Web Analytics
More
    Reklāma

    LG K10 apskats

    Pieklājīgs budžeta klases viedtālrunis, tomēr no LG biju gaidījis vismaz vienu "odziņu", piemēram, daudz ietilpīgāku akumulatoru.

    Jaunākie raksti

    LG veido konkurētspējīgas cenas viedtālruņus gandrīz katram cenas segmentam, un LG K10 nav izņēmums. Viedtālruni gribētos pielīdzināt Motorola Moto G sērijai, bet Moto G ar laiku ir kļuvuši tikai dārgāki, kamēr LG K10 ir spējis iemantot pirmās paaudzes Moto G cenu un trešās Moto G paaudzes tehniskās iespējas.

    LG K sērijā izmantotas vairākas dizaina nianses no LG flagmaņiem, tomēr viss LG K10 veidots, lai minimizētu viedtālruņa cenu. Tomēr vienlaikus ražotājs pamanījies nezaudēt kvalitātes sajūtu.

    Reklāma

    LG K10 uzreiz rada pārliecinošu sajūtu, kas ne vienmēr ir pa spēkam konkurentu budžeta klases viedtālruņiem. Protams, šur tur ir vērojama optimizācija, tomēr tā nav skārusi ikdienā jūtamas LG K10 komponentes.

    LG K10 002

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.3 collas, 720 x 1280, ap 277 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.4 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.5 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4160 x 3120, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Radio: ar RDS
    • Papildus: NFC
    • Izmēri un svars: 146 x 74.8 x 8.8 mm, 142 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2300 mAh
    • Krāsas: melna, balta, zelta
    • Cena: sākot no 160 eiro

    LG K10 013

    Izskats un uzbūve

    LG K10 ir kā jūras nogludināts olis, rokas nesaskaras ar asām kantēm, pat 5.3 collu ekrānu sedz skrambu drošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns ar noapaļotām malām. Varētu uzskatīt, ka LG K10 modelis ir paredzēts jauniešiem, bet ražotājam nav izdevies piedāvāt interesantas viedtālruņa krāsas, kas varētu izcelt LG K10 no kopējās pelēkās masas.

    LG K10 saglabājis vadības pogas viedtālruņa aizmugurē, kur tās meklējamas jau kopš LG G2 laikiem. Pogu pārcelšana no sāna uz aizmuguri parasti ļauj LG izveidot apskaužami plānas ekrāna apmales, tomēr budžeta klasē LG K10 ar neredzēti plānām apmalēm nespēs izcelties.

    LG K10 011

    Protams, pie aizmugurē izvietotām pogām ir jāpiešaujas, procesā nospeķojot kameru un saslēgājot skaņas iestatījumus.

    LG K10 saglabāta iespēja noņemt aizmugures vāku un pat nomainīt akumulatoru. Visticamāk, šādas vaļības nedaudz ietekmējušas LG K10 biezumu, tomēr ar 8.8 mm viedtālrunis vēl arvien ir konkurētspējīgs.

    Parasti par viedtālruņu dizainiem nesūdzos, bet šoreiz šķiet, ka viss ir pārlieku vienkāršots, nav kur piesiet aci. Priekšpuse ir apaļa, aizmuguri sedz visai brutāls kartupeļu maisa auduma raksts. Par laimi, LG K10 neizskatās pēc kārtējā „ķīniešu kantainā”, bet kāda dizaina nianse būtu derējusi.

    LG K10 014

    Ekrāns

    LG K10 5.3 collu ekrānam ir 720p izšķirtspēja, kas šajā cenā būtu dēvējama par normu. Protams, daudzi budžeta klases ierīču ražotāji būs spējuši līdzvērtīgos ekrāna izmēros ietilpināt arī 1080p ekrānus. Piemērs? Meizu m2 note.

    Izvēlēta visai augstvērtīga IPS LCD tehnoloģija, tā neliks vilties. Bet man nu nemaz nepatika LG K10 vēlme atiestatīt pilnīgi visus spilgtuma un automātiskā izgaismojuma līmeņa iestatījumus pēc katras LG K10 pārstartēšanas.

    LG K10 ekrāns nav nekāds budžeta klases spīdeklis, tomēr tas, manuprāt, ir veiksmīgāks par Moto G (2015) izvēlēto ekrānu un daudzu citu konkurentu piedāvājumu.

    LG K10 009

    Procesors un ātrdarbība

    Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 procesors (četri 1.4 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma) nav gluži mans mīlulis, tomēr LG K10 ar šo procesoru sadarbojas pavisam veikli. LG K10 ir 1.5 GB RAM, kas arī nodrošina pieklājīgu viedtālruņa darbību. Precizitātei jāatzīmē, ka LG K10 ir pieejams visai dažādās procesoru un RAM apjoma versijās, bet Eiropas modelim ir Snapdragon 410 procesors kopā ar 1.5 GB RAM.

    No 2016. gada viedtālruņa nebiju gaidījis Android 5.1.1 Lollipop operētājsistēmu. LG K10 atrašanās budžeta segmentā un dažādās modeļa procesoru versijas nozīmēs tikai to, ka pie operētājsistēmas jauninājuma šis viedtālrunis, visticamāk, netiks.

    Ikdienas ātrdarbība būtu vērtējama kā lieliska, ja ņem vērā LG K10 cenu un procesoru. LG K10 sintētiskās veiktspējas testi uzrāda jau sagaidāmus rezultātus no Snapdragon 410 procesora. Nav ne būtiski atrāvieni, nedz arī kādas nespējas.

    Programmatūra un saskarne

    Varētu būt, ka kļūdos, bet man pagājušā gada flagmaņa LG G4 saskarne šķita jestrāka, krāsaināka, pievilcīgāka. LG K10 šķiet nedaudz pelēcīgāks, ierastāks un piezemētāks viedtālrunis. Varētu būt, ka abus viedtālruņus šķir tikai cita ekrāna tapete un varbūt kāds logrīks, bet tad kāpēc tas nav redzams arī LG K10 modelī, piešķirot tam kādu vaibstu no LG G4?

    Nekas manāms Optimus lietotāja saskarnē nav mainījies. LG kopš LG G3 laikiem ir bijuši visai slinki, un LG K10 varētu būt uzskatāms par LG G3 kopiju, kad ir runa par Optimus lietotāja saskarni. Par Android 5.1 Lollipop klātesamību norāda tikai šai operētājsistēmai raksturīgā paziņojumu parādīšana un ekrāna vadības pogu noformējums. Visu citu pārsedz Optimus lietotāja saskarne.

    No citiem LG modeļiem pārmantotas iespējas pielāgot ekrāna apakšā esošo vadības pogu izkārtojumu, pārkrāsot un pielāgot sākuma ekrānu ikonas. Diemžēl nav pieejams Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu, kas iepriekš bija pieejams vairākiem LG budžeta klases viedtālruņiem.

    Pievienoto lietotņu klāsts ir noturēts niecīgā līmenī un nerodas sajūta, ka būtu kaut kas ar steigu jādzēš ārā, tomēr no 16 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam ir pieejami tikai 9.5 GB.No 1.5 GB RAM brīvi ir 800 MB, kas ir visai labs rādītājs.

    Akumulators

    LG K10 ieguvis salīdzinoši mazu, lietotāja nomaināmu Li-Ion 2300 mAh akumulatoru. Kopš LG G2 modeļa atnākšanas ražotājs bija iedibinājis paražu pārspēt konkurentus vismaz ar akumulatora ietilpību. Pārsvarā tas izpaudās lētākajos LG viedtālruņos, jo flagmaņi jau trešajā paaudzē iztiek ar 3000 mAh akumulatora ietilpību, bet tagad arī ietilpīgā akumulatora laiki ir pagājuši. LG K10 Li-Ion 2300 mAh akumulators ne ar ko neizceļas uz konkurentu fona, kas ir visai bēdīgs fakts.

    Netiek piedāvāti arī nekādi akumulatora enerģijas taupīšanas plāni, uzskatot, ka Snapdragon 410 procesors jau pats par sevi ir gana taupīgs.

    Ar vienu uzlādi LG K10 izturēs diennakti, bet no ražotāja biju gaidījis lielākas ietilpības akumulatoru, kas liktu konkurentiem pamatīgi nosarkt.

    LG K10 018

    Kamera

    LG K10 aprīkots ar 13 megapikseļu galveno kameru, tās maksimālā izšķirtspēja ir 4160 x 3120 punkti. Kamera piedāvā HDR un 1080p video uzņemšanu ar 30 kadriem sekundē. LG K10 ir arī 5.0 megapikseļu priekšējā kamera. Šādi parametri nevienu nespēs pārsteigt.

    Pamatīgi vienkāršota LG K10 kamera lietotne, tā piedāvā minimālas iestatījumu iespējas. Man tā šķiet pārāk nespējīga, jo parasti LG pacentās, uzstādot kameras lietotni ar visai plašām iespējām.

    Uzņemtie attēli arī nespēs īsti priecēt. Galvenā kameras nespēja ir ļoti zemais matricas dinamiskais diapazons, arī objektīvs ir visai vājš un dod fotogrāfijas ar zemu kontrastu. Kameras lietotnei ir tieksme pamatīgi pārgaismot fotogrāfijas, un neesošie manuālie iestatījumi te nevar nākt talkā.

    LG K10 foto 009 LG K10 foto 003

    Protams, der atcerēties, ka viedtālruņa zemā cena jau norāda uz dažādām optimizācijām, un kamera ir uzskatāmākā no tām.

    Noslēgumā

    Jāatzīst, ka LG K10 ir visai patīkams budžeta klases viedtālrunis no salīdzinoši liela ražotāja, tāpēc LG K10 izvēle budžeta klasē būtu dēvējama par visai loģisku. 5.3 collu 720p ekrāns ar noapaļotiem Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikla sāniem un pārējās apaļās formas ir patīkamas, tomēr tās vizuāli nekādi neizceļas.

    Bija ierasts, ka LG pacenšas arī budžeta klasē, piedāvājot kādu interesantu niansi (parasti ietilpīgu akumulatoru), tomēr LG K10 īsti ne ar ko nespēj pārsteigt. Tieši pretēji – akumulators ir viens no mazākajiem, kādus ražotāji uzdrošinās ievietot viedtālruņos.

    LG K10 019

    Funkciju ziņā LG K10 piedzīvojis pamatīgu optimizāciju, no visiem LG ieviestajiem uzlabojumiem pieejamas vien vadības pogas viedtālruņa aizmugurē, bet LG K10 neatradīsi nevienu uzsitiena iespēju. Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu, ir LG firmas zīme, un iespējām bija jābūt arī LG K10 modelī.

    Kameras iespējas atbilst LG K10 cenai, tomēr bez kameras lietotnes vienkāršošanas varēja iztikt.

    Līdzīgā cenu kategorijā būtu meklējami arī iepriekš apskatītie LG G4s, Meizu m2 note un Samsung Galaxy A3 modeļi. Ar LG G4s atšķirības pārsvarā ir dizainā un modeļa iznākšanas laikā. Meizu m2 note ir izmēros nedaudz lielāks un jaudīgās viedtālrunis ar 1080p ekrānu, tomēr ne visiem ir pieņemama Meizu izstrādātā saskarne un tās darbība. Pagājušā gada Samsung Galaxy A3 modelis ir līdzvērtīgi veiktspējīgs, tomēr Galaxy A3 ekrāns ir būtiski mazāks, un ir iznācis Galaxy A3 (2016) modelis, kas pamatīgi aizēno pagājušā gada Galaxy A3.

    Pieklājīgs budžeta klases viedtālrunis, tomēr no LG biju gaidījis vismaz vienu "odziņu", piemēram, daudz ietilpīgāku akumulatoru.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    7
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    12.04.2016 10:53

    lai cik tas nebūtu dīvaini, bet tā tomēr ir kļūda saukt LG par salīdzinoši lielu ražotāju… pāris procenti tirgus daļas… Vairāk gaidīju Mate8 apskatu, ko Kristaps teicās, ka Tu esot gandrīz pabeidzis

    12.04.2016 13:38
    Reply to  PurvaVelns

    Atturēšos no iekšējās virtuves komentēšanas (Šis belašs kādreiz teicam “mjau”? Vai varbūt “vau vau”).

    Mate 8 ir jau pavisam tuvu ;) Bija tehnoloģiskas problēmas ar fotoaparātu. Faktiski – vēl arvien ir, bet tas tiek aizstāts ar Galaxy S7 telefona kameru, kas pamatīgi pārspļauj ikdienā izmantotā Xperia Z3+ kameras spējas.

    PurvaVelns
    12.04.2016 14:14
    Reply to  Artis Abols

    par belašu – nē – lasīja pudeles.

    a kas ir “iekšējā virtuve”? tas, ka LG ir maziņš kaktu kantoris, kura lētos aparātiņus nav vērts apskatīt?

    Raivis Šveicars
    12.04.2016 15:06
    Reply to  PurvaVelns

    Nepiekrītu. Kopš LG G2 kompānija ir pierādījusi, ka telefonu tirgū tas nav nekāds kaktu kantoris un, manuprāt, rada vienus no labākajiem tālruņiem tirgū, kuri turklāt mūžīgi spēj atrast kādu fīču, ar kuru labā nozīmē izcelties (šeit apskatītais K10, tāpat arī K4 gan šai ziņā pieviļ). No lielajiem ražotājiem arī cena līdz šim bija draudzīgāka par citiem, redzēs cik Latvijā G5 maksās.

    PurvaVelns
    12.04.2016 15:30

    nezinu – tirgus daļa ir diezgan sauss cīpars. HTC un Sony ir vēl krutāki brendi, bet to tirgus daļas ir vēl mazākas, lai ko cik krutu tās netaisītu. Sony vispār turas virs ūdens tikai savu kameras sensoru dēļ, ok, LG kaut ko ņemas ar ekrāniem – pārējie klapē kopā to, kas ķīnā paliek pāri no lielajiem ražotājiem

    Raivis Šveicars
    12.04.2016 15:39
    Reply to  PurvaVelns

    Vai tad tirgus daļa norāda cik aparāts kruts vai nekruts? Tad sanāk, ka monstrus tirgo tikai Apple un Samsung, kurus man neiebaros pat apzeltītus (varbūt varbūt tikai Edge)

    PurvaVelns
    12.04.2016 15:41

    nu redz, pa lielam jā. (neuztver personīgi) Ja ražo maz/maz pārdod, tad visticamāk, strādā ar zaudējumiem. Tas nozīmē šodien nopērc kādu kruto brīnumu un rīt ne vairs programmu atjauninājumu, ne detaļu garantijas remontam. Bet tā akal tāda sausa tirgus lōģika.

    Raivis Šveicars
    12.04.2016 19:11
    Reply to  PurvaVelns

    Nu nez nez. Manam LG G3 pirms mēneša atnāca Marshallow apdeits un par programmu atjauninājumiem nevaru sūdzēties – nāk regulāri. Tā kā nuuu jau gandrīz 2 gadus vecs verķis no kaktu kantora turpina saņemt apdeitus…

    Bet pagaidi, vaitad tu pats nelieto kaktu kantoru mantu? :) Aifōnists un Samsungists taču tu nebiji, jo nemitīgi izsaki pārmetumus šiem ražotājiem!?

    PurvaVelns
    12.04.2016 19:16

    a) huawei ir trešais lielākais ražotājs nu jau par nieka tiesu atpaliekot no apple. b) man nav pretenziju ne pret apple, ne samsung produkciju: man nepatīk iOS un Tačviz. c) nu turas tas LG, es jau neko nesaku; bet paskaties kā iet tam pašam BB un cik daudz nelaimīgu cilvēku sēž uz mirstošas os.

    Raivis Šveicars
    12.04.2016 19:18
    Reply to  PurvaVelns

    OK, Hujejs man arī liekas simpātisks.

    BB bij visas cerības, ražotājs aizsēdējās vienā līmenī, nepārējot uz nākamo un game over.

    PurvaVelns
    12.04.2016 19:23

    par to jau stāsts. LG, Sony un HTC stāv rindā. Cik lasu, tad neskan sajūsmas bļāvienu par G5

    12.04.2016 16:05
    Reply to  PurvaVelns

    Kursora virtuve – kurš, ko, cik ātri.

    PurvaVelns
    12.04.2016 16:40
    Reply to  Artis Abols

    da poņal, poņal…

    x
    12.04.2016 16:49

    >LG K10 vēlme atiestatīt pilnīgi visus spilgtuma un automātiskā izgaismojuma līmeņa iestatījumus

    droši vien kaunpilns gļuks, nevis kāda tur vēlme

    x
    12.04.2016 16:55

    kamera neko nepāreksponē, protams, ja saprot, kā darbojas automātiskā ekspozīcijas mērīšana.

    3/4-4/5 kadra aizņem tumši objekti un mazliet debesu – nu, loģiski ka tās būs pāreksponētas.
    tāpēc jau kompaktos ir režīms night city, kas nomet ekspozīciju par pusoutru-diviem stopiem, vai noloko ekspozīciju uz ko vidēji pelēku, pārkadrē un bildē.

    kamerai telefonā pretdarbojas ne vien dabiskie izņēmumgadījumi, bet arī pilnīgi egocentriski domājošs lietotājs un tas ir tas grūtākais šķērslis…..kaut gan es domāju, ka 95% bildētāju nekreņķējas par tām pāreksponētajām debesīm, ja vien priekšplānā ir labi saskatāms viņš, mūsu dārgais selfija centrālais tēls.

    Indra
    13.04.2016 15:50

    unkciju ziņā LG K10 piedzīvojis pamatīgu optimizāciju, no visiem LG ieviestajiem uzlabojumiem pieejamas vien vadības pogas viedtālruņa aizmugurē, bet LG K10 neatradīsi nevienu uzsitiena iespēju. Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu, ir LG firmas zīme, un iespējām bija jābūt arī LG K10 modelī.

    LG K10 modelī šī funkcija ir iekļauta, acīmredzot apraksts tiek veidots ļoti subjektīvi un nepilnīgi

    13.04.2016 16:06
    Reply to  Indra

    Klopēju visādi, bet man nestrādāja. Protams, tas jau nebūtu LG, ja šī iespēja būtu ieslēdzama vai izslēdzama civilizēti pieejamos iestatījumos. Zinu, ka LG G3 Knock On bija atslēdzams slēptā menu, varbūt šim bija atslēgts iepriekš…

    Peteris Stals
    17.04.2016 19:59

    Vai Kursors.lv grasās veidot Samsung Galaxy S5 Neo apskatu?

    17.04.2016 20:23
    Reply to  Peteris Stals

    Šis produkts uz testu nebija plānots tuvākajā laikā, bet skatos, ka vēl ir diezgan jauns (aktuāls), tāpēc pievienošu listei.

    Reklāma
    Pieklājīgs budžeta klases viedtālrunis, tomēr no LG biju gaidījis vismaz vienu "odziņu", piemēram, daudz ietilpīgāku akumulatoru.LG K10 apskats