Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iegūst patentu, kas liegtu ar iPhone uzņemt fotogrāfijas koncertos

    Jaunākie raksti

    Kas ir nepatīkamākais koncertos un festivālos? Svešas, sasvīdušas paduses? Pusstundas rinda uz labierīcībām? Dārgs alus? Nē! Puse no koncerta vērotājiem tur gaisā paceltus viedtālruņus un filmē koncertu, skaidri apzinoties, ka video būs drebelīgs un skaņa – nebaudāma.

    Apple meklē risinājumu aizliegumos – jau 2011. gadā uzņēmums iesniedzis patenta pieprasījumu, kas arī tikko saņemts. Patents ir par kameras spēju saņemt speciālu infrasarkano staru signālu, kurā ietverta informācija par koncerta rīkotāju noteikumiem veikt vai neveikt ierakstu. Infrasarkano staru signāls būtu variējams dažādās vietās, piemēram, liedzot skatītājiem zāles vidusdaļā filmēt un fotografēt, bet sānos fotografēšanu atļaujot. Šo pašu ideju varētu piemērot kinoteātros, lai nebūtu iespējams nelegāli ierakstīt filmu.

    Patentā norādīts, ka šī iespēja varētu saturēt arī derīgu informāciju, piemēram, vēršot kameru muzejā pret gleznu, būtu redzama informācija par gleznas tapšanu, vecumu, izmantotājiem materiāliem u.tml. Tādējādi Apple patents darboties līdzīgi kā Google Beacons, sniedzot informāciju par tiešā tuvumā esošām iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis A
    29.06.2016 11:35

    Īstenībā pat ļoti apsveicama ideja. Nebūs vairs uzbāzeņu, kas nākamajā dienā atrādīs “super foršo” koncertu uz kuru viņi bija aizgājuši.

    x
    29.06.2016 11:59
    Reply to  Jānis A

    Pievienojos, ka doma ir laba. Tikai traucē nevis [video] atrādītāji, bet redzes laukā izslietās rokas ar lieku spožumu tumsā. Un tad vēl pamuļķi (atvainojos, bet nespēju noturēties), kuri spītīgi neizslēdz zibspuldzi, pat ja tā nesedz attālumu līdz objektam pārdesmit metru attālumā – jēgas nav, tikai lieki tracina apkārtējos. Ja vēl zibsnī daudzi, tad ir riktīgi traucējoši.

    digitalk
    29.06.2016 12:34
    Reply to  x

    nepriecājies, tas ir Apple patents. tagad Android un margināļi turēs debīlisma latiņu :-/

    x
    29.06.2016 15:30
    Reply to  digitalk

    androīdi uz koncerta vidu tāpat jau izlādējušies (šutka, ja. novecojusi nu jau).

    Skats
    29.06.2016 15:17

    Nu ja, drīz telefons pats noteiks vai savienot ar adresātu vai arī ne…

    Android
    29.06.2016 17:01

    Beidzot ābolisti vairs nezīmēsies koncertos ar saviem bezgaumīgajiem telefoniem, kas veidoti labākajās PSRS laiku tapešu tradīcijās – visās mājās vienādas tapetes! :)

    digitalk
    29.06.2016 17:31
    Reply to  Android

    pag, neskrien ratiem pa priekšu. patents nenozīmē realizāciju :)

    aste
    29.06.2016 18:42

    elementāra plēve – IS filtrs izgāzīs šo patentu ar visām pederēm

    Krotow
    29.06.2016 19:44

    Ir arī citi risinājumi, kas neprasa vicināt rokas ar spīdīgajām vafelēm. Un trīceklīgi miglainie skrīneri pēc būtības sūc ar lielu jaudu. Jābūt nedaudz saspiestam, lai par tādiem fanotu. Filmas nav jāripo no ekrāna, bet no gatavajām ripām.

    Reklāma