Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart Elite apskats

    Gigabyte GSmart Elite varētu būt pieklājīga budžeta klases izvēle.

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam der nepaslinkot un papētīt zāles zaļumu arī budžeta klases viedtālruņu segmentā, kas Latvijā nenoliedzami ieņem būtisku tirgus daļu. Bieži vien budžeta klases viedtālruņi nevar izcelties citu viedtālruņu vidū, taču šodienas varonis ir visai interesants viedtālrunis, kas cenšas labot budžeta segmenta ierastās nespējas.

    Gigabyte GSmart Elite izceļas ar visai pompozu izskatu, pieņemamu tehnisko specifikāciju un iepriecinošu cenu. Tehnisko datu lapa liecina, ka šoreiz ir darīšana ar viedtālruni, kas vismaz teorētiski varētu sacensties ar LG Nexus 4.

    Reklāma

    Latvijas tirgū šobrīd pieejami aptuveni desmit Gigabyte veidoti Android viedtālruņu modeļi. Modeļu klāsta ziņā ar Gigabyte var spēkoties Samsung, varbūt LG un Prestigio. Modeļu skaits noteikti nav noteicošais un parasti tiek uzskatīts, ka labāk, lai ir pāris veiksmīgi modeļi vienam ražotājam, nevis vairāki desmiti gandrīz identiski un nevienam nevajadzīgi modeļi.

    Gigabyte GSmart Elite 013

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 293 ppi, skrambudrošs Asahi Glass ekrāns
    • Procesors: MediaTek MT6592M, astoņi 1.4 GHz Cortex-A7 kodoli, Mali 450 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G (band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.4
    • Kameras: 13 megapikseļi, 2592 x 1944, HDR, divas LED zibspuldzes. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • FM radio: ir
    • Papildus: 2 SIM kartes, e-kompass
    • Izmēri un svars: 143 x 72 x 9.3 mm, 150 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Krāsas: gaiši pelēka ar zeltu
    • Cena: ap 150 eiro interneta veikalos

    Gigabyte GSmart Elite 016

    Izskats un uzbūve

    Gigabyte šoreiz spējis pārkāpt sev pāri un piedāvāt visai neierasta izskata viedtālruni. Gigabyte GSmart Elite ir mūsdienām visai biezs viedtālrunis (acīmredzot, būtiski plānākā ierīcē nevar iebūvēt 4000 mAh akumulatora plāceni), tas arī nevienā citā dimensijā nespēs pārsteigt ar ko neredzēti niecīgu. GSmart Elite apjož zeltītas krāsas apmale, kas varētu kļūt par ļoti spēcīgu ieroci viedtālruņa pārdošanai.

    GSmart Elite noteikti izskatās daudz dārgāks, nekā viedtālrunis maksā. Protams, ir jārēķinās, ka šis tas būs ietaupīts, lai saglabātu zemo cenu. Līdzi nākošie aksesuāri ir katrs savā baltajā krāsā, tie izskatās it kā daļa no iepakojuma būtu no Ķīnas vesta ar lidmašīnu, daļa devusies ceļā ar kamieļu karavānu. Patīkama nianse ir līdzi dotais mīkstais „koverītis”, bet tasGSmart Elite padarīs vēl par pāris milimetriem tuklāku. Komplektā ir arī ekrāna aizsargplēve.

    Gigabyte GSmart Elite 009

    Aizmugures nosegvāks ir noņemams, zem tā atradīsi lietotāja nenomaināmu akumulatoru, kā arī divas SIM pieslēgvietas un microSD atmiņas kartes ievietošanas slotu. Diemžēl microUSB uzlādes pieslēgvieta izvietota viedtālruņa augšgalā, tās izmantošana sarunas laikā vai automašīnā var būt visai kaitinoša.

    Aizmugurē atrodas zeltītā ietvarā no kopējām viedtālruņa korpusa līnijām izcelta kameras acs un arī divas LED zibspuldzes. Abas LED zibspuldzes ir vienādā krāsā.

    Kopumā nekādi grandiozi brīnumi no GSmart Elite netika gaidīti un arī tos nespēju saskatīt. Viedtālrunis ir biezs, saprātīgi veidots, bet tam nepietrūkst vizuālas nianses, no konkurentiem to atšķir pamatīga, pat brutāla zelta krāsas apmale. Mr.T akceptē! Komplektā ir iekļauta ekrāna aizsargplēve.

    Gigabyte GSmart Elite 003

    Ekrāns

    Pāris vārdi jāmin arī par GSmart Elite ekrānu. Tas veidots IPS LCD tehnoloģijā, ekrānam ir pieklājīgas 5.0 collas un 720p izšķirtspēja, kas dod ap 293 ppi ekrāna punktu blīvumu. Izvēlētais IPS panelis šoreiz rāda pieņemamu bildi, tomēr šāda izšķirtspēja nevar stāties blakus citu ražotāju IPS ekrānu sniegumam.

    Visur tiek solīts, ka GSmart Elite ekrānu sargā skrambu drošs Asahi Glass ekrāna aizsargstikls, un ar pārsteigumu nākas atzīt, ka testa laikā viedtālruņa ekrānā nekādas švīkas nepaspēja iezagties. Tomēr te atzīmēšu, ka viss nav tik rožaini, jo Asahi Glass ekrāna aizsargstikls neatgrūž taukus un speķus, tāpēc ekrāna sakopšana var radīt galvassāpes.

    Gigabyte GSmart Elite 020

    Lietotnes un saskarne

    GSmart Elite darbina Android 5.1 Lollipop operētājsistēmas versija. Jāatzīst, ka tikai nesen izziņotam viedtālrunim būtu gribējies ko svaigāku, bet arī Android 5.1 Lollipop būtu uzskatāma par visai pieņemamu risinājumu. Beigu galā Marshmallow operētājsistēmas versija tiek uzskatīta par Lollipop kļūdu labojumu.

    Patīkami, ka viedtālruņa ražotājs nav iejaucies Android izskatā, to saņemam tīru vai gandrīz tīru. Iepriekš Gygabite viedtālruņos šad tad parādījās pa kādai ražotāja pievienotai niansei, bet šoreiz atradu vien sākumekrānā izvietotu G burtu, kas noved pie pulksteņa un modinātāja iestatījumiem. Visai dīvaina izvēle.

    GSmart Elite saņēmis pāris lietotnes, kas varētu tur arī nebūt – baterijas doktoru, CM Security, WPS Office. Viss pārējais GSmart Elite lietotņu saturs ir standarta, tieši to pašu sastopam arī citu ražotāju Android viedtālruņos. Liekās lietotnes var atspējot, bet ne pilnībā atinstalēt. Pievienota visai kaitinoša G-Connect lietotne, kas faktiski ir saites uz tīmekļa pārlūku Facebook un vairāku citu lietotņu reklamēšanai.

    Kopumā var teikt, ka GSmart Elite lietotņu klāsts ir pieņemams. To sarakstā nav viedtālruni būtiski bremzējošas vai RAM atmiņu aizņemošas lietotnes, ko būtu uzreiz jāvāc nost, kā tas ir redzēts daudzos līdzvērtīgos konkurentos. Protams, liekās reklāmas lietotnes varēja arī nebūt.

    Pie reizes minēšu par GPS un navigācijas darbību, kas mēdz būt visai grandiozs MediaTek procesoru klupšanas akmens. Waze nekādus ķiņķēziņus nezīmēja, tomēr lietotnes darbība nebija plūdena. Sākotnēji GPS arī ne visai ideāli atrada satelītus, bet pēc pirmreizējās apdomas mirkļa darbība bija (vismaz man) pieņemami precīza.

    Lietotājam pieejami 1.5 GB no solītajiem 2 GB RAM, kas ir ļoti labs rādītājs. No 16 GB atmiņas pāri palikuši 9.6 GB, kas arī ir pieņemami. Tehniskajā specifikācijā norādīts, ka maksimālais microSD kartes apjoms ir 32 GB.

    Gigabyte GSmart Elite 014

    Veiktspēja un akumulators

    GSmart Elite ticis pie lietotāja nenomaināma Li-Po 4000 mAh akumulatora, kas uzskatāms par otro viedtālruņa odziņu aiz zelta maliņas. Vērtēju, ka tas būs pietiekams aptuveni divu līdz trīs diennakšu darbībai ar vienu uzlādes reizi. Taupīgāki lietotāji spēs iekļauties arī četrās dienās.

    Viedtālruni darbina MediaTek MT6592M procesors ar astoņiem taupīgiem, bet nu jau novecojušiem 1.4 GHz Cortex-A7 kodoliem un Mali 450 video apakšsistēmu. GSmart Elite ieguvis 2 GB RAM, kas ir visai patīkama nianse šādā cenu kategorijā.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka GSmart Elite ir aptuveni Snapdragon 410 konkurents, lai arī ieguvis astoņus kodolus. 150 eiro maksājošam viedtālrunim mazāk interesanta ir sintētiskā, teorētiskā veiktspēja. Mūs vairāk interesē reālā ikdienas darbība. Diemžēl ikdienā gadās, ka ar šādu jaudu ir par maz. Atjauninot lietotnes, gadās dažādas aizķeršanās. Pēdējos mēnešos neatceros, ka būtu kādu reizi sūdzējies par viedtālruņa ātrdarbību, bet GSmart Elite ik pa mirklim varēja būt veiklāks.

    Vizuāli iespaidīgo Real Racing 3 var pietiekami veikli darbināt. Ar Modern Combat 5: Blackout un Colin McRae Rally negāja tik gludi, kā varētu vēlēties. Varētu pat teikt, ka šīs abas spēles ir nespēlējamas.

    Kamera

    GSmart Elite ieguvis 13 megapikseļu galveno kameru ar 2592 x 1944 izšķirtspēju. Tai, protams, ir autofokuss, divas LED zibspuldzes un pat HDR. Viedtālrunim ir arī 5.0 megapikseļu priekšējā kamera. Tiek izmantota standarta kameras lietotne, kas nenes nekādus pārsteigumus.

    Jāatzīst, ka no 13 megapikseļu kameras gaidīju nedaudz augstāku sniegumu. GSmart Elite veido visai pabriesmīgas krāsas, kā arī nedaudz pazeminātu detalizāciju. Ir tāda sajūta, ka GSmart Elite daudz grēko fotogrāfiju uzņemšanas laikā.

    Pat visai ierastos gaismas apstākļos kamera pamanās izveidot briesmīgus attēlus. Jā, zinu, ka arī es neesmu nekāda Dieva dāvana foto jomā, tomēr tik švaki man nebija sen veicies.

    Nelielā krēslā uzņemtās fotogrāfijas drīzāk atgādina kadrus no filmas The Blair Witch Project, kur arī viss tiek uzņemts tumsiņā ar trīcošu roķeli.

    Īsāk sakot – 13 megapikseļu kameras spēj daaaaaaaaudz vairāk!

    Konkurenti

    Par līdzvērtīgu cenu iegūstams Motorola Moto G 2015 modelis. Moto G 2015 būs tika 1 GB RAM, tomēr ikdienas darbībās Motorola lolojums var gadīties nedaudz veiklāks. Moto G 2015 ir saņēmis Android 6.0 Marshmallow atjauninājumu.

    LG G4s ir 1.5 GB RAM, tomēr viedtālrunis bija pietiekami ātrs. Pie mums nopērkamajam LG G4s ir lāzera autofokuss un pieklājīga kameras darbība. LG G4s izceļas ar 1080p ekrānu. Diemžēl LG G4s būs gandrīz divas reizes mazāks akumulators.

    LG K10 varētu būt viens no spēcīgākajiem konkurentiem, jo šis ir ļoti svaigs modelis ar labu ekrānu, pieklājīgu kameras darbību un veiksmīgi izvēlētu cenu. Manuprāt, LG K10 nevar izcelties ar kādu niansi, pat ne ar LG izslavētajiem, lielajiem akumulatoriem.

    Pirmās paaudzes Samsung Galaxy A3 ir 4.5 collu viedtālrunis ar 1.5 GB RAM un pietiekami spējīgu 8 megapikseļu kameru. Samsung Galaxy A3 iznāca 2014. gada pašā nogalē, viedtālrunim pieejams 5.0.2 Lollipop atjauninājums.

    Gala vārds

    Gigabyte GSmart Elite varētu kļūt par visai veiksmīgu viedtālruņa modeli, jo ražotājs ir spējis par salīdzinoši zemu cenu piedāvāt interesantu izskatu, milzīgu akumulatoru un gandrīz pieņemamu veiktspēju. Pēdējā laikā budžeta segmentā redzama ražotāju vēlme mazāk ietaupīt uz procesoriem, toties pamatīgi ietaupīt uz akumulatoru ietilpību. Gigabyte GSmart Elite ir gājis pretēju ceļu, piedāvājot visai lēnu procesoru, toties to aprīkojot ar 2 GB RAM un 4000 mAh akumulatoru.

    Viedtālrunis ir drīzāk biezs, bet tas ir saņēmis zelta krāsas joslu pa perimetru, kas Gigabyte GSmart Elite atšķirs no visiem citiem līdzīgas cenas viedtālruņiem. Jāatzīst, ka zeltītā apmale var arī atbaidīt tos potenciālos pircējus, kas saņēmuši mazāku žagatas DNS devu.

    Gigabyte GSmart Elite 017

    Iepriekš redzēts, ka Gigabyte viedtālruņi saņem vairākus vizuālus saskarnes uzlabojumus, šoreiz Gigabyte GSmart Elite ir visai papliks, vien pievienotas jau gaidītās liekās lietotnes. No tām var mēģināt visai veiksmīgi tikt vaļā. Gigabyte GSmart Elite it kā ir astoņu kodolu procesors, bet tas sastāv no novecojušiem kodoliem. Procesora darbība ir lēnīga, ne vienmēr palīdzēs 2 GB RAM. Starp citu, 2 GB RAM konkurenti šādā cenā īsti nespēj nodrošināt.

    Kameras darbība ir ar mainīgiem panākumiem. Gigabyte GSmart Elite kamerai nepatīk ļoti gaiši un ļoti tumši sižeti. Vislabāk kamera jūtas labi izgaismotās telpās vai ļoti mākoņainā dienā.

    Kopumā uzskatu, ka par 150 eiro Gigabyte GSmart Elite ir visai labs pirkums. Konkurenti līdzīgā cenā varbūt piedāvās nedaudz ātrākus procesorus, bet iepaliks aiz Gigabyte GSmart Elite akumulatora darbības ilguma un 2 GB RAM.

    Patika

    + 4000 mAh akumulators

    + 2 GB RAM

    + atšķirīgais izskats

    + pieņemama cena

    Nepatika

    – lēnīgs, novecojis procesors

    – vāja kamera

    – ķellīgs ekrāna pārklājums

    Gigabyte GSmart Elite varētu būt pieklājīga budžeta klases izvēle.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    4
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    08.06.2016 10:24

    Telefons priekš sava pircēja!

    PurvaVelns
    08.06.2016 10:26

    es pie konkurentiem būtu pieminējis arī P8Lite

    iepriecina spec apskatu konta kontaktu liste – bet te vēl var daudz piestrādāt – ir tik daudz visādu interesantu uzvārdu un prominentu personu. žanis plēve kaut kā neaizvelk līdz odziņai!

    x
    08.06.2016 11:37
    Reply to  PurvaVelns

    tas p8lite reāli darbojas bez ķeršanās un viss ir čotka?
    skolnieks prāto sev kandidātu bez elegantās zelta maliņas un neatvairāmās aveņkrāsas žaketes.

    par +- to pašu naudu atskrien lg zero, vismaz vienā tonī un bez ovāliem stūriem, kas arī esot vajadzīgs. sonī m4 man izskatās līdzīgs, bet dārgāks, tas ir attaisnoti, nez? ā, soņkai 8gb vietas, no kuras pāri paliek maz kas, bet tagad androīds laikam mākot turēt daļu datu uz kartes.

    08.06.2016 11:43
    Reply to  x

    M4 un M4 Aqua jau un gan neņem!

    Lēts un tīri neko lietojams būs Meizu m2 note vai m3 note, ja pēdējo spēj kaut kur atrast.

    x
    08.06.2016 14:11
    Reply to  Artis Abols

    o, bija palaists garām. Monstrozs ekrāns (izm. + ppi), bet jaunatni tie neatbaida. Paldies par ieteikumu.

    PV – ciešama kamera neizklausās priecīgi, kaut man nav ilūziju par mob.kamerām kopumā. Jāpačamda veicī, kā vispār izskatās.

    PurvaVelns
    08.06.2016 14:37
    Reply to  x

    ja es saku ciešams, tas nozīmē stipri virs average.

    PurvaVelns
    08.06.2016 11:47
    Reply to  x

    mana lielā meita (13) nesūdzas. pats patestēju mēnesi kamēr gaidīju P9 plauktos parādāmies. Nekas neķērās, nebremzēja, kamera ar ciešama (un man prasības nav ikdienišķas)

    Raivis Šveicars
    09.06.2016 15:13
    Reply to  x

    Iegādājos draudzenei P8Lite – varu teikt visu labāko, negļuko, neķeras. Vienīgi galerijas karās virsū, ja bildes ir līdz malām un ik pa laikam uzņemto nedzēš vai neiemet PC. Noprotu, ka RAM tādā gadījumā nevelk vairs.

    PurvaVelns
    09.06.2016 15:28

    nu ar šito slimo lielais vairums androīdu. :(

    x
    14.06.2016 10:11

    Kā tas domāts – karte pilna līdz lūpai vai runa par iebūvēto atmiņu?
    Varbūt saistīts ar folderu skaitu, es nezinu, kā androīds darās – katrai dienai savs folderis vai visas vienā.

    P8 lite pārliecināja, ka aparātiskie taustiņi arī nav vajadzīgi, ja var softiski izvēlēties sev ērtāko variantu (skaits, secība).

    Raivis Šveicars
    14.06.2016 13:59
    Reply to  x

    Manuprāt, RAM nepavelk to, ka ir ārkārtīgi daudz foto. Kad ieej galerijās, nabagam jātiek galā ir milzu apjomu un telefons paliek ļoti lēns vai nokarās vispār. Bet es te runāju par tiešām lielu skaitu bildēm un arī video vēl pa virsu. (Iebūvētā atmiņa nav līdz malām pilna)

    Ja pareizi atminos, tad noteikti nav katrai dienai savs folderis, viss vienā.

    :-)
    12.07.2016 20:21

    Es savējai arī nopirku P8Lite, man tagad škrobe ka lietoju LG un nākamais telefons būs notieki P9

    PurvaVelns
    08.06.2016 12:34

    starp citu – skatos benčmarkus – pričom te panasoņiks?

    08.06.2016 13:31
    Reply to  PurvaVelns

    Vot tā GSmart sevi pozicionēja. Bet tā nav pirmā reize, kad kāds benčmarks neatpazīst vai nepareizi atpazīst telefonu modeļus. Man šķiet arī ar kādu no OnePlus, laikam arī kādu LG redzēti šādi pigori.

    PurvaVelns
    08.06.2016 14:36
    Reply to  Artis Abols

    drīzāk jau šitie ir dabūjuši kādu panasoniķ noliktavas tīrīšanu ar pusgatavu hlamu

    Jokman
    08.06.2016 14:28

    Telefons domāts cilvēkam kuram vajag telefonu kas skaisti izskatās, maz maksā un strādā soc. tīkli

    Skats
    08.06.2016 19:31

    Abi reiz bērniem pirktie Gsmarti nenobeidzās paši, bet tika sasisti stikli. Tas varētu nozīmēt, ka šie nekādi gluži štrunti vis nav.

    KKK
    09.06.2016 16:42

    Man ir Maya un tam GPS neiet. Sākumā mazliet gāja bet vēlāk vairs nē. Lasīju ka problēma softiska, izdarīju visas rekomendācijas un tāpat neiet. Tieši tā dēļ man vairs nav ticības Gigabyte telefoniem. Es neticu ka viņi kautko ir uzlabojuši. Citādi gigabyte telefons labs.
    Jā un vēl lukturītis galīgākais su.ds. Pat normālu diodi nevar ielikt, uz visu taupa.

    Fakts un abraksasītis
    04.07.2016 22:17

    Foršs telefons! Lētsss… Kāda jēga maksāt vairāk? Vai no tā kas izaugs? Sev es tikai šāda tipa pirktu. Bet, nu, vienalga pirktu lētāku…. Dzīvība ir dārgāka par telefonu…

    Reklāma
    Gigabyte GSmart Elite varētu būt pieklājīga budžeta klases izvēle.Gigabyte GSmart Elite apskats