Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums Edurio piesaista rekordlielu atbalsta grantu 1,86 miljonu eiro apmērā

    Jaunākie raksti

    Latvijā radītais izglītības kvalitātes uzlabošanas risinājums Edurio saņēmis Eiropas Savienības izpētes un inovāciju grantu programmas Horizon 2020 atbalstu 1,86 miljonu eiro apmērā uzņēmuma tālākai attīstībai un izglītības kvalitātes pilnveidei Eiropas mērogā. Dibināts 2014.gadā, Edurio ir pirmais latviešu jaunuzņēmums, kam izdevies piesaistīt tāda apmēra Horizon 2020 programmas atbalstu, kas plaši pazīstama ar sīvo konkurenci, augstajiem vērtēšanas kritērijiem, kā arī apjomīgu atbalstu uz inovācijām vērstu produktu un pakalpojumu attīstībai.

    “Pagājušo divu gadu laikā strādājot ar platformas izstrādi un testēšanu, Edurio ir sadarbojies ar vairāk nekā 200 skolām un ieguvis vērtīgus padomus no skolu vadītājiem, izglītības pārvaldēm, ministrijas, LIZDAs, Iespējamās Misijas un citiem izglītības sistēmā iesaistītajiem. Bieži var dzirdēt ziņas par izglītības sistēmā valdošajām problēmām, tomēr mēs visur esam guvuši lielu atbalstu, kas pierāda – Latvijā visām iesaistītajām pusēm no sirds rūp izglītības kvalitātes uzlabošana. Bez šī atbalsta un pārliecības, ka mēs veidojam kaut ko noderīgu, mums nebūtu iespēja pretendēt uz Horizon 2020 finansējumu. Tāpēc, pateicībā par Latvijas izglītības sistēmas iesaisti Edurio attīstībā, uz projekta darbības laiku mēs nodrošināsim visām Latvijas skolām pieeju Edurio bez maksas. Tāpat ar šo finansējumu mēs varēsim ne tikai turpināt un paātrināt tehnoloģisko platformas attīstību, bet arī izstrādāt papildus aptauju saturu un datu analīzes iespējas sadarbībā ar University College London Institute of Education, kas ir pasaulē vadošais izglītības pētniecības institūts,” uzsver Ernests Jenavs, Edurio līdzdibinātājs.

    Reklāma

    “Edurio kļūst par vienu no Latvijas zināšanās un prasmēs balstītajiem piemēriem, kas spējis izstrādāt tādu pakalpojumu, kas guvis novērtējumu starptautiskā mērogā un konkurences rezultātā piesaistījiis Eiropas Savienības grantu programmas finansiālu atbalstu,” saka Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. “Šis ir apliecinājums, ka Latvijas lielākais izaugsmes potenciāls ir ekonomikā, kas balstās uz zināšanām. Tas dod labu signālu, ka izglītība un zinātne ir prioritārās jomas, kurās mērķtiecīgs valsts finansējuma palielinājums kļūs par ieguldījumu, kas veidos valsts budžeta nodokļu ieņēmumus. Latvijas ekonomikas konkurētspēja ir balstīta uz produktivitātes pieaugumu – tehnoloģiskiem faktoriem, ražošanas efektivitāti un inovācijām, kuras spēj veidot zināšanas. Mums ir vajadzīgas vairāk izcilības, kas spēj radīt augstu pievienoto vērtību mūsu ekonomikai, izcilības, kas iedvesmo un mudina ieguldīt izglītībā. Vēlos teikt paldies par iespēju izmantot Edurio radīto platformu Latvijas skolās. Tā būs arī lielisks atbalsts, strādājot pie jaunā izglītības satura, ko plānots ieviest 2018./2019. mācību gadā,” uzsver K.Šadurskis.

    “Šodien – digitālajā laikmetā – uzņēmumiem ir svarīgi savā darbībā attīstīt digitālo potenciālu un izmantot tā sniegtās priekšrocības. Latvija lepojas ar tādiem uzņēmumiem kā Edurio. Uzņēmuma piesaistītās investīcijas ir apliecinājums uzņēmuma inovācijas spējai un uzņēmuma tālākajai izaugsmei. Edurio augstais starptautiskais novērtējums ir spilgts piemērs tam, kā mūsdienu globālajā vidē Latvijas jaunuzņēmums spēj veiksmīgi konkurēt, pateicoties izstrādātajam digitālajam risinājumam, ar kura palīdzību nākotnē varēs piedāvāt jaunus inovatīvus pakalpojumus un attīstīt jaunus inovatīvus biznesa modeļus,” norāda Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. “Īpašs gandarījums, ka uzņēmumam augt un attīstīties ir palīdzējuši Latvijā pieejamie atbalsta instrumenti. Arī turpmāk Ekonomikas ministrijas būtiska prioritāte būs inovācijas sekmēšana, t.sk., atbalsts jaunu inovatīvu uzņēmumu izveidei un to tālākai attīstībai,” turpina A.Ašeradens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aste
    21.06.2016 15:54

    Iedzimtiem sliņķiem, ģimenē izkultivētiem po#ujistiem, pašpasludinātajiem indigo un tamlīdzīgiem dauņiem tas tāpat nepalīdzēs.

    Reklāma