Web Analytics
More
    Reklāma

    Cyanogen Inc. atlaiž operētājsistēmas izstrādes darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Vairāki avoti ziņojot, ka Cyanogen Inc. nāksies tuvākajā laikā atlaist vismaz 20% no darbiniekiem, jo turpmāk uzņēmums grasās pievērsties tikai lietotņu izstrādei. Novārtā tiks pamesta CyanogenMod operētājsistēmas izstrāde, kas neienes gaidīto peļņu.

    Baumu avoti norāda, ka tiks atlaisti aptuveni 30 no visiem 136 Cyanogen Inc. darbiniekiem. Visticamāk, CyanogenMod operētājsistēmas izstrāde tiks pavisam apturēta. Tiek pieļauts, ka tuvākajos mēnešos CyanogenMod turēsies uz entuziastu ieguldīto darbu, bet galvenajiem izstrādātājiem Cyanogen Inc. vairs neko nemaksās, tāpēc CyanogenMod iznīkšana ir tikai laika jautājums.

    Reklāma

    Cyanogen Inc. darbinieku atlaišanas būs ļoti straujas un skarbas. Tiek baumots, ka par atlaišanām bija daļēji informēti tikai tie darbinieki, kuri netiks atlaisti. Viņiem tika lūgts uz darbu atlaišanu dienā nenākt. Nelaimīgākie savos darba kalendāros naktī saņēma uzaicinājumu ierasties uz sapulci Cyanogen Inc. galvenajā mītnē Sietlā.

    CyanogenMod ir uzskatāms par populārāko trešās puses Android versiju būvējumu viedierīcēm, bet vēl arvien Cyanogen ir pilnīgi atkarīgs no Google lēmumiem un ierobežojumiem. Cyanogen plānos bija Android operētājsistēmu atraut no Google ķetnām. Lai arī Google pasludinājusi Android par atvērtu sistēmu, tomēr nevienam citam pagaidām nav tādas pieejas un iespējas, kā pašas Google veidotajam saturam. Tika plānots, ka nāksies izmantot, piemēram, Amazon Appstore Google Play vietā, Nokia HERE kartes aizstās Google Maps, Opera aizstās Chrome, OneDrive vai Dropbox – Google Drive utt. Par meklēšanu rūpēsies Bing kopā ar Cortana balss asistentu. YouTube atkarīgajiem vajadzētu izmantot nevis atsevišķu lietotni, bet saturu apskatīt ar interneta pārlūka palīdzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rubenis
    25.07.2016 10:46

    Smags trieciens custom ROM pasaulei! Cerams, ka izstrādātāju entuziasms nenorims!

    P.
    25.07.2016 11:15

    Skaidrs, – investori diktē noteikumus. Idejas neinteresē – tikai peļņa.

    No otras puses, AOSP developeriem CyanogenMod vairs nešķita tik pievilcīgs kopš viņi “uzmeta” OnePlus un it sevišķi pēc tam, kad sāka brāļoties ar Microsoft.

    Un tā ideja “atbrīvot” Android no “Google ķetnām” bija absolūta demagoģija, tā kā Google joprojām ir lielākais AOSP uzturētājs un ieguldītājs. Nevis kādu atbrīvot viņi tur taisījās, bet gan mēģināt integrēt citus komerciālos servisa sniedzējus (Microsoft) un saņemt savu peļņas daļu.

    Rihards
    25.07.2016 15:19
    Reply to  P.

    Nu jā, bet Microsoft vismaz ir labāk, manuprāt. Labāka pieredze ir bijusi ar viņu servisiem, turklāt kaut kā drošāk. Turpretī Cyanogen gan īsti attaisnojuma nav.

    TomsQ
    25.07.2016 15:27
    Reply to  Rihards

    Kas tieši MS ir labāks? Personīgi bija brīdis, kad turējos pie MS servisiem, jo arī likās kaut kā drošāk un pievēru acis uz visādiem sīkumiem, taču ātri vien sapratu, ka MS piedāvātie risinājumi nav ne uzticamākie ne stabilākie – onenote, onedrive, office(tieši mobile) esmu aizstājis ar googles piedāvātajiem risinājumiem. Strādāju lielā valsts iestādē, uzskatu, ka lielu daļu dara šeit varētu paveikt ar chromebookiem, bet daudziem ir šis iesīkstējušais uzskats, ka ar MS ir stabilāk un drošāk.

    TomsQ
    25.07.2016 15:28

    Ļoti žēl, atceros kā savu pirmo android telefonu – LG P500 norūtoju un uzliku cyanogenmod. Tas bija kaut kas wooow.

    migors
    26.07.2016 07:14
    Reply to  TomsQ

    P500 ar CM bija labs :)

    Reklāma