Web Analytics
More
    Reklāma

    7 interesantākie infoShare 2016 prezentētie startup uzņēmumi

    Jaunākie raksti

    No 18. – 20. maijam Gdaņskā (Polijā) jau desmito gadu norisinās šajā reģionā lielākā tehnoloģiju konference infoShare 2016. Tajā piedalās tehnoloģiju uzņēmumi (kas meklē darbiniekus un partnerus), runātāji (kas meklē dzirdīgas ausis savām idejām), startup uzņēmumi (kas meklē laimi) un tehnoloģiju fani (kam gluži vienkārši patīk atrasties šādā vidē). Šogad konferencē ar runām uzstājas tādi globāli zināmi cilvēki kā produktivitātes eksperts Deivids Allens (David Allen), The Pirate Bay līdzdibinātājs Peters Sunde (Peter Sunde Kolmisoppi), kā arī pārstāvji no tādām kompānijām kā BlaBlaCar, Spotify un Uber.

    Man par lielu pārsteigumu, Gdaņska ir diezgan ievērojams IT centrs. Šeit darbojas tādu pasaules mēroga gigantu kā Amazon, Intel un Lufthansa Systems lokālie biroji un poļu IT speciālisti ir augstā cieņā arī citu globālu kompāniju acīs.

    Reklāma

    1. Bin-e – viedā atkritumu tvertne

    Šī startup uzņēmuma produkts ir vieda atkritumu tvertne, kas atpazīst tajā ievietotos atkritumus, sakompresē tos un novirza attiecīgajā konteinerā. Kad tā ir pilna, informācija tiek nosūtīta uz lietotāja mobilo ierīci. Bin-e spēj savienoties ar Internetu un apkopot informāciju no vairākām šādām atkritumu tvertnēm, lai uzlabotu atkritumu atpazīšanas sistēmu un nodotu informāciju atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem par nepieciešamību savākt atkritumus.

    12790847_1152462444778682_4337947007041786358_n

    2. JadeZabiore.pl – katrs var kļūt par kurjeru

    Servisa būtība ir pavisam vienkārša. Tas saved kopā cilvēkus, kam vajag nosūtīt vai saņemt kādu sūtījumu ar cilvēkiem, kas brauc ar auto un šo sūtījumu var aizvest. Tāds kā paku piegādes Taxify. Izskatās, ka darbojas jau laiciņu un tajā ir pievienoti arī profesionāli kurjerpārvadājumu pakalpojumu sniedzēji.

    2016-05-20_1117

    3. Nexbio – augu DNS analizators

    Šis zinātnē bāzētais uzņēmums ir radījis ierīci, kas analizē labības (vai citu augu) DNS un var palīdzēt piemeklēt atbilstošāku pesticīdu kaitēkļu iznīcināšanai. Uzņēmums vēlas risināt problēmu, kad pārtikai izmantotie augi tiek burtiski nopludināti dažādos pesticīdos nemaz neizvērtējot kuros gadījumos un cik daudz tos jāpielieto. Starp citu, tieši šis startup uzņēmums saņēma infoShare 2016 startup konkursa galveno balvu – 20 000 eiro.

    4. Qtok – iespējām bagāta tulkošanas aplikācija

    Qtok ir tiešsaistes serviss tulkiem un to pakalpojumu meklētājiem. Ar mobilās aplikācijas palīdzību varam atrast tulku ar nepieciešamās valodas zināšanām un uzsākt sarunu vai balss zvanu ar viņu. Aplikācijā iestrādāta arī apmaksas sistēma.

    section4

    5. Reality Games – Lielo Datu Unity nozīmes dzinējs

    Apsviedīgi poļi ir radījuši spēļu dzinēju, kas apvieno informāciju no sociālajiem tīkliem (u.c. avotiem), ko var izmantot dažādu spēļu izstrādē. Piemēram, viņi paši ir radījuši spēli, kas iegūst laika apstākļu datus no Weather Channel un ļauj spēlētājam izteikt minējumus vai pat sacensties ar laika prognozēm. Tāpat ir radītas citas spēles, kas izmanto sociālo tīklu datus vai informāciju par nekustamajiem īpašumiem.

    2016-05-20_1122

    6. NAVDEC – TomToms kuģiem

    Kompānija ir radījusi risinājumu, ko var izmantot kuģu īpašnieki, lai samazinātu sadursmju risku. Kā izrādās, kuģu sadursmes ir diezgan izplatīta un dārga parādība. Piemēram, no 2000. – 2009. gadam Baltijas jūrā vien reģistrēti 1006 kuģu negadījumi. Sistēma ir sertificēta un to var izmantot gan lielo kravas kuģu, gan jahtu kapteiņi.

    fig-4

    7. Footsteps – interaktīva ceļojumu maršrutu aplikācija

    Šim projektam pavisam noteikti bija pats atraktīvākais prezentētājs, kas savu runu bija iekalis līdz pēdējam vārdam. Footsteps būtība ir izveidot ceļotājiem noderīgu risinājumu, kas ļauj iepazīt svešas pilsētas ar maršrutu nevis konkrētu apskates punktu izpēti. Tādējādi biznesmeņiem būs vieni maršruti, bet hipsteriem, ballīšu zvēriem vai nūdistiem pavisam citi. Bez tam, izveidojot un publicējot maršrutus varēs arī nopelnīt.

    Konferencē dalību ņēma arī viens uzņēmums no Latvijas – URBYS, kas prezentēja savu biļešu tirdzniecības automātu/risinājumu.

    P.S. Ja vēlies vienuviet atrast svarīgākos startup uzņēmumiem aktuālos servisus, pakalpojumus vai grāmatas, apskati Startup Stash direktoriju. Tas ir tā kā Product Hunt, tikai mazliet savādāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma