Web Analytics
More
    Reklāma

    “Baltcom” iegūst “Speedtest.net” apbalvojumu kā ātrākais interneta sniedzējs Latvijā

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais interneta mērījumu uzņēmums “Ookla” atzinis telekomunikāciju operatoru “Baltcom” par ātrāko interneta pakalpojuma sniedzēju Latvijā. To apstiprina uzņēmumam piešķirtais apbalvojums.

    Saskaņā ar “Ookla” bezmaksas interneta ātruma mērījumu rīka “Speedtest.net” 2015. gadā veiktajiem mērījumiem, “Baltcom” interneta vidējais lejupielādes ātrums ir 149,26 megabiti sekundē (Mbps), savukārt vidējais augšupielādes ātrums sasniedz 142,60 Mbps.

    Kā liecina Speedtest.net rezultāti, tuvāko sekotāju vidējais interneta ātrums no “Baltcom” atpaliek par vairāk kā 15%. Otrajā vietā ierindojas “Balticom”, savukārt “Lattelecom” ar vidējo interneta lejupielādes ātrumu 106,46 Mbps un vidējo augšupielādes ātrumu 103,42 Mbps, paliek trešajā vietā.

    “Saņemtais apbalvojums ir iepriekšējo gadu darba rezultāts, kad interneta tīkla infrastruktūras paplašināšanā un modernizēšanā novirzījām lielāko investīciju daļu. Tas ļāva ievērojami palielināt klientiem nodrošināto interneta ātrumu un kvalitāti,” stāsta Nikolā Buasēns, “Baltcom” valdes priekšsēdētājs un turpina: “Tāpēc ļoti izbrīna, ka bijušais telekomunikāciju monopolists reklamē sevi kā ātrākā interneta pakalpojuma sniedzēju. Intereses gadījumā varam iepazīstināt ar “Ookla” datiem arī viņus.”

    Speedtest.net ir populārākais un objektīvākais fiksētā un mobilā interneta ātruma mērīšanas serviss, kas ikvienam lietotājam bez maksas ļauj veikt saņemtā interneta pakalpojuma kvalitātes testus. Ātrākā interneta pakalpojuma sniedzējus nosaka, apkopojot individuālu Latvijas interneta lietotāju mērījumu rezultātus.

    “Ookla” ir starptautisks uzņēmums, pasaules līderis neatkarīgu un precīzu interneta mērījumu nodrošināšanā, kura metodoloģijas nosaka industrijas standartus, ko izmanto turpat visi interneta pakalpojuma sniedzēji pasaulē. Ar “Ookla” interneta mērījumu rīku “Speedtest.net” pasaulē ik dienu tiek veikti vairāk nekā 5 miljoni interneta kvalitātes testu.

    Atgādināsim, ka šī gada sākumā mobilo sakaru operators Bite ziņoja, ka “Speedtest.net” viņu mobilo internetu ir atzinis par ātrāko Latvijā. Arī Kursors.lv veiktajā testā Bite uzrādīja ļoti labu rezultātu Rīgā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vācietis
    19.04.2016 17:24

    Ja Lattelecom pārkniebtu dsl līnijas, tad statistika būtu citādāka! ☺

    x
    20.04.2016 09:46

    tieši to gribēju teikt – kāda jēga salīdzināt vidējās temp. mērījumus infekciju un ortopēdijas nodaļās.

    jāsaprot, ka mārketinga triki daudz neatšķirās no zaķa izvilkšanas no cilindra.
    velk tādas garas ausis no cilindra, velk un velk, bet skatītāji aizgrābti seko – vaidieniņās, cik garas ausis tam zaķim.
    un tikai daži iedomājas, ka varbūt tās nemaz nav zaķa ausis, bet dārza šļūtenes….vai makaroni, kas tiek viņiem karināti.

    digitalk
    19.04.2016 17:24

    bla, bla, bla. labs internets, šaubu nav. tikai, kad man vajadzēja pieviest IP telefoniju uz firmas servera, tad Baltkoms tā arī nespēja to realizēt divu-trīs bļ… mēnešu laikā. šobrīd kantoris uz Baltkom ineta izmanto LMT telefoniju. vadībai piegriezās komunikācija ar Baltkom servisu.

    savukārt es, pretēji presrelīzei, varu rekomendēt Latnet – ātri, labi un pretī ir atbildīgi cilvēki, kas čeko situāciju un ir spējīgi savienot tevi ar kompetentu spečuku.

    un jā, es Latnetā nestrādāju, ja nu kādam rodas tāda doma.

    PurvaVelns
    19.04.2016 17:24

    ha ha ha. lejuplādes ātrums no kurienes uz kurieni? fantazētāji.

    digitalk
    19.04.2016 17:37
    Reply to  PurvaVelns

    varbūt Baltcom klienti blakus kāpņutelpās? :D

    PurvaVelns
    19.04.2016 17:44
    Reply to  digitalk

    vo vo

    kreatins
    19.04.2016 17:33

    Kāda tirgus daļa ir Lattelecom un kāda ir Baltcom? Domāju, ka LTC ir krietni lielāka. Līdz ar to ir grūtāk noturēt augstu vidējo pieslēguma ātrumu, jo ir daudz vietu, kur optika vēl nav pieejama. Tas samazina vidējo ātrumu.

    Jāskatās arī, kādus pieslēgumus piedāvā vispār katrs uzņēmums. Ja viens uzņēmums piedāvā, piemēram, tikai optiku, bet otrs piedāvā vēl citus pieslēguma veidus, tad tam otrajam ir grūtāk iegūt līdera pozīciju pieslēguma ātruma (vidējā) ziņā.

    Par līderi var kļūt arī mākslīgi – piedāvāt klientiem tikai tādus pieslēgumus, kas garantē vismaz 150 megabitus sekundē. Iegūsti pāris klientus un lūdzu – līderis. Gribu pateikt to, ka šāda veida topi nekad nav līdz galam objektīvi.

    KasparsB
    19.04.2016 17:58

    Esmu Baltcom klients un esmu apmierināts gan ar tv kvalitāti, gan interneta.

    digitalk
    19.04.2016 18:42
    Reply to  KasparsB

    ir cilvēki apmierināti ar dažādiem provaideriem. īstie problēmjautājumi parādās, kad tev savajagas ekstras. notici man uz vārda, Baltcom un LTK nav no tiem, kas problēmas atrisina 2 stundu laikā.

    KasparsB
    19.04.2016 22:42
    Reply to  digitalk

    bija problēma.. tika sazvanīts tehniskais dep.. problēma tika atrisināta sarunas laikā. Baltcom.

    digitalk
    20.04.2016 04:28
    Reply to  KasparsB

    man, redz, profesija tāda – strādāt ar problēmām IT jomā. ir bijuši gadījumi, kad tās atrisina zvana laikā, bet nestandarta situācijās pagaidām tieši Baltcom ir atstājis sliktāko iespaidu.

    ofiss sēž dienu ar gļučījošu inetu tikai tāpēc, ka caur biznesa(!) klientu menedžeri un pirmo helpdeska līniju līdz reālam tehdienestam es nevarēju izlauzties, bet beigās pierādīju, ka viņu rūteris ir vainīgs. pēc tam jau atbrauca un kaut ko nomainīja. diena.

    trīs mēnešu sarakste un zvanīšanās, lai ieviestu IP telefoniju ne ar viņu tehniku beidzās nekā. viņi pat nespēja šo problēmu atrisināt. trīs mēneši un Asterisk manā galā te nav vainīgs, LMT aizgāja pēc pirmā konfiga.

    Raivis Šveicars
    19.04.2016 23:27

    Man ar ir Baltcom – optika un TV. Kāpēc? Cena! Optika joņo kā nevaldāms mustangs – nekādu problēmu nav bijis. Ar TV cits stāsts – sākumā gļukoja ne pa jokam un ik pa brīdim – pēc ilgstošas zvanīšanās beidzot saveduši kārtībā, bet ticības vairs nav. Cik dzirdēts cilvēki bieži neapmierināti ar Lattelecom netu. Izskatās, ka nākamajā līgumā būs jāapvieno Baltcom optika ar Lattelecom TV (vai varbūt uz to mirkli jau LMT viedTV :)
    Negribētu piekrist, ka Lattelecom noteikti ir lielāka tirgus daļa – labprāt ciparus uzzinātu, bet cenas dēļ domāju, ka Baltcom ir ļoti ļoti daudz klientu.

    Edmunds
    20.04.2016 07:53

    -“Negribētu piekrist, ka Lattelecom noteikti ir lielāka tirgus daļa –
    labprāt ciparus uzzinātu, bet cenas dēļ domāju, ka Baltcom ir ļoti ļoti
    daudz klientu.”-
    Neaizmirsti, ka Rīga NAV visa Latvija !

    Raivis Šveicars
    20.04.2016 13:58
    Reply to  Edmunds

    Es dzīvoju Jelgavā. Ne jau tikai Rīgā viņi ir. R.I.P tie, kuri dzīvo vietās, kurās Lattelecom gandrīz monopolā diktē cenu un nākas maksāt bagātību par pakalpojumu.

    KasparsB
    20.04.2016 10:42

    Pirms nepilna gada ar interaktīvo bija interesanti, bet uz šo brīdi jau viss ir samērā labā līmenī, nemaz nerunājot par to, ka bildes kvalitāte un kanālu piedāvājums ir daudz labāks kā Lattelecomam, kas arī bija iemesls pamēģināt Baltcom. Turklāt Baltcom`s jau nemarinējas tikai pa Rīgu. Tiesa, ja Baltcomam nebūtu interaktīvās TV, tad 100% nebūtu šos izvēlējies, bet gan palicis pie Lattelecom`a.

    Raivis Šveicars
    20.04.2016 14:00
    Reply to  KasparsB

    Man pērnruden interaktīvā čakarējās, mēnešus divus viņi veda visu kārtībā – galīgi neapmierinoši

    digitalk
    20.04.2016 16:41
    Reply to  KasparsB

    bildes kvalitāte LTK ir ļoti zema. saki, ka Baltcom cenšas? jauki, kad ir konkurence…

    Raivis Šveicars
    21.04.2016 10:58
    Reply to  digitalk

    Nemāku spriest par LTK, neesmu bijis klients, bet Baltcom interaktīvās bildes kvalitāte ir laba, par to es nesūdzos.

    digitalk
    21.04.2016 17:18

    varbūt tas atkarīgs arī no pieslēguma veida un paša TV, bet kompresijas artefaktus var regulāri ieraudzīt. ok, ja tās ir onlaina translācijas, varbūt sakari nogļuko, bet seriāli un filmas?

    digitalk
    21.04.2016 19:26
    Reply to  digitalk

    es par LTK, kaut kā neprecīzi uzrakstīju.

    Armands
    20.04.2016 09:21

    Ātrākais interneta sniedzējs vai ātrākā interneta sniedzējs?

    as
    20.04.2016 10:18

    Nav slikti, ka Baltkoms nav miris. Mani tas priecē, kā patērētāju. Bet pētījuma rezultātus sīkāk jāskatās, pareizi te tauta saka par vidējo slimnīcas t:)

    digitalk
    20.04.2016 10:36
    Reply to  as

    ideāla jau nav tā slimnīcas temperatūra, bet Latvija ir kurā vietā pasaules interneta reitingā? pirmajā desmitniekā laikam.

    nets
    21.04.2016 18:56
    Reply to  digitalk

    no bezvadu internetiem 4g ziņā esam stabili 2ā vietā, aiz Dānijas laikam bija.

    Reklāma