Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums – Dievs var apturēt pirātismu

    Jaunākie raksti

    Neskaitāmas pretpirātisma grupas nav spējušas padarīt gandrīz neko – digitālie pirāti atrod dažādus citus veidus filmu, mūzikas un programmatūras izplatīšanai, “patērētāji” bez sirdsapziņas pārmetumiem turpina tīmekļa plašumos iegūt dažnedažādāko digitālo informāciju bez atlīdzības. Jaunākais pētījums atklājis, ka Dievs varētu būt īstā un vienīgā atbilde “patērētāju” sirdsapziņas virzīšanai pareizā virzienā.

    Pirātisms cilvēku prātos netiek saistīts ar zagšanu, kas arī padara filmas vai dziesmu ielādi no tīmekļa par visai vienaldzīgu darbību. Pētījums veikts milzīgā kristiešu draudzē Indonēzijā – draudze sadalīta divās daļās atkarībā no cilvēku ticības pakāpes.

    Reklāma

    Pētījumā atklājies, ka ticīgākie draudzes pārstāvji uztvēruši pirātisma sasaisti ar zagšanu un tas mainījis cilvēku uzvedību. Noskaidrojies arī tas, ka cilvēku prātus pret pirātismu var pavērst mācītājs, draugi un arī reliģija. Tomēr Dieva pieminēšana ir visspēcīgākais ierocis cīņā pret pirātismu.

    Līdzīgi pētījumi veikti arī ASV, kur atklāts, ka tikai 10% pusaudžu digitālajā pirātismā saskata kaut ko sliktu un peļamu. Cilvēku domāšanas veids būtu jāmaina jau pirmsskolas un skolas vecumā. Tas varētu nākotnē mainīt cilvēku attieksmi pret digitālo pirātismu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    09.02.2016 09:55

    Ha ha. Nosmeejos. Naakoshajaa biibeles izlaidumaa buus jauns bauslis: tev nebuus lejuplaadeet maksas?!?

    09.02.2016 10:05

    Negaidīts pagrieziens Kursora publikāciju tēmu klāstā.

    x
    09.02.2016 10:33

    Svētītais ūdentiņš pagarinās jūsu telefona mūžu. Tiesa gan, tikai ūdensdrošajiem modeļiem.

    Vārds
    09.02.2016 11:04

    Nezinu gan. Man kā kristietim pirātisms, kuru gan pats neizmantoju par cik neesmu liels filmu fans, nekādas problēmas nerada, bet šķiet gana taisnīga dalīšanās cilvēces kopējā ideju mantojumā.
    Drīzāk jau Dieva izmantošana, lai kādi nezaudētu milzu peļņu, ir nelietīga un velta Dieva vārda lietošana.

    Mārtiņš
    09.02.2016 12:51

    7.bauslis. Tev nebūs zagt. Ja satura autors vai īpašnieks par to prasa naudu, bet tu “nokačā” – kas tad tas ir, ja ne zagšana?
    Vārdam, kas raksta – …nekādas problēmas nerada, bet šķiet gana taisnīga dalīšanās cilvēces kopējā ideju mantojumā – kāpēc tad Tu nepadalies ar savu naudu cilvēces kopējās bagātības radīšanā?

    arty
    09.02.2016 13:19
    Reply to  Mārtiņš

    bet tu “nokačā” – kas tad tas ir, ja ne zagšana – diezin vai! Vai tad tu ieej tā cilvēka datorā un “nozodz” to info. Tas cilvēks izliek savu info (filmas, mūzika….), lai tā būtu pieejama citiem. Tipa – man dārzā pilns ar āboliem, bet lai tos nemestu ārā, uzdāvinu citiem! Vai šajā gadījumā tie citi , zags tos ābolus, kurus viņiem dāvinu??!!

    Mārtiņš
    09.02.2016 13:29
    Reply to  arty

    es runāju par situāciju, ka filma maksā 10 eur. viens nopērk un sāk dalīt citiem, neprasot filmas autoru atļauju.
    ja autors vai īpašnieks ziedo savu mantu par brīvu, tad, protams, problēmu nav. kā U2 ielika savu albūmu iTunes. redz, ābolus tā vienkārši nevar nokopēt kā tās filmas, mūziku tāpēc piemērs īsti nestrādā.

    Vārds
    09.02.2016 15:06
    Reply to  Mārtiņš

    “Pirātisms” nav zagšana.
    Lejupielādētājs ir labticīgais ieguvējs.
    Dievs nav papildu sirdsapziņas pārmetumu ģenerators par visādiem niekiem.

    Deace Duck
    09.02.2016 20:20

    Papildināšu baušļu krājumu:
    11.Bauslis Es lietoju datoru lai man būtu internets
    12.Bauslis Es maksāju par internetu, lai man vairs ne par ko nebūtu jāmaksā

    Reklāma