Web Analytics
More
    Reklāma

    25. maijā norisināsies starptautiskā konference “Agile Day Riga 2016”

    Jaunākie raksti

    25. maijā Rīgā, viesnīcā Islande Hotel, notiks jau gadskārtējā IT konference “Agile Day Riga 2016”. Tās sauklis šogad ir “Join, Explore, Learn!” (tulk. no angļu valodas “Pievienojies, izpēti, mācies!”). Konferences mērķis – turpināt izzināt Agile un Lean pieejas IT produktu izstrādē, skaidrot, cik tās ir nozīmīgas mūsdienās, diskutēt par problēmām un atbalstīt Agile uzņēmumus un tos, kas vēlas pievienoties progresīvajām darba organizācijas kustībām.

    Konferenci organizē Agile Latvia biedrība, kuras mērķis ir izplatīt informāciju par Agile praksi uzņēmumos IT produktu izstrādes speciālistiem un nozares jaunpienācējiem Latvijā. Konference norisināsies vienu dienu, tajā piedalīsies Agile praktiķi no Francijas, Polijas, Somijas, Beļģijas, Lielbritānijas un Latvijas. Konferences darba valoda – angļu.

    Reklāma

    Agile Latvia biedrība dibināta 2010. gadā, tās rīkotie pasākumi atšķiras ar savu izteikti radošo gaisotni un draudzīgo atmosfēru, ko atbalsta un veicina pasākuma dalībnieki pieredzējušie Agile praktiķi, kā arī Agile prakses entuziasti, iesācēji.

    Aicinām iepazīties ar konferences programmu agiledayriga.lv mājas lapā un piedalīties aizraujošā pasākumā – “Agile Day Riga 2016”.

    Iespēja laimēt ielūgumu uz konferenci “Agile Day Riga 2016”

    Kursors.lv sadarbībā ar konferences rīkotājiem vēlas kādam savam lasītājam uzdāvināt biļeti uz pasākumu. Pastāsti komentāros pie šī raksta kā varētu pielietot Lean un/vai Agile ārpus darba (mājās, ģimenē, draugu pulkā, un citur). Nedēļas nogalē izvērtēsim visas atbildes un vienam veiksmīgākajam sarūpēsim biļeti. Veiksmi!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vita Grahovska
    18.05.2016 13:36

    Veidi, kā pielietot Agile ārpus darba: – Ja ģimenes dzīvi pielīdzina projektam, tad arī tur pastāv konkrēti uzdevumi, kas ir jāizpilda. Daži ir īstermiņa uzdevumi un neatkārtojas, bet daži uzdevumi atkārtojas, piemēram, katru dienu vai nedēļu. Tad atliek vien izveidot tādu kā stendu pie sienas ar vairākām sadaļām: To-do, In progress, Done. Šādā veidā visi ģimenes locekļi var sekot līdzi padarītajiem uzdevumiem. Lietderīgi ir arī veidot “Sprint meetingus”, lai sadalītu uzdevumus, kā arī noteiktu tiem prioritāti. Brokastis var apvienot ar “daily standupiem”, lai īsi pārrunātu par plānotajiem darbiem, problēmām, kas radušās, veicot konkrētus uzdevumus. Šāds process mazinātu “haosu” ģimenē un visi būtu lietas kursā par uzdevumu statusu. Un ar uzdevumiem šeit es domāju visādus ikdienas mājas darbus (tīrīšana, iepirkšanās, dārza darbi utt.), dzimšanas dienas ballītes, ceļojumu plānošana u.c. aktivitātes, kas ir neatņemama sastāvdaļa ģimenē. – Līdzīgi var rīkoties arī draugu starpā, piemēram, rīkojot vecmeitu/vecpuišu ballītes, kāzas un citus lielākus notikumus, kur nepieciešama plānošana – vienmēr pieejams veicamo darbu plāns/kalendārs mazinās haosu plānošanas un izpildes procesā. Katram būs skaidra loma konkrētiem uzdevumiem. Un, protams, sprint meetingi, lai pārrunātu problēmas/risinājumus, un varbūt arī nepieciešamos uzlabojumus. – Šādā veidā var iesaistīt bērnus, jau no bērnības viņiem mācot atbildību par saviem veicamajiem uzdevumiem. Piemēram,… Read more »

    vienalga
    19.05.2016 08:26

    Domāju ka 90% no auditorijas pat nezin kas tas Agile un Lean ir. 5% par to ir dzirdējuši. Atlikušie 5% arī zin, kas tas ir. Tiem pèdējiiem 5% arī domāts konkurss. Manuprāt nepareizs piegājiens Agile domāšanas poularizēšanai.

    19.05.2016 08:28
    Reply to  vienalga

    Paldies par komentāru! Vai ir idejas kā pareizāk/labāk popularizēt šo pasākumu?

    vienalga
    19.05.2016 13:32

    Nav man pareizās atbildes. Biļete tiks tam, kas zin, kas tie pa zvēriem un iespējams vairs nav baisi aktuāli “vēlreiz paklausīties par tēmu”. Daudzas lietas no šiem Agile, Lean, Kanban mēs jau ikdienā lietojam tikai nezinam ka tā viņas apsauktas. Tas pats kanban dēlis tāda uzlabota līmlapiņa jau ir. sakārtotas secīgi pēc prioritātēm, un done=miskastē. Agile ikdienā (piemēram mājas remonts/celtniecība). Sākumā uzbliežam plānu kā atskaites punktus (gan laiks, gan darāmie darbi, gan resursi). Ik pa laikam (sprinti) pārbaudam statusu – vai resursi netērājas pārāk daudz, ja tērējas pa daudz – māju neuzcelsim. jāsamazina prasības. varbūt sākot darbus redzam ka “dzīvē viss ir savādāk” un nākas ieviest izmaiņas projektā (piem. jāliek nopietnāki pamati). un tā viss process kamēr projekts (māja) pabeigts. Galvenais nedarīt ar māju – ir projekts un ti maucam. Beigās māja nepabeigta, jo resursi iztērēti neparedzētiem gadījumiem un tai pašai pusuzceltai māja lūzt uz pusēm, jo pamati švaki. p.s. Lai man piedod Vita, bet viņas variants izklausās “pa skarbo”, kas ģimeni iedzen stresā. priekš ikdienas pietiek ar “Kanban Lite”(tikko izdomāju terminu) dēli mājās darāmie darbi (kas jādara, kam jādara, cik ilgā laikā – detalizācija ja ir aktuāli.). un izdarīto – izdzēš vai lapiņu miskastē. Domāju ka uz dēļa jākabina… Read more »

    Jānis
    19.05.2016 12:34

    Sveiki!

    Ar kanban palīdzību saplānoju savas kāzas!

    Salikām ar sievu “product backlogu” izvērtējām prioritātes un tad limitējot uzdevumus pie kuriem strādāt tikām līdz superīgam rezultātam bez lieka stresa.

    digitalk
    23.05.2016 18:48
    Reply to  Jānis

    pag, tu izmantoji kādu specprogu, vai vienkārši lietoji piegājienu? otrais neskaitās :)

    23.05.2016 17:21

    Pie brīvbiļetes uz konferenci tiek Vita Grahovska. Hip, hip, urrā! Paldies par interesanto komentāru! :)

    digitalk
    23.05.2016 18:41

    patiesībā izklausās pēc smieklīgā, piekarināt birkas ‘Agile’, ‘Lean’ un ‘Sprint’ ikdienas plānošanai. veselais saprāts priekš kam domāts?

    man ir A0 rasēšanas dēlis, uz kura kabinu līmlapiņas. par visiem agiliem un līniem neko nezinu. tagad būšu ģēnijs, kurš izgudrojis racionālu plānošanu?

    jā, piekrītu, ka biznesā (it īpaši lielā) to ieviest, ar korporatīvo sapulču kultūru, neir viegli, tāpēc izgudroti šādi termini, bet brīvāk domājošie (zinu, ka Google kultivē un Double Fine) ir ieviesuši stāvošās sapulces – 5-10 minūtes un aktuālais ir izdiskutēts. bet, kamon! ikdienā cilvēkiem galva nestrādā?

    занятия на военкафедре.
    – если вы не можете запомнить, то заведите себе блокнот, в котором записывать. или два, как у меня. (c) военрук

    ps. Vitai novēlu interesantu prezentāciju, varbūt kaut ko interesantu pateiks priekšā :)

    Reklāma