Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear S2 apskats

    Viedpulksteņa nosaukuma cienīgs.

    Jaunākie raksti

    Lai mazinātu savu atkarību no Google, Samsung izstrādā paši savu operētājsistēmu Tizen. Tā spējusi atrast jēgpilnu pielietojumu dažos viedtālruņos (Samsung Z1 un Z3) un televizoros. Jaunākais un daudzsološākais Tizen pielietojums ir Samsung Gear S2 un Samsung Gear S2 Classic viedo pulksteņu modeļos.

    Android Wear operētājsistēma mani īsti nekad nav vilinājusi, jo tā ir balstīta uz Google Now servisa parādīšanu pulkstenī, bet Google Now pie mums ir visai ierobežots. Tiesa, Google strādā, lai ar katru Android Wear versiju operētājsistēmai pievienotu dažādus būtiskus jaunumus, tomēr vēl arvien Android Wear nav spējusi mani pievilināt.

    Reklāma

    Tizen ir pavisam cita ideja, pavisam cits izpildījums, turklāt Samsung izdevies Gear S2 pulksteni izveidot pietiekami interesantu un glītu. Gear S2 pulkstenis iegūs arī Apple iOS atbalstu, tāpēc paredzams, ka Tizen operētājsistēmas pulksteņi spēs iekarot arī kāda alternatīvāka iPhone lietotāja sirdi. Khem, piemēram, Kristapa.

    Gear S2 020

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Tizen
    • Ekrāns:1.2 collas Super AMOLED, 360 x 360 (ap 424 ppi)
    • RAM: 512 MB
    • Atmiņa: 4 GB
    • Procesors: Pega-W (2 kodoli, 1 GHz)
    • Savienojumi: NFC, Bluetooth 4.1, 802.11n Wi-Fi
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, sirdsdarbības sensors, barometrs
    • Papildus: IP68 mitruma un putekļu noturība
    • Izmēri un svars: 42.3 x 49.8 x 11.4 mm, 47 g
    • Akumulators: 250 mAh
    • Cena: sākot no 260 eiro (Gear S2 Classic maksā ap 330 eiro)

    Gear S2 006

    Izskats un uzbūve

    Kā jau minēju, Gear S2 Latvijā šobrīd pieejams divās versijās – Samsung Gear S2 un Samsung Gear S2 Classic. Apskatam saņemtais ir nedaudz lētākais un vienkāršākais Samsung Gear S2, kamēr Classic modeli ir iespējams pievienot standarta siksnas un arī tā izskats ir nedaudz interesantāks. Nesen ārzemēs pārdošanā ir nonākusi arī Samsung Gear S2 3G versija un tas ir pulkstenis, kurā var ievietot SIM karti (gluži tāpat kā priekšgājējā Gear S).

    Samsung Gear S2 ir specifiskas siksniņu pievienošanas iespējas, turklāt pulksteņa komplektā ir iekļauti divi siksniņu komplekti – viens īsāks un viens garāks. Manuprāt, Samsung Gear S2 siksniņas ir nedaudz par slidenu, pulksteni ir diezgan sarežģīti uzlikt uz rokas. Toties siksniņas veidotas no materiāla, kas nesviedrē roku. Classic pulksteņa modelim var pievienot arī “svešas” ādas vai cita materiāla siksniņas, taču pietiekami plašs ir arī Samsung veidotu siksniņu klāsts. Tās ir nopērkamas arī Latvijā.

    Ap Samsung Gear S2 ekrānu ir grozāma apmale, kas palīdz pārvietoties pa pulksteņa saskarni. Samsung Gear S2 ir ieguvis arī divas pogas, bet, ja kāds man prasītu, pietiktu tikai ar vienu pogu.

    Gear S2 007

    Abi Samsung Gear S2 modeļi veidoti no metāla – parastais S2 ir matēts, bet S2 Classic ir pulēti spīdīgs. Abiem modeļiem ir Gorilla Glass 3 aizsargstikls, kas sedz 1.2 collu AMOLED ekrānu. Arī Samsung Gear S2 aizmugures daļu sedz Gorilla Glass 3, turpat atrodas arī sirdsdarbības sensors.

    Samsung Gear S2 saņēmis arī IP68 mitruma un putekļu noturību, kas pamatīgi atpaliek no ierastajiem 100 metriem, ko parasti sola pulksteņu ražotāji. Dušā ar uzliktu pulksteni iet neuzdrošinājos. Tāpat Samsung Gear S2 saņēmis NFC, Bluetooth un Wi-Fi savienojumus.

    Samsung Gear S2 ir aprīkots ar bezvadu uzlādi. Ražotājs sīkāk neiztirzā bezvadu uzlādes standarta izvēli, vien internetā var atrast informāciju, ka Samsung Gear S2 ir uzlādējams uz dažiem Qi standarta (bet ne visiem) citu ražotāju bezvadu lādētājiem.

    Gear S2 004

    Ekrāns

    Samsung Gear S2 ir pilnīgi apaļš 1.2 collu Super AMOLED ekrāns ar 360 x 360 punktu izšķirtspēju, ja vien tā drīkst izteikties par apaļu ekrānu izšķirtspējām. Šāds ekrāna punktu blīvums dod 302 ppi, kas nedaudz piekāpjas Apple Watch 326 ppi, bet pārspēj Huawei Watch 286 ppi. Super AMOLED ekrāna izmantošana nozīmē perfektu melno krāsu, kā arī tumšāku krāsu pulksteņa ciparnīcas izvēle sataupīs enerģiju.

    Samsung Gear S2 ir 10 ekrāna spilgtumu izvēles, kā arī ražotājs ir pulkstenī ielādējis 17 dažādus vizuālos ciparnīcu noformējumus. Papildus ciparnīcu noformējumus var iegūt tiešsaistes veikalos bez maksas un arī par nelielu samaksu.

    Ap ekrānu ir neuzkrītoša, grozāma apmale. Tā griešanas laikā nedaudz klikšķ, bet ne pietiekami. Pie Samsung Gear S2 grozāmās apmales tā arī nespēju pierast, tās lietošana varēja būt nedaudz informējošāka.

    Gear S2 012

    Tizen operētājsistēma un viedtālruņa programmatūra

    Samsung Gear S2 lielākā atšķirība no konkurentiem ir Tizen operētājsistēma, kas sadarbojas ar Android un drīzumā arī iOS. Tizen operētājsistēma piedāvā riņķa formas pārvietošanos pa saskarni, kas ir daudz ērtāka par Android Wear izmanoto, turklāt Tizen ideāli sadarbojas ar rotējošo ekrāna apmali. Samsung Gear S2 spēj sadarboties ar Android 4.4 KitKat vai jaunākām viedierīcēm, ja vien tām ir vismaz 1.5 GB RAM.

    Samsung Gear S2 piedāvā informāciju par paziņojumiem, ar rotējošo ekrāna apmali atsevišķi pieejami S Health, kalendāra, sirdsdarbības un citi ekrāni. Starp ekrāniem var ceļot ar rotējošo ekrāna apmali vai slidinot ar pirkstu pa labi vai kreisi.

    Pievienotās lietotnes arī izvietotas atsevišķos ekrānos. Samsung Gear S2 var pievienot pieklājīgu lietotņu skaitu, tikai jārēķinās, ka pulkstenis pats reti ko spēj apkalpot. Tādēļ nāksies viedtālrunī uzstādīt pavadošu lietotni. Piemēram, eBay gadījumā nāksies vienu lietotni uzstādīt pulkstenī, pavadošo lietotni telefonā, kā arī telefonā būs jāuzstāda standarta attiecīgās operētājsistēmas eBay lietotne. Nav pārāk ērti, bet pieļauju, ka ar laiku Samsung spēs šo mudžekli vienkāršot.

    Gear S2 pavadošā Android lietotne ir visai vienkārša. Tā piedāvā pielāgot digitālās ciparnīcas noformējumus, pievienot lietotnes pulkstenim, atrast pazudušu pulksteni (Find My Gear), pārskatīt lietotņu veikalu un uz pulksteni nosūtīt dažādas datnes, piemēram, fotogrāfijas.

    Protams, Samsung Gear S2 un Tizen saprot tikai Samsung veidotās lietotnes – S Health, S Voice utt. Lietotājs nevarēs izmantot Google Fit un Google Now pakalpojumus, kas dažam potenciālam pircējam varētu neiet pie sirds. Samsung Gear S2 pat atļauj saņemt ziņojumus no WhatsApp, bet nebūs iespējams uz tiem atbildēt.

    Ja vēlies izmantot Samsung Gear S2 kopā ar ne-Samsung viedtālruni, tad nāksies papildus uzstādīt Gear, Gear Plugin un Gear Accessory Service lietotnes.

    Gear S2 009

    Lielākā Samsung Gear S2 un Tizen operētājsistēmas problēma būs visai ierobežotais lietotņu skaits. Samsung sola, ka pieejamas vairāk nekā 1000 Tizen lietotnes, bet daudzas no tām pie mums nestrādās, jo paredzētas Āzijas tirgiem. Ja apsver domu par Samsung Gear S2 iegādi, sākumā papēti pulkstenim pieejamo lietotņu klāstu.

    Liels uzsvars Samsung Gear S2 likts uz S Health sporta aktivitāšu lietotni. Pieejams pat speciāli izveidots ciparnīcas noformējums, kas maina izskatu atkarībā no diennakts aktivitāšu biežuma. Samsung Gear S2 veic lietotāja aktivitāšu vērošanu 24 stundas diennaktī, un pulkstenis pat cenšas izšķirt dažādus aktivitāšu veidus – iešanu, skriešanu nopakaļ tramvajam utt.

    Automātiski pie Wi-Fi tīmekļa Samsung Gear S2 nespēs pieslēgties, tam nāksies izmantot viedtālruni. Wi-Fi, protams, tērē samērā daudz enerģijas, bet katru reizi manuāli slēgties pie tīmekļa nav diez ko ērti.

    Sadarbībā ar Volkswagen tapusi lietotne Car-Net e-Remote iespēju izmantošanai VW elektromobīļos un hibrīda modeļos. Ar Gear S2 palīdzību varēsi redzēt akumulatora uzlādes līmeni, ieslēgt mašīnas apsildi vai dzesēšanu, ieslēgt gaismas un pat atrast pēdējo automašīnas novietošanas vietu.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YWh2n8oTSgg

    Akumulators

    Samsung Gear S2 ieguvis visai nelielu 250 mAh akumulatoru. Samsung apgalvo, ka ar to pietikšot vismaz divām diennaktīm ar vienu uzlādes reizi. Pie manis Samsung Gear S2 ar vienu uzlādi izdzīvoja vismaz četras diennaktis ar ieslēgtu aktivitāšu sekošanu un Bluetooth. Tiesa, atslēdzu žestu, kas aktivizē ekrāna ieslēgšanu tikai ar plaukstas kustību. Tas pārāk bieži spīdināja ekrānu. Īpaši kaitinoši tas ir vadot automašīnu tumšajā diennakts laikā.

    Viedajam pulkstenim ir arī enerģijas taupīšanas iespēja, kas Samsung Gear S2 ekrānu pārslēdz melnbaltā režīmā, gluži kā tas ir ierasts Samsung viedtālruņiem ar AMOLED ekrāniem. Enerģijas taupīšanas iespēja atslēdz Wi-Fi un ierobežo paziņojumu saņemšanu, palaižot cauri tikai informāciju par zvanu un ziņu saņemšanu.

    Gear S2 005

    Samsung Gear S2 uzlāde ar bezvadu lādētāju aizņem samērā ilgu laiku. Jārēķinās ar vismaz divām stundām, ja ir izdevies Samsung Gear S2 izlādēt tuvu nullei. Un tas gadīsies visai bieži, jo tikai dažiem digitālo ciparnīcu noformējumiem ir akumulatora indikators. Akumulatora atlikumu vēl var meklēt Samsung Gear S2 iestatījumos vai viedtālruņa lietotnē, bet tas nav pārlieku ērti.

    Gala vārds

    Nekad neesmu sevi spējis saukt par viedo pulksteņu fanu. Vairāk novērtēju dažādus sporta aksesuārus, kas vienlaikus spēj parādīt paziņojumu par ienākošu zvanu, bet pārlieku neaizraujas ar vieduma uzspiešanu. Tieši šī iemesla dēļ ir ļoti sarežģīti uztvert Android Wear viedo pulksteņu jēgu.

    Samsung Gear S2 ir ļoti simpātisks un pamatīgi izveidots pulkstenis. Nedaudz labāk patīk dārgākā Gear S2 Classic ideja, izskats un iespēja pievienot paša izvēlētas siksniņas. Daudzviet lasīts, ka Gear S2 ir problēmas ar Bluetooth savienojuma stabilitāti, bet ne reizi nemanīju nekādas problēmas.

    Gear S2 002

    Rotējošas ekrāna apmales un divu pogu vadības komplekts, ko papildina skārienekrāns, manuprāt, ir nedaudz par šerpu – pietiktu ar vienu fizisku pogu. Abas pogas nav nekādā veidā apzīmētas, un tās regulāri jaucu.

    Tizen operētājsistēma sevi perfekti pierāda viedpulkstenī, bet Tizen lietotņu veikals ir visai papliks un ne visus apmierinās tā piedāvājuma klāsts. Jāsaprot, ka Tizen operētājsistēma neļaus izmantot ierastās Google lietotnes, bet Samsung lietotāji ir pazīstami ar ražotāja piedāvātajām alternatīvām. Smagāk ies citu ražotāju viedtālruņu izmantotājiem, jo papildus telefonā nāksies uzstādīt veselu sauju ar Samsung lietotnēm.

    Uzskatu, ka Samsung Gear S2 ir daudz pārāks par Android Wear pulksteņu armiju, kā arī Gear S2 ir vienīgais viedpulkstenis, kas līdz šim šķitis pārliecinošs visās jomās. Patika!

    Viedpulksteņa nosaukuma cienīgs.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ieva Vētra
    26.02.2016 10:34

    Hei!
    Maza precizitāte par WhatsApp – tu nevari uzsākt jaunu sarunu vai nosūtīt ziņu (jo WhatsApp nevar atsevišķi uzinstalēt), taču atbildēt ar mazo podziņtelefonu klaviatūriņu gan var! Tur ir 3 opcijas – smaidiņi, sagataves un klaviatūra. ;)
    Tāpat var arī atvērt kontaktu grāmatu un no saraksta izvēlēties, kuram zvanīt vai sūtīt īsziņu.
    Vakar patestējām un savienojām Gear S2 ar Nexus5. Jā, vajadzēja saujiņu ar Samsung lietotnēm. Labā ziņa, ka telefons pats pulksteņa instalēšanas procesā vienu pa vienai pieprasa instalēt nepieciešamo. Resp., neko nevar palaist garām. (p.s. Samsung account required)

    PurvaVelns
    26.02.2016 11:29
    Reply to  Ieva Vētra

    Hei! Bet jābūt baiagajam izmisumam, lai rakstītu īsziņu, ne?

    Janis
    26.02.2016 12:16
    Reply to  PurvaVelns

    Manuprāt normāli, vari atvienot zvanu, un uzrakstīt atzvanīšu vai tml. (protams ērtāk to nosūtīt no sagataves).

    Ieva Vētra
    26.02.2016 12:34
    Reply to  PurvaVelns

    Protams, ka nav tik ērti, kā uz qwerty klaviatūras. Taču ir brīži, kad tiešām negribās ņemt no somas savu viedtālruni kaut vai tīri no drošības viedokļa. Līdz ar to nereti ir noderējusi funkcija “atbildēt caur Gear S2”.
    Reālu potenciālu saredzu siltākā laikā, kad sanāk vairāk pārvietoties ar velosipēdu. Tad parasti telefons ir kaut kur mugursomā vai mitrumu necaurlaidīgā paciņā.

    Jokman
    26.02.2016 17:15

    Cik es sapratu tad tas nedarbojas ar jau ierastajām sporta aplikācijām Endomondo utt. Stulbi… Kā darbojās pulsa mērītājs tas bija stabils vai raustījās?

    Mahmuds
    27.02.2016 00:40

    Cik saprotu, 4 dienas ar vienu uzlādi pulkstenis izvilka, jo displejs visu laiku bija izslēgs un to aktivizēji, tikai kad bija nepieciešams?

    freelife
    04.03.2016 09:45

    Elementāri jautājumi – vai redz ienākošo zvanu, sms un kādas iespējas, piemēram, atcelt zvanu, atbildēt uz sms ar sagatavi? Ja uz telefonu atsūta mms, tas parādās pulkstenī? Kā notiek datu kopēšana uz pulksteni (piemēram, bildes)? Darbojas kā modinātājs? Vai fitnesa aktivitātēm iespējams sekot un reģistrēt bez telefona blakus klātbūtnes un datus sinhronizēt vēlāk?
    Testos derētu vairāk – ko var izdarīt? Nevis, cik mīlīgas siksniņas un kāds ir testētāja subjektīvais viedoklis par mazāk svarīgām niansēm.
    Paldies!

    04.03.2016 10:08
    Reply to  freelife

    Zvanus, SMS redz. Atcelt var. Atbildēt ar sagatavi arī laikam varēja (S2 vairs nav pie manis, precīzi neatbildēšu tieši uz šo jautājumu). Kāds vēl lieto MMS? Datu kopēšana noris ar Gear aplikācijas palīdzību, manuprāt, tas bija minēts. Modinātājs ir uzstādāms. Fitness iet arī bez telefona, bet tas spēj tikai uzskaitīt soļus un mērīt pulsu. GPS ir pieejams tikai ASV pārdotiem S2 modeļiem ar e-SIM.

    links
    13.03.2016 19:55
    Reply to  Artis Abols

    GPS ir arī manam S2 Classic. Here kartes un navigācija.

    Reklāma
    Viedpulksteņa nosaukuma cienīgs.Samsung Gear S2 apskats