Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Nougat nestartēsies ar ļaundabīgu programmatūru viedtālrunī

    Jaunākie raksti

    Lai palielinātu Android operētājsistēmas drošību, Google jaunajai Android 7.0 Nougat operētājsistēmai iebūvēs ļaundabīgās programmatūras pārbaudi, kas darbosies startēšanās laikā. Līdz Marshmallow operētājsistēmai bija ieviesta līdzīga ielādes procesa pārbaude, tomēr tikai Marshmallow uzsāka ziņot par ļaundabīgu programmatūru tālrunī.

    Google uzsver, ka Android Nougat pārbaude startēšanās laikā būs daudz stingrāka. Ja Android Nougat atradīs kādu sistēmas kaitēkli, operētājsistēma vienkārši atteiksies startēties, tā ieies tā dēvētajā “safe mode”. Tas pats notiks, ja startēšanās laikā operētājsistēma konstatēs izmainītas sistēmas datnes.

    Reklāma

    Vairumam Android Nougat lietotāju šāda pieeja nozīmēs nedaudz lielāku ticību viedtālruņa “tīrībai”. Visticamāk, lielākās problēmas tiks radītas visiem tiem, kuri vēlēsies atvērt root piekļuvi, uzstādīt pielāgotas Android Nougat operētājsistēmas versijas un veikt līdzīgas darbības. To varēs paveikt tikai tiem viedtālruņu modeļiem, kas jau no rūpnīcas nāk ar atvērtu sistēmas ielādētāju (sāknēšanas programma, angliski bootloader), vai arī ražotājs to atļauj atvērt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    21.07.2016 09:10

    …vai arī to vienkārši ņems un atvērs ar spēku ;) Kā ,piemēram, ar LG G3. Ja tālrunis būs pietiekami populārs- ne ar ko viņu nenoslēgsi. Vienmēr būs kādi caurumi, kuru vērīgas acis atradīs.

    Reklāma