Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē “mazo” iPhone SE un 9.7 collu iPad Pro

    Jaunākie raksti

    No šīs dienas prezentācijas visi gaidīja vienu – jaunu mazāka izmēra iPhone. Izrādās, ka eksistē pietiekami daudz cilvēku, kas īsti nav mierā ar to, ka viedtālruņi ar katru gadu kļūst arvien lielāki un tādējādi vairs nav ērti lietojami. Tāpat pēdējās nedēļās gaisā virmoja baumas par to, ka Apple varētu būt padomā arī kāds jauns iPad planšetdatora modelis. Esmu noskatījies Apple prezentāciju un varu pastāstīt, ko Apple šovakar prezentēja.

    Bet iesākumā mazliet par citām tēmām. Prezentācijas pirmajās minūtēs Apple vadītājs Tims Kuks atgādināja, ka 1. aprīlī Apple svinēs savu četrdesmito dzimšanas dienu un jau nākamgad jauno produktu prezentācijas notiks jaunajā Apple birojā. Jā, tajā, kas atgādina citplanētiešu kuģi. Tāpat Tims atgādināja par pēdējā laika cīņu ar FIB, aicināja aizdomāties par to, cik plašām tiesībām piekļūt mūsu datiem un ierīcēm ir varas iestādēm. Apple vadītājs uzsvēra, ka turpinās cīņu par savu produktu lietotāju privātuma aizsardzību.

    Tā kā visā pasaulē šobrīd darbojas jau vairāk nekā 1 miljards Apple ierīču, kompānija cenšas rūpēties par to, lai tās darbība būtu videi draudzīgāka. 93% Apple ofisu, veikalu un datu centru darbojas ar atjaunojamiem elektro resursiem, kas iegūti elektrībā pārvēršot Saules gaismu, vēju un ūdeni. Apple pat ir radījis speciālu robotu, kas automātiski spēj izjaukt vecākus iPhone telefonus, lai būtu iespējams pārstādāt maksimāli daudz detaļu. Bet tas tā kā būtu sagaidāms no tehnoloģiju ražotāja, kas mums “liek” katru gadu pirkt jaunus telefonus un planšetdatorus :)

    Pirms gada Apple prezentēja ResearchKit platformu, kas ļauj iPhone lietotājiem ērti kļūt par dažādu medicīnisku pētījumu dalībniekiem. Gada laikā pētnieki no iPhone lietotājiem ir ieguvuši daudz noderīgas informācijas, kas var noderēt astmas, Pārkinsona, diabēta u.c. slimību izpētē. Veidojot medicīniskos pētījumus un aplūkojot lietotāju savākto informāciju, Apple un pētnieki saprata, ka tehnoloģijas var izmantot ne tikai pētniecībā, bet arī slimnieku aprūpē. Ja jau cilvēks var piefiksēt un sekot līdzi savas slimības simptomiem, tad telefons vai viedpulkstenis var būt lielisks palīgs ārstēšanās norādījumu piefiksēšanai. Tāpēc tika radīta CareKit platforma, kas ir atvērta un ļauj izstrādāt aplikācijas, kas palīdz atveseļoties. Ja runājam par privātumu un datu drošību, tad rīks ir atvērts (open source) un lietotājs pats izvēlas ar kurām aplikācijām un servisiem vēlas dalīties ar saviem medicīnas datiem.

    Apple Watch un Apple TV

    Tims Kuks norādīja, ka Apple Watch ir visvairāk pārdotais viedpulkstenis pasaulē un lietotājiem tas patiešām patīk. Ierīcei ir plašs pielietojums un cilvēkiem patīk arī mainīt tās siksniņas. Patiesībā aptuveni viena trešdaļa Apple Watch lietotāju regulāri maina siksniņas, tāpēc Apple šodien prezentēja jaunu austā neilona siksniņu un jaunas silikona, ādas un metāla (melna milanese band) siksniņas. Pie tam, Apple Watch tagad maksās sākot no 299 ASV dolāriem (ap 349 eiro).

    Jaunumus piedzīvojis arī Apple TV. Tagad aplikācijas var salikt mapēs, Siri var izmantot satura meklēšanai App Store un teksta diktēšanai (arī lietotājvārdus un paroles), piekļūt iCloud Photo bibliotēkai un Live Photos. Atjauniniet savus Apple TV jau tagad!

    iPhone SE un iOS 9.3

    Tieši prezentācijas pusē beidzot tiek pieminēts iPhone. Lai arī vairums klientu izvēlas lielāka izmēra iPhone, tomēr pagājušajā gadā vien Apple pārdeva vairāk nekā 30 miljonus 4 collu iPhone. Kopumā 2015. gadā Apple pārdeva ap 230 miljoniem iPhone. Tātad, tas ir pietiekami liels “mazo” iPhone daudzums. Kāpēc cilvēki vispār izvēlas “mazos” iPhone? Daļa pircēju vēlas mazāka izmēra ierīci, taču citiem tieši mazāki iPhone kalpo kā pirmās iPhone ierīces, kas pievērš Apple “ticībai”. Īpaši daudz šādu “iesācēju” ir Ķīnā.

    2016-03-21_2259

    Tieši tāpēc Apple šodien prezentēja jauno iPhone SE. Tam ir 4 collu displejs, bet visādi citādi tas veiktspējas ziņā ir iPhone 6s flagmaņa līmenī. Tas ir aprīkots ar jaudīgu 64 bitu procesoru, kustību procesoru un spējīgu videokarti. Šim iPhone ir 12 megapikseļu aizmugurējā kamera, kas spēj uzņemt arī kustīgos Live Photos un pat 4K izšķirtspējas video. Baterijas ziņā tas “turēs” ilgāk nekā iPhone 5s. Tāpat nav piemirsts arī par drošību – iPhone SE aprīkots ar TouchID pirkstu nospiedumu sensoru.

    Jaunais iPhone SE maksās sākot no 399 ASV dolāriem (ap 489 eiro) par 16 GB versiju un 499 ASV dolāriem (ap 589 eiro) par 64 GB versiju. Telefons būs nopērkams gaiši vai tumši pelēkā, kā arī rozā vai zelta krāsā. Pasūtīšana sākas 24. martā, bet veikalos tas nonāks jau 31. martā. Tas šobrīd ir lētākais jaunais iPhone modelis, kas aizsāk iPhone produktu līniju.

    Uzreiz pēc jaunā telefona atrādīšanas, Apple prezentēja arī jaunāko iOS 9.3 programmatūras versiju. Interesantākā no tām ir Night Shift funkcija, kas Apple mobilās ierīces ekrānu padarīs “siltāku” (sarkanāku) vakaros, lai uzlabotu mūsu miegu. Notes piezīmju lietotnei ierakstus tagad varēs aizsargāt ar pirkstu nospiedumu. iOS 9.3 iekļautās lietotnes padarīs iPad planšetdatoru noderīgāku skolas solā (un pasniedzēja rokās).

    9.7 collu iPad Pro

    Mēs tikko iespējām publicēt pirms pusgada prezentētā milzīgā iPad Pro apskatu, bet šovakar Apple prezentēja jaunu, mazliet mazāku, iPad Pro planšetdatoru, kas aprīkots ar 9.7 collu Retina displeju. Kāpēc tieši 9.7 collas? Jo tas ir populārākais iPad izmērs un Apple ir pārdevis vairāk nekā 200 miljonus iPad planšetdatoru tieši ar šādu ekrāna izmēru.

    Interesanti, ka Apple iPad Pro pozicionē kā Windows galddatora vai portatīvā datora aizvietotāju, jo iPad Pro pircēju aptaujā noskaidrojuši, ka vairums uz šo lielo planšetdatoru pāriet tieši no Windows datora. Un pasaulē šobrīd ir vairāk nekā 600 miljoni PC datoru, kas ir vismaz 5 gadus veci. Skumja bilde, bet reizē arī plašas iespējas Apple. Es domāju, ka būtiskai daļai no šo veco datoru lietotājiem pilnībā pietiktu ar iPad (vai Android) planšetdatora piedāvātajām iespējām.

    2016-03-21_2332

    Arī “mazais” iPad Pro ir pārāks par “parasto” iPad Air 2, jo tam ir gaišāks (spilgtāks) displejs ar labākām (košākām) krāsām un tas mazāk atstaro gaismu. Tam ir arī iepriekš pieminētā Night Shift funkcija, taču tas nav viss. Jaunais iPad Pro prot displeja krāsu gammu pielāgot atkarībā no tā kāds apgaismojums ir tam apkārt. Tādējādi planšetdators rādīs “savādāku” bildi ofisā un mājās. Attēls būs dabīgāks un mazāk nogurs acis. Planšetdatoram ir 4 skaļruņi, kas ir 2 reizes skaļāki par iPad Air 2 skaļruņiem. Xbox 360 spēļu konsole ne tuvu nav svaigākais produkts, taču jaunais iPad Pro video ziņā ir spēcīgāks par šo konsoli. Planšetdatoram Apple ir sagatavojis mazāku Smart Keyboard tastatūru un ar to darbosies arī Apple Pencil digitālais irbulis.

    Aktuālais Apple iPad planšetdatoru piedāvājums
    Aktuālais Apple iPad planšetdatoru piedāvājums

    Jaunais “mazais” iPad Pro būs nopērkams gaiši vai tumši pelēkā, zelta vai rozā krāsā un maksās sākot no 599 ASV dolāriem (ap 689 eiro) par Wi-Fi versiju ar 32 GB atmiņu. Šim iPad pirmo reizi Apple vēsturē būs arī 256 GB iebūvētā atmiņa un šāda ierīce maksās no 899 ASV dolāriem (ap 1049 eiro) līdz 1029 ASV dolāriem (ap 1199 eiro) par versiju ar mobilo internetu. Jaunais iPad Pro pārdošanā nonāks jau 31. martā, bet rezervācijas atvērtas no 24. marta gluži tāpat kā iPhone SE.

    Pieminēšanas vērts ir arī jaunais USB 3 Lightning kameras adapteris, ko var piebarot no ārienes un tādējādi pie iPad pievienot enerģijas patēriņa ziņā prasīgākas ierīces, piemēram, Ethernet tīkla adapterus, audio/MIDI ierīces, atmiņas karšu lasītājus u.c. Cena – 39 ASV dolāri (ap 45 eiro).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    77 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    21.03.2016 23:55

    tad ko īsti nozīmē SE – small edition vai Standard edition?

    davfreim
    22.03.2016 00:45
    Reply to  x

    Labs jautājums, gan jau kāds iesmirdēs un teiks “Sheep edition”. Varētu būt, ka Small Edition.

    Mārcis Buhholcs
    22.03.2016 08:45
    Reply to  davfreim

    Parasti SE=Special Edition :) bet nu šajā gadījumā visticamāk ka Small

    davfreim
    22.03.2016 00:47

    Priecē jaunais iPad Pro, vienalga par tiem zīmuļiem, neesmu mākslinieks un nezīmēšu, bet jaunie skaļruņi gan mani iepriecina!

    Un iPhone SE diezgan laba sākumcena, un labākais tas, ka kamera nav izbīdīta! Un vispār jaudas ziņā tieši tāds kā 6S, kas ir ļoti ātrs.

    22.03.2016 00:55

    “…sākot no 299 ASV dolāriem (ap 349 eiro)”, tas ir pēc kursa + ierastais LV uzcenojums?

    22.03.2016 07:11
    Reply to  laVita

    Tādas ir oficiālās Apple cenas. Dolāru cenas skatos no Apple globālās lapas, bet eiro no Apple Vācijas lapas.

    Dairis Jankovskis
    22.03.2016 08:29

    Priekš Baltijas vēl joprojām Somijas cenas ir precīzākas

    maartijs
    22.03.2016 07:54
    Reply to  laVita

    No 399$.

    Ainis
    22.03.2016 02:00

    Pilnīgs reklāmraksts, naivi pasniegts, to vajadzētu kaut kur atzīmēt, nesmuki savādāk.

    Ja salīdzinām sektas definīciju, tad Apple varētu saukt par mūsdienu moderno sektu (gan tikai materiāli balstītu).
    Tādēļ arī patika šis citāts:

    “Daļa pircēju vēlas mazāka izmēra ierīci, taču citiem tieši mazāki iPhone
    kalpo kā pirmās iPhone ierīces, kas pievērš Apple “ticībai””

    Feed the rich!

    davfreim
    22.03.2016 06:55
    Reply to  Ainis

    Bezjēdzīgs, neargumentēts čīkstuļa komentārs, 399$ par šādu telefona specifikāciju (izņemot 16gb atmiņu) ir pat ļoti kokurētspējīga cena, ņemot iepriekšējo, piemēram 5C specifikāciju un cenu.

    Bet, tas taču Apple, tad jau var čīkstēt!

    22.03.2016 07:12
    Reply to  Ainis

    Čalīt, nopietni? Esmu šajā rakstā atreferējis prezentācijā teikto un tam ir informatīvs raksturs.

    Mārcis Buhholcs
    22.03.2016 08:46
    Reply to  Ainis

    Cik maksā top Android telefoni no attiecīgajiem ražotājiem?

    edzuslv
    22.03.2016 11:53

    Tikpat, cik top apple.

    Arturs
    22.03.2016 07:18

    Liela vilšanās ir, ka iphone korpuss ir tas pats vecais iphone 5. SE – Same Exact!
    Kautgan tas laikam bija Special Edition!

    ervinsasaris
    22.03.2016 07:36

    Es vienīgi īsti nesaprotu kā telefona ekrāns var ietekmēt manu miegu? Tas ir tā kā palīdz iemigt vai kas tas par brīnumu?

    MM
    22.03.2016 07:53
    Reply to  ervinsasaris

    Pašā Apple lapā vienkāršā valodā izkaidrots: http://www.apple.com/ios/updates/
    Tā ir zināma sen zināma patiesība ka zilā spektrs traucē miegam un nav “draudzīgs” redzei vispār.

    J
    22.03.2016 08:07

    Interesanti, vai tas USB adapteris sapratīs arī peli? Uz iPad jau to nevajag, bet pieslēdzoties caur Remote Desktop pie Windows, tas atrisinātu daudz :)

    Raivis Rasnačs
    22.03.2016 08:24

    Dizainiski pagātnē iestrēdzis 6S. Ja pārgāja uz jaunu smuku dizainu, kāpēc jāatgriežas pie vecā? iPhone 7 arī izskatīsies pēc 5? Un kāpēc SE? Maziņš 6S būtu daudz pievilcīgāks.

    Kaspars_
    22.03.2016 10:16

    Man šķiet, ka tam pamatā ir tikai mārketings. Ja tas būtu maziņš 6s, tad pavisam noteikti nemaksātu 400 zaļos

    Janis
    22.03.2016 18:28

    Es savukārt domāju, ka tas saistīts ar izmaksām!
    Cik daudz šitos vispār pirks? Pat Apple to nezin…
    Tad

    Raivis Rasnačs
    22.03.2016 19:14
    Reply to  Janis

    Pirks visi tie, kuri vēl sēž uz 4S vai 5 un par varītēm grib jaunu ābolverķīti, bet kuriem budžets ir stipri ierobežots, tāpēc spiesti pirkt lētāko veikalā atrodamo un tagad no svaigajiem iPhoniem tas būs SE.

    Janis
    22.03.2016 19:48

    :D:D:D
    Tiešām visi tie?
    Man liekas, kaut, ko nesaprati manā komentārā, un kādēļ to rakstīju :D

    PurvaVelns
    22.03.2016 08:46

    nekāda naida, bet kāpēc tāds oldskūls: ekrāna proporcija ir nemoderna – tik lielā korpusā var ielikt lielāku ekrānu vai arī korpusu uztaisīt mazāku imho. Vēl – no prezentācijas ievēroju jaunu tendenci, kas pārņemta tieši no konkurentiem: izsmējīgi pasniegt kā labāku nekā kaut kas no androīda pasaules – agrāk tā nebija. Par planšeti + irbulis – nu ļoti centās sist pa surface. nepārliecināja. Kopumā nebija jūtama tā agrākā varenuma aura, brīžiem tāda stostīšanās drusku un šķidri aplausi.

    Typa
    22.03.2016 09:02
    Reply to  PurvaVelns

    beigu sākums jūtams…

    22.03.2016 09:14
    Reply to  Typa

    Jā, tā par Apple saka jau vismaz piecus pēdējos gadus.

    PurvaVelns
    22.03.2016 09:15

    starp citu – tā par apple saka jau kopš 90to sākuma un ir bijuši ļoti kritiski brīži. Šis noteikti nav tas stāsts.

    Janis
    22.03.2016 18:29

    Jā bet tagad par to sāk runāt pat Apple fani :D

    22.03.2016 21:09
    Reply to  Janis

    Tas ir ļoti nekonkrēts komentārs. Cik fani, kuri fani, ko saka? Dienas beigās tāpat galvenie ir pārdošanas un finanšu rādītāji. Viss pārējais ir tikai daiļas runas.

    Janis
    23.03.2016 12:04

    Protams, tas jau tāds neviesmīlīgs sarkasms bija :)
    Ja godīgi man neinteresē viņu pārdošanas rezultāti, galvenais, lai ražo kvalitatīvas iekārtas:)

    Briedis
    22.03.2016 09:13
    Reply to  PurvaVelns

    Nevaru nepiekrist. Īpaši smieklīgi bija dzirdēt sajūsmas saucienus un aplausus par jaunas siksniņas noprezentēšanu. Kaut kā ļoti šķidri…

    digitalk
    23.03.2016 12:17
    Reply to  Briedis
    Jokman
    22.03.2016 09:28

    4 collu Iphone faniem labi jaunumi. Vienīgi gaidīju nedaudz izmaiņas dizainā vairāk uz 6-to. Bet nu laikam tapēc arī cena ir mazāka ka izmanto jau esošos dzelžus un korpusus – neko jaunu nevajadzēja izdomāt.

    Uldis M.
    22.03.2016 15:51
    Reply to  Jokman

    bet toties šajā korpusā ietilpinājās jaunā kamera, neradot liekus izvirzījumus, ko nevarētu teikt par jauno iPad Pro 9.7″… Varēja tad labāk palikt pie 8MP kameras nevis likt izvirzīto 12nieci…

    PurvaVelns
    22.03.2016 16:40
    Reply to  Uldis M.

    nu tāpat jau 99% tur savas padlas iekš čehola – tad tas izvirzījums nav traģēdija.

    Edgars
    22.03.2016 09:36

    Nesaprotu,par ko ir “cepiens”. Manuprāt,ierīce ir ok,labākais 4″ rīks,kāds pašlaik ir pieejams,par labu ciparu. Labi,nav uzlabojumu dizainā,bet tāpat,ari joprojām cilvēki lidz šim iegādājās 5s,tagd pirks SE,tikai ar 6s iekšām un par lētākām naudiņām.

    Edgars
    22.03.2016 09:39

    Interesanti,tikai cik maksās pie mums ,ja tur sākuma cena ir 399,pēc citadeles valūtas kalkulatora sanāk kādi 359EUR. Kāds tik nez būs uzcenojums :D

    22.03.2016 09:50
    Reply to  Edgars

    Domāju, ka cenas būs ļoti līdzīgas Vācijas cenām, ko norādīju rakstā.

    PurvaVelns
    22.03.2016 16:42
    Reply to  Edgars

    pieliec pvn un dabūsi savus standarta 500 rubļus.

    erikiss1
    22.03.2016 09:40

    Ka sak, vis ģenialais ir vienkāršs. Bet vai te ir kas ģenials?
    Reāli tā, par 9,7 collam, daudzi sašutuši bija par pro izmēriem, butu ideali ja butu pilnais os, nevis iOS, Bet pienemu ka 9,7 vairs neatbaidīs.
    Gaismu fīča tomēr sen bija vajadzīga :)
    SE – reali ir ta, ka zinu vairākus, kuri izmanto 5/5s jo tie ir tiešām labā izmērā. Tagat arī šos lietotājus varēs pārvilināt. Arī man reāli ieinteresēja, un cena, tiešām nav slikta, varetu pat teikt, ka neraksturīga Apple :D par to korpusu, nezinu ko viņi paši sak, bet reali, ok var jau pozicionēt savādāk: par cik baigi uz to eko un parejo prezentējas, tad izmantosim saražoto, varbut tas lidzes tiem, kas nīd :D

    Juris
    22.03.2016 09:48

    Lai gan pats kopš pagājušās vasaras lietoju iPhone 6, tomēr joprojām simpatizē iPhone 5S dizains un izmērs. Zinu, ka tāpat jūtas arī citi iPhone lietotāji, tāpēc par šo īsti neredzu jēgu stresot. Ja nebūtu apradis ar 6. aifouna izmēriem, varētu tiešām skatīties SE virzienā, bet tāpat uzskatu, ka, piemēram, savai mammai tādu SE uzdāvināt nav nekāda vaina.

    arturs
    23.03.2016 17:02
    Reply to  Juris

    savu iPhone6 pārdevu labu laiku atpakaļ, jo nevarēju pierast, neērts. tiku pie lietota iPhone5. 4″ ir mans ērtākais ekrāna izmērs, gaidīju ar nepacietību jauno 4″ iPhone, nu tas ir klāt un ar tik labām iekšām un cena ideāla

    Gonzoo
    22.03.2016 10:21

    Gadiju un beidzot sagaidiju 4nieku, vairs jau nav daudz palicis! :)

    Nedaudz Sarkasma pa tēmu

    https://www.youtube.com/watch?v=shZmIUK6xFY

    PurvaVelns
    22.03.2016 10:46
    Reply to  Gonzoo

    labs :D

    Raivis Rasnačs
    22.03.2016 13:55
    Reply to  Gonzoo

    Labākais, ka čalim pašam uz rokas Apple Watch. Arī zombētie tomēr prot ierēkt. :)

    digitalk
    22.03.2016 14:08
    Reply to  Gonzoo

    tā gan laikam būs ironija, sarkasms ir par konkrētu personu. bet labs gan :)

    KKTK
    22.03.2016 12:14

    Nopietni? Atmiņas apjoms 16GB? Tas ir, lai saglabātu 6. gadus vecas tradīcijas?
    Un tad veikalā pierunātu iztērēt par 100 vairāk :D

    PurvaVelns
    22.03.2016 12:44
    Reply to  KKTK

    jā, 16 gb bez atmiņas kartes ir pzdc

    Dairis Jankovskis
    22.03.2016 13:02
    Reply to  KKTK

    uz iP 5s nesūdzos. Nav bijis lietošanā lielākas ietilpības, tāpēc nezinu vai būtu vajadzības.
    Mākonis ļoti palīdz.
    16Gb pamatā vajadzētu nomainīt pret 32GB. Ja mazā kamera tik tiešām kaut ko nodrošinātu no 4K, tad noteikti pat ļoti par maz.

    bombelats
    22.03.2016 12:50

    Tiem, kam tās cenas štatos šķiet nepieklājīgas. Te salīdzinājums un neliels skaidrojums. :http://www.gsmarena.com/heres_how_much_the_new_iphone_se_and_ipad_pro_97_will_cost_in_europe-news-17349.php

    PurvaVelns
    22.03.2016 13:02
    Reply to  bombelats

    ak, kādas šausmas! Izrādās, ka pie vainas nav mūsu rijīgie Latvijas bāleliņi??? Kāda vilšanās visiem potenciālajiem emigrantiem…

    Kaspars
    22.03.2016 13:33

    Apple spītīgi turas pie tās sasodītās 16GB bāzes… ļoti nepatīk šī viņu nostāja, ja pie 6 izlaišanas tas vēl bija… stulbi bet nu labi, tad nu 6s un tagad pie SE, kuros ir 4K video, tas ir diezgan nekaunīgi, kaut kāda EU padome varēja nolemt, cik ir jābūt min telefona atmiņai, teiksim tādā veidā- ja ir 4K video, tad atmiņai jābūt tik un tik, kameras pēc pikseļiem utt- gribēs tirgoties Eiropā, lai liek vairāk atmiņas, a tagad sanāk, ka gan Apple, gan virkne citu ražotāju, štancē iekšā 1$ vērtus atmiņas čipus, a reklāmās pasniedz, ka ir tur baigās uber duper foto/video iespējas, kuras ar iebūvēto atmiņu nemaz nevar īsti izmantot. Android telefonos vispār tur murgs, ja telefona sistēma vien gandrīz 10GB jau aizņem, kas tur paliek no tādiem 16GB?! Labi, dārgākajos vēl Samsung u.c. ir sasparojušies un tikuši līdz tam 32GB solītim (kas jau nu arī nav nekāds sasniegums 800 un cik tur EUR telefonos), a kas notiek vidus klasē, piemēram, Samsung A5- tie paši nožēlojamie 16GB… Sony tie jaunie XA- arī ar 16GB.. XA gan laikam ir nedaudz zemāks štrunts par A5, bet vienalga, nepārdod jau to par 100eur arī.

    PurvaVelns
    22.03.2016 13:43
    Reply to  Kaspars

    nu labi, atskaites punkts – var vai nevar iestumt atmiņas karti.

    Kaspars
    22.03.2016 13:48
    Reply to  PurvaVelns

    Nu atmiņas karte nav glābiņš, cik Android nav prolbēmu ar to- tas uz kartes ir nesams, šitas ne utt. Ja atmiņas karte 100% gadījumos darbotos kā vienkārši iebūvētās atmiņas paplašinājums un gala lietotājs to nemanītu, tad es atbalstītu to, ka visiem jāievieto atmiņas karte, bet tā realitātē diemžēl nav, tāpēc es sliecos par labu iebūvētajai atmiņai.

    PurvaVelns
    22.03.2016 14:07
    Reply to  Kaspars

    nu… +/- dziesmas, foto un video – to es domāju kā pamatstorage sd kartei. Priekš programmām un temporary drazas 16 gb ir pietiekami.

    Kaspars
    22.03.2016 14:38
    Reply to  PurvaVelns

    Nez nez, man uz 32GB android softs aizņem 6.8GB… kas tur pietiekams? Un lielas app ir tikai 2- Here Maps 1.29GB un apple music 752MB, viss pārējais ir zem 400-300mb.

    Skats
    22.03.2016 13:48
    Reply to  Kaspars

    Naf tik traki, Androīdos kā reiz sistēma atstāj tos ~ 10,11 GB lietotājam. Mana pieredze ar diviem 16GB telefoniem liecina, ja neesi čakls mēdiju lādētājs un saglabā uz palikšanu tikai labas bildes, pa laikam pārvietojot tās citās glabātuvēs, 16 ir pietiekami.

    Kaspars
    22.03.2016 14:20
    Reply to  Skats

    Nez nez, man jau liekas, mazliet pārspīlē ar to “16 ir pietiekami” , tikko uzmetu skatienu savam 16gb andrītim- tur lietotājam pieejami vien 5.x GB, tas ir bez google appiem un citas stock drazas, galā daži gb vien paliek, kā ar to var būt pietiekami? Tur reāli var saglabāt vien min apjomu bilžu un kādu vienu ne garu spotify/apple music playlistu, nekam citam tur īsti vietas nav.

    x
    22.03.2016 15:20
    Reply to  Kaspars

    man kaut kā liekas jocīgi – prasīt, lai kautkāda komisija nosaka, kādam jābūt telefonam.

    ja cilvēki nepirktu (nu, pirktu maz) telefonus ar mazu atmiņu un bez kartes slota, viss atrisinātos pats no sevis – neviens necenstos tirgot šādus nedatelefonus. Bet taču pērk kā dulli traki, tur jau tas āķis. Nu, ja pērk – tad kāds tos arī ražo. Vispār, būtu jāpaskatās pārdošanas stati pa atmiņas apjoma sadalījumu :) varbūt 16niekus arī nemaz nepērk.

    Briedis
    22.03.2016 15:52
    Reply to  x

    Pērk, pērk! Pirmās mūsu platuma grādos parādās tieši 16Gb versijas, kuras izķer tie, kuri no telefoniem īpaši daudz nesaprot, bet kuriem ir svarīgi lai tas ir jaunākais Apple. Šeit es domāju turīgas blondīnes, citas silikona cacas un turīgu uzņēmēju sūkļus. Tādu ir daudz.

    PurvaVelns
    22.03.2016 15:59
    Reply to  Briedis

    par šādiem tekstiem jebkurš androīdists tiktu te apmētāts ar akmeņeim no dāvīšiem un ko.

    Briedis
    22.03.2016 17:34
    Reply to  PurvaVelns

    Bet tā viņš ir! Man darbā ir 260 cilvēku kolektīvs. Kādām 10 cacām jaunie iPhone parādās zibens ātrumā, pārējām 20 drusku vēlāk. Kad jautāju kāpēc tieši šāds, un kāpēc iPhone? Nespēj pamatot. Izskan atbildes “tāpēc, ka smuks” un “man vienkārši patīk”. Dikti spēcīgi argumenti! Par atmiņas apjomu spēj pateikt tikai katra otrā vai trešā.

    22.03.2016 17:42
    Reply to  Briedis

    Tas ir kaut kas slikts? Tā taču būtu pavisam garlaicīga pasaule, ja telefonus pirktu tikai skatoties uz to price/performance. Kas var atļauties, lai pērk kaut Vertu :)

    Briedis
    22.03.2016 17:45

    Nav tas nekas slikts. Dažādībai jābūt :)

    Uldis M.
    22.03.2016 16:21
    Reply to  x

    Pērk gan, un pērkot sevi mierina ka neko jau daudz tur iekšā nelādēs! Un daudziem arī pietiek. Ja instalē virsū tikai to kas nepieciešams, un to kas nav nepieciešams izdzēs, kā arī šķiro savas bildes un no 30 vienādajām bildēm atstāj vienu vai divas labākās, tad arī ar 16GB var itin labi sadzīvot! Lielai daļai iPhone ir lai sēdētu Soc tīklos un sarakstītos ar draugiem, un tur arī ar 12GB atmiņu parasti pietiek

    Janis
    22.03.2016 18:48
    Reply to  Uldis M.

    Nu tad varbūt Tu nezini kas ir 4k video…
    Un stulbi arī kaut, ko tur šķirot, ka tik atmiņa neaptrūkstas :D komforts nereālais ne!??

    16GB manuprāt ir par maz, ja nav atmiņas kartes.

    Uldis M.
    23.03.2016 08:44
    Reply to  Janis

    Redzi, cilvēki ir ļoti dažādi, tici man! Ļoti labi zinu kas ir 4k video, tikai zinu ka ļoti daudzi praktiski vispār nekad neko nefilmē.
    Personīgi es ar visu to ka telefonā atmiņas ir pietiekoši, un abonēju arī 50GB iCloud vietu tik un tā šķiroju savas bildes. Ne jau uzreiz pēc bildes uzņemšanas, bet tā laiku pa laikam kad kaut kur jāsēž un kaut kas jāgaida – eju cauri un dzēšu ārā liekās un vienādās. Esmu laika gaitā sapratis, ka uzturēt telefonā atlasītu galeriju ir baigi forši, jo tās bildes kad no krutā foķīša guļ kaut kur cietajos diskos – tās tur arī guļ, bet tas kas ir telefonā – tās vienmēr ir pa rokai kad gribi kādam parādīt vai pats apskatīt…

    PurvaVelns
    23.03.2016 09:31
    Reply to  Uldis M.

    ir pazīstama tāda lieta kā kritiskā masa (katram gan sava) – bilžu daudzums, kad vairs nespēj tikt galā un arī negribas… tad vieglāk nopirkt jaunu devaisu… :D

    Janis
    23.03.2016 12:15
    Reply to  Uldis M.

    Protams, bet tomēr cilvēki ir dažādi un ļoti daudzi kas nefilmēja, tomēr izdomā filmēt un še tev 16gb tikai :D
    Protams, man arī vienalga, lai tak cilvēki pērk ko vien vēlas tā nav mana darīšana, un arī ne jau aiz gara laika apple to dara, droši vien izkalkulējuši, ka tomēr lielāka daļa cilvēku kuri pērk ne tikai tāpēc ka smuks, vai apple, bet skatās uz to kas vardei vēderā, tad bieži izvēle tomēr krīt uz 64gb.
    Un priekš kam tu vispār telefonā turi foto?? Vai tad Tev nav bezlimita nets? visu tak var sabāst mākonī un ja vajag kādam atrādīt.
    bet ja tomēr izdomā kaut, ko pafilmēt piem. ceļojumā tad forši, kad filmē video un pēc piecām minūtēm parādās “memory full” :D

    Uldis M.
    23.03.2016 12:30
    Reply to  Janis

    Nu man labāk patīk turēt bildes ierīcē – tur tās ļoti forši grupējas pa vietām un laikiem, kā arī ielādējas momentāli, nevis, piemēram laukos – sagribi parādīt bildes no sava pēdējā ceļojuma a tur izrādās nav pat 3G zonas un bildes lādējas ilgāk nekā skatītājiem ir vēlme gaidīt.
    Ok, neaiztiec manas bildes, man tur viss ir kārtībā un arī ar atmiņas apjomu man viss ir kārtībā…
    cēlonis šai diskusijai 16GB atmiņas iphone eksemplāri. Piekrītu ka mūsdienu telefoniem tā ir salīdzinoši maza atmiņa, jā, būtu foršāk ja iphone modelīši sāktos no 32GB… bet kā jau te komentāros izskanēja – tas ir stratēģisks gājiens no Apple puses. Ja iPhone sāksies no 32GB versijas, tad 64 praktiski vispār neviens nepirks – jo visiem pietiks ar 32, savukārt 16 ir kripatiņu lētāks, bet atstāj cilvēkam iespēju pasvārstīties – samierināties vai tomēr piemaksāt…

    digitalk
    22.03.2016 18:14
    Reply to  x

    > man kaut kā liekas jocīgi – prasīt, lai kautkāda komisija nosaka, kādam jābūt telefonam.

    esmu pateicīgs, ka ‘kautkāda komiteja’ Eiropā savulaik noteica, ka telefoniem jābūt ar vienādiem barokļiem. tagad lielākā daļa barojas no micro-usb.

    x
    22.03.2016 19:47
    Reply to  digitalk

    Barošana, tas mazliet citādāk tomēr. Tas ir kā unificēta uzpildes atvere automašīnām, benzīna truba šitāda, dīzeļa – šitāda.

    Bet ja kāds sāktu aizliegt 1L motorīšus kompaktklasē tāpēc ka ar tiem nevar tikt līdz simtam tikpat ātri, kā ar 2L turbu vai 3L atmosfērisko, tad tas būtu kā aizliegt 16GB telefonus – ka tikai kādam neizrādās par īsu. Es neuzskatu, ka visiem pietiek ar 16GB, bet nevar taču gribēt lai kāds pilnībā uzņemtos domāšanas funkciju pircēju vietā.

    Janis
    22.03.2016 19:53
    Reply to  x

    Nu jā piekrītu tava komentāra pirmajai daļai :)

    Tas par to 1.0 kompaktklases motorīti gan kaut, kā nevietā, jo tāpat, kā Iphone ar 16gb tā arī auto ar 1.0 dzinējiem izvēlas vai nu mazohisti, cilvēki kuriem nav naudas, vai tas saistīts ar nomu/darbu utt. :D
    Un protams ir arī izņēmumi tas tikai normāli:)

    digitalk
    22.03.2016 23:55
    Reply to  x

    dažreiz tās komisijas noder, tas ar viss ko gribēju pateikt :)

    Kaspars
    24.03.2016 16:50
    Reply to  x

    Ja ne to komisiju, tad mums vēl ar vienu būtu 1001 lādētāja standarts u.c. glupības, ne tikai telefonu nozarē, tā kā, tieši pateicoties kaut kādām regulām, mums ir kaut kādi standarti!

    Oskars
    23.03.2016 08:01

    Ja ābolam aizies 4″ tad gan jau arī citi pavilksies uz jaudīgiem 4″

    PurvaVelns
    23.03.2016 09:29
    Reply to  Oskars

    jā, samsungs gatavo s7 mini. izmērs būs tāds pats kā 5se tikai ekrāns drusku lielāks. šodien vairs nav moderni un saprātīgi atstāt pa malām pus centimetra…

    Oskars
    23.03.2016 19:44
    Reply to  PurvaVelns

    Paskatījos s7 mini 4,6 “. Cerīgi , arī slpjumu nebaidīsies .

    Reklāma