Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina interesentus pieteikties dalībai ikgadējā “Strādā jebkur!” dienā!

    Jaunākie raksti

    Jau piekto gadu Latvijā notiks “Strādā jebkur!” diena, kuras mērķis ir popularizēt elastīgu darba stilu, skaidrot tā priekšrocības un elastīga darba organizēšanas principus. Šogad elastīga darba stila piekritēji un interesenti aicināti pulcēties darbam ārpus biroja 27. maijā no plkst. 13:00 līdz 15:00 parkā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

    Arī šogad pasākuma organizatori būs parūpējušies gan par radošu darba vidi, gan par noderīgu saturu elastīga darba praktizētājiem. Šogad īpašs fokuss tiks vērsts uz to, kā nodrošināt ergonomisku un veselībai draudzīgu vidi, strādājot ārpus biroja. Elastīgu darbu jau ilgāku laiku praktizējošo uzņēmumu vadītāji dalīsies savās “Top 5” atziņās, kas nepieciešams, lai elastīga darba modelis organizācijā būtu efektīvs, produktīvs un darbiniekus motivējošs.

    Reklāma

    “Nu jau piecus gadus Microsoft Latvia ikdienā praktizējot elastīgu darba stilu, esam pārliecinājušies par šādas darba formas priekšrocībām, kā arī guvuši vērtīgas atziņas, kādas izmaiņas nepieciešamas organizācijas kultūrā, strādājot elastīgi. 27. maijā aicinām ikvienu interesentu uzzināt vairāk un dalīties savā elastīga darba pieredzē,” aicina Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

    “Strādā jebkur!” dienā Latvijas uzņēmumi, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas tiek aicinātas izmēģināt elastīgu darbu un apliecināt savu atbalstu šādai darba formai:

    • Kopīgi strādāt un tīkloties radošā vidē un svaigā gaisā;
    • Taupīt laiku un plānot savu darba dienu atbilstoši veicamajiem darbiem;
    • Sabalansēt darba un privātās vajadzības un intereses;
    • Mazināt savas darbības ietekmi uz vidi.

    “21. gadsimta uzdevumus nevar izpildīt ar 20. gadsimta instrumentiem. Tāpēc jau vairāk nekā pusgadu mūsu uzņēmuma ikdienā ieviešam jaunu pieeju – mainīgās darba vietas Lattelecom birojā Mettropole. Darbinieku apmierinātība ar darba vidi un personīgā efektivitāte ir pieaugusi, iespēja strādāt elastīgā vidē veicina inovatīvu domāšanu. Aicinām ikvienu izmēģināt dažādas elastīga darba formas!” uzsver Lattelecom Personāla vadības direktore Ingrīda Rone.

    “Pieeja “Strādā jebkur!” nozīmē ērtu un ātru saziņu ar valsti un pašvaldībām. Šodien e-vidē iedzīvotāji un uzņēmēji var saņemt vairāk nekā 300 dažādu valsts un pašvaldību e-pakalpojumu. Savukārt, izmantojot drošu elektronisko parakstu, līgumus un savstarpējos darījumus iespējams noslēgt, esot jebkur Latvijā vai ārpus tās. Lai izmantotu šīs 21. gadsimta sniegtās iespējas, nepieciešams vien interneta pieslēgums, dators un eID karte! Ja vēl šaubies par to, cik tas ir vienkārši un ērti, atnāc 27. maijā uz VARAM telti un uzzini par valsts e-pakalpojumu un e-paraksta izmantošanas priekšrocībām, kā arī saņem praktisku palīdzību datora sagatavošanai darbam ar eID karti!” e-iespējas aicina izmantot Edmunds Beļskis, VARAM valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos.

    Uzzināt vairāk un pieteikties dalībai pasākumā var kampaņas interneta vietnē http://ej.uz/stradajebkur2016. Aicināts ir ikviens, kuru interesē elastīgs darba stils, tā priekšrocības un iespējas. Organizatori plāno pulcēt ap 300 dalībnieku no 100 organizācijām. Dalībniekiem būs pieejams kvalitatīvs Lattelecom Wi-Fi internets un dažādas partneru aktivitātes.

    Iniciatīvas īstenošanai 2016. gadā apvienojušies septiņi partneri – Microsoft Latvia, Lattelecom, VARAM, Pasaules Dabas Fonds, Go Beyond, Squalio un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

    Iniciatīvas atbalstītāji un informatīvie draugi šogad – Mailigen, Gemius, Kursors.lv, Kakao.lv, LIKTA, Latvijas Pilsoniskā alianse, Trentini, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Elva Baltic, Jabra un Belam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    12.05.2016 18:11

    Pasākums ir ļoti labs, taču tas ir tikai pussolis. Civilizētā pasaulē to sauc par attālināto darbu (telework, distant work) vai arī par “smart work” un tas nav tikai strādāšana zaļā pļavā palaikam. Piemēram, Vācijā pēc šāda modeļa strādā ap 30% visu nodarbināto. Esmu tēmu gan akadēmiski pētījis, gan praktiski pazīstams ar tādu darba modeli nu jau vairāk kā 15 gadus (tas reāli ir dzīvesveids) un varētu par to pastāstīt ļoti daudz un sīki. Ir doma par attālinātā darba asociācijas veidošanu Latvijā, lai aizstāvētu mūsu intereses un iestrādātu tās darba likumdošanā, lai veidotu publicitātes kampaņas u.c. Ja kādu tas interesē sīkāk, var rakstīt uz manu spama kasti aste747@tvnet.lv.
    Dzīvoju dziļos laukos 160 km no Rīgas, baudu patiešām augstvērtīgu dzīvesvidi, uz Rīgu braucu reizi nedēļā – divās, kas nav pārāk apgrūtinoši – un viss notiek. Iespējams, ka varēšu piedāvāt interesantas iespējas arī citiem.

    PurvaVelns
    12.05.2016 19:16

    a ko darīt tiem, kam viss pofig un kas strādā kur un kad grib?

    Irgan
    14.05.2016 12:48

    Neaktuāla lieta, … citādi būtu ja sauktos “Nestrādā nekur”
    tā gan interesētu daudzus normālus pilsoņus!
    Galvenais nepalaist dzīvi garām ar to stulbo strādāšanu!

    Reklāma