Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill Baltics uzvarētāja laurus plūc latviešu Nordigen

    Jaunākie raksti

    Startup konferences TechChill Baltics ietvaros, kas ik gadus ir simtiem tehnoloģiju nozares entuziastu galvenā tikšanās vieta, daudzsološākā startup titulu un galveno balvu no konferences stratēģiskā partnera Lattelecom izcīnīja finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums Nordigen no Latvijas, kas palīdz aizdevējiem automatizēt kredītņēmēju bankas izrakstu analīzi. Skatītāju simpātiju balvu publiskā balsojumā ieguva velosipēdu aizsardzības risinājumu startup Bike-ID komanda no Vācijas.

    Dalībai TechChill Baltics piču cīņā jeb Pitch Battle tika saņemti vairāk kā 50 komandu pieteikumi no 10 valstīm, to skaitā ASV, Vācijas, Lielbritānijas un Skandināvijas. 10 žūrijas locekļu vērtējumā labākās komandas piedalījās TechHub Riga Academy vienas dienas mentoru apmācībās, saņemot starptautisku mentoru konsultācijas biznesa stratēģijā, attīstībā un prezentācijas prasmē. Apmācību noslēgumā pieci daudzsološākie uzņēmumi ieguva iespēju prezentēt savu ideju 500 cilvēku auditorijai konferencē TechChill Baltics, cīnoties par labākās idejas titulu, kā arī potenciālo klientu, investoru un starptautisku mediju uzmanību. Vēsturiski uzvara Pitch Battle uzņēmumiem ir pirmais solis uz plašākiem panākumiem – starp tās laureātiem ir tādi stārtapi kā infogr.am, Bliu Bliu, TrackDuck un Edurio, kas kopumā ir piesaistījuši vairāk nekā EUR 2,5 miljonu investīciju sava produkta tālākai izstrādei.

    Reklāma

    Finanšu tehnoloģiju nozare, kuru pārstāv uzvarētājs Nordigen, pēdējos gados Baltijā piedzīvo strauju popularitāti, sekojot igauņu TransferWise veiksmīgajam piemēram. Konferences partneris un savstarpējo aizdevumu platformas Twino vadītājs Jevgeņijs Kazaņins komentē uzvaru: “FinTech nozare Baltijas valstīs strauji attīstās. No desmit top investīciju darījumiem vairāk kā trešdaļu (37%) sastāda investīcijas tieši FinTech startup uzņēmumos. Ģeogrāfiskie ierobežojumi nepastāv – kapitāla piesaiste ir iespējama tur, kur ir zināšanas, cilvēki ar pieredzi finanšu sektorā un infrastruktūra. Vēlu veiksmi TechHub Riga Academy uzvarētājam, FinTech iesācējuzņēmumam Nordigen, stiprinot savas pozīcijas globālajā tirgū.”

    Pitch Battle dalībniekus vērtēja starptautiska žūrija – pieredzējuši investori, kuri ikdienā pieņem lēmumus par investīcijām iesācējuzņēmumos un jaunās idejās, un vērtēja gan komandu prezentācijas prasmi, gan idejas vērtību un biznesa stratēģiju. Žūrijā bija Inventure partneris Tomass Kosonens (Tuomas Kosonen, Somiija), Startup Sauna akseleratora dibinātājs, pieredzējis mentors Juha Rohonens (Juha Ruohonen, Somija), Practica Capital partneris Donats Keras (Donatas Keras, Lietuva), Monea dibinātājs un vadītājs Mārtiņš Bērziņš (Latvija), Lattelecom Korporatīvās attīstības un stratēģijas direktore Kerli Gabriloviča (Latvija), StartupWiseGuys vadītājs Kalums Kamerons (Calum Cameron) un Karma Ventures partneris Kristians Lanemā (Kristjan Laanemaa, Igaunija).

    Konference TechChill Baltics šogad notika jau piekto gadu, pulcējot rekordaugstu apmeklētāju skaitu. Piecu gadu jubilejā pasākumu apmeklēja vairāk kā 500 tehnoloģiju nozares pārstāvju no visas pasaules. Konferences ierakstu iespējams vērot stratēģiskā partnera Lattelecom arhīvā: https://www.lattelecom.tv/arhivs/360tv_ideja/2016-02-11

    TechHub Riga sadarbībā ar Rietumu banku izziņo regulāras Fintech Club tikšanās, kuru ietvaros tiks pārrunāti jaunumi finanšu tehnoloģiju nozarē un tās izaugsmes potenciāls. Pirmā tikšanās plānota jau februāra beigās, un pasākumā laipni gaidīti visi finanšu un tehnoloģiju nozares profesionāļi un interesenti. Plašākai informācijai var sekot līdzi TechHub Riga Facebook lapā: facebook.com/TechHubRiga.

    TechChill Baltics 2016 partneri ir Twino, Attīstības finanšu institūcija Altum,  Monea, Microsoft, TestDevLab, LIVE Riga un Izraēlas vēstniecība . Stratēģiskais partneris ir Lattelecom. Konferenci atbalsta draugi Voog, Hump, AurumIT, Taxify, Dizaina studija WIG, Comedy Latvia, LatBAN, Practica Capital, BlueBacon, Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, UKTI Latvija un Coffee Inn.

    TechChill Baltics 2016 organizē nodibinājums TechHub Riga, pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju koprades telpa. TechHub Riga stratēģiskais partneris ir Lattelecom. Lai veicinātu Latvijas digitālās attīstības potenciāla izmantošanu, Lattelecom jau tagad sniedz tehnoloģisko atbalstu TechHub Riga, nodrošinot optisko internetu nodibinājuma telpās Kaļķu ielā 12. Lattelecom rada un ievieš inovācijas, lai saglabātu līderpozīcijas nozarē un sniegtu saviem klientiem plašākas iespējas mūsdienīgai dzīvei. TechHub Riga ģenerālsponsors ir Rietumu banka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma