Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Programmētāju dienā vērtēs aktuālākās tendences IKT nozarē un datorzinātnē

    Jaunākie raksti

    19. februārī Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā, Rīgā 31. reizi notiks gadskārtējā Latvijas Programmētāju diena, kuras ietvaros informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares speciālisti, mācībspēki un studenti piedalīsies konferencē, lai aplūkotu šīs jomas aktuālākās tendences un spriedīs par nozares attīstības virzieniem. Konferences noslēgumā labākajiem studentiem tiks pasniegtas Lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas, kā arī notiks vairākas praktiskas programmēšanas darbnīcas studentiem. Šogad pasākumu organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar LU Datorikas fakultāti un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU).

    Lielo datu ietekme uz datorzinātni, kuras tehnoloģijas mācīties, lai būtu gatavs darba tirgum, visaptverošais mākslīgais intelekts kā mūsdienu programmatūras tendence – tās ir tikai dažas no tēmām, par kurām Latvijas Programmētāju dienas konferencē uzstāsies informācijas un komunikācijas tehnoloģijas jomas mācībspēki, kā arī nozares vadošo uzņēmumu vadītāji un speciālisti. Latvijas Programmētāju dienas konferenci atklās LU Datorikas fakultātes dekāns Dr. Juris Borzovs un LIKTA asociācijas prezidente Dr. Signe Bāliņa. Labākajiem studentiem, kuri veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā, Lēdijas Adas Lavleisas balvu pasniegs tās laureāte Mārīte Seile, bet Čārlza Bebidža balvu tās laureāts Dr. Andris Ambainis.

    Reklāma

    Informācijas tehnoloģiju nozarē nemitīgi rodas jaunas tehnoloģijas, kuras uzreiz nav iespējams iekļaut augstskolu programmās, tādēļ vērtīgi, ka studentiem būs praktiska iespēja uzzināt par jauniem rīkiem, programmatūru, jaunākajām tehnoloģijām un to pielietojumu. Tādējādi 15., 17. un 19. februārī studenti strādās praktiskās – nozares uzņēmumu speciālistu un augstskolu mācībspēku vadītajās programmēšanas darbnīcās, četrās stundās mācoties izveidot 3D printeri, apgūt tīmekļa lietojumprogrammu drošību, programmējot un pārbaudot pirmajās cīņās Minisumo robotus, kā arī uzzinot daudz jauna vēl dažādās citās saistītās tēmās.

    Latvijas Programmētāju diena noslēgsies ar balli, kuru studenti ievadīs ar svinīgu polonēzi. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka Latvijas Programmētāju dienas ballē piedalās gan studenti, gan pasniedzēji un nozares pārstāvji.

    Latvijas Programmētāju diena jau kopš 1986. gada tiek atzīmēta katru gadu, tajā pasniedzot pasaulē pirmās programmētājas lēdijas Adas Lavleisas (1815-1852)  vārdā nosaukto balvu matemātikā, datorzinātnē un to pielietojumos, kuru saņem studente – sieviete. Stipendija paredzēta, lai studentes aktīvāk iesaistītos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā. Pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čārlza Bebidža vārdā pasniegto balvu kopš 1991. gada saņem students – vīrietis par aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā.

    Latvijas Programmētāju dienas pasākumu organizators ir Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti, bet pasākuma partneri ir informācijas tehnoloģijas uzņēmumi  Accenture,   Exigen Services Latvia, SQUALIO Cloud Consulting, Tieto Latvia, ZZ Dats. Latvijas Programmētāju diena notiek programmas eSkills for Jobs 2016 ietvaros.

    Dalībai Latvijas Programmētāju dienā iespējams reģistrēties šeit: http://ej.uz/ProgDienasReg.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma