Web Analytics
More
    Reklāma

    LeTV LeEco Le Max 2 apskats

    Viedtālrunis varēja būt nedaudz vieglāks un ar nedaudz vienkāršāku programmatūru, tad tas būtu ideāls flagmaņu killeris.

    Jaunākie raksti

    Burtiski pāris dienas izdevās sadzīvot ar mūsu pusē pilnīgo svešinieku – LeTV LeEco Le Max 2 viedtālruni. Vājprātīgs nosaukums, bet laikam jau mīļam bērnam daudz vārdi. Iespaidi visdažādākie – sākot no apbrīnas par 2K ekrāna, Snapdragon 820 procesora un metāla uzbūves cenu. Beidzot ar ne pārāk glaimojošām piezīmēm par pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Jāatzīst, šīs pāris dienas bija par maz, lai pilnībā spētu aptvert visas LeEco Le Max 2 iespējas, un izbaudīt kļūdas. Jebkurā gadījumā LeTV ir viens no tiem ražotājiem, kuru piedāvātie viedtālruņi varētu kvalificēties nevis kaut kādam abstraktam “flagmaņu killerim”, bet tieši apdraudēt divas reizes dārgāko Samsung modeļu tirgus daļu. Nav brīnums, ka pašmāju tirgos šāda veida viedtālruņus izķer kā siltus belašus.

    LeEco Le Max 2 mums uz brīvdienām aizdeva lasītājs, paldies viņam par to!

    LeEco Le Max 2 027

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.7 collas, 2560 x 1440, ap 515 ppi, skrambudrošs Gorilla Glass ekrāns
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 820, divi 2.15 GHz Kryo un divi 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB (pieejama arī 6 GB versija)
    • Atmiņa: 32 GB (pieejama arī 64 GB versija), nav microSD kartes pievienošanas
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, 2.4 GHz/5 GHz, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, apt-X), 4G (FDD-LTE: Band 1/2/3/4/5/7/8/12/17/20/25/26)
    • Kameras: 21 megapikselis 5312 x 3984, Sony IMX230 1/2.4” matrica, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, optiskā attēla stabilizācija, sejas noteikšana, divkrāsu LED zibspuldze. 4K 3840 x 2160 ar 30 fps video. 8 megapikseļu f/2.2 priekšējā kamera ar HDR
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, USB Type-C (ar audio izeju), ātra akumulatora uzlāde, Dolby Atmos, Continual Digital Lossless Audio, komplektā USB Type-C audio adapteris un silikona aizsargapvalks, divas SIM kartes, ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs (Snapdragon Sense ID), infrasarkano staru raidītājs
    • Izmēri un svars: 156.8 x 77.6 x 7.99 mm, 185 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3100 mAh ar Qualcomm Quick Charge 3.0
    • Krāsas: zelta, sudraba, pelēka, rozā zelta
    • Cena: ap 300 dolāriem

    LeEco Le Max 2 026

    Izskats un uzbūve

    Atšķirībā no ļaudīm, kuri ir gatavi nopogāt sakaru operatoram mēnesī vismaz 40 eiro par kaut kādu aizpērnās paaudzes “i” izstrādājumu un pēc tam savu izvēli ar putām uz lūpām sludināt tīmeklī, cenšos būt atvērts visam, ko mums piedāvā brālīgā Ķīna. Šajā virzienā mani aizveda Meizu ar saviem fantastiskajiem m1 note un m2 note modeļiem. LeEco Le Max 2 ir loģisks nākamais solis, aizstājot plastmasu ar no HTC nokopētu dizainu un smuku krāsu alumīnija korpusiem.

    LeEco Le Max 2 būs ne visiem pieņemams, jo viedtālruņa svars pamatīgi pārsniedz gaidīto. Arī izmēru ziņā LeEco Le Max 2 nav neko maziņš, tomēr izmēri varētu būt pieņemami 5.7 collu ekrānam. Viedtālrunis jau no rūpnīcas nāk iepakots silikona aizsargapvalkā, kas to padara vēl nedaudz neveiklāki gigantisku. Īsti bez silikona apvalka LeEco Le Max 2 nebūtu lietojams, jo no kopējām korpusa līnijām ārā spraucas kameras acs.

    Aizmugurē zem kameras ir iespaidīga izmēra Snapdragon Sense ID pirkstu nospiedumu nolasītājs. Ražotājs sola, ka izmantotais pirkstu nospiedumu nolasītājs ir ar ultraskaņas sensoru, tāpēc tas strādās arī ar mitrām vai taukainām rokām (pirkstiem). Realitātē viss neiet tik gludi un pat sausu pirkstu nospiedumu LeEco Le Max 2 ne vienmēr atpazīst. Pat jāsaka, ka biežāk neatpazīst, nekā atpazīst. Pirkstu nospiedumu nolasītājs ir visu laiku aktīvs, tāpēc (ja gadījumā tas atpazīst nospiedumu) tas uzreiz aktivizēs ekrānu.

    LeEco Le Max 2 016

    LeEco Le Max 2 zem ekrāna ir izvietotas skārienpogas, to izgaismojums nodziest diezgan ātri. Iespējams, ka pogu izgaismojuma laiks ir pielāgojams, bet jāatzīst, ka to ātrumā aizmirsu paskatīties iestatījumos.

    Viedtālrunim nav standarta 3.5 mm austiņu izejas, tās vietā ir USB Type-C pieslēgvieta. Varēsi izmantot speciālas USB Type-C austiņas vai līdzi nākošu USB Type-C pāreju uz 3.5 mm austiņu spraudņa ligzdu. Ērti/ neērti – jāspriež katram pašam.

    Kopumā nākas atzīt, ka LeEco Le Max 2 šķiet visai liels, tam ir pārāk izcelta kameras acs, un viedtālrunis ir smags. Toties tas ir ideāli nostrādāts, saņēmis visai plānas ekrāna apmales un pircēju iecienītākās alumīnija korpusu krāsas.

    LeEco Le Max 2 023

    Programmatūra un lietotnes

    LeEco Le Max 2 darbina Android 6.0.1 Marshmallow ar LeEco izstrādātu saskarni. Vismaz man LeEco saskarne atgādina tīru Android, kam pievienota no apakšas izbraucoša rīkjosla, gluži kā tas ir iOS operētājsistēmai. Sākotnēji nemaz nevarēju atrast, kur paslēpta iespēja ātri ieslēgt un izslēgt Wi-Fi vai mobilos datus.

    LeEco Le Max 2 ir saņēmis Google Play veikalu. Dažkārt “ķīniešiem” gadās, ka Play veikals ir jāuzstāda lietotājam pašam, kas vismaz pirmajā reizē nav no patīkamākajiem darbiņiem. Sasvīdušām, trīcošām roķelēm meklēt, kā uzstādīt Google Play, nav pats baudpilnākais darbs šai pasaulē.

    LeEco izvēlējies neaprīkot LeEco Le Max 2 ar atsevišķu lietotņu sadaļu, tās visas ir izmētātas pa mājas ekrāniem. Izveidots operētājsistēmas izskatu (tēmu) veikals, bet eiropietim tas šķitīs visai vulgārs. Infrasarkano staru raidītāju pavada atbilstoša tālvadības pults lietotne, bet tā nav visspējīga. Ja kaut kas nedarbojas, nāksies doties uz lietotņu veikalu un meklēt citu tālvadības pults lietotni.

    Ražotājs ir pamatīgi izraibinājis arī LeEco Le Max 2 iestatījumu sadaļu, kura, protams, latviski nav iztulkota. Te jāatzīmē, ka vispār ik pa laikam manāma saskarnes pielāgojumu netulkošana, kas ne visiem ies pie sirds.

    LeEco ir arī savs mākoņdatu serviss, kas nāk kopā ar vairākām citām funkcijām, bet to necentos aktivizēt, jo bija nepieciešams pie mums nepieejams telefona numurs, kas sākas ar valsts kodu +86 (Ķīnas Tautas Republika) vai Weibo tipa Ķīnā izmatoti sociālo tīmekļu servisi.

    Kā jau daudziem “ķīniešiem” ierasts, arī LeEco Le Max 2 goda vietā nolikta Super Manager lietotne, kas rūpējas par lieko datņu izmēšanu, akumulatora lieku netērēšanu un veic neskaitāmus citus darbus. Super Manager lietotne ļoti atgādina Meizu izveidoto lietotni ar to pašu pielietojumu – radīt lietotājam mānīgu iespaidu, ka kāds par viņu rūpējas.

    Pievienots arī paša ražotāja veidots tīmekļa pārlūks ar iebūvētu reklāmu bloķēšanas rīku. Pulksteņa un kalkulatora lietotnes dikti atgādina iOS redzētās. LeEco Le Max 2 rūpnīcā uzstādītas kompasa, skaņas ieraksta, pielāgota kalendāra un laika ziņu lietotnes. Protams, arī visas Google lietotnes ir jau uzstādītas rūpnīcā.

    Kopumā vērtēju, ka LeEco Le Max 2 ir viena no glītākajām saskarnēm, varētu pat tiek, ka tā ir eiropietim saprotama, loģiska un tā neatbaidīs potenciālos pircējus (kā to mēdz darīt Meizu saskarne). Man nepatika, ka no lejas izbraucošā rīkjosla ir 1:1 iOS kopija, varēja vismaz ar krāsām pavariēt.

    Veiktspēja

    Qualcomm Snapdragon 820 kopā ar 4 GB RAM ir nepārspējams, jauda pietiek atliku likām, tā pat varētu būt par daudz. LeEco Le Max 2 ikdienas darbība ir vienkārši lieliska, nekas neķeras, nekas nebremzē. Snapdragon 820 procesoram ir četri, nevis astoņi kodoli, kā tas bija Snapdragon 810 procesoram. Snapdragon 820 ir divi jaudīgi, un divi enerģiju taupoši kodoli, kas veidoti Kyro 14 nm tehnoloģijā. Turklāt jaunie kodoli ir daudz vēsāki un enerģiju taupošāki par Snapdragon 810 kodoliem.

    Iespaidu par LeEco Le Max 2 darbību mēdz samaitāt lēnīgais un neprecīzais pirkstu nospiedumu nolasītājs, bet tā nav tieša procesora problēma.

    LeEco Le Max 2 007

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka LeEco Le Max 2 grozās topu augšgalos kopā ar citiem šī gada flagmaņiem. Šeit nekādu pārsteigumu nav.

    Daudz laiks ar LeEco Le Max 2 man netika dots, padzenāju pāris prasīgākās spēlītes, piemēram, Leo’s Fortune un Modern Combat 5: Blackout. Tās strādāja gandrīz izcili, bet nevaru apgalvot, ka vainīgs bija viedtālrunis. Pieļauju, ka kaut kas spēlēs nav līdz galam paveikts, optimizēts.

    Fotogrāfijas

    LeEco Le Max 2 izmanto 21 megapikseļa, 5312 x 3984 izšķirtspējas Sony IMX230 matricu. Kamerai ir HDR, fāzes nobīdes autofokuss, optiskā attēla stabilizācija, sejas noteikšana, divkrāsu LED zibspuldze, kā arī 4K 3840 x 2160 video ieraksts ar 30 kadriem sekundē. Kameras lietotne dikti atgādina iOS kameru, bet tā laikam ir ķīniešu (kā cilvēku, kā dizaineru) vājība.

    Sākšu ar slikto ziņu, ka tuvākais fokusēšanās attālums nav nemaz tik tuvs, tas ir ap 7 cm. Mušas fotografēt nesanāks. Nevaru arī apgalvot, ka esmu 100% sajūsmā par kameras mazo dziļuma asumu (depth of field), jo LeEco Le Max 2 ekrānā ne vienmēr var saprast, kur asums ir trāpījis. Nelielais dziļuma asums dažbrīd dod visai interesantus tā saucamos bokē (bokeh) riņķīšus, kas nav standarta viedtālruņu “’fīču” klāstā. Te gan jāatzīmē, ka klasiski fotogrāfijā bokē tiek uzskatīts par optisku kropļojumu un tas nav vēlams. It īpaši, ja bokē riņķiem ir ass perimetrs. Lai arī kā nebūtu, bokē iegūšana ar viedtālruni ir reta parādība, ko dažs varētu uzskatīt par plusu.

    Diemžēl pāris pavadītās dienas ar LeEco Le Max 2 bija pelēcīgas, tāpēc arī fotogrāfijas ir ne pārāk uzrunājošas. LeEco Le Max 2 mēdz izmantot HDR, bet to var droši slēgt ārā un aktivizēt tikai pavisam ekstrēmos apstākļos.

    Tīmeklī lasīts, ka LeEco Le Max 2 ir ne visai izdevies objektīvs, kas zīmē neasas attēla malas. Iespējams, bet to nepārbaudīju. Šī pati kamera ir meklējama Moto X Force, Huawei Honor 7 un Meizu Pro 5 viedtālruņu modeļos.

    Konkurenti

    Savā cenas kategorijā LeEco Le Max 2 ir grūti pārspējams. Nedaudz dārgāk maksās Sony Xperia XA ar MediaTek procesoru un 720p ekrāna izšķirtspēju. Līdzīgā cenā varēs dabūt LG G4, kas saņēmis Snapdragon 808 procesoru.

    Protams, milzīgs LeEco Le Max 2 ir OnePlus 3 modelis, kas saņēmis ļoti līdzīgu tehnisko specifikāciju un drusku augstāku cenu. Man šī būtu grūta izvēle, tā arī neesmu sapratis, kuram par labu sliektos. Laikam jau LeEco Le Max 2 cena un 800 MHz 4G mobilie dati būtu labākie argumenti, bet OnePlus 3 ir AMOLED ekrāns un saprātīgāki kopējie viedtālruņa izmēri.

    LeEco Le Max 2 029

    Noslēgumā

    Vislielākais LeEco Le Max 2 mīnuss manās acīs ir kopējie viedtālruņa izmēri un svars. Droši vien šo to varēja dabūt nost, izvēloties vadības pogu izvietošanu ekrānā, nevis atdalot tās zem ekrāna. Kameras acs izbīdījums arī ir būtu dēvējams par neorganisku.

    Ja neskaita iepriekš minētās fiziskās LeEco Le Max 2 nianses, tad visa pārējā uzbūve un materiāli ir HTC flagmaņu līmenī, te nebūtu vieta sūdzībām.

    LeEco Le Max 2 009

    Programmatūra ir visai pārdomāta, tomēr neuzskatu, ka Ķīnas ražotājiem būtu jācenšas konkurēt ar Samsung dažādu iespēju klāsta ziņā. Ķīnas viedtālrunim ir jābūt lētam, vienkāršam, nepārspīlētam, nepārbāztam ar iespējām, kuras var maitāt viedtālruņa darbību. LeEco Le Max 2 gluži par minimālistisku nevar dēvēt, ražotāja pielāgojumus nav izdevies iztulkot un tas pamatīgi duras acīs.

    Diemžēl par kameras spējām īsajā LeEco Le Max 2 izmantošanas laikā pilnībā pārliecināties nespēju. LeEco Le Max 2 kamera ir drīzāk laba, bet ne ideāla. Man gribētos, lai viedtālruņu ražotāji dotos Samsung Galaxy S6 un S7 sērijas viedtālruņu kameru virzienā, piedāvājot mazāku pikseļu skaitu, bet fotogrāfijas veidojot uzreiz pietiekami spilgtas ievietošanai sociālajos tīmekļos.

    Cena it kā ir zema, tomēr 300 dolārus izsviest vējā arī nav vēlmes, ja viedtālrunis izvēlas nestrādāt. Ļaudis melš, ka OnePlus nodrošinot kaut kādu saprātīgu servisa apkalpošanu, bet par LeEco es nebūtu tik pārliecināts.

    Arī šo telefonu laipni esam saņēmuši no mūsu lasītāja. Par savu izvēli Vilnis saka šādi: “Ar “ķīniešiem” esmu uz Tu jau vairākus gadus. Pirmais aparāts bija Alcatel One Touch Snap, kas pārsteidza ar savu dzīvotspēju (tiešā un pārnestā nozīmē). Tas iedrošināja uz nākamajiem eksperimentiem. Tādēļ nākamais jau bija augstākā plaukta aparāts – ZTE Nubia Z7 Max ar “801 snapu”. Tad vēl Latvijā ZTE aparāti nebija pieejami un konkurents Samsung Galaxy S5 personā maksāja vairākus simtus eiro naudiņas vairāk. Ideāls aparāts manām vajadzībām, līdz Latvijas operatori ieviesa jauno LTE 800MHz (Band 20) frekvenci. Tādējādi jau pusgadu “zondēju” visus pēdējos jaunumus. Uz vasaras sākumu apstājos pie 4 modeļiem: OnePlus 3, Lenovo ZUK Z2 Pro, Asus Zenfone 3 Deluxe un LeEco Le Max 2. Savelkot visus + un -, mana izvēle apstājās pie šīsdienas apskatnieka. Tur nenoliedzamu lomu nospēlēja šī “Ķīnas Netflix” veiksmes stāsts. Ja nekļūdos, LeEco ir bijis pionieris daudzos jaunievedumos – Type-C konektors telefonā, pirmais telefons bez 3,5 mm audio, type-C DLNA audio, pirmais kas ievieš Qualcomm Snapdragon Sense ID apvienojumā ar jaudīgākajiem “dzelžiem”. Vai mana pieredze sadzīvos ar šo “know how”, laiks rādīs.”

    Patika

    + cena
    + uzbūves kvalitāte
    + jauda
    + ekrāns

    Nepatika

    – liels svars un izmērs
    – ne visiem pieņemama 3.5 mm austiņu pieslēgvietas pazušana
    – pogas zem ekrāna
    – dažas programmatūras nianses, neiztulkotās vietas

    Viedtālrunis varēja būt nedaudz vieglāks un ar nedaudz vienkāršāku programmatūru, tad tas būtu ideāls flagmaņu killeris.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    68 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    22.07.2016 10:47

    Ļoti iespējams, ka lielais svars nodrošina labāku aparāta korpusa izturību. iPhone6s+ ir par pāris simtiem gramu smagāks par savu priekšgājēju 6+, un tas ir noticis uz alumīnija sakausējuma rēķina, lai tas tik viegli netiktu salocīts. Varbūt ari šim LeTV aparātam ir lieliski izturības rādītāji? Vajadzēja palocīt testēšanas beigās :)

    22.07.2016 11:03
    Reply to  Briedis

    Jā, Kristaps būtu absolūtā kaifā par šo triku. Bet šis ir sekls peldējums, to paveiksim ar nākamo Vertu.

    P.S. ap to laiku pārdodu mazlietotu nieri.

    P.P.S. svars tomēr LeEco ir jūtami par lielu, viedtālrunis kļūst neērts.

    KUNGSSS
    22.07.2016 11:51

    Man ir 7″ tālrunis 239 g – nejūtu diskomfortu. Žēl ka šajā segmentā nav nekādas izvēles.

    Runājot par austiņām nepiekrītu, jo kurš mūsdienās vēl ar pajājušā gadsimta austiņām staigā?
    Sen jau ir izgudrotas bezvadu austiņas :D

    Briedis
    22.07.2016 12:04
    Reply to  KUNGSSS

    Es staigāju ar “vada” austiņām. Tīri dēļ skaņas kvalitātes.

    wils_w
    22.07.2016 12:10
    Reply to  Briedis

    Ir pieejamas arī vada austiņas, pats ražotājs to izceļ kā priekšrocību, jo kvalitāte esot labāka (ar mazāk zudumiem), kā izmantojot 3.5 mm “jack”. Tiesa, tās nopērkamas tikai atsevišķi. http://forum.le.com/us/index.php?threads/the-magic-is-in-the-details.565/

    22.07.2016 14:15
    Reply to  wils_w

    Neesmu tuvu stāvošs elektronikai, bet man tā shēma šķiet lohatrons! Tāpat kaut kas tiek konvertēts no D uz A, tāpat vajag ķipa pastiprinātāju vai kaut ko tādu. Īsāk sakot viss ir identiski kā 3.5 mm austiņām, jo no telefona ārā pa USB Type-C tāpat tiek padots analogs signāls. Kāda starpība, kā izskatās štekeris un vads…

    wils_w
    22.07.2016 14:24
    Reply to  Artis Abols

    Iespējams. Marketologiem tak jāiedveš, ka “jaunums ir jāpērk”. Man pašam pietiek ar Bluetooth ausīm.

    wils_w
    29.07.2016 10:55
    Reply to  Artis Abols

    Katrā ziņā, arī izmantojot pāreju, skaņas kvalitāte ir vairāk, kā ok. To pierāda, arī neatkarīgie testētāji – http://www.gsmarena.com/leeco_le_max_2-review-1449p6.php pašā apakšā.

    p.s. Biju lasījis, bet jau biju piemirsis, LeEco ir lielākais Coolpad akciju turētājs, ja nemaldos šiem pieder ap 29% Coolpad akciju http://indianexpress.com/article/technology/sponsored/leeco-becomes-coolpad-largest-shareholder-and-the-merged-conglomerate-expects-to-sell-100-million-phones-globally-in-2017-2865055/

    LeEco (šogad ziemā LeTV nomainīja nosaukumu uz LeEco) ražotais Le 2 2016.gada 2.kvartālā bija Ķīnas top3 smārts – http://www.counterpointresearch.com/press_release/chinajune2016/

    KKTK
    25.07.2016 17:39
    Reply to  wils_w

    Kvalitāte par 3.5 būs labāk tikai tad, ja tas austiņās ieliktais DAC būs labāks par telefonā esošo. Bet kurš austiņu ražotājs gan ko tādu darīs… jau tā USB Type-C sadārdzina ausis…

    22.07.2016 13:20
    Reply to  KUNGSSS

    7″ nav telefons, tā droši vien ir Asus vai Samsung planšete ar balss zvana iespēju.

    Vada austiņas ir visiem mājās – labākas, sliktākas, varbūt pierastas. Esmu šad tad izmēģinājies ar Bluetooth paniekoties, bet tas nav ērti + visu laiku jādomā, vai BT ir uzlādēts arī pēc nedēļas mētāšanās somā.

    wils_w
    22.07.2016 13:43
    Reply to  Artis Abols

    Tā kā bieži pa Rīgu kustoties izmantoju velosipēdu, nav alternatīvas Bluetooth ausīm. Tā iegājies, ka arī auto izmantoju, jo roku brīvība ir nepieciešama un navigācijas komandas tiek pateiktas tikai vadītājam.

    22.07.2016 14:22
    Reply to  wils_w

    Esmu gan velo, gan arī autobraucējs. Diez vai austiņas + velosipēds Rīgas satiksmē ir dikti laba doma. Velo + austiņas = iznākumu varēsi izlasīt TVnetā un nekrologā.

    wils_w
    22.07.2016 14:25
    Reply to  Artis Abols

    Ja neklausās mūziku, bet izmantot zvana funkcijām, ir ok.

    GundarsBarons
    22.07.2016 20:02
    Reply to  Artis Abols

    Ja, ja… Tad ko teikt motociklu vadītājiem? Viņiem ne tikai ausis ciet, bez visa galva. Un mocis rūc skaļāk par jebkuru mūziku austiņās. Plus ātrumi vispār ir nesalīdzināmi. Braucot ar velo vienkārši jāseko situācijai apkārt. Dažs bez ausīm neko apkārt nedzird un nemana.

    KKTK
    25.07.2016 17:41
    Reply to  Artis Abols

    Labrīt. Arī pakota mašīna, radio, navigācija un Wāze tureklī nav labs savienojums satiksmē, bet visi tā dara un neviens neko neaizrāda. Interesanti.

    26.07.2016 13:49
    Reply to  KKTK

    Pilnīgi nesalīdzināmas lietas. Mašīnai ir spoguļi, visādas aktīvās un pasīvās drošības. Beigu galā mašīna iekļaujas plūsmas ātrumā, kamēr velo to tik vienkārši nepaveic. Velo ir jāsadzīvo vienā joslā ar auto.

    Man šķiet, ka neesi ar velo pa pilsētu pārvietojies.

    KKTK
    26.07.2016 18:35
    Reply to  Artis Abols

    Kļūda. Esmu tik daudz nobraucis ar velo pa Rīgu. Bet gandrīz tik pat daudz esmu braucis arī pa civilizēto valstu ceļiem un velo infrastruktūru. Nekas ar velo braucot nav jādzird, ja ir nodalītas joslas. Arī pa ceļa malu braucot nekas nav jādzird. Reizes kad ir jādzird vai tev aizmugurē ir mašīna vai nav ir tad ka jāapbrauc vaļējas kanalizācijas akas (paldies bomžiem), milzu peļķes (paldies satiksmes departamenta santīmu pisējiem), atvērtas citu auto durvis utt. Tad ir jāveic straui manevri, kas krustojas ar auto, kur auto vadītāji varbūt neparedz to. Bet arī tās reizes var un pat labāk ir laicīgi pamest skatu atpakaļ. Civilizētā pasaulē velo braucējiem ir pilnīgi lieki prasīt valkāt ķiveres un neklausīties mūziku. Drīzāk produktīvāk ir prasīt valkāt ķiveres auto esošajiem. Bet viens gan ir skaidrs, ka LV auto braucēji savā stulbumā ir kaut kur starp Poliju un Krieviju. Un visu šito iznireļu dēļ tiešām iesācējiem rekomendējas tā ķivere un labas lausis – ja nu sadzirdi, ka tevi spiež malā Rīgas Satiksmes trolejbus vai dāmīte ar BumWĒ lauktehniku. P.S. Nu baigais teksts pie ķīniešu telefona :) Par ķīniešu t. gan varu pateikt, to ka tiešām savā uzbuvē un kvalitātē šie sāk līdzināties brendiem un pie nākošās trubas iegādes… Read more »

    Demgogs
    22.07.2016 13:54
    Reply to  Artis Abols
    22.07.2016 13:55
    Reply to  Demgogs

    Tas ir planšetdators.

    Demgogs
    22.07.2016 13:59

    Ok! Tagad vārdiņš »phone« tulkojas kā planšetdators! OK!
    Būsim zināt jauno Rīgas angļu valodu… :D

    22.07.2016 14:01
    Reply to  Demgogs

    Tas, ka Engadget (vai kāds cits) planšetdatoru nosauc par telefonu nenozīmē, ka mēs sekosim šim piemēram. Šādi mazi planšetdatori ar telefona funkciju nav nekāds jaunums, taču izskatās, ka ar gadiem tādu paliek arvien mazāk.

    wils_w
    22.07.2016 14:06

    Es īsti negribētu piekrist pēdējam apgalvojumam. Huawei Honor X2 un Mate 8, Xiaomi Max, Samsung Galaxy A9 Pro, tāpat Sony Xperia XA Ultra un vēl vismaz 100 modeļu ar vismaz 6″ ekrānu ir telefoni vai planšetes ar telefona funkciju?

    22.07.2016 14:11
    Reply to  wils_w

    Subjektīvi, bet 6 collīgie aparāti manās acīs vēl ir telefoni.

    wils_w
    22.07.2016 14:15

    Manuprāt tā ir tendence visā pasaulē, ka telefoni paliek lielāki (4″ telefonu ir grūti piemeklēt), un planšešu tirgus iet mazumā. Jo kāpēc lietot divus (un maksāt par diviem), ja pietiek ar vienu. Tas protams ir subjektīvi.

    Briedis
    23.07.2016 08:24

    Vēl ir pozīcija pa vidu. Phableti. Wikipedia saka, ka tās ir ierīces no 5,1 līdz 6,99 collām.

    22.07.2016 14:17
    Reply to  wils_w

    Patiesais rādītājs vismaz kādreiz bija Skype. Planšetdatoriem Skype nepiedāvāja saraksti, kad planšete tik turēta portreta skatā. Horizontālā novietojumā varēja čatam piekļūt. Nezinu kā ir tagad.

    KUNGSSS
    22.07.2016 14:07

    Starp citu, varu pateit priekšā cienījamiem expertiem, ka telefons no planšetes atšķiras :)

    22.07.2016 14:11
    Reply to  KUNGSSS

    Mūsdienās abas ierīces pa lielam atšķir tikai nosaukums uz kastes. Gan lieli telefoni, gan mazi planšetdatori spēj izpildīt vienas un tās pašas funkcijas.

    22.07.2016 14:26
    Reply to  KUNGSSS

    Kāpēc tik ērcīgs? Dzimšanas dienā dabūji Microsoft Kin One?

    Demgogs
    22.07.2016 14:10

    Redz ja tā būtu planšete, tad diez vai dual sim, diez vai ar integrētiem telefona softiem un diez vai ražotās to pozicionētu kā telefonu. Tādus aparātus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem un nekad viņu nav bijis daudz, atšķirbā no tabletēm.

    Briedis
    23.07.2016 08:27
    Reply to  Demgogs

    Kas ir “integrēts telefona softs”? Tāds varbūt ir tikai āboliem, bet jebkurai Android ierīcei phone lietotni var uzlikt un noņemt pats lietotājs, kādu vien vēlas. Var būt vienlaicīgi kaut desmit “ikoniņas ar klausuliīti”.

    22.07.2016 14:10
    Reply to  Demgogs

    MediaPad X2 –> nosaukumā ir “Pad”, bet nu OK, neplēsīsimies. Viss cool! Kā teica mans opis – neesmu debils, bet principiāls.

    Demgogs
    22.07.2016 14:17
    Reply to  Artis Abols

    A Ķīnas tirgū kāds viņam nosaukums?

    22.07.2016 14:18
    Reply to  Demgogs

    Ping pang ping pang pong?

    KUNGSSS
    22.07.2016 14:26
    Reply to  Artis Abols

    Izskaidrojums tam ir gaužām vienkāršs – eiropā šādi tālruņi nev populāri – tāpēc vieglāk notirgot kā planšeti – Ķīnas tirgū viņš saucas Honor un tur tiek pirkti uz nebēdu. Vispār ķīniešiem patīk lieli telefoni (iespējams mazā auguma dēļ).

    22.07.2016 14:30
    Reply to  KUNGSSS

    Paga, Honor vispār ir Huawei apakšzīmols zem kura ir sauja produktu.

    KUNGSSS
    22.07.2016 16:07

    Tā kā man bija vajadzīgs tieši 7″ tālrunis – tad es šo tēmu esmu pētijis dziļāk :D Un tālrunis reāli stādā 1 dienu pie lielas noslodes.

    https://youtu.be/NzMuL2XMsQw

    Un pirku es viņu pie oficiālā dīlera (protams ārpus Latvijas).

    Janis
    22.07.2016 19:03
    Reply to  KUNGSSS

    Iespējams kompleksu dēļ, tā pat, kā Tev!? :D:D

    wils_w
    24.07.2016 11:15
    Reply to  Artis Abols

    Tad pievēršamies Huawei P8 max :)

    Kaspars
    22.07.2016 16:04
    Reply to  KUNGSSS

    Es drīzāk teiktu, ka Tev ir 7″ planšete ;)

    KUNGSSS
    22.07.2016 16:24
    Reply to  Kaspars

    kādreiz arī 5″ ekrānu uzskatīja par milzīgu :D Tagad 5.5″ ir norma ;)

    KUNGSSS
    22.07.2016 16:28
    Reply to  Kaspars

    ir otra galējība – pazīstu cilvēku kurš vēlas 4″ tālruni, un arī šajā segmentā ir ļoti liela bēdu ieleja, tālruņi ar labiem parametriem praktiski nav.

    22.07.2016 16:37
    Reply to  KUNGSSS

    Kā tad nav? Apple iPhone SE.

    wils_w
    22.07.2016 16:52

    Gan jau ka domāts Android “zvēriņš”.

    KUNGSSS
    22.07.2016 17:06

    2 GB RAM un 16 ROM ir nopietni vērā nemami parametri?
    Ekrāns 640×1136
    Baterija 1642 mAh
    Nav LV valoda
    Un par to man jāmaksā 489 EUR?

    Izklausās ka kāds mēģina lobēt uz sektu, nevis piedāvā tālruni ar nopietniem parametriem

    22.07.2016 17:09
    Reply to  KUNGSSS

    Ah, pareizi, biju jau piemirsis, ka joprojām eksistē cilvēki, kam vajag “nopietnus parametrus” nevis ierīci, kas lieliski darbojas. Tad šis tik tiešām nebūs īstais variants :)

    KUNGSSS
    22.07.2016 17:15

    Šeit iet runa par tālruņiem kas ir vairāk kā budžeta klase.

    Tākā lūdzu kādi vēl varianti?

    KUNGSSS
    22.07.2016 17:19

    Paši teicāt ka 7″ ir planšete, tad lūdzu piedāvājiet 4″ ar top proci 6GB RAM 128 ROM un pilnu LTE

    22.07.2016 17:20
    Reply to  KUNGSSS

    Lūgtum, uz GSMarena.com meklētāju un gan jau atradīsi, kaut ko maziņu, bet ar “nopietniem parametriem”.

    KUNGSSS
    22.07.2016 17:27

    Parametrus iedevu – un jūs kā speciālists nezinat atbildi, jo par “ierīci, kas lieliski darbojas” es uzskatu NOKIA 100

    22.07.2016 17:31
    Reply to  KUNGSSS

    Mēs neesam mobilo telefonu veikals, kas jebkurā diennakts laikā Tev piemeklēs lētu, mazu telefonu ar “nopietniem parametriem”. Jau norādīju kur meklēt atbildi uz savu jautājumu.

    KUNGSSS
    22.07.2016 17:57

    Vai tad es prasīju “lētu” un “mazu”?
    Es jūs neuzkatu kā mobilo telefonu veikalu, bet gan kā ekspertus.

    Janis
    22.07.2016 19:08
    Reply to  KUNGSSS

    Vaitad +- 500 EUR nav budžeta klase??

    Ēriks Šaltenis
    26.07.2016 01:16

    Ar cilvēkiem, kas zem segvārdiem slēpj savu viedokli, vispār nav jēgas diskutēt.

    Janis
    22.07.2016 19:06
    Reply to  KUNGSSS

    Nu paga Iphone SE displejs ar savu mazo 640×1136 izšķirtspēju attēlo labāku attēlu nekā tavs korejiešu 7″ brāķis + strādā ātrāk ar 2GB RAM plūs vari pirkt ar lielāku ROM.

    GundarsBarons
    22.07.2016 20:10
    Reply to  KUNGSSS

    Ņemam kompaktos sony… Z3c Z5c. Par 5,5 collas un normu. Nu tas ka tie ir populāri, nenozīmē, ka norma. Pokemonus te arī masveidā ķer, bet neyeiktu, ka tas ir normāli.

    22.07.2016 20:24
    Reply to  GundarsBarons

    Sony Z Compact sērijas ierīces vairs nav īsti aktuāli produkti.

    Kaspars
    26.08.2016 10:20
    Reply to  KUNGSSS

    Nē, Tev ir 7 collu planšete :D

    wils_w
    22.07.2016 15:18

    Mans subjektīvais ieskats par telefonu. Tā kā LeEco vispār nav nekādīgi pārstāvēts Eiropā, tad nebūtu pamata ražotājam pārmest par latviešu valodas neesamību (to drīzāk jāsaka tirgotājiem, kas ko tādu apgalvo). Pieļauju, ka tās ir paliekas no oficiālā Marshmallow, nekā speciāli veikts tulkojums. Pats esmu pieradis lietot telefonu tikai ar angļu valodu, tādējādi, latviešu valodas neesamība man nav mīnuss. Jūlijā ražotājs izlaidis atjauninājumu (uz eUI 5.8), kā paši saka, ar 200 kļūdu labojumiem. Varbūt arī kas kamerai uzlabots.

    p.s. Ja kāds būtu pateicis, ka vajag 2 nedēļas, tā nebija problēma. Nezināju, cik laiks nepieciešams apskata izveikšanai, tāpēc tas tika “ar pirkstu mākoņos bakstīts”.

    Frants
    22.07.2016 18:28

    Izrādās,raksta autors ir karstu belašu cienītājs, nezināju,ka viņus tā izķer…

    digitalk
    23.07.2016 00:30
    Reply to  Frants

    lai citētu padomijas laiku izteicienus, nav jābūt cienītājam, pietiek ar plašu redzesloku.

    Briedis
    23.07.2016 08:32
    Reply to  Frants

    Man arī ļoti garšo belaši. Karsti tie ir 3x gardāki par aukstiem.

    Frants
    23.07.2016 08:37

    Par redzesloka plašumu es nesūdzos un atšķirībā no lielākās komentētāju daļas, esmu arī dzīvojis un skolas pabeidzis tajos padomju laikos… Vienkārši paņirgājos par belašu reklāmu…

    Janis
    23.07.2016 11:04
    Reply to  Frants

    Tad gan žēl Tevis…. :/

    Briedis
    23.07.2016 22:35
    Reply to  Janis

    Šis gan bija lieki…

    Andrejs
    10.09.2016 18:55

    Kur nopirkt var? Meklēju internetā, Latvijā neatradu. Zinu ka Krievijā nopirkt varēs no 12 septembra bet gribas ticēt, ka Eiropa neatpaliek no austrumiem

    x
    10.09.2016 21:41
    Reply to  Andrejs

    man izskatās, ķīniešu smartfoni Krievijā ir krietni izplatītāki, nekā ES. Vai Eiropa šādi atpaliek vai nē, grūti spriest. Man šķiet, ka lietot YunOS verķus ir lielāka atpalicība, kā lietot verķus ar Win vai iOS.

    Andris
    08.05.2017 23:37

    Uz doto brīdi Leeco Le Max 2 var ķīniešu veikalos nopirkt no 180€. Par šādu cenu var daudz ko piedot, bet šajā gadījumā pirkstu nospiedumu lasītāja darbība būtu lielākais trūkums. Es varu salīdzināt ar Samsung S7, Jo lietoju gan vienu, gan otru tālruni. Un reāli Samsung pirkstu nospiedumu lasītājs nav ne ar ko labāks, vismaz puse pieskārienu ir kļūmīga, tas pats ar Leeco. Jā, Samsungam kamera ir labāka, to vairāk var just nepietiekamā apgaismojumā. Samsungam mazliet vairāk optimizēts procesors. Vēl viens Leeco mīnuss ir iebūvētā atmiņa 64/128Gb, ko nevar paplašināt. Kaut gan lielākai daļai lietotāju arī 64 GB pietiks atliektiem galiem. Kur Leeco ir milzīgs vinnētājs, tas ir plikā pley mārketā. Nav uzstādītu nevajadzīgu hangoutu, feisbuku, Google filmu, preses un citu tamlīdzīgu, nevajadzīgu, bet lietotājam uzspiestu un telefona resursus ēdošām programmām. Kam vajag, pats var uzstādīt. Pats personīgi es tās atslēdzu Samsungā, jo izdzēst nav iespējams. Secinājums. Jā jūs gribat nopirkt sakarīgu telefonu par nedārgu cenu 2017.gadā, Leeco Le Max 2, tā būs labākā izvēle. P.S. Samsung A5 (2017), S6 nestāv līdzi. Par aifoniem nerunāsim, tas ir uzpūsts brends ar pašizmaksu 158$ par 7 modeli…

    Reklāma
    Viedtālrunis varēja būt nedaudz vieglāks un ar nedaudz vienkāršāku programmatūru, tad tas būtu ideāls flagmaņu killeris.LeTV LeEco Le Max 2 apskats