Web Analytics
More
    Reklāma

    Izziņots Amazon Kindle Oasis ar ādas apvalkiem un uzlabotu ekrāna izgaismojumu

    Jaunākie raksti

    Amazon tikko oficiāli izziņojis premium klases Kindle Oasis e-grāmatu lasītāju. Kindle Oasis vienā pusē ir tikai 3.4 mm biezs, bet otra aizmugures daļa ir biezāka, atgādinot pārlocīta žurnāla ērto tvērienu. Kindle Oasis atgriezušās arī fiziskas “lapu pāršķiršanas” pogas, kas kādu laiku tika aizstātas ar skārienekrānu.

    Kindle Oasis e-grāmatu lasītājam iespējams ar magnētu palīdzību pievienot augstas kvalitātes aizsargāviņus, kuros ir iestrādāts papildus akumulators. Kopumā Kindle Oasis ir 12 magnēti, lai noturētu vietā aizsargvāciņus. Papildus akumulators aizsargvāciņā ļauj Kindle Oasis lietot visu laiku, bet uzlādēt tikai aizsargvāciņu, lai uzlādes vads netraucētu Kindle Oasis izmantošanu.

    Reklāma

    Kindle Oasis ieguvis 10 LED ekrāna izgaismojumu, Voyage modelim ir 6 LED izgaismojuma avoti, kamēr Paperwhite modelim – tikai 4. 6.0 collu Kindle Oasis ekrānam ir 300 ppi ekrāna punktu blīvums, kas ir identisks ar Paperwhite un Voyage modeļiem.

    Amazon Kindle Oasis ir visai dārgs – €290 maksā Wi-Fi versija, no €350 nāksies atvadīties 3G modeļa iegādei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    14.04.2016 10:35

    nu vot… sačakarēja tādu gaumīgu ierīci… što za zadņicu takuju?

    edgku
    14.04.2016 14:12
    Reply to  PurvaVelns

    Vai ne. fiziskās pogas ir labi, bet tikai kreisajā pusē? Ko tad, ja es gribu turēt lasekli labajā rokā?

    PurvaVelns
    14.04.2016 14:16
    Reply to  edgku

    moš rotācija iestrādāta

    Nelabojams
    14.04.2016 11:25

    Da Kindle ir mēsls pēc definīcijas. Ļoti ierobežotas, pa lielam iepriekšnoteiktas iespējas satura kārtošanā (arī neērta navigācijā pa satura rādītāju) un nemitīgā uzbāšanās ar Amazon veikalu. Tik cik brenda nosaukums un ārkārtīgi ērti izvietotās lasīšanas navigācijas pogas, tas gan. Palietoju kādu laiku, pieriebās un tad nomainīju pret noname pa 45 eur, kuram varēja folderīšus veidot un kārtot kā vien iepatīkas un kas nevienam torgašam nav piesiets. Neko ērtāku par klasisko failsistēmu nezinu – ja nu vienīgi komplektā ar mazu relāciju datubāzi, kas ļauj ērtāk un ekonomiskāk iekļaut vienu grāmatu vairākos topikos. Jā, var teikt, ka Kindle tā arī ir, tikai uztaisīts kaut kā ar pārāk daudz iepriekšnoteiktām lietām un ērtība pārvēršas savā pretmetā.

    14.04.2016 12:32
    Reply to  Nelabojams

    Kas šie par tādiem dumjiem tekstiem? Kindle ir Amazon radīta un līdz šim modelim pa lētu naudu tirgota ierīce, kas primāri paredzēta Amazon satura patērēšanai. Kādas vēl pretenzijas? Ja saturs tiek iegādāts vai zagts citur, tad jāizvēlas cita ierīce nevis jāķengājas.

    PurvaVelns
    14.04.2016 12:53

    Turklāt, ja nemaldos, agrāk pārdeva divus variantus – ar reklāmām varēja nopirkt lētāk, bez uzbāšanās – dārgāk. bet maza daļa taisnības ar ir – visa tyā failu un bibliotēku sistēma prasītos, emh… smārtāka… es esmu priecīgs, ka vienlaicīgi lasu tikai vienu grāmatu: atver un pēc nedēļas, mēneša vai dienas aizver. Tad sanāk tikai tāda maza starpjāšanās.

    Nelabojams
    14.04.2016 17:02

    Es jau izvēlējos, kā varēji manā postā izlasīt. Vnk to kindli man par velti iedeva palietot cilvēks, kam tai laikā pašam nevajadzēja. Nu nepatika man viņa un viss. Ja man ir, teiksim, 1500 pdf formāta raksti, kurus vajag kārtot pa tēmām/apakštēmām un/vai autoriem, tad pilnīgi z****bala tā viņu bibliotēka. Tu pat bez kārtīga čakara viņus tur iekšā nevari dabūt. Biju pirms tam sasparojies kindli pats nopirkt, bet labi, ka izgadījās tāda iespēja pamēģināt.

    edgku
    14.04.2016 14:11
    Reply to  Nelabojams

    Ļauj minēt – tu esi no tiem, kas grāmatas nevis pērk, bet zog?

    Nelabojams
    14.04.2016 16:55
    Reply to  Nelabojams

    Grāmatas latviešu valodā, it īpaši agrāk iznākušās, zogu, jo nopirkt tās vienkārši nav iespējams. Ne Amazonā, ne kaut kur citur. Specifisko nozares literatūru nav jāzog, jo to datubāzēs varu dabūt par brīvu, resp., augstskola jau ir samaksājusi vai arī darba pasūtītājs nopērk. Gadās arī pašam kaut ko pirkt, bet ne Amazonā (vienreiz nopirku tur vienu grāmatu “papīrā”).

    14.04.2016 17:04
    Reply to  Nelabojams

    Amazon Kindle platforma neatbalsta latviešu valodu (tirgotājus no Latvijas), tāpēc tur nav grāmatu latviešu valodā. Tās meklējamas citās platformās, piemēram, Apple.

    Nelabojams
    14.04.2016 17:06

    Kā jau rakstīju, problēmu pilnībā atrisināju ar noname lētuča palīdzību. Kalpo jau 4 gadus un daru, ko un kā vajag.

    Mahmuds
    14.04.2016 12:25

    Lietoju Pocketbook Ultra, nesūdzos. Vai tad Kindle nevarēja pāršūt, lai neuzbāžas ar Amazon mēsliem?

    edgku
    14.04.2016 14:10

    Maza neprecizitāte – Voyage arī ir fiziskas pāršķiršanas pogas. Nu ok, tās nav līdz galam “podziskas”, tomēr atsevišķi no ekrāna.

    Martins111
    18.04.2016 10:58

    Nu jau gandrīz divas nedēļas, kā esmu iegādājies Paperwhite 3. Līdz tam lasīju grāmatas ar Nexus7. Paperwhite ir nesalīdzināmi ērtāks lasīšanai tumsā, tas ir galvenais un svarīgākais man. Tas, ka ir 4 diodes, tas ir pamanāms, bet nemaz netrauce, tomēr, gan jau 10 ir foršāk, bet tas nebūtu izšķiroši maksāt 3x vairāk. Fiziskie taustiņi lapu pāršķiršanai mazliet pietrūkst, ar Nexus biju pieradis lietot skaļuma pogas. Tiešām pietrūkst dažreiz iespēja kvalitatīvi lietot internetu – lasot rodas kaut kādi jautājumi, kur palīdz google, ar Nexus to bija ļoti ērti lietot, Kindle arī ir web browser, bet lietošanai gaužām neērts. Kopumā Paperwhite 3 pirkumu nenožēloju, bet noteikti nemaksātu 3xx€ par Oasis.

    Reklāma