Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT piedāvās uz Android TV bāzētu mājas viedtelevīziju

    Jaunākie raksti

    Latvijas Mobilais Telefons (LMT) šodien, 23. martā, prezentēja pirmo Latvijas viedtelevīziju, kas iedzīvotājiem nodrošinās modernākās mājas televīzijas iespējas. LMT mājas televīzija ir īpaši Latvijas patērētājiem pielāgota viedtelevīzijas satura platforma, kas jau šī gada laikā būs pieejama LMT pieslēguma Internets mājai lietotājiem 4G tīklā.

    Līdz ar to LMT, kā nozares līderis un pilna spektra sakaru operators, nodrošina jaunas iespējas TV pakalpojumu tirgū, paplašinot TV skatītāju izvēli un pieeju daudzveidīgam globālajam un vietējam televīzijas saturam. Līdzīgi kā telefonsaziņa ir attīstījusies no fiksētajiem sakariem līdz mobilajiem tālruņiem un tālāk — uz viedtālruņiem —, tā arī TV pakalpojumu tirgū attīstība ir notikusi no analogās uz digitālo, interaktīvo televīziju un tagad tehnoloģiju konverģences rezultātā sasniegusi jaunu attīstības līmeni — LMT viedtelevīziju.

    “Pirms 25 gadiem pirmie mobilie tālruņi Latvijā pilnībā mainīja saziņas iespējas starp cilvēkiem. Toreiz varbūt tikai drosmīgākie sapņotāji spēja iztēloties viedtālruņu laikmetu, kas tagad ir mūsu ikdiena. Šodien esam atkal jauna ceļa sākumā, kas mainīs veidu, kā mēs piekļūstam un izmantojam televīzijas saturu. LMT mājas televīzija ar ātrgaitas interneta 4G palīdzību ir iespēja nodrošināt Latvijā radīta satura pieejamību daudzos attālos Latvijas reģionos, kur tas šobrīd tehnoloģisku ierobežojumu dēļ nav iespējams, tādējādi stiprinot vienotu kultūrtelpu mūsu valstī,” saka Juris Binde, LMT prezidents.

    LMT majas televizija

    “Esmu gandarīta par to, ka tieši šobrīd, kad gatavojamies Latvijas simtgades svinībām, ir parādījies jauns tehnoloģisks risinājums — viedtelevīzija. Pirmkārt, tas darīs pieejamāku Latvijas sabiedrisko mediju saturu ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kur līdz šim tas nebija iespējams tehnoloģisku ierobežojumu dēļ, tādējādi stiprinot vienotu Latvijas informācijas telpu. Otrkārt, jaunas tehnoloģijas paver iespēju inovācijām mūsu kultūras vērtību un notikumu, tostarp simtgades svētku atspoguļošanai, paplašinot tradicionālo televīzijas satura piedāvājumu ar daudzveidīgākām tiešraidēm, personiskākiem stāstiem un interaktīviem risinājumiem,” uzsver kultūras ministre Dace Melbārde.

    Viedtelevīzija paplašina un maina līdzšinējo TV funkcionalitāti, ļaujot vienā platformā televizorā vienkārši un ērti baudīt gan tradicionālo TV saturu, gan arī jauno mediju satura piedāvājumu. LMT mājas televīzijā būs TV programma ar LMT nodrošinātu vietējo un ārzemju kanālu paku, kā arī arvien augošs klāsts ar bezmaksas un maksas Google Play lietotnēm ar simtiem TV kanālu, kā arī mobilās televīzijas LMT Straume tiešraidēm no sporta, kultūras pasākumiem un konferencēm. Viedtelevīzijā būs arī tādas papildu izklaides iespējas kā, piemēram, videospēles.

    LMT aicina interesentus iesaistīties pirmās Latvijas viedtelevīzijas testēšanā un pielikt roku tās izaugsmē. Pieteikties iespējai testēt LMT mājas televīziju var ikviens LMT pieslēguma “Internets mājai” lietotājs LMT mājas lapā: lmt.lv/tvtests. Sākotnēji bezmaksas testu varēsim nodrošināt ierobežotam klientu lokam dažādās Latvijas vietās atkarībā no 4G tīkla pieejamības, citu LMT pakalpojumu izmantošanas ilguma un gatavības sniegt vērtējumu un ieteikumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    57 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Matiss
    23.03.2016 16:32

    Tas ir labi, ka notiek kāda kustība arī šinī virzienā. Vajag LV saturu aplikāciju veidā gan uz Android TV un Apple TV.

    Uldis M.
    23.03.2016 16:52

    ja viņi nodrošinās TV3 un citus populārākos kanālus, plus interaktīvās iespējas tad tā lieta varētu aiziet diezgan labi. Galu galā arī lētāk un ērtāk maksāt vienu rēķinu LMT nevis atsevišķi lattelecom un LMT…
    Tik kā būs ar iekārtām? ja slēgsi līgumu uz 2 gadiem tad LMT dos arī Android kasti ko slēgt pie TV? Jāpērk jauns ar Android darbināms TV un varēs vispār iztikt bez papildus verķiem…

    23.03.2016 16:58
    Reply to  Uldis M.

    Pamatā būs atsevišķa Android TV kaste. Un tā būs papildus LMT rūterim, tātad kopā divas kastes.

    Normunds
    23.03.2016 16:54

    es tikai kaut kādu mazu gabaliņu no presenes redzēju, tāpēc jautājums tiem, kas skatījās vai zina – pakalpojums būs pieejams tikai LMT tīkla vai no jebkura internāta operatora tīkla?

    23.03.2016 16:57
    Reply to  Normunds

    Pakalpojums būs pieejams tikai LMT “Internets mājai” lietotājiem.

    Normunds
    23.03.2016 17:00

    skaidrs, tātad viņi uzskata, ka viņiem pietiks ar esošo klientu bāzi un šis vēl ģenerēs jaunus. nu labi, dzīve un viņu piedāvāto programmu klāsts rādīs.

    Mārtiņš Vācietis
    23.03.2016 16:55

    Ja būs tv programmu arhīvs un ieraksta iespējas, tad “adios” lattelecom dsl!

    Normunds
    23.03.2016 17:04

    es paredzu, ka programmu klāsts nestāvēs ne tuvu LTC interaktīvās TV programmu klāstam, būs labi ja trešā daļa. ieraksts, ja arī būs, tad tikai lokāls, ne kā LTC gadījumā – pilns arhīvs uz LTC serveriem.

    23.03.2016 17:05
    Reply to  Normunds

    Programmu klāsts būs tāds kādu LMT spēs nomedīt, saslēgt vienošanās. LTC šādā ziņā ir gaismas gadus priekšā.

    Normunds
    23.03.2016 17:46

    nopirkt kanālus nav problēma, tik maksā :) cita lieta, ka šis pakalpojums nez vai kādreiz būs kā reāla alternatīva LTC interaktīvajai televīzijai, jo mobilajos tīklos dažādi ierobežojošie faktori spēlē stipri lielāku lomu nekā dsl tīklos.

    Mārtiņš
    23.03.2016 18:01

    Nesaki hops pirms laika :)

    zxc
    01.04.2016 12:13
    Reply to  Mārtiņš

    Tieši tā… baumo, ka tiks izmantots nopietns `spēlētājs` un ja tā ir taisnība, tad skatītājiem būs patīkams pārsteigums ar raidījumu klāstu…

    23.03.2016 18:38

    Gaismas gadus, piedāvā entos rus mēslus, kuri nāk standarta pakā…

    Skats
    24.03.2016 08:40
    Reply to  davfreim

    Rus mēslus?) Ej nu ej, naciespringušais.
    Krievu televīzija noteikti ir skatāmāka par vietējo provinciāļu prasto veidojumu.

    bombelats
    23.03.2016 21:17
    Reply to  Normunds

    Redz, tipisks pilsētnieka viedoklis. Man, dzīvojošam perifērijā, uzreiz jautājumi – kas ir interaktīvā TV, kas “pilns arhīvs uz LTC serveriem”? ?
    Tātad man mazāk salīdzināšanas pozīciju un vieglāk pieņemt lēmumu.

    Uldis M.
    24.03.2016 09:03
    Reply to  bombelats

    Nu ja! Salīdzinot ar klasisko virszemes TV šis tik un tā būs kaut kas krietni advancētāks.

    aigi
    23.03.2016 17:00

    Ja ieraksta funkcija būs, tad atā Bites majas internets un Viasat. Welcome LMT.

    Normunds
    23.03.2016 17:01

    par kasti interesanti, ka nebija gatavi parādīt. alternatīvu jau nav daudz – vai nu ražotājs ar vārdu un augsta cena vai ķīniešu lētucis un pilns ānuss ar problēmām.

    23.03.2016 17:04
    Reply to  Normunds

    Mēs pasākumā prasījām kas ir LMT dzelžu partneris, bet pagaidām laikam šis jautājums vēl nav 100% izlemts, tāpēc publiski neko konkrētu neteica. Pēc kāda mēneša/diviem jau būs rādāma kaste, tad arī informēsim.

    Žans
    23.03.2016 17:20

    Man gan visā šinī nepatīk LMT politika ar saviem straumešanas servisiem, kuri ir vainu ierobežoti vai arī vispār nav pieejami bez LMT interneta pieslēguma. Varēja taču normāli uztaisīt aplikāciju gan uz Android TV, gan uz Apple TV.

    23.03.2016 17:27
    Reply to  Žans

    Kā tad nav? Straume tagad taču ir brīvi pieejama no citiem tīkliem un dažādām ierīcēm.

    Žans
    23.03.2016 17:31

    Sveiki no Tele2.

    Žans
    23.03.2016 17:33
    Reply to  Žans

    Un vēl…

    24.03.2016 14:16
    Reply to  Žans

    Nu, paga, tie taču ir televīzijas kanāli. Ar tiem nekad nekas nav vienkārši. Autortiesības liedz tos translēt visur un uzreiz. Es gan skatos, ka tie nav vienīgie kanāli/raidījumi, kas pieejami tikai LMT tīklā. Acīmredzot, arī tur ir līdzīgi ierobežojumi.

    Žans
    24.03.2016 16:05

    Tāpēc es arī rakstīju, ka ir ierobežoti vai nepieejami. Ir bijis arī kā filma vai kāds raidījums/reportāža nav pieejama. Tā paša iemesla viņi arī droši vien ņemas ar Google, lai tikai LMT tīklā parādītos viņu aplikācijas uz Android TV. Kaut arī varēja savu projektu izvērst plašāk un vienkārši uztaisīt Android TV un Apple TV aplikācijas un ieviest abonēšanas maksu. Varbūt pēc kāda gada, ja viņu televīzijas projekts neizgāzīsies, tā arī notiks un uztaisīs arī uz Apple TV savas aplikācijas un piedāvās pakalpojumu ne tikai LMT interneta klientiem.

    Gatis
    23.03.2016 18:05

    Vai kultūras ministrei tiešām nav nekā valstiski svarīgāka, ko darīt!

    PurvaVelns
    23.03.2016 19:37

    Kā ir ar to straumi mēs atceramies no pēdējā prāta vētras koncerta.

    John
    24.03.2016 05:23

    Man vairaak interesee, ko gan LMT varetu piedaavaat, lai buutu no LTK jaatsakaas. No viena krievu satura lekt taadaa pashaa krievu saturaa? Lielaakaa dalja kanaali ir krievu valodaa. Nu nahren man tos krievijas kanalus? Es gaidu vairaak ar nepacietiibu kad buus kaada TV piegadaataajs kas piedaavaas paku bez krievu TV kanaaliem.

    x
    24.03.2016 08:26
    Reply to  John

    kamēr tirgos pakas, tikmēr tā joprojām ir vakardiena.

    t.i. pakas joprojām var pārdot, bet galvenokārt pensionāriem, mājsaimniecēm un tmldz. bet aktīvam, strādājošam cilvēkam nav laika pakām, tos interesē konkrēti raidījumi un pārējo ēteru aizpildošo materiālu tas vienkārši nepatērē. Bet operatori joprojām domā viduslaiku jēdzienos un grib tirgot pakas.

    Uldis M.
    24.03.2016 09:12
    Reply to  x

    Vot par šo es arī visu laiku cepos! Man nafig nav vajadzīgas pakas ar 30 kanāliem no kuriem es skatos maksimums 3 – kuros skatos tikai konkrētas pārraides.
    Es kā klients būtu gatavs maksāt pat 3€ par viena kanāla abonēšanu – paņemtu dažus vajadzīgos un miers.
    Atceros ka pirms vairākiem gadiem kantoris draugiem.lv pavīdēja ar televīzijas ideju kur katru kanālu atsevišķi varēs abonēt, bet kaut kas tur viņiem īsti beigās nesanāca.

    x
    24.03.2016 09:49
    Reply to  Uldis M.

    kanāls ir labi, bet arī ir ne līdz galam vajadzīgais.
    dodiet raidījumu un pārējos, kuri neražo pieprasītu saturu un kurus var pārdot tikai iebāžot starp citiem, pieprasītiem raidījumiem, laidiet vaļā.

    saprotams, es runāju par komerckanāliem, uz dažiem valsts dotētiem kanāliem šo kārtību nevar attiecināt, jo tie pēc definīcijas neveido peļņu.

    Uldis M.
    24.03.2016 11:30
    Reply to  x

    Ar vārdu kanāls mūsdienās var apzīmēt arī kaut ko līdzīgu Youtube kanālam, kur vienkārši katru dienu nāktu klāt jaunas pārraides atsevišķu video klipu formā. Tāds risinājums no LMT puses būtu pat tehniski reāli pavelkams.

    Chill
    31.03.2016 00:30
    Reply to  x

    Netflix un tava problēma atrisināta

    25.03.2016 06:10
    Reply to  Uldis M.

    Acīmredzot pa lēto nav iespējams tirgot atsevišķus kanālus un nākas tos apvienot pakās. Tā ir globāla mēroga problēma.

    digitalk
    24.03.2016 15:50
    Reply to  x

    tas ir tāpat, kā vēl dažus gadus atpakļam bija mūzikas biznesā, kad varēja nopirkt tikai veselu albumu. tagad mierīgi iegādājies pa trekiem (paldies Apple) vai vnk strīmo, to kas tev tai brīdī tīkamāks (paldies Spotify).

    Skats
    24.03.2016 08:43
    Reply to  John

    Kā jau te vienam nacim teicu, krievu tv piedāvājums noteikti ir skatāmāks par vietējo veidojumu.
    Un par cik krievi mums ir kultūrā tuvāki un viņu valodu nezina tikai nejēgas, a priori šiem ir priekšrocība arī par angļvalodīgo kanāliem.

    24.03.2016 08:46
    Reply to  Skats

    Ūja, ūja. Vai tiešām visu var tā vienkāršot. Abās pusēs ir sakarīgi raidījumi un pilnīgs kreps.

    Matiss
    24.03.2016 09:46
    Reply to  Skats

    Krievi parasti atražo tos pašus rietumu mēslus tā ka tavs komentārs nevietā. Un pie tā budžeta, kas piemēram LTV1 ir, pēdējos gados ir kvalitāte augusi. Daudz skatāmu raidījumu.

    Janis
    24.03.2016 17:36
    Reply to  Skats

    Vai precīzāk, zin tikai nejēgas, jo visiem pārējiem par laimi ir paveicies :)

    Raivis Rasnačs
    24.03.2016 07:34

    Kur sākas android, tur mana sajūsma beidzas. Bet vispār prieks, ka kāds cenšas sastādīt konkurenci Lattelekom, šie diezgan okupējuši tirgu ar savu interaktīvo.

    x
    24.03.2016 08:28

    Galvenais, lai nav maza tirgus pārdales efekts – abiem būs klienti, bet par maz lai attīstītu kvalitatīvu pakalpojumu.

    Jokman
    24.03.2016 09:39

    Šis gan vairāk izklausās pēc drīzās LMT un Lattelecom apvienošanās…. Pakalpojums viennozīmīgi interesants, bet izšķirošās būs cena. Kā zināms tad LMT patīk pārspīlēt ar pakalpojumu izmaksām nu tad arī pakalpojums var izrādīties ne sevišķi populārs.

    Oskars
    24.03.2016 12:01
    Reply to  Jokman

    Nesekoju cik tālu tā apvienošanās ar Lattelecom ir . Čiepstēja laikam konkurences padome vai kas tamlīdzīgs . Tā kā teiciens izgriezīs pogas latelecomam ir nevietā . Naudiņa tāpat satecēs vienuviet

    24.03.2016 12:08
    Reply to  Jokman

    LMT teica, ka cenas būs jaukas. Bet ko gan citu viņi var teikt? :) Jāņem gan vērā, ka kaut ko maksā arī tas mājas interneta pakalpojums.

    Kārlis Krievups
    24.03.2016 11:08

    Jācer, ka cena būs pietiekoši adekvāta, jo 4G cena, nu ir par augstu. Un te arī jautājums, Kad plānojat 4G pārklājumu visā Latvijā? un te nerunāju par kaut kādiem 99% vai kā, jo man te tāda nav un neteiktu, ka dzīvoju meža vidū, kaut gan pat mežā, laikam, ir, bet mazpilsētā nav..?

    PurvaVelns
    24.03.2016 15:03

    a)100% pārklājuma nebūs NEKAD.
    b) vai 4G cena kaut kā atšķiras no 3G cenas????

    Ansis
    24.03.2016 21:46

    4G internets mājai, kurš pēcpusdienā velk tikai 1 megabitu ar visu antenu uz jumta un torni tiešā redzamībā… Pretstatā Lattelecom, kurš tagad pa DSL drāti izlaiž 40.
    Android appu ar abonējamu pakalpojumu pa vienam kanālam jebkurā tīklā gan apsvērtu.

    Artanis
    27.03.2016 00:07

    Nu, vsjo – dupsī būs 4G ātrumam LMT tīklā lielākajās pilsētās. Nu nav tak mūsu LV tīkla infrastruktūra tam gatava. Priekš kam lekt augstāk par savu pakaļu – tikai lai atkarotu Lattelecomam pārdesmit tūkstošus TV skatītāju? Peļņa tak tur visai maza, a tīklu aizkakās pa konkrēto dēļ QoS priortiātes video streamam.

    Kārlis Krievups
    28.03.2016 11:18

    Diez vai tiem kam ir optika vai interaktīvā TV, vēlēsies pārnākt un LMT. Bet tā kā man, patreiz LTC klientam, kam no 1.aprīļa būs pieejams internets līdz 10Mbit/s, bet nav pieejama interaktīvā, es labprāt notestētu LMT, bet kāda jēga testēt, ka nav nemaz 4G pārklājuma.

    Mārtiņš Vācietis
    16.04.2016 18:27

    Vai kāds no Kursora lasītājiem, blogeriem vai garāmgājējiem ir ticis pie
    testa iekārtas? Kas tur ir labs? Kā tā TV darbojas? Vai ir kaut kādi
    arhīva vai ieraksta elementi kā interaktīvajai TV?

    16.04.2016 20:56

    Pagaidām vēl šis produkts nav nonācis līdz mums un neesmu dzirdējis par citiem veiksmīgākiem cilvēkiem. Turēsim roku uz pulsa :)

    digitalk
    16.04.2016 21:24

    varbūt pajautāt Ingemāram? specintervija no tehnoportāla :)

    16.04.2016 21:30
    Reply to  digitalk

    Es pieņemu, ka paši pados ziņu, kad produkts būs gatavs testēšanai.

    digitalk
    16.04.2016 22:56

    ja izrādīsi pastiprinātu interesi, varbūt Kursoram iedos ekskluzīvu betu, tāda bija mana pamatdoma. bet tā kā man nav ne jausmas, kā tavs portāls strādā, tad OK.

    16.04.2016 22:58
    Reply to  digitalk

    Mēs nevaram izmēģināt to kā vēl nemaz nav ;)

    digitalk
    16.04.2016 23:12

    bāc, pēc Mārtiņa jautājuma es jau sadomājos, ka ir ko testēt.
    es i losis [saloka mākslīgos ragus, ieliek čemodānā un iet prom]

    16.04.2016 23:14
    Reply to  digitalk

    Nu vismaz pirms nepilna mēneša, kad prezentēja šo jaunumu, LMT vēl nebija spējīgi publiski izziņot dzelžu partnera nosaukumu un cik man zināms, tad arī projekta softa puse vēl tikai top. Vēl jāgaida.

    Reklāma