Web Analytics
More
    Reklāma

    Google uzrīda DeepMind saviem datucentriem, samazina enerģijas tēriņus par 40%

    Jaunākie raksti

    Google DeepMind komanda tika izveidota 2011. gadā, lai strādātu ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju izveidi. Google parādīja mākslīgā intelekta DeepMind spējas, uzvarot Go spēles profesionāli Lee Sedol. DeepMind piecu spēļu sērijā (ar 4:1) sagrāva cilvēka spējas paredzēt Go spēles gājienus un plānot tālākās darbības.

    Izrādās, DeepMind spēj ne tikai rotaļāties, bet arī strādāt. Google ir izmantojusi DeepMind iespējas, lai samazinātu izmaksas datu centram nepieciešamo dzesēšanas iekārtu darbināšanai. DeepMind ņēma vērā laika ziņas un prognozes, tādējādi maksimāli efektīgi regulējot dzesēšanas sistēmas.

    Reklāma

    DeepMind ir spējis samazināt ikdienā izmantota datu centra dzesēšanai izmantot elektrības rēķinu vidēji par 40%, tādējādi ietaupījums ir bijis negaidīti liels. Google un vairāki citi tehnoloģiju milži cenšas izmantot zaļo enerģiju datucentru darbības nodrošināšanai. Nepieciešamās enerģijas samazināšana būtu milzīgs atslogs zaļajiem pūliņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    22.07.2016 19:41

    Tagad katru datoru sauks par mākslīgo intelektu? Kāds tur intelekts? Tas, ka dators ātrāk par jebkuru cilvēku spēj izskaitļot kādus procesus un filtrēt informācijas blāķus, nebūt to nepadara intelektuālu. Līdz intelektam, pat neandertālieša tur ļoti tālu.

    digitalk
    23.07.2016 00:09
    Reply to  GundarsBarons

    MI ir apmācāma programma, kur nav runa par tupu skaitļošanu, filtrēšanu vai situāciju modelēšanu, kuras rezultātā cilvēks no iesniegtajiem variantiem izvēlas labāko. vai Deepmind ir MI? hvz.

    Pumba
    25.07.2016 08:49
    Reply to  digitalk

    Domāju ka nav. Datu centra gadījumā DeepMind vienkārši aprēķina dzesēšanai nepieciešamo jaudu, ņemot vērā laika apstākļus un prognozes. Un nedomāju, ka programma pati spēj izdomāt formulu, pēc kuras notiks aprēķins…

    digitalk
    25.07.2016 09:56
    Reply to  Pumba

    tur jau tā štelle, ka MI nestrādā pēc dzelžaini ieprogrammētas formulas, t.i. formulas ir par fiziskiem procesiem, nevis lēmumu pieņemšanu. nav it kā īsti pamata neticēt Googles apgalvojumam, ka DeepMind ir izstrādāts uz MI loģikas.

    Megamind
    25.07.2016 08:55

    Lai Tas Deep Mind izskaitļo kāds cipars izkritīs šīs nedēļas Viking loto!

    Pumba
    25.07.2016 12:31
    Reply to  Megamind

    Aha. Iedosim bumbiņu pūtēja jaudas parametrus + bumbiņu skaitu un diametru un lai izdod laukā lielāko iespējamo rezultātu. :)

    Kristaps Pūtelis
    27.07.2016 12:33

    Efektīvi.

    Reklāma