Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Mate 8 apskats

    Spējīgs, vispusīgs viedtālrunis, bet to pieviļ kameras spējas, kas daudziem pircējiem liks skatīties citā virzienā.

    Jaunākie raksti

    Lielākie Ķīnas viedierīču ražotāji tikai pāris gadu laikā spējuši panākt vecos zīmolus, tāpēc Huawei pielaide Nexus 6P izveidei bija tikai laika jautājums. Huawei, protams, no Nexus 6P izveides ir dubultieguvējs – zīmols tagad būtu uzskatāms par uzticamu, kā arī var izlaist dažus Nexus 6P sekotājus.

    Huawei Mate 8 daudzviet spēcīgi ietekmējies no lieliski uzņemtā Huawei Nexus 6P modeļa, tāpēc Mate 8 atradīsim līdzvērtīgu pirkstu nospiedumu nolasītāju un dažas citas nianses.

    Reklāma

    Būtu jāatzītas, ka neesmu lielākais Huawei viedierīču fans, jo dažbrīd visai neuzticami darbojās Huawei izveidotā Emotion Android saskarne, tomēr pat tā ir saņēmusi jaunu versiju un ir daudzsološāka.

    Huawei Mate 8 014

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow, Emotion UI 4.0
    • Ekrāns: IPS-NEO LCD, 6.0 collas, 1080 x 1920, ap 368 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 950, četri 2.3 GHz Cortex-A72 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T880 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 16 megapikseļi, 4608 x 3456, 1/2.8 collu Sony sensors, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 60 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde 37% 30 minūšu laikā
    • Izmēri un svars: 157.1 x 80.6 x 7.9 mm, 185 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Krāsas: Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Gray, Mocha Brown
    • Cena: sākot no 500 eiro interneta veikalos

    Huawei Mate 8 017

    Izskats un uzbūve

    Pilnīgi skaidrs ir viens – Huawei ir sapratis, ka simpātisks dizains un pieklājīgu materiālu izvēle ir jau gandrīz puse no uzvaras. Līdzvērtīgi izveidoti bija jau Huawei Mate S, Mate 7 un P8 modeļi, tomēr Huawei Mate 8 ir vēl viens ražotāja solis pareizā virzienā. Lai arī neko diži jaunu izdomāt viedtālruņu izskatam nevar, tomēr Mate 8 modelī redzamas arī pāris nekur citur neredzētas līnijas.

    Vissimpātiskākā ir Mate 8 aizmugure, no tās varētu mācīties pat diženais Džonijs Īvs no Apple. Kamēr citi cīnās ar antenu ielaidumu līnijām korpusā, Mate 8 ieguvis pilnīgi gludu aizmuguri un neticami vienkārši noformētu kameras aci, kas atrodas virs vēl atturīgāka pirkstu nospiedumu nolasītāja.

    Huawei Mate 8 007

    6.0 collu viedtālrunis nemaz nešķiet tik milzonīgs, jo Huawei izdevies iegūt 78% ekrāna attiecību pret kopējiem viedierīces izmēriem. Šajā pašā disciplīnā Mate 8 pārspēj pat Galaxy S7 edge (76.1%) un smejas par iPhone 6s Plus (67.7%). Ap ekrānu ir super plānas apmales, kas arī ir jūtams Huawei Mate 8 lietošanas laikā.

    Mate 8 ir 7.9 mm biezs, kas arī ir visai labs rādītājs tik lielam metāla viedtālrunim, bet nedaudz pieviļ svars – 185 grami ir jūtami gan kabatā, gan arī somā. Jā, ir pamatīguma sajūta, tomēr tā ne visiem būs pieņemama. Atļaušos atzīmēt, ka iPhone 6s Plus sver 192 gramus.

    Kopumā nākas atzīt, ka Huawei ir šoreiz bez mazākās minstināšanās apspēlējis HTC viņu pašu izgudrotā spēlē – izvēlētie materiāli ir negaidīti labi. Par dizainu vienmēr var strīdēties, bet Mate 8 noteikti ir viens no glītākajiem viedtālruņiem tirgū. Mate 8 pat ir pieejams dažādas modernās metāla krāsās, turklāt Mocca krāsa ir visai unikāla, un pie konkurentiem to neatrast.

    Huawei Mate 8 002

    Ekrāns

    Huawei Nexus 6P bija ražotāja pirmais viedtālrunis ar QHD (1440 x 2560) ekrānu, tāpēc sākotnēji tika baumots, ka arī Mate 8 modelis saņems tādu pašu augstu izšķirtspēju, kas piederētos flagmanim. Tomēr Huawei ir izvēlējies iet lētāko ceļu, piedāvājot 1080p ekrānu. Protams, šāds ekrāns lieki nenoslogo procesoru un netērē akumulatoru.

    Manuprāt, šoreiz Huawei Mate 8 modelim tomēr vajadzēja uzstādīt 1440 x 2560 ekrānu, jo Samsung un vairāki citi ražotāji ir mūs izlutinājuši, jau vismaz otro gadu pēc kārtas piedāvājot QHD ekrānus. Ikdienā tik lielai izšķirtspējai nebūs praktiskas nozīmes, bet pirkuma izlemšanas mirklī gan Huawei Mate 8 var zaudēt konkurentiem ar augstākas izšķirtspējas ekrāniem.

    Huawei Mate 8 009

    Saskarne un programmatūra

    Huawei viedtālruņu Emotion saskarne parasti iedala cilvēkus divās kategorijās – vieni ciena Emotion, kamēr citi nespēj to ne acu galā paciest. Būtu jāatzīst, ka pēdējās versijās Emotion saskarne ir pamatīgi augusi un kļuvusi mazāk kaitinoša nepieradušam lietotājam, tomēr vēl arvien Emotion vēsture spēj atbaidīt pircējus.

    Kopā ar Huawei Mate 8 atnākusi Emotion saskarnes 4. versija, kas sedz Andrid Marshmallow operētājsistēmu. Droši vien iepriekš Huawei bija apjucis, jo mēģināja Emotion saskarni pielāgot Material Design vadlīnijām, kas atnāca kopā ar Lollipop. Par laimi, Emotion saskarnes 4. versija ir spējusi tikt pāri personības krīzei.

    Huawei Emotion saskarnē ir ieviesis diezgan pamatīgu skaitu ar nekur citur neredzētām kontroles iespējām. Iespējams aktivizēt ekrāna ierakstu ar dubultu uzsitienu pa to, tāpat (kā man norādīja lasītājs) iespējams ar „zoomošanas” kustības palīdzību paslēpt ikonas un pēcāk tās atgriezt kādā no mājas ekrāniem. Ieteiktu Huawei īpašniekiem nedaudz pastudēt viedtālruņu vadības iespējas, tās ir visai grandiozas. Un dažas pamatīgi paslēptas.

    Daudzviet var redzēt, ka Huawei ir paķēris idejas no konkurentiem, tomēr šoreiz tās ir noformētas nedaudz citādāk. Soļu skaitīšana visu laiku norit fonā, tā varētu atbilst Samsung S-Health lietotnes darbībai. No Meizu paķerta ierīces darbības optimizēšanas lietotnes pamatideja.

    Kopumā – viss strādā, bet noteikti ir vēl izaugsmes, sakārtošanas un optimizēšanas potenciāls. Huawei diezgan čakli arī atjaunina saskarnes funkcijas jau iznākušiem viedtālruņiem. Huawei Emotion saskarne ir visai atšķirīga no ierastajiem Android pielāgojumiem, tas ne visiem būs pieņemami, līdzīgi ir ar Meizu un Xiaomi – telefoni ir labi un lēti, bet pircējus atbaida saskarne.

    Veiktspēja

    Gandrīz neticami, bet Mate 8 procesors ir viens no interesantākajiem jaunumiem, kas atnākuši kopā ar viedtālruni. Ilgi gaidītajam Kirin 950 procesoram nāksies sacensties ar Qualcomm Snapdragon 820 un Samsung Exynos 8890 procesoriem. Teorētiski Kirin 950 procesoram ir jābūt kādu nieku ātrākam par minētajiem konkurentiem.

    Sintētiskās veiktspējas testos Kirin 950 procesors iet roku rokā ar Samsung Exynos 8890 procesoru, kas bija atrodams Galaxy S7 edge modelī. Kirin 950 procesoru šoreiz nedaudz pieviļ 3 GB RAM, no kuriem brīvi ir aptuveni 1.3 GB. Diemžēl pagaidām nevienu Qualcomm Snapdragon 820 viedtālruni redzējuši neesam.

    Kopumā jāatzīst, ka Mate 8 strādā ļoti veikli, un viedtālrunim nav, kur piesieties. Kirin 950 procesoru visādi centos provocēt uz karšanu, bet Huawei ir pastrādājis godam, un Kirin 950 procesors uzkrītoši nesils vai arī silšana nav uz korpusa sajūtama.

    Akumulators

    Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmas versija ir atnākusi kopā ar akumulatoru tēriņus ierobežojošu Doze Mode, kas it kā būtu laba ziņa. Sliktā ziņa ir tāda, ka vismaz manā lietošanā esošas Android viedierīces ar Marshmallow un attiecīgi arī Doze Mode nestrādā ilgāk ar vienu uzlādi. Tieši pretēji – Sony savos Xperia Z sērijas viedtālruņos kādreiz izmantoja pašu izveidotu STAMINA enerģijas taupību, kas tiešām jūtami strādāja. Pēc Marshmallow jauninājuma STAMINA ir pazudusi, bet Doze Mode nestrādā (strādā, bet nedod rezultātu). Sony gan ir apsolījies atgriezt STAMINA režīmu.

    Vecākais Mate 7 modelis bija ieguvis 4100 mAh akumulatoru, bet Mate 8, acīmredzot paļaujoties uz Doze Mode, ieguvis nedaudz mazāku 4000 mAh akumulatoru. Nav slikti, bet varēja būt vairāk. Jāatzīst, ka Mate 8 gaidīšanas laiki ar vienu uzlādi ir grandiozi, aktīvi viedtālruņu izmantotāji noteikti vēlētos vēl pamatīgāku akumulatoru.

    Mate 8 ar vienu uzlādi gaidstāves režīmā darbosies vismaz trīs diennaktis (ievietota SIM karte, ieslēgts Wi-Fi), filmas un tīmekli varēs pārskatīt vismaz 7 stundas. Te būtu jānorāda, ka Mate 8 iebūvēta ražotāja izstrādāta Wi-Fi atslēgšana, lai taupītu enerģiju. Par Wi-Fi atslēgšanu telefons paziņos augšējā rīkjoslā.

    Huawei Mate 8 016

    Kamera

    Huawei nekad nav pārlieku centies izcelties ar spējīgu kameru uzstādīšanu savos flagmaņos, tomēr laika gaitā Huawei kameras ir piedzīvojušas pamatīgu kvalitātes kāpumu. Jau atkal būtu jāmin Huawei Nexus 6P, kas ieguva 2015. gada labākās viedtālruņu kameras titulu. Huawei Mate 8 it kā varētu lepoties ar Sony sensora esamību viedtālrunī, tomēr ne viss ir tik rožaini.

    Mate 8 foto 011 Mate 8 foto 004 Mate 8 foto 002

    Huawei Mate 8 kamerai ir 16 megapikseļi, 4608 x 3456 maksimālā izšķirtspēja, 1/2.8 collu Sony sensors, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss, HDR un arī divkrāsu LED zibspuldze. Kamera spēj uzņemt 1080p video ar 60 kadriem sekundē.

    Lai arī Huawei Mate 8 kamera ir gana spējīga, tomēr realitātē tā neuzrāda ļoti iepriecinošus rezultātus. Jā, fotogrāfijas ir virs vidējā, bet kamera ar optisko attēlu stabilizāciju un Sony sensoru spēj vairāk. Pieļauju, ka kaut kas līdz galam nav izdevies automātiskās programmas attēlu apstrādes algoritmos, kas varbūt pat tiks kādreiz laboti ar programmatūras jauninājumu.

    Mate 8 kameras lietotne saņēmusi dažādas papildiespējas, no kurām vēlētos izcelt nakts fotogrāfijas režīmu un arī iespēju uzņemt garākus ekspozīcijas laikus, turot viedtālruni rokās.

    Dikti padziļināti nepētīju, bet tīmeklī atrodama informācija, ka manuālie iestatījumi ir daudz pārāki par automātiskajiem. Faktiski tiek minēts, ka Auto mode ir briesmīgi neizdevusies. Mate 8 funkciju klāstā arī neatradīsim 4K video uzņemšanu. Nav slikti, bet no augstas klases viedtālruņa ar Sony sensoru biju gaidījis ko vairāk.

    Noslēgumā

    Huawei Mate 8 uztveru ar divējādām jūtām. No vienas puses par visai saprātīgu cenu tiek piedāvāts veiksmīgi izveidots viedtālrunis ar ātru procesoru un pieņemamu ekrānu. No otras puses lietotājam nākas cīnīties ar Emotion saskarnes stiķiem, slēptajām iespējām un kameras lietotnes niķiem.

    Vismaz manās acīs Nexus sērijas viedtālruņa ražotājam būtu šis tas jāmācās no Google idejas par Android iespēju izmantošanu, kas Huawei nu nemaz nav izdevies. Apskata tapšanas laikā Kristaps kāri ķer Huawei P9 modeļa prezentācijā dzirdamos slavinošos vārdus, kas nemaz nerunā par labu Mate 8 modelim, jo ir cerības, ka Huawei būs tomēr mācījies no esošajām kļūdām un Nexus filozofijas, iedzīvinot to P9 viedtālruņa modelī.

    Huawei Mate 8 024

    Līdzvērtīgā cenu kategorijā būtu meklējami Samsung Galaxy S6 32 GB, Samsung Galaxy S6 edge modeļi, kas izceļas ar lieliskām kamerām, labākiem ekrāniem, ērtāk nostrādātām saskarnēm. Nedrīkstētu piemirst arī nedaudz novecojušo Samsung Galaxy Note 3 32 GB viedtālruni. Mazāks izmēros, bet līdzvērtīgā cenā būs Sony Xperia Z5 ar ļoti spējīgu kameru un dizainu.

    Lai arī kādas kļūdiņas nebūtu pieļāvis Huawei, Mate 8 modelis ir izdevies visai kārdinošs. Metāla korpuss ap normāli strādājošu līdzīga izmēra viedtālruni būs pieejams Apple iPhone 6s Plus, var meklēt 5.5 collu Meizu MX5. Būtu jāmet līkums HTC 2015. gada modeļiem, jo tie visi bija vāji. Turpat tuvumā gozējas Huawei Mate S ar vecāku procesoru, niecīgu akumulatoru un apsolītu, bet nesaņemtu Huawei Force Touch.

    Iespējams, esmu nedaudz pāršāvis pār strīpu, kritizējot Huawei Mate 8, tomēr pats šo viedtālruņa modeli gaidīju ar nepacietību. Gaidas laikam bija pārlieku lielas, sanāca drusku vilties Huawei Mate 8, bet viedtālrunis ir ļoti spējīgs un to vajadzētu vismaz pamatīgi papētīt pirms kāda konkurenta iegādes.

    Spējīgs, vispusīgs viedtālrunis, bet to pieviļ kameras spējas, kas daudziem pircējiem liks skatīties citā virzienā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    18.04.2016 16:04

    jā Arti, Tu i viens riktīgs emui heiteris :D es no savas puses gribētu piebilst, kā man te teica daži androīda dziļāko sakņu spečuku, tad emui ir viens no gudrāk uzbūvētajiem un mazāk resursus rijošajiem UI. nezinu kā Tu mēri lietotājam pieejamo no 3gb – normāls rādītājs ir 2, ja vien fonā negriežas kaut kāda absolūti nevajadzīga draza.

    18.04.2016 16:21
    Reply to  PurvaVelns

    Arī uz Huawei P9 īsti 2 brīvi GB nesanāk. Es gan neuztveru to kā lielu problēmu, jo no neizmantotas operatīvās atmiņas nav jēgas.

    PurvaVelns
    02.05.2016 16:41

    nu tā – četras dienas ar P9 – visu laiku turās 1.8-2 GB

    02.05.2016 16:43
    Reply to  PurvaVelns

    Paldies par komentāru! Kā citādāk patīk P9? Foršs, vai ne?

    PurvaVelns
    02.05.2016 17:10

    jā… ir foršs. 8tais likā, ka ir tāds nesabalansēts, it kā aiz vāka būtu tukšums. Uz tausti blaidtestā noteikti dotu visus 10. Pirkstu nospiedumu lasītājs baigi ok – cik es mēģināju sadzīvot ar 6to aifonu un 6to galaksi – pārāk zemu apakšā. izvilkt no kabatas un vēl piebāzt pirkstu – trikī. Toties ir gļuks – negrib saglabāt bildes atmiņas kartē. Vienreiz saglabā un tad nākamajā – figu. Karte jauna, visu citu tur var iekopēt, muzonu un tā, bet bildes – nē. Pagaidām nejūtu problēmu, lai jau glabā telefonā – slinkums likt iekšā citu karti un pārbaudīt.

    18.04.2016 16:40
    Reply to  PurvaVelns

    Tā jau ir – cilvēks baidās no tā, ko neizprot.

    Mana lielākā iebilde ir pret to, ka liela daļa lietotāju sastutē virsū FB+ FB Messenger, WhatsApp, IFTTT, 9gag un desmit citas RAM rijīgās app. Drusku gan ir jāpiekrīt, ka diez vai šobrīd ir reāli aizkaksēt 3 GB RAM telefonu, bet brīvu 1 GB RAM šobrīd nav ne mazākās problēmas piebāzt pilnu.

    RAM mērījumi ir no Antutu benčmarka, ja nemaldos, iestatījos arī var redzēt brīvos GB.

    markuss
    18.04.2016 16:15

    apsveicu, kārtējais neobjektīvais raksts no kursors puses! :D

    18.04.2016 16:20
    Reply to  markuss

    Paldies, protams, bet būs jābūt mazliet izvērstākam un konkrētākam stāstam par to kas tieši šajā apskatā ir neobjektīvs.

    PurvaVelns
    18.04.2016 16:49

    piemēram kamera. spriežot pēc citiem revjū un sampļiem – noteikti ne 5/10. Blaster2 iedvāt 7 punktus, šiatis tikpat cik bija alkatelim un vertu :D Nav objektīvi. Emui kritika, protams, ir gaumes lieta. Par ekrānu subjektīvi – cilvēka acs nevar atšķirt pikseļus virs 300 (patiesībā, tas cipars ir pat mazāks) – tālab ir uzsverams pamatojums, ka mazāk ēd bateriju, nevis “gan jau lūkosies (it kā) krutākā virzienā.

    18.04.2016 16:59
    Reply to  PurvaVelns

    Tu taču zini, ka dažādu cenu kategoriju ierīcēm atšķiras piesiešanās punkti un intensitāte.

    kreatins
    18.04.2016 17:46
    Reply to  PurvaVelns

    Tie 300ppi gan ir muļķības. Noliec blakus iPhone 6 un, piemēram, Galaxy s6. Atšķirība starp displejiem ir ievērojama. Pats lietoju iP6 un displejs liekas ok, bet tad, kad paskatos uz SG s6, tad uz iPhone displeju vairs negribu nemaz skatīties.

    PurvaVelns
    18.04.2016 17:55
    Reply to  kreatins

    bet ne jau pikseļu dēļ. AMOLED ahūnā košuma (pārspīlētā) dēļ.

    kreatins
    18.04.2016 22:35
    Reply to  PurvaVelns

    Daļēji jā. Tik un tā..300ppi nav maksimums ko cilvēka acs var uztvert, lietojot mobilo ierīci un turot to normālā attālumā.

    18.04.2016 16:40
    Reply to  markuss

    Tīri teorētiski te 100% viss ir neobjektīvs.

    PurvaVelns
    18.04.2016 16:51
    Reply to  Artis Abols

    un es esmu ievērojis, ka Tu māki jo īpaši izvēlēties draņķīgas situācijas, kad un ko fotografēt. Pie tā vajadzētu piedomāt.

    KKTK
    18.04.2016 17:32
    Reply to  PurvaVelns

    Jā, izremontētais Mākslas Muzejs pret sauli :D

    Janis
    18.04.2016 19:53
    Reply to  KKTK

    A kas vainas bildēšanai pret sauli? :D

    19.04.2016 08:32
    Reply to  PurvaVelns

    Jā, dažkārt speciāli provocēju kameras iespējas. Te būtu HDR noderējis…

    PurvaVelns
    19.04.2016 08:37
    Reply to  Artis Abols

    un kas tad Tev traucēja to hdr ieslēgt?

    x
    19.04.2016 08:58
    Reply to  Artis Abols

    var provocēt vēju, čurājot pret to, bet tas mums nevēsta neko jaunu par vēju, tikai par čurātāju :)))

    te būtu noderējis +1 exp. overcast apstākļos kamera vienkārši nedaeksponē.
    nu un nomērījās nejēdzīgi, uzskatot ka gaismas no debesīm tur gana.

    tāpēc ir vienkārši noteikumi, kuri ir jāievēro cilvēkam, nepaļaujoties ka robots vienmēr zinās labāk.

    PurvaVelns
    19.04.2016 09:44
    Reply to  x

    žetons par pirmo teikumu :D

    Janis
    19.04.2016 18:24
    Reply to  x

    Bet varbūt cits “robots” to būtu izdarījis labāk!?
    Tādēļ jau tas ir TESTS…

    Starp citu pirmais teikums nevietā. :D

    ŠŅ
    18.04.2016 16:51

    Kādus 2mēnešus lietoju Mate 8. Neko sliktu nevaru teikt. Mans vērtējums noteikti būtu virs 8.5.

    Jokman
    18.04.2016 17:13

    Labi beidzam kritizēt citu darbu. Ja varat labāk – iesūtat linkus ar saviem apskatiem un blogiem. Apskats tāpat kā pārējie…. Gaidu Huawei P9 apskatu esmu palasījis un paskatījies citur telefons esot tiešām labi nostrādāts un kamera it sevišķi monochrom izpildījumā dod ārā fantastiskus attēlus.

    KKTK
    18.04.2016 17:39

    Īsumā atkal – Sony über alles :]

    PurvaVelns
    18.04.2016 17:56
    Reply to  KKTK

    Tu domā walkmanus?

    19.04.2016 08:33
    Reply to  KKTK

    Galaxy S7 ir izvirzījies manos līderos.

    KKTK
    19.04.2016 09:57
    Reply to  Artis Abols

    Mitrums!!! Noder vienmēr :)

    Man vajag Beidou
    18.04.2016 20:11

    Bāc, atkal neviena vārda par GPS…. WTF..
    Uz ceļiem jākrīt vai kā ? LŪDZU ar LG G5 apskatu gan tā nedari? Skaties, lai būtu vismaz 1 ekrānšāviņš, kur būtu redzams, ir vai nav Beidou satelīti “noķerami”.

    PurvaVelns
    18.04.2016 20:17

    ir noķerami, nomierinies tak. baznīcā vajag krist uz ceļiem, kamēr nav par vēlu. gūglēt nemāki?

    Linards
    19.04.2016 10:08

    Nu nav kas viņiem to GPS testē, un pat nezinu vai tas labi vai slikti, jo esmu jau dažu ”labu” GPS testa rezultātu šeit sagaidījis- labāk nebūtu to lasījis…

    19.04.2016 10:19
    Reply to  Linards

    Mēs sekojam līdzi šādiem komentāriem un esam domājuši par to kā varētu veidot pamatīgākus GPS moduļu testus, tomēr pagaidām neesam līdz galam izlēmuši nopietni tai lietai pieiet.

    Vairums telefonu darbojas ar vieniem un tiem pašiem čipsetiem un tādējādi arī GPS darbība ir līdzīga. Ja pamanam, ka kaut kas nedarbojas riktīgi, to arī pieminam apskatos. Kaut kādos atsevišķos gadījumos (piemēram, Mediatek čipsetus izmantojošās ierīces) šim jautājumam pievēršam pastiprinātu uzmanību. Citos gadījumos šis uzsvars šķiet lieks.

    Mēs varam izveidot papildus pakalpojumu. Maksā 29.99 EUR un iztestēsim visus Beidou serverus :)

    PurvaVelns
    19.04.2016 11:12

    ņem nu ātri apakaļ par to 29,99 (be careful what you wish for)

    18.04.2016 22:40

    Lietoju Mate8 mēnesi un esmu secinājis, ka šis aparāts ir labākais kādu no smārtfoniem esmu lietojis. Pirms tam, līdz pagājuša gada maijam, kad no HTC OneM7 pārgāju uz Mate7, kopš HTC Touch Pro laikiem, biju uzticīgs HTC. Mate8 plusi – vispirms lakoniskais dizains, alumīnija korpuss un ekrāna attiecība pret ārmalu, kam nav līdzvērtīgu un, kas padara to manai rokai ērtu. Tālāk – biezums, ar patīkamu svaru. Lieliski strādājošs pirkstu nospiedumu lasītājs, kas darbojas arī seifā iemetot programmu vai mapi (atslēgt to var tikai ar šo lasītāju). Ekrāna izšķirtspēja pilnīgi pietiekama. Kirin 950 kopā ar 3 GB RAM ļauj darboties uz pilnu jaudu un bez lagiem, pie pastāvīgās programmu un mākoņsinhronizācijas. Akumulatora jauda ir nedaudz mazāka kā Mate7 un to var just, tomēr mierīgajā režīmā pietiek ar 1 uzlādi 2 dienas. Veiklais lādētājs ļauj 2 h uzlādēt pilnībā. Kamera ievērojami labāka par Mate7, īpaši veiksmīga kamera selfijiem. Auto režīmā darbojas tīri labi. Plus vēl visas EMUI fīčas – screenshot, slēpt programmas, slēgt ar pirkstu nospiedumu, ar pirksta kauliņu atveramā kamera, mūzika, interneta pārlūks, utml. WiFi+ labi strādājoša funkcija ļauj automātiski pārslēgties starp GPRS un reģistrēta WiFi tīkla. Apmierinoša skaņas kvalitāte pašam aparātam. Viens vienīgs mīnuss – lai gan patīk alumīnija korpuss,… Read more »

    Janis
    19.04.2016 18:26
    Reply to  NR71

    Nu Tu jau arī salīdzināji ar kaut, kādu HTC…. :D

    Mārtiņš
    21.07.2016 14:10
    Reply to  NR71

    Arī sāku lietot, jau kādu gandrīz mēnesi, Mate 8. Telefons liekas izcils, UI vispār izcils, es pat neko nedaru, telefons jau zina, ko es gribu un visu izdara manā vietā, ja salīdzina ar LG vai Samsung UI. Man kā ĻOTI aktīvam Dual SIM lietotājam telefons strādā izcili, šodien pamaniju, ka varu pat 3 zvanus vienlaicīgi uzturēt(varbūt arī vairāk).
    Biju iepriekš WP uzticīgs lietotājs, bet nu diemžēl Microsoft nobeidzo šo veiksmes stāstu.
    Ja nāktos vēlreiz izvēlēties noteikti atkal izvēlētos Huawei Mate 8 vai jau nākamo modeli.

    P.s. Ā un protams 6″ ekrāns ir MEGA priekš manis personīgi!

    Reklāma
    Spējīgs, vispusīgs viedtālrunis, bet to pieviļ kameras spējas, kas daudziem pircējiem liks skatīties citā virzienā.Huawei Mate 8 apskats