Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vēlas atteikties no Android lietotņu parolēm jau nākamgad

    Jaunākie raksti

    Google I/O izstrādātāju konferencē, kas norisinājās pagājušajā nedēļā, izziņots, ka Google grasās atteikties no nepieciešamības Android lietotnēs ievadīt paroles. Sagaidāms, ka atteikšanās no paroļu ievadīšanas notiks jau nākamajā gadā. Pie jaunās iespējas strādājot Google Advanced Technology and Projects divīzija, kas jauno tehnoloģiju nodēvējusi par Trust API.

    Google pārstāvis par Trust API izteicies visai filozofiski, salīdzinot šobrīd lietotās paroles ar durvīm – tām cauri tiek visi, kas zina pieejas atslēgu, bet pašas durvis nespēj “filtrēt” vēlamu no nevēlama apmeklētāja. Turpretī kasierim esot skaidrs, ka nav jēgas pārbaudīt 50 gadus veca pircēja identitāti, lai pārdotu alkoholu. Google uzsver, ka Trust API būs kaut kas starp durvju absolūtu nezināšanu un cilvēka spējām atšķirt vēlamu personu no nevēlamas.

    Reklāma

    Trust API ar vairāku sensoru un rādījumu palīdzību atpazīs lietotāju, izrēķinot Trust Score (uzticamības punktu skaitu), pārsniedzot noteiktu punktu skaitu, tiks piešķirta pieeja Android lietotņu saturam. Trust Score ņems vērā rakstīšanas ātrumu, sejas atpazīšanu, lietotāja balsi, atrašanās vietu, zināmas Bluetooth ierīces un pazīstamus Wi-Fi tīklus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    edgars
    24.05.2016 16:12

    ar aizlietu vai nosauļojušos seju Turcijas kūrortā netiksi iekšā telefonā :

    digitalk
    24.05.2016 17:33
    Reply to  edgars

    a) tas ir par appiem
    b) tu laikam nenojaut, cik advancētas ir palikušas sejas atpazīšanas tehnoloģijas

    par punktu b. es googles pikasā sasviedu iekšā visādas bildes, lai uztaisītu slaidšovu par vienu aktieri. in memoriam. diezgan liels bija mans pārsteigums, ka bildēs ir ‘ietusējis’ viens sirmgalvis, bet vēl lielāks, ka tas _ir_ šis aktieris, nogrimmēts izrādei.

    Reklāma