Web Analytics
More
    Reklāma

    Google, Apple, Tesla veterāni pamet uzņēmumus, veidos pašbraucošas smagās automašīnas

    Jaunākie raksti

    Google, Apple, Tesla, Cruise Automation un citu lielu tehnoloģiju uzņēmumu darbinieki pametuši savas darba vietas, lai apvienotu spēkus pašbraucošu smago automašīnu izveidē. Uzņēmums jau ieguvis vārdu Otto un nospraudis mērķi izveidot sistēmu, kas ļauj pārvērst esošas smagās mašīnas par pašbraucošām smagām automašīnām.

    Otto paši nevēlas būvēt automašīnas, bet piedāvāt jau gatavus tehnoloģiju komplektus, kas ļautu populārākos smago automašīnu modeļus pārvērst par pašbraucošām smagām automašīnām. Otto fokusēsies uz tehnoloģiju izstrādi lielceļiem, kur arī savas dzīves lielāko daļu pavada smagās automašīnas. Otto vadītāji uzskata, ka tas atvieglos tehnoloģijas izstrādi.

    Reklāma

    Otto īpašnieki ir spējuši visu nepieciešamo naudu projekta izveidei piesaistīt no saviem līdzekļiem. Neviens lielais tehnoloģiju uzņēmums vismaz pagaidām neietekmēs Otto projekta gaitu. Otto tehnoloģijas pamatā būs paredzētas ASV lielceļiem un tur izmantotajam kravu transportam.

    https://www.youtube.com/watch?v=bK76W1kH4jA

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.05.2016 12:25

    Kaut kā vēlu viņi pamodās. Volvo džeki atkal var iesmīkņāt par aizpeļķes bremzēm.

    Jānis A
    18.05.2016 13:27

    Galīgi nav par vēlu, bet tieši laikā, kamēr google u.c. uzņēmumi, kas taisa pašbraucošās mašīnas čakarēsies ar visādām tiesvedībām un likumiem, lai varētu autļaut pilnībā visur izmantot tās, šitie, tieši būs pabeiguši taisīt savu tehnoloģiju un nebūs nekas jādara izņemot kā plunčāties naudas vannā.

    Skats
    19.05.2016 09:03

    Nu ja, pārvadājumu uzņēmējdarbībā jau tā šoferīšiem nopelnīt paliekot aizvien grūtāk, un tad vēl šie ar saviem samokatiem..

    Nelabojams
    21.05.2016 08:59
    Reply to  Skats

    Tad jau drīz kravas auto šoferīšiem būs jāpaliek turpat, kur savulaik palika mašīnburtliči – linotipisti. Kāpēc mēs, klabinādami datora klavieres, neraudam par viņiem?
    + būs daudz drošāk uz ceļiem.

    digitalk
    19.05.2016 10:10

    tad jau kravas auto aplaupītājiem būs svētki – noorganizētā avārijas situācijā auto pats apstāsies, nebūs iniciatīvas bagātu šoferu ar šaujamo zem beņķa, kas varētu nojaukt plānus, nevarēs kādu netīšām nogalināt, t.i. ja noķers, tad kvalificēs kā zādzību, nevis bruņotu laupīšanu un/vai slepkavību :)

    Reklāma