Web Analytics
More
    Reklāma

    Opera pievieno bezmaksas un bezierobežojumu VPN iOS lietotnei

    Jaunākie raksti

    Pēdējo mēnešu laikā tīmekļa pārlūks Opera ir “uzsitis sev cenu” ar dažādu citiem pārlūkiem nepieejamu vai sarežģīti pieejamu iespēju ieviešanu un uzlabošanu. Gada sākumā tika runāts, ka Ķīnas investori piedāvājuši norvēģu uzņēmumam Opera Software izpirkt uzņēmuma daļas par 1.2 miljardiem dolāru. Iesējams, tas arī ir iemesls tika aktīvai Opera pārlūka versiju uzlabošanai.

    Opera iOS lietotne ir ieguvusi bezmaksas VPN ar bezierobežojumu datu pārraides apjomu. Virtuālais privātais tīkls (angļu: Virtual private network jeb VPN) teorētiski paredzēts privātuma sargāšanai tīmeklī. Šo tīklu bieži izmanto darbinieki vai arī uzņēmumi ar attālinātiem birojiem, lai tie varētu dalīties ar privātajiem datiem un tīkla resursiem. Tomēr virtuālu privāto tīklu visbiežāk izmanto, lai tīmeklī apietu dažādus lietotāja atrašanās vietas (reģionālos) ierobežojumus, kas neļauj piekļūt citai valstij paredzētam saturam. Virtuālais privātais tīkls ir izveidojams ar trešo pušu lietotnēm, tomēr tas nav pārlieku ērti.

    Opera iOS lietotne izmanto ASV bāzēto SurfEasy VPN servisu. SurfEasy pieejams arī kā atsevišķa Android, iOS un galddatoru lietotne, tomēr tad VPN izmatošana ir par maksu. Opera sola, ka iebūvētais VPN ir bez ierobežojumiem, turklāt tiek solīts, ka šis piedāvājums ir mūžīgs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    10.05.2016 09:28

    a pa latviski var?

    10.05.2016 09:51
    Reply to  PurvaVelns

    Paldies, ak, labais, par norādi!

    PurvaVelns
    10.05.2016 09:59
    Reply to  Artis Abols

    vajag pie raksta ieviest mazu podziņu – ziņot par kļūdu, lai nav jāraksta komentus.

    x
    10.05.2016 10:40
    Reply to  PurvaVelns

    patīk saiti, kur kļūdu var iezīmēt un reportēt nospiežot taustiņu kombināciju, un neko nevajag rakstīt.

    YX
    10.05.2016 11:15

    Latvijas Appstore neizdodas atrast šādu aplikāciju… Laikam vēl jāuzgaida!

    Reklāma