Web Analytics
More
    Reklāma

    “Strādā jebkur!” diena jau šonedēļ

    Jaunākie raksti

    Dalībai “Strādā jebkur!” dienā, kas notiks šī gada 27. maijā parkā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, jau pieteikušies vairāk nekā 150 dalībnieku no 70 organizācijām. Tas apliecina Latvijā pieaugošo interesi par elastīgu darbu kā mūsdienīgu darba organizācijas formu. Akcijas mērķis ir iepazīstināt ar elastīga darba stila iespējām, darba organizācijas principiem un elastīgu darbu kā darbinieku motivācijas un talantu piesaistes instrumentu. Interesenti joprojām var pieteikties dalībai akcijā http://ej.uz/stradajebkur2016.

    “Jaunieši jau kopš skolas un augstskolas sāk pierast, ka strādāt var no jebkurienes. Katrs eksperimentē un meklē vidi, kurā var darboties visefektīvāk. Arī jauniešu attīstības programmā Go Beyond mēs esam radoši tajā, kur un kā strādāt. Šodien pilnīgi dabiski šķiet tikties kafejnīcās, sarunāt Skype sanāksmes un strādāt koplietotos dokumentos katram ērtākajā laikā un vietā.  Elastīga darba iespējas ir arī būtisks kritērijs jauniešiem, izvērtējot nākotnes darba devējus,” norāda Jānis Jukna, jauniešu attīstības programmas Go Beyond vadītājs.

    Reklāma

    „Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, atvēries pēc grandiozās rekonstrukcijas, ir vieta, kas veicina radošas personības izaugsmi un uzlabo dzīves kvalitāti. Muzejs tiecas būt resurss un platforma jaunradei un iedvesmai, kur ikdienā atjaunināties, gūt enerģiju un paplašināt redzesloku,” norāda Anna Balandina, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja.

    Akcijas laikā:

    • Uzņēmumu vadītāji dalīsies savās “Top 5” atziņās, kā izveidot maksimāli efektīvu elastīga darba modeli;
    • Basketbola komandas TTT Rīga sportistes sniegs iespēju ikvienam dalībniekam “sportot jebkur” – pareizi izkustēties darba laikā;
    • Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija konsultēs par valsts e-pakalpojumiem, kā arī sniegs praktisku palīdzību datora sagatavošanai darbam ar eID karti;
    • Pasaules Dabas fonds iepazīstinās ar “Zaļo biroju”, kāpēc un kā iegūt “Zaļā biroja” sertifikātu, un to, kā elastīgs darbs palīdz saudzēt vidi;
    • Banku augstskolas studiju prorektore, Vadībzinību katedras asociētā profesore Līga Peiseniece ikvienam interesentam sniegs iespēju “studēt jebkur”, piedaloties atvērtajā lekcijā „Nākotnes darbs 2020. Kādas prasmes nepieciešams attīstīt nākotnes darbam?”;
    • Squalio iepazīstinās ar Office 365 iespējām elastīgam darbam.

    “Pavasara sākumā, SKDS veiktajā pētījumā 80% aptaujāto Latvijas mazā un vidējā sektora uzņēmēju apliecināja, ka jaunāko IT produktu un pakalpojumu izmantošana uzņēmumu darbībā efektivizē un automatizē darba procesus, veicina mobilitāti, iespējas strādāt no jebkuras vietas, kas kopumā paaugstina darbinieku produktivitāti un uzņēmuma apgrozījumu. Šis pētījums lieku reizi apliecina, ka uzņēmēju vidū pieaug izpratne par tehnoloģiju nozīmību steidzīgajā biznesa vidē, uzsver Gatis Ošs, Squalio (iepriekš DPA) valdes loceklis.

    “Jau piekto gadu Pasaules Dabas Fonds piedalās akcijā “Strādā jebkur!”. Tā ir lieliska iespēja popularizēt sociāli atbildīgus un apkārtējai videi draudzīgākus darba nosacījumus. Mēs domājam par darbinieka sajūtām, efektivitāti, rezultativitāti un videi draudzīgām ikdienas izvēlēm. Mūsu ikdiena ir ļoti daudzveidīga, un savā birojā esam ieviesuši vides pārvaldības sistēmu “Zaļais birojs”, kas pieprasa mums atbildīgi izvērtēt dažādās ietekmes. Elastīgā darba vide, ko atbalsta mūsdienu tehnoloģiskie risinājumi, palīdz adaptīvāk risināt ar transportu, enerģijas patēriņu saistītos vides problēmjautājumus, šādi mazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas un pozitīvā formā veicinot darbinieku izpratni par videi draudzīgāku dzīvesveidu,” saka Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors.

    Vēl pasākuma ietvaros:

    • Trentini skaidros, kā savu darbavietu iekārtot saudzējoši veselībai;
    • Microsoft Latvia demonstrēs jaunākās Windows ierīces un ergonomiskos aksesuārus;
    • Pasākuma jaunākajiem dalībniekiem būs paredzētas īpašas izklaides bērnu stūrītī;
    • Sadarbības partneri piedāvās uzkodas un dzērienus.

    Dalībniekiem būs pieejams kvalitatīvs Lattelecom Wi-Fi internets.

    Akcija notiek 27. maijā no plkst. 13:00 līdz 15:00 parkā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Uzzināt vairāk un pieteikties dalībai pasākumā var kampaņas interneta vietnē http://ej.uz/stradajebkur2016. Aicināts ir ikviens, kuru interesē elastīgs darba stils, tā priekšrocības un iespējas. Organizatori plāno pulcēt ap 300 dalībnieku no 100 organizācijām.

    Iniciatīvas īstenošanai 2016. gadā apvienojušies septiņi partneri – Microsoft Latvia, Lattelecom, VARAM, Pasaules Dabas Fonds, Go Beyond, Squalio un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

    Iniciatīvas atbalstītāji un informatīvie draugi šogad – Mailigen, Gemius, Kursors.lv, Kakao.lv, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Latvijas Pilsoniskā alianse, Trentini, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Elva Baltic, Jabra, Belam, Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem, basketbola komanda TTT Rīga, Chaula.tv, TechHub Riga, TVG, ALSO, Accenture, Banku augstskola, devclub.lv, Electrolux, Mans bankets, Telia Latvija, Capital, Catchbox, American Chamber of Commerce in Latvia, Tukuma piens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    24.05.2016 20:44

    sola tikai 0.6-0.8 mm nokrišņus. kur manas zaķa ķepiņas un tamburīns?

    PurvaVelns
    24.05.2016 20:56
    Reply to  digitalk

    Tavā vecumā tādām lietām jāstāv bēniņos, blakus zārkam :D

    digitalk
    25.05.2016 00:20
    Reply to  PurvaVelns

    [saskurina plecus]
    tu domā, ka es neir spējīgs iziet no mājām (kurās praktizēju ‘Strādā jebkur!’), palēkāt pa zālāju un izsaukt lietu vai salabot kompi?
    [tfu] :-P
    nu labi, lietu izsaukt nemācēšu…

    Reklāma