Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atlaiž 1850 Nokia darbiniekus; viedtālruņu eksperiments izmaksājis vismaz 8 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Microsoft par savu Nokia iegādes eksperimentu turpina maksāt – tikko paziņots, ka Microsoft atlaidīs 1850 darbiniekus, kā arī uzņēmumam nāksies norakstīt zaudējumos 950 miljonus dolāru. Tikai neliela bijušo Nokia darbinieku grupiņa paliks Microsoft paspārnē, lai turpinātu uzturēt viedtālruņu servisus.

    Pirms gada Microsoft nācās norakstīt 7.6 miljardus dolāru zaudējumos, kā arī atlaist 7800 darbiniekus. Kopumā tiek lēsts, ka Microsoft eksperiments ar Nokia iegādi izmaksājis vismaz 8 miljardus dolāru. Sākotnēji Microsoft ieguva 25 000 Nokia darbiniekus, liela daļa no tiem jau ir atlaista.

    Reklāma

    Bijušais Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Ballmer) būtu pilnībā vainojams par neveiksmīgo lēmumu iegādāties Nokia telefonu biznesu. Jau sākotnēji tika uzskatīts, ka darījums ir pārāk riskants, un tas nespēs atmaksāties. Šībrīža uzņēmuma vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella) nekad nav bijis ieinteresēts viedtālruņu biznesa attīstībā.

    Tiesa, Microsoft nav vienīgie neveiksmīgie viedtālruņu ražotāji. Arī Google vēlējās ar Motorola iegādi pārņemt Android viedtālruņu tirgu. Motorola iegāde izmaksāja 12.5 miljardus dolāru, pēc diviem gadiem Motorola tika pārdota Lenovo par 2.91 miljardu. Tiek uzskatīts, ka Google “izsūca” no Motorola vairākas būtiskas licences, kas varētu attaisnot šādu pirkumu un lētu tālākpārdošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    neJANIS
    27.05.2016 09:41

    Man gan vairāk niez rokas vainot Nadellu, jo Balmera vadībā Nokia tika nopirkta un WP tiešām tika attīstīta, tirgus daļa auga (lai arī tā joprojām bija tālu no Android un pat iOS, lai gan otrais daudz kur Eiropā jau tika pārsists), toreiz WP bija nākotne, bet Microsoft prioritātes mainījās un telefoni vienkārši tika pamesti novārtā – telefoni jauni netika izlaisti, tie, kas tika izlaisti – diezgan nekvalitatīvi nostrādāti – drīzāk ķekša pēc WP faniem, W10M izlaišanas datums tika pārcelts n-tās reizes un tāpat ļukains tika izlaists. Balmers nogalināja Nokia, Nadella – WP, par otro man dusma daudz lielāka.

    27.05.2016 10:02
    Reply to  neJANIS

    Labs vadītājs domā par biznesu ilgtermiņā un zina kurās avantūrās neielaisties. Nadella jau tagad ir paveicis ļoti daudz, jo radījis apstākļus (produktus), kad Microsoft servisi tiek arvien vairāk lietoti no “svešām” platformām. Vismaz uz doto brīdi izskatās, ka tas ir bijis pareizais solis, bet par nākotni nekad neko pilnībā nevar zināt.

    Name
    27.05.2016 10:35

    Jūs pēdējā laikā diezgan bieži rakstāt par par MS, WP, Lumiām un Nokia, bet ne par W10M, kas nekur nepazudīs, pat ja platformas lietotāju procents būs 0.1%, jo tā vienkārši ir. Jau kādu laiku zināms, ka MS mainīs un maina savu stratēģiju viedtālruņu jomā, bet no jums par to nav nekādu ziņu.. Šīs ziņas neradīs prieku faniem, bet vismaz visiem liks saprast, kas notiek. Varbūt ir vērts uzrakstīt par to šeit? http://www.windowscentral.com/microsoft-memo-reveals-shifting-mobile-strategy

    PurvaVelns
    27.05.2016 10:37
    Reply to  Name

    0,1% par prieku? Pac tak norādīji, kur var palasīties…

    27.05.2016 10:38
    Reply to  Name

    Es redzēju to rakstu, bet vēl nepaspēju pats izlasīt un iedziļināties. Piekrītu, ka ir vērts informēt arī par šīs platformas gaišo pusi. Protams, ja to var saskatīt.

    Name
    27.05.2016 11:04

    Tā īsti nav gaišā puse. Tā ir stratēģijas maiņa, kas parāda reālo situāciju, kurā ir apbižotie un ir ieguvēji. Tāda tipa raksti [negatīvi], kādus jums šeit patīk[?!] rakstīt par šo ekosistēmu, bet vismaz izkliedēs apjukumu un baumas, vismaz daļēji, manuprāt.
    Gaišā puse varētu būt skaistais, patīkamais UI, pārnedēļas operētājsistēmas atjauninājumi, aplikācijas, kuras nav citās OS, vai ir ļoti zemā līmenī citās OS, bet pie kurām esi pieradis un nevēlies šķirties.
    —Bet katram šie uzskati ir individuāli.

    PurvaVelns
    27.05.2016 11:13
    Reply to  Name

    “aplikācijas, kuras nav citās OS” par šo var detalizētāk?

    Vilnis Salenieks
    27.05.2016 12:44
    Reply to  PurvaVelns

    gan jau līdzīgas ir arī citās os, bet pa velti, bez reklāmām un kvalitatīvi nostrādātas nāk prātā piemēram, Lumia Cinemagraph, Beamer, daļēji Play To, nav pa rokai WP, bij vēl kādas

    PurvaVelns
    27.05.2016 13:57

    ā nu… es domāju, kaut ko tuvāk “smartfona” funkcionalitātei

    Vilnis Salenieks
    27.05.2016 14:04
    Reply to  PurvaVelns

    nu bet tak, tos smartfonīguma kritērijus vajadzēja noprecizēt :)

    Klāvs
    27.05.2016 23:04
    Reply to  PurvaVelns

    nedomā tik daudz ;)

    PurvaVelns
    28.05.2016 09:38
    Reply to  Klāvs

    ātri piesviedu reklāmas sauklīti: “windouzfōns – cilvēkiem, kas nedomā”

    njuukens
    27.05.2016 21:08

    Labs vadītājs domā par to,kā tālāk attīstīt savu biznesa divīziju(šajā ziņā – Windows 10 Mobile/WP/Sauc kā vēlies), nevis atmetās pēc pāris gadiem dēļ savas (ne)pacietības.

    Andish Gonzalez
    27.05.2016 20:34

    Man jau gan iekas, ka tieši Sataya ir vainīgs ar savu neieinterēsētību!

    PurvaVelns
    30.05.2016 09:31

    es tā piesviedu galvā, ka interesanta tēma. kompānija noraksta 8 miljardus. a vot interesanti, no kura tieši maciņa? un cik no tā ir virtuālas naudas? vai bilam samazinājās viņa miljardu simti? diez vai… lielajiem akciju turētājiem? Es domāju, ka atbildi kars var meklēt… (un pa to banku pensiju plānu menedžeri ierēc, jo viņu adminisēšanas komisijas ir nemainīgas) tātad, atbildi var meklēt savu otro un trešo pensiju līmeņu plānu gada steitmentos… naudiņa šādām biznesa avantūrām nekautrējoties tiek ņemta no nākotnes pensionāriem. Savā laikā nostrādāju vienā nekustamā īpašuma developeru kantorī. Shēma tāda – uzbliež šopingcentru, saslēdz nenormālus īres līgumus un komplektiņu pārdod īru pensiju fondam. Pēc gada, protams, šopingcentrs ir pustukšs un nekādu piķi vairs neienes. Pensionāri raud :D Menedžeri smīkņājot berzē rokas. Nesen, ja kas, mūsu vadošie šopingcentri ir iesmērēti ārzemju pensiju fondam… Pa šādas shēmas skuju paku aizlidoja Islandes valūta, atsevišķas pašvaldības Norvēģijā (tas tā – rupji vulgarizējot historiju). Šo, starp citu, es redzu savas Dānijā nopelnītās pensijas gada steitmentos – tā sarūk. Gan jau ka kāda daļa ir tikusi investēta arī Microsoft akcijās :D

    Reklāma