Web Analytics
More
    Reklāma

    Policija ar 3D printeri izveido pirkstu viedtālruņa atslēgšanai

    Jaunākie raksti

    Tā vietā, lai ar aizslēgtu neģēļa vai cietušās puses viedtālruni skrietu pie Apple, policija uzsākusi ar 3D printeri drukāt pirkstu. Turklāt izdruka drīzumā būšot tik precīza, ka ar plastmasas pirkstu var apmānīt Touch ID.

    Protams, vispirms būs nepieciešams jau esošs pirksta nospiedums, pretējā gadījumā nāksies paveikt kādu filmās Mission Impossible redzētu triku ar acs izgriešanu vai pirksta nociršanu. Un pat tad nevar zināt, kurš ir īstais pirksts, nāksies ņemt visu plaukstu.

    Reklāma

    Viedtālruņa atvēršana, lai atklātu noziegumu, kļuva aktuāla, kad ASV Sanbernardino pilsētā pagājušā gada decembra pirmajās dienās notika asiņaina apšaude, kuras laikā nogalināti 14 un ievainots 21 cilvēks. Policijas spēki nogalināja divus no uzbrucējiem. Notikums sabiedrībā atkārtoti aktualizējis jautājumu par ieroču aprites un pārdošanas kontroles pastiprināšanu, kā arī viedierīču un saziņas šifrēšanas melnajām pusēm.

    Apple atteicās atvērt pieeju noziedznieka iPhone 5c. Apple vēl arvien uzsver, ka jebkāda veida aizsardzības apiešanas iebūvēšana iOS operētājsistēmā padarītu iPhone par vieglu mērķi urķiem un lietotāju dati vairs nebūtu drošībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    22.07.2016 15:08
    Reklāma