Web Analytics
More
    Reklāma

    “Latvijas dzelzceļš” izstrādājis aizraujošu aplikāciju “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad”

    Jaunākie raksti

    “Latvijas dzelzceļš” izstrādājis aizraujošu aplikāciju “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad”, ar kuras palīdzību 155 vietās visā Latvijā iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni. Aplikācijas spēli īpaši novērtēs tie, kuri aizrāvušies ar orientēšanos un fotografēšanu ar viedtālruņiem vai kuriem vienkārši patīk apceļot Latviju.

    Dzelzceļa vēsturisko punktu iepazīšana ir atraktīvs veids, kā pavadīt brīvdienas gan kopā ar ģimeni, gan draugu lokā. 155 spēles objekti ir visā Latvijas teritorijā – apgūstot arvien jaunus, ir iespēja nokļūt arī tādās Latvijas vietās, kur paši nebūtu pat iedomājušies doties.

    Reklāma

    Galvenais spēlētāja uzdevums – ar aplikācijas palīdzību nofotografēt kādu no 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem tādā rakursā, kā tas attēlots aplikācijā esošajā senajā fotogrāfijā. Iegūto fotokolāžu iespējams publicēt savos sociālajos tīklos, kā arī ar publicēto fotokolāžu palīdzību krāt punktus un tikt pie balvām. Katra mēneša beigās tiek apbalvoti trīs aplikācijas lietotāji, kuri ieguvuši vislielāko punktu skaitu.

    Fotografijas autors Leonid Orlov
    Fotogrāfijas autors Leonid Orlov

    Viens no aplikācijas aktīviem izmantotājiem ir mūziķis un TV personība Ansis Klintsons, kurš brīvajā laikā labprāt nododas Latvijas apceļošanai kopā ar ģimeni. Viņš stāsta: ““Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” ir labs veids, kā interesantā veidā, apceļojot Latviju un fotografējot dzelzceļa objektus, pie reizes iepazīt arī mūsu vēsturi. Turklāt arī man pašam dzelzceļš ir īpaši tuvs – vairākus gadus ik darba dienu ar vilcienu devos ceļā no Rīgas uz Jelgavu, kur mācījos Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Šo gadu gaitā vilciens man kļuva par vietu, kur gan izpildīt mājasdarbus, gan satikt jaunus un interesantus cilvēkus.”

    Iepazīstoties ar vēsturiskajiem spēles punktiem, ir viegli krist azartā – gribas veidot fotokolāžas un apgūt arvien jaunus objektus. To apliecina arī Ozoliņu ģimenes dāmas – mamma Inga un meitas Kristīne un Zane – no Cēsīm. Tieši viņas kļuva par spēles pirmā mēneša uzvarētājām, katra iegūstot maksimālo punktu skaitu – 930. Trīs aktīvās Latvijas apceļotājas, kopumā mērojot aptuveni 5000 kilometru garu ceļu, divu nedēļu laikā apmeklēja visus 155 spēles objektus.

    screen322x572 screen322x572-2 screen322x572-3

    Kā stāsta Kristīne, tieši ģimenes tētis bijis tas, kurš pirmais uzzinājis par aplikāciju, un īsi pēc tam spēlē iesaistījusies arī visa ģimene: “Sākām ar Cēsu staciju, Bušlejas pārbrauktuvi un Raunas tiltu. Jau pēc pirmajiem trīs apmeklētajiem punktiem aplikācija iepatikās, un gribējās to izmantot vēl. Mūsu ģimenei viens no hobijiem ir “Geocaching” jeb slēpņošana – šī spēle likās līdzīga, un tas mūs piesaistīja. Sākotnēji nemaz nebija plānots apmeklēt visus kartē esošos objektus – likās, ka tas ir gandrīz neiespējami.

    Jau nākamajā dienā devāmies Ainažu virzienā ar mērķi apmeklēt aplikācijas punktus, kas būs pa ceļam. Vakarā spēlētāju topā ieņēmām pirmās trīs vietas un sapratām, ka aplikācija jau ir izraisījusi tādu kā atkarību. Nolēmām neapstāties un vasaras garumā plānojām apceļot lielāko daļu, bet ne visus no spēles punktiem, jo daži no objektiem bija tālu. Taču konkurence un adrenalīns darīja savu, kā rezultātā divu nedēļu laikā apceļojām visus spēles objektus un ieguvām maksimālo punktu skaitu. Parasti vasarā dodamies ceļojumā pa Eiropu ar automašīnu. Šogad šo ceļojumu aizstājām ar dzelzceļa 155. gadadienai veltīto spēli.”

    Plašāka informācija par aplikāciju un katra mēneša īpašajiem piedāvājumiem pieejama mājaslapā www.dzelzcelam155.lv. Aplikāciju atbalsta gan Android, gan iOS operētājsistēma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    29.06.2016 21:46

    Nu protams , WP tas nav pieejams ……

    Kristaps Pūtelis
    30.06.2016 10:56
    Reply to  Oskars

    Nevarētu teikt, ka tas ir īpašs pārsteigums, ņemot vērā, ka pat pats Microsoft īpaši aktīvi neatbalsta savu mobilo operētājsistēmu :)

    Reklāma