Web Analytics
More
    Reklāma

    Secure-K ir zibatmiņā dzīvojoša, šifrēta operētājsistēma

    Jaunākie raksti

    Ja meklē USB zibatmiņā ievietotu, šifrētu operētājsistēmu, tad Secure-K būs pareizā atbilde. Uzņēmuma Mon-K (izrunājas tas kā /ˈmʌŋki/ , gluži kā angliski vārds “monkey”) izveidotā Secure-K operētājsistēma ļauj ievietot USB zibatmiņu jebkurā datorā un iegūt droši izmantojamu darbstaciju. Nekāda papildus programmatūra datorā nav jāuzstāda.

    Secure-K operētājsistēma tiek startēta tikai pēc PIN koda ievades, protams, arī pati operētājsistēma ir slēgta ar paroli. Secure-K operētājsistēmā jau ir iebūvēti droši čata, video, VOIP rīki, anonīmas tīmekļa pārlūkošanas iespējas, ofisa produkti un iespēja sinhronizēt dokumentus ar Mon-K mākoņdatu glabātuvi. Drīzumā tiks piedāvāti arī šifrēti e-pasta pakalpojumi.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka pie pircējiem Secure-K operētājsistēma nonāks oktobrī. Secure-K operētājsistēmas USB zibatmiņas būs pieejamas gan privātpersonām, gan arī uzņēmumiem. USB zibatmiņas būs iegādājamas ar 8 GB līdz 256 GB ietilpību. Pagaidām nav izziņota Secure-K operētājsistēmas cena.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.06.2016 17:42

    > iespēja sinhronizēt dokumentus ar Mon-K mākoņdatu glabātuvi

    visu labu, NSA.

    Usinss
    30.06.2016 01:23

    Pēc gada ja tā fleška būs dzīva, pin būs nolasāms no padilušajiem taustiņiem. Sry, ja uz mākoni stum, tad nav droš jebkurā gadījumā pasākums. autonoms ofline ir drošs un nekā savādāk.

    Reklāma