Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentēti jaunie Sony Xperia X sērijas viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Sony Mobile paplašina Xperia klāstu un iepazīstina ar jauno Xperia X viedtālruņu sēriju. Sērijas tehniski progresīvākie jaunie modeļi ir Xperia X un Xperia X Performance, savukārt Xperia XA ir unikāli izstrādāts vidējās cenu klases viedtālruņa modelis. Sony redzējums par nākotnes saziņas līdzekļiem ietver daudz jauno tehnoloģiju. Tādējādi Xperia produktu sērija turpmāk papildinās viedo ierīču klāstu.

    Ar Xperia X sēriju tiek pāršķirta gluži jauna lapa Xperia stāstā. X sērijas trīs jaunie tālruņi piedāvā ko jaunu ikvienam, sākot ar vidējās cenu klases viedtālruni un beidzot ar augstākās klases viedtālruni, kas ietver visas izsmalcinātākās funkcijas. No visu modeļu kopīgajām iezīmēm var izcelt īpaši kvalitatīvo kameru un novatorisko dizainu, kas tālrunim palīdz vēl labāk iegult plaukstā.

    Reklāma

    “Domājam, ka novatoriskais dizains un uzmanību piesaistošās krāsas cilvēkus uzrunās vēl vairāk nekā iepriekš,” apgalvo Sony Mobile sabiedrisko attiecību un produktu daļas vadītājs Ziemeļvalstīs — Rikards Skogbergs (Rikard Skogberg).

    Xperia X sērija: Xperia X, Xperia X Performance un Xperia XA

    Xperia-X-Series

    Xperia X sērijā ir uzlabotas Xperia galvenie parametri: kamera, akumulators un dizains. Xperia modeļos jau sen tiek izmantotas augstākās klases kameras. Xperia Z5 sērijas kameras vērtējums ir iekļauts DxOMark testu laboratorijas saraksta augšdaļā. Xperia X sērijas progresīvie modeļi ir sasnieguši jaunu kameru tehnoloģiju attīstības līmeni. Šiem modeļiem ir paredzoša hibrīdā automātiskā fokusēšana: sadarbībā ar Sony α sistēmas kamerām izstrādāto tehnoloģiju, kas objektam seko attēla zonā, paredz tā kustības un pastāvīgi notur to fokusā. Darbības attēlojums ir sasniedzis pavisam jaunu līmeni, un ikviens mirklis tiek iemūžināts nevainojamā asumā. Vairs nav jāraizējas par izplūdušiem attēliem!

    Xperia X un Xperia X Performance tālruņu kamerām ir liels 1/2,3 collu un Exmor RS sensors līdz 23 megapikseļiem, tāpēc šie modeļi ir piemēroti īpaši augstas kvalitātes attēlu iegūšanai. Arī priekšējai kamerai ir veikti uzlabojumi, un tagad tai ir 13 megapikseļi un Sony inteliģentais automātiskais režīms. Turklāt Xperia XA modeļa 13 megapikseļu aizmugurējai kamerai un 8 megapikseļu priekšējai kamerai ir pieejams ātrs automātiskais fokuss.

    Xperia X sērijas akumulators spēj darboties bez uzlādes pat divas dienas1. Turklāt Sony sadarbībā ar Qnovo ir izstrādājis Xperia X un Xperia X Performance tālruņiem piemērotas uzlādes tehnoloģijas, ar kuru palīdzību uzlāde ir vēl viedāka un efektīvāka. Akumulatoram ir mazāka slodze, tāpēc tā lietošanas laiks ir ilgāks.

    Visi Xperia X sērijas modeļu dizaini ir atjaunināti sadarbībā ar Sony Lundi un Tokijā izvietotajiem birojiem. Visiem modeļiem ir 5 collu displejs. Tālruņa izmērs, forma un materiāls ir rūpīgi izvēlēts un pielāgots tā, lai ērti iegultu rokā un būtu vienkārši izmantojams. Jaunās formas modeļiem ir noapaļoti stūri un noapaļots stikls. Atbilstoši IP65/68 klasei izveidotais Xperia X Performance ir arī noturīgs pret ūdens un putekļu ietekmi.

    Visiem modeļiem ir jaudīgi procesori: Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesors (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 (Xperia X Performance) un Mediatek Helio™ P10 (Xperia XA).

    • Xperia X pārdošanā nonāks 27. maijā, un tā ieteicamā mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 599 eiro*
    • Xperia XA pārdošanā nonāks jūnija sākumā, un tā ieteicamā mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 299 eiro*
    • Xperia X Performance pārdošanā nonāks jūlija sākumā, un tā ieteicamā mazumtirdzniecības cena būs aptuveni 699 eiro*

    *Cena var atšķirties atkarībā no pārdošanas kanāla

    Visi modeļi ir pieejami baltā un melnā, kā arī laima zeltainā un sārti zeltainā krāsā. Katram modelim ir pieejami dažādi, tālruņu krāsām piemēroti apvāki.

    Papildus Xperia X sērijas tālruņiem Sony iepazīstina arī ar Xperia viedo produktu koncepcijām

    • Xperia Ear ir jaunas paaudzes bezvadu ieliekamās austiņas, kas sniedz jaunas saziņas iespējas. Ar to palīdzību visu laiku varat saņemt informāciju par notiekošo, pastāvīgi neturot rokā viedtālruni. Xperia Ear atklās ceļā noderīgu informāciju, piemēram, pulksteņa laiku, laikapstākļus un jaunākās ziņas. Izmantojot balss funkciju, var lūgt, lai Xperia Ear veic zvanus, sniedz ceļa norādes, meklē informāciju Google vai izveido atgādnes. Xperia Ear var viegli savienot ar Android tālruni, izmantojot NFC un Bluetooth savienojumus. Ar akumulatora uzlādi pietiek visai dienai4, un to var viegli uzlādēt ar kabatā vai somā uzglabājamo portatīvo apvalku.
    • Xperia Eye ir kameras koncepcija, kas palīdz viegli un kvalitatīvi tvert ikdienas notikumus. Šī kamera ir īpaši kompakta, to var nēsāt ap kaklu vai piestiprināt pie krekla. Ar 21 megapikseļa Exmor RS sensora un uzlabotā platleņķa objektīva palīdzību Xperia Eye tver attēlus plašā un dabīgā attēla zonā. Turklāt tā arī tver 4K un tiešās straumēšanas attēlus. Tās viedā automātika attēlu tveršanā izmanto balss un sejas izteiksmju palīdzību, kas ļauj tvert ikdienas mirkļus, nedomājot par tehnoloģijām.
    • Xperia Projector koncepcija ieved digitālajā laikmetā ģimenes sienas kalendāru. Xperia Projector parāda uz sienas interaktīvos attēlus, lai visa ģimene ar to palīdzību varētu paziņot jaunumus un sazināties. Xperia Projector var vadīt ar pieskārieniem, kustībām un balss funkciju — tāpat kā parasto viedtālruni.
    • Xperia Agent ir kā personīgais palīgs uz noderīgas informācijas un ieteikumu pamata, kas ieprogrammēts atcerēties informāciju par jums, jūsu interesēm un jūsu profilu, kā arī to tieši kopīgot. Xperia Agent var viegli vadīt ar balss komandām. Ar to var vadīt arī citu mājas elektroniku. Xperia Agent ir iebūvēta kamera un projektors, kas tāpat kā Xperia Projector atspoguļo informāciju uz jebkuras līdzenas virsmas.

    Inteliģenta balss automašīnā

    Papildus Xperia koncepcijai tirgū tiek izlaists arī automašīnām paredzēts Bluetooth modulis RM-X7BT, ar kura palīdzību ir viegli izmantot viedtālruni un atskaņot mūziku braukšanas laikā. Ar šī moduļa palīdzību var pārlūkot skaņdarbu izlasi, veikt brīvroku zvanus un saņemt navigācijas instrukcijas, neizmantojot viedtālruni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    neJANIS
    23.05.2016 16:28

    Z sērijas likvidēšana un tās aizstāšana ar X sēriju, kur modeļu nosaukumi ir vienkārši izcili idiotiski (X – tjipa midrange, X Performance – tjipa flagships, XA). Turklāt sērijas centrā saprotu ir tieši X viedtālrunis, kas nav nekas vairāk par parastu midrange (turklāt bez ierastās Sony ūdensizturības), kas tiek tirgots par dārgā gala cenu. Spriežot arī pēc aprakstiem vecās kameras ķibeles joprojām ir tepat un Sony 5 gadu laiku nav spējuši tikt ar tām galām. Arī baterija šķiet, ka kopš Z2 laikiem ar katru nākamo paaudzi tiek apgriezta.

    digitalk
    24.05.2016 09:27
    Reply to  neJANIS

    varbūt x-cilvēkus saskatījušies? ;)

    baterijufans
    23.05.2016 20:54

    Mana sajūsma par jebkuru jaunu jebkura ražotāja telefonu noplok pēc tam, kad paredzami atkal un atkal tiek izmantota lietotāja neizmantojama baterija. F**** that!

    baterijufans
    23.05.2016 20:55
    Reply to  baterijufans

    neizmantojama=NENOMAINĀMA (sorry par kļūmīti)

    Vārds
    24.05.2016 08:53
    Reply to  baterijufans

    Telefoni, īpaši bērniņu rociņās, nobeidzas ātrāk nekā nobeidzas baterija.

    digitalk
    24.05.2016 09:26
    Reply to  Vārds

    hmm, kādi nu kuram bērni… iemāci jaunatnei izturēties pieklājīgi pret aparātu, nopērc čeholu un skat!… būs jāmaina baterija.

    wils_w
    24.05.2016 10:56
    Reply to  baterijufans

    Cik tavuprāt ir normāla baterija? 4, 5 vai 10k mAh?

    PurvaVelns
    24.05.2016 11:03

    neparasti skaisti un inovatīvi šie vienādie batoniņi…

    Reklāma