Web Analytics
More
    Reklāma

    Ģimenes varēs savā starpā nodot Google Play iegādātās lietotnes

    Jaunākie raksti

    Google ir atjaunojusi izstrādātāju līgumu punktus, iekļaujot iespēju ģimenes locekļu starpā kopīgi izmantot iegādātās lietotnes. Google drīzumā izlaidīs Google Play Family Library (Google Play ģimenes bibliotēka), kas ļaus pievienot sešus lietotāju kontus iegādāto lietotņu kopīgai izmantošanai.

    Izstrādātājiem tas nozīmēs jaunu lietotņu iegādes apjomu teorētisku kritumu, turklāt izstrādātāji varēs arī iepriekš iegādātās lietotnes ļaut izmantot Google Play Family Library programmā. Tomēr iepriekš iegādātās lietotnes pēc noklusējuma būs pieejamas tikai vienam lietotājam, ja vien izstrādātājs speciāli tās neiekļaus Google Play Family Library programmā.

    Reklāma

    Diemžēl pirkumi lietotnē vēl arvien būs pieejami tikai vienam lietotājam. Google Play Family Library noteikumi stāsies spēkā 2. jūlijā. Pēc tam visas iegādātās lietotnes atbildīs Google Play Family Library nosacījumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    snap
    23.05.2016 10:37

    Ziņa laba, tikai nav skaidrs kā tas darbosies praksē
    pamēģināju Apple kautko līdzīgu un sapinos. Vieglāk bija iedot paroli, lai ģimene novelk nepieciešamās aplikācijas ar manu paroli. Tikai tad tas jādara arī pie katra update

    23.05.2016 11:16
    Reply to  snap

    Paskatīsimies, kā tas strādā, tad nomētāsim ar akmeņiem!

    digitalk
    23.05.2016 12:55
    Reply to  Artis Abols

    Steam realizēja sūdīgi. tur gan saprotams, pablišeri ar savām autortiesībām un pretenzijām. varbūt, tā ka appa cena ir daudz zemāka, Googlei izdosies.

    > Diemžēl pirkumi lietotnē vēl arvien būs pieejami tikai vienam lietotājam.

    tas, kā reizi, ir pareizi. tavs akounts – tu arī esi maciņa turētājs.

    23.05.2016 14:13
    Reply to  digitalk

    Redz, šobrīd es no galvas varētu nosaukt kādas 3 app, kas tiešām ir ar vienas reizes maksājumu, uz ko attiecas jaunie nosacījumi.

    Pārsvarā visas maksas tiek iekasētas ar in-app purchase. Dažas spēles pat ir tik gudras, ka par nākamajiem līmeņiem nākas maksāt, piemēram, Valiant Hearts: The Great War.

    digitalk
    23.05.2016 15:59
    Reply to  Artis Abols

    hmm, jā, modernā in-app payment shēma mobilajām platformām padara family account diezgan bezjēdzīgu. bet varbūt google sasparosies un, kā stīmā, ieviesīs elektronisku maciņu, no kura lietotājs var pasmelties. tad lietas sakārtosies diezgan loģiski – ģimenes jūzeriem (es domāju par jaunatni) būs budžets, kurā nāksies iekļauties :)

    Artis
    23.05.2016 15:03
    Reply to  snap

    Nekā sarežģīta tur nav. Nesaprotu, kā tu tur varēji sapīties…

    Reklāma