienkāršiem atjauninājumiem.

    wils_w
    27.07.2016 11:20

    Operatori komandē parādi, lai cik tas bēdīgi nebūtu.

    khe
    27.07.2016 14:19
    Reply to  Artis Abols

    Jap.
    Manā skatījumā šeit izpaužas ios un windows iekārtu priekšrocība. Atjaninājumi nāk bez aizķeršanās. Mana divus gadus vecā lumija vēljoprojām saņem pēdējos insider būvējumus un saņems arī gala win 10 versiju. Līdzīgi ir ar ios.

    Esmu domājis par pāriešanu no windows uz android. Bet pagaidām mani attur tieši atjauninājumu nepieejamība jeb to neesamība. Tiek izlaists telefons un mana vēlme nav mainīt ik pēc pāris mēnešiem iekārtu dēļ atjauninājuma neesamības.

    kristaps
    28.07.2016 02:02
    Reply to  khe

    ņem ‘google’ telefonu nexus un savus 2gadus saņemsi ik pa 2/3nedēļ kādu jauninājumu. Viedtelefons nav kāds windows vai ios dators kuram uz galda smuki stāvot jākalpo ar supportu, bez aizķeršanās vismaz 5 gadi.

    Viedtālrunim 2 gadi mūsdienā ir opīšu vecums, kura laikā tiek aktīvi lietots, skrāpēts, dauzīts un galā labi ja 1/4 daļa pasaules lietotāji lieto viena modeļa viedtālruni 2+gadus.. tādējādi ražotājiem arī ir diezgan grūti no savas puses rast iedvesmu supportēt tadas vecas ierīces.

    khe
    28.07.2016 07:57
    Reply to  kristaps

    Opītis? Par nexus piekrītu.
    Tomēr man ir pretjautājums. Ja man ir divus gadus vecs telefons, kādēļ man būtu viņš jāmaina? Saskrāpēts korpuss ir, jā. Ekrāns ir izcilā stāvoklī. Darbības varu veikt tādas pašas kā jaunā modelī. Mainīt dēļ tā, ka “opītis” un izmantots ilgāk par “X” laiku, kas automātiski skaitās novecojis bet spēj veikt visas funkcijas.

    Raimonds Talcis
    27.07.2016 10:53

    Pašā saknē man ar tas laikam nav saprotams.
    Piekrītu ja sākumā to nevarēja izdarīt, bet tomēr Android nav pirmo gadu. Tai pat laikā ja ierīču ražotāji veido savas saskarnes un daļēji sola ka būs updeiti. Kādēļ viņi savā pusē neveido saskarnes tādas kuras nav tik saistītas ar kodolu.

    P.
    27.07.2016 12:12

    Es tev laipni paskaidrošu. Tas ir tāpēc, ka Google neatbildēs par to, ja pēc Android apdeita pēkšņi telefonā kaut kas nestrādās. Par to ir atbildīgs ierīces ražotājs. Bet ražotājs negrib reizi mēnesī testēt uz katras iekārtas Android labojumus (ja vien tie nav kritiski), jo tas ir dārgs pasākums. Reizi pusgadā – varbūt.

    27.07.2016 12:16
    Reply to  P.

    Es nedomāju, ka tīra testēšana ir galvenā problēma. Vienkārši ražotāju pielāgojumi ir tik plaši un dziļi, ka līdz ar jaunu Android versiju nāktos daudz ko pārprogrammēt, lai ierīce vispār turpinātu darboties.

    27.07.2016 11:59

    LG G4 pēdējais security patch iznāca un tika uzlikts 1. maijā.
    Cik lasīts avotos, tad Polija ir LG testu zeme, kur visi atjauninājumi tiek piegādāti pat vairākus mēnešus ātrāk, lai varētu reālā vidē izķert bagus un tikai tad sūtīt pārējai pasaulei. Bet varbūt kaut kas mainījies kopš pagājušā gada.

    27.07.2016 12:01

    LG Polijā ir lielāks birojs ar tehniskajiem cilvēkiem, tāpēc tur kaut kādā mērā laikam notiek programmatūras testēšana.

    digitalk
    27.07.2016 16:29

    ja tie būtu kritisku kļūdu labojumi katru mēnesi, tad es vēl saprastu komentētāju satraukumu, bet tur pamatā nāk ārā prasti softa attīstības uzlabojumi, bez kuriem mierīgi var izdzīvot. reku uzkrāvu četrgadīgam androīdam oriģinālo firmwāri un dēļ katastrofiski mazā 1GB RAMa tikai lietojamo appu apdeitus. viss vajadzīgais strādā – zvani, sms, inets, waze… par ko cepiens?

    Krotow
    27.07.2016 18:50
    Reply to  digitalk

    Augstāk jau rakstīja, ka viena labojuma uzlikšanai izmaiņu ķēde var būt riebīgi gara. Cepiens bija par to, ka nevar uzlikt drošības labojumus. Dzīvē izrādās, ka nevar uzlikt, piemēram labojumu kaut kādam servisam, kas atbild arī par launčera (launčeris ir telefona “desktops”) darbu. Launčeri nevar atjaunot, jo tad jāmaina OS versija. Savukārt nomainot OS versiju, viss nobrūk dēļ dažu aparāta mezglu draivera neesamības jaunākai OS versijai. Draiverus no izstrādātāja nevar dabūt, jo tas pirms gada jau pacēlis cepuri un pazudis kopā ar zurcēm (Ķīna, ka viņu). Un tā tas turpinās.

    kristaps
    28.07.2016 01:54

    HTC pat viņu ’90dienu garantiju’ nespēj/negrib izpildīt, kur nu vēl tanī kompanijā 30dienu updeiti…. Māk tik skaisti izreklamēt un uzhypot lai cilvēki pirktu ierīces. Bija laba kompānija, reāli nogāja pa burbuli cenšot apskriet sevi.

    Sievas M8 2gadu dzīves laikā kopā ir saņēmusi kādus 6 OS updeitus, ka dabūja telefonu tad 2 updeiti pārējie vēlāk dzīves laikā. Tātad sanāk kāds updeits ik pēc 4mēn. Kas ir ļoti skumji no htc puses….

    Neskaitīju lielo mrsmlw 6.0 updeitu kurš atnāca 2016gada Februāra beigās, kautvai 6.0 izlaida 5.10.15…. tātad DAUDZ vēlāk nekā ”HTC garantē 90dienās” kopš iznākšanas datuma, jaunāko andri viņu flagmeņos.
    Vienkārši speciāli bremzēja-mārketings jo tanī brīdī jaunākais veikums M9 saņēma pirms 2015gada ziemīšiem v6.0 OTA, bet identisks telefons, tik gadu vecāks – maģiski aizņem vēl 2mēn lai izlaistu.

    khe
    28.07.2016 08:02
    Reply to  kristaps

    Cik veselam jābūt lai turētu galvā atjauninājunu versiju izlaišanas un to saņemšanas datumus?
    Nekā personiska. Es tikai nesaprotu šīs svarīgās informācijas svarīgumu cilvēka dzīvē.

    Reklāma