Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV armijas speciālo uzdevumu komanda atsakās no Android un metas iOS skāvienos

    Jaunākie raksti

    Baumas norāda, ka ASV armijas speciālo uzdevumu komanda vēlas pilnībā atteikties no Android ierīcēm, kas paredzētas militāro operāciju informācijas pārskatīšanai. Tā vietā armijas elites vienības izmantos iPhone, lai skatītos tiešsaistē sniegtu informāciju par militāro operāciju un arī video pārraides no notikuma vietām.

    iPhone 6s tikšot iekļauts taktiskā uzbrukuma standarta komplektā, kas ļaus bez problēmām pārskatīt visus saņemtos video, sarunas un sensoru nolasījumus.

    Reklāma

    Android lielākā problēma esot problēmas ar tiešsaistes video straumēšanas atskaņošanu. Baumu avots norāda, ka Android ierīces bieži uzkaroties, un tas armijas speciālo uzdevumu komandas nepieciešamībām ir nepieļaujami. ASV armijas vienības arvien vairāk paļaujas uz dronu sniegto informāciju un pārraidīto video, tāpēc viedtālruņa uzkāršanās militāro operāciju laikā ir nepieļaujama.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andish Gonzalez
    19.07.2016 14:46

    Par armiju neko nezinu, bet kamēr es biju Andrīša lietotājs, bieži sastapos ar “uzkāršanos”. Tolaik lietoju Samsung Galaxy S4. Pēc gada tas aparāts sāka taisīt pigorus, otrā galā cilvēks zvanot man vienmēr dzirdēja savu atbalsi.

    Tā kā Ābola izvēle armijniekiem ir pilnīgi pamatota un saprotama!

    Uldis Tillers
    19.07.2016 15:57

    par to atbalsi: tas ir gana moderniem telefoniem ar diviem mikrofoniem + neorģināls maciņš (vāciņš), kurs kkādā mērā traucē kādam no mikrofoniem.

    Andish Gonzalez
    19.07.2016 17:37
    Reply to  Uldis Tillers

    Es vāciņus telefoniem neizmantoju!
    Biju domājis, varbūt kāds gruzis ticis pie mikrafona, bet tā nebija.

    19.07.2016 15:58

    S4 bija traks draņķis, avoti vēsta, ka tam bija pat 50 app, kas uzskatāmas par bloatware.

    Krotow
    19.07.2016 22:06
    Reply to  Artis Abols

    Kā esošs S4 īpašnieks piekrītu par S4 bloatware. Ļoti ceru, ka korejiešu palaisto iniciatīvu uzlikt par obligātu iespēju noinstalēt jaunām iekārtām visu pēc noklusējuma uzlikto drazu izdosies palaist visur.

    Armijas planšetēm gan būs bijis kaut kas specifiskāks bez visādiem Google kioskiem un SHealth. Militārajiem dzelžiem ir diezgan specifiskas prasības gan izturībai gan softam. Gana daudz ko no Android un IOS noklusētā softa tur vispār ir aizliegts darbināt, lai tas neslogo dzelža resursus un sakaru kanālus un nelaikā sākot sinhronizēties, neizdotu atrašanās vietu pretiniekam.

    Jānis A
    19.07.2016 20:06

    Mans vecais androids aizgāja pa pieskari, kad uzliktu to miskasti lollipop. Telefons bieži izslēdzās, kad baterija bija vairāk kā puse, kā arī pēc ieslēgšanas tik pat daudz arī bija palicis, tad zvanot citreiz otrajā galā mani nevarēja dzirdēt, kā arī pats neko nevarēju dzirdēt (restarts palīdzēja) tad piemēram kamera vienkārši neslēdzas iekšā un met ārā kļūdu, kur atkal restarts palīdzēja, utt., bet nu Kitkatam ne reizi nebija neviena no minētajiem kļūdām. telefons kalpoja 2+ gadus pirms sūkājamās konfektes atjauninājuma.

    Krotow
    19.07.2016 23:14
    Reply to  Jānis A

    Tev problēma būs nevis Lollipop kā tāds, bet gan tava dzelža (nedataisītie) draiveri viņam.

    davfreim
    19.07.2016 21:18

    Paziņam S5, jau kopš dzimšanas bieži zvanot visiem mikrafons čakarējas, proti nevar viņu gandrīz nemaz dzirdēt, aiznesa uz garantiju, itkā viss esot kārtībā…

    Janis
    20.07.2016 18:29
    Reply to  davfreim

    Jā tā ir ar visiem samsung, parasti neviens nedzird arī, ko es saku, un arī visiem paziņām tāpat…

    Briedis
    21.07.2016 23:55
    Reply to  Janis

    Tiešām visiem, visiem Samsung tā ir!?

    digitalk
    22.07.2016 03:22
    Reply to  Briedis

    cilvēki dzīvojas bezzonā pie kāda operatora un/vai strādā putekļainā vidē. sagadīšanās pēc visiem Samsungi. ko piekasies? :)

    ProxyFromDeep
    19.07.2016 15:04

    Citos avotos raksta un var pat video aplūkot , kur tiek šajā “taktiskajā komplektā” lietots Samsung Note2 ( n7100 ) – mūsdienām nu dikti pavecs aparāts , kas pilnīgi loģiski nespēj uzzīmēt laikus visu kas armijniekiem nepieciešams .
    bez tam video proofs – 2 gadus vecs .
    bet piekrītu – Samsungs ar savu Touchwiz ir lēnīgs .

    bet bagaini āboltelefoni arī nav nekāds pasaules brīnums x)

    x
    19.07.2016 22:36

    Lietot kritiskām vajadzībām masām izstrādātu OSu, kuram itkā ir ražotājs, bet katrs pie pieķīlē pa savai modei….godīgi sakot, pat brīnos, ka nopietna armija vispār bija sākusi lietot kautko tik amatierisku kā Android. Militāristiem, ka te jau komentēja, ir krietni augstākas vajadzības nekā civilajiem. Laikam jau amerikosu armija nav tik briesmīga, kā to mālē kaimiņi :)))

    Krotow
    19.07.2016 23:18
    Reply to  x

    Android nav amatierisks, vnk fragmentācija starp miljons ierīču modeļiem ir briesmīga. Taču piekrītu, ka ASV (!) armijas vajadzībām DOD varēja neķēpāties ar patērētāju līmeņa OS un uztaisīt kaut ko savu. Ir gana daudz drošības ziņā pārbaudītu UNIX tipa OS ar pieejamā aplikācijām darbam ar standarta dokumentu formātiem. Specopi dusmīgos putnus un kārtis operācijas laikā taču nespēlēs.

    x
    20.07.2016 01:17
    Reply to  Krotow

    Tehniski, Android protams, nav amatieru poģelka, bet…jā, piekrītu, drīzāk fragmentācija. Katrs kautko pielāgo un dzīves cikls ir pilnībā iekārtas ražotāja rokās nevis OS faktiskā ražotāja diktēts, tas gan ir amatieriski. Gribam un nolemjam iekārtu tālākai dzīvei. Negribam un nav nekādu apgreidu.

    Protams, MS pieeja – apgreidot desktopus apmuļķojot jūzerus, arī nav neko daiļāka.

    Karš Ukrainā uzskatāmi parādīja, ka parastie smartfoni neapmācītu kareivju rokās ir īsts elles dampis un ienaidnieka palīgs. Signāls vēl būtu mazākais, bet apsēstība ar soctīkliem skaidri parāda, ka vienīgā vieta, kur kareivis varētu postēt bildes, ir AM DC, kur tās analizē un kataloģizē. Galvenais – nepieļaut noplūdes, piem. iefiltrētie spiegi un akas izmēra caurumi tīklos un sistēmās.

    Uldis M.
    20.07.2016 09:00
    Reply to  Krotow

    nē, viņi klīdīs pa tuksnesi un lasīs pokemonus!

    Usinss
    19.07.2016 23:52

    Tad lūk kā ASV dabūs atslēgas visiem iphone :) Vienkārši iepirks pāris štukas iPhone un iPad un tos jau beži mainīs kā zeķes, nokritīs utt, un pats labākais, kā armija var lietot iekārtu, kurai nav atteicīgie standarti ievēroti? Andrītim bija ražotāji, kuri nodrošināja putekļu, dubļu triecienizturību… Reāli Apple pārdeva savus kriptēšanas pieejas datus tas arī viss, vnk smuki pasniedza pasaulei +reklāma ābolam jo īpaši trakajiem amīšiem, kuri pasisti uz ieročiem un visu militāro.

    x
    20.07.2016 01:36
    Reply to  Usinss

    Jebkuras valsts armija var iepirkt pāris iphonus un neatpalikt no trakajiem amīšiem :)

    A-Z
    02.08.2016 23:21
    Reply to  x

    Bet vai tai valstij līdzi nāks arī šifratslēgas? Diezin vai ;)!

    digitalk
    03.08.2016 04:15
    Reply to  A-Z

    publisko iedos ;)

    Reklāma