Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone bojājošais Error 53 varētu novest pie tiesvedības

    Jaunākie raksti

    Iepriekš stāstījām, ka Apple iPhone lietotāji pēc viedtālruņa Touch ID pogas vai ekrāna nomaiņas neautorizētā servisā saņem komplektā arī Error 53, kas padara iPhone nelietojamu. Turpmāk iPhone garantija vairs nav spēkā, zuduši arī arī visi viedtālrunī esošie dati – fotogrāfijas, īsziņas utt.

    Error 53 piemeklē Apple iPhone 6 un Apple iPhone 6 Plus ar iOS 9, kas laboti neautorizētos servisos. Advokātu birojs Sietlā nolēmis uzsākt tiesvedību pret Apple, jo Apple remonta izcenojumi divas līdz trīs reizes pārsniedzot neautorizētu servisu pakalpojumus. Tiek apgalvots, ka Apple šo Error 53 ieviesis speciāli, lai biežāk plīstošās iPhone detaļas nebūtu iespējams lēti apmainīt neautorizētos servisos.

    Reklāma

    Te būtu vietā atzīmēt, ka ASV tā saucamās class-action lawsuit tiesvedības (prasība tiek iesniegta veselas cilvēku grupas vārdā, nevis no viena cilvēka vai uzņēmuma) ir pamatīgs naudas gūšanas avots advokātiem, kamēr cietēji parasti paliek bez kompensācijas vai arī tā ir niecīga. Tieši tas pats notika Yahoo! e-pastu reklāmu tiesvedībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    09.02.2016 14:58

    Latvijā ir kāds cietušais? Mums jau tos telefonus , liekas, visi labo caur SS sludinājumiem.

    Janis
    09.02.2016 21:49
    Reply to  Prusljix

    Latvijā Iphoniem tikai ekrāni līp vaļā, domājams, kaut, kas ar gaisu ne tā… pārāk svaigs:)

    Mārtiņš
    10.02.2016 11:12
    Reply to  Janis

    Jā, pats ar šo esmu saskāries, ka ekrāna stūris klikšķ. Bet, kamēr viņi ir tik pretīmnākoši, ka vienkārši iedod jaunu iPhone 6 vecā vietā, man nav pretenziju. :)

    Janis
    10.02.2016 18:00
    Reply to  Mārtiņš

    Jā viss sākas ar apakšējo stūrīti un cik man un pazīstamajiem ir bijis tad visiem kā reiz labais apakšējais stūris sāk “klikšķēt” un “atveras” :D
    Tas, ka maina pret jaunu protams patīkami, vienīgi man nācās gaidīt ~ pusotru nedēļu līdz saņēmu jaunu.

    ProxyFromDeep
    09.02.2016 16:43

    !!!
    kļūda 53 un “klucis” rodas no bojātas/svešas Touch ID pogas . Pietam tikai 6, 6s un 6+ aparātiem.
    Iphone5s – ar svešu pogu par kluci nekļūst – nedarbojas touchID un tas arī viss .
    Displejs šeit piedalās tikai tik cik , poga tam ir “tuvumā” . Un ja gudrinieki maina displejus ar pogām/pērk nezināmas izcelsmes “atrabotkas” utt – paši vainīgi .

    p.s. šī tēma pogu mainītājiem aktuāla kļuva jau 2014 gada nogalē .( tātad jau sen )

    Usinss
    10.02.2016 13:24
    Reply to  ProxyFromDeep

    pg pag, beidzas garantija, kaut vai ar lomiku laboju un piemeti zvana pogu, kāda velna pēc viņiem ir tiesības nomest visus datus utt?? Nu saprotu, garantija pipec, ok, bet ne jau dati un aparāts ir jāiznīcina. Nu tad lai padara par opciju šo padarīšanu, vai arī pēc garantijas beigā lai jau ir iespēja šo atslēgt kā tādu. Protams, ir, uriem ir svarīgi jebkurā gadījumā visu iznīcināt uz aparāta, ja aizdomas par uzlaušanu… bet nu te 2 rakstus tālāk parādīts, kā ķīnetis brutāli nolasa visu atmiņas saturu vienkārši to izlodējot no tālruņa. Tad īsti nav jēga mainīt pirkstu lasīšanas sensoru, lai ķipa apietu šo primitīvo aizsardzību. Tad jau vnk izlodē atmiņas čipu, nolasi un aidā. Vienkārši kaut kā nauda ir jāpelna un tas arī viss.

    10.02.2016 13:34
    Reply to  Usinss

    Kaut kā ļoti šaubos, ka ar vienkāršu atmiņas moduļa izlodēšanu var piekļūt datiem. Neticu, ka tie netiek šifrēti.

    ProxyFromDeep
    10.02.2016 14:12
    Reply to  Usinss

    Labot ar lomiku ? emm… nu tad jārēķinas ar sekām …

    p.s. Atmiņas saturu var nolasīt un dekriptēt ( ir ļaudis kas to dara ) bet vienīgi man nav 100% apstiprinājuma par svaigajiem aparātiem — 6s utml . 5S cik zinu bez problēmām . apple id paroles ( ja tās ir saglabātas telefonā ) un fočenītes “lasās” ka baiti griežas vien .. :)

    Vārds
    10.02.2016 09:22

    Nu, ASV tiesvedībā cietušie var vienoties par advokāta daļu, tā kā ja paliek tukšā, paši vainīgi.
    Protams, ka vajag tiesāties, jo šis errors ir acīmredzama ipona atriebība tiem, kas negrib remontēt savus telefonus par sadārdzinātu cenu.
    Nepietiek ka vienreiz jau noplēsuši no šiem, grib to darīt atkal un atkal.
    Un laiks tā kā būtu vispār pieņemt direktīvas, kas lielo cenu segmentā liktu ražot telefonus ar bruņustikla kategorijas ekrāniem vai arī saplīsis stikls vai poga jāieliek garantijā.

    x
    10.02.2016 11:42
    Reply to  Vārds

    vai tā fiziskā poga ir tik svarīga? tak lietotu sensoru tās vietā, apvienotu ar knaģu lasītāju…

    Aigars B
    10.02.2016 12:09
    Reply to  Vārds

    Neuzskatu ka ražotājam būtu jāuzņemas atbildība par to ka esi nometi zemē savu telefonu, vai kā citādi traumējis to. priekš tā jau ir domātas dažādas apdrošināšanas vai ražotāju alternatīvas kā piem. Samsung screencare
    Un apple vispār pats nodrošina Garantiju tikai 1 Gadu pārējo garantijas laiku un remontu jau sedz pārdevējs.

    Vārds
    10.02.2016 13:19
    Reply to  Aigars B

    Ražotājam par tādu naudu ir jāražo telefoni, kas nokrītot nesasitas.
    Protams, kamēr kādam Eirokomisijas dūzim nesasitīsies mīļotais telefoniņš un aiz izbīļa šim neradīsies doma nolobēt šādu ideju, nekas nenotiks…

    Usinss
    10.02.2016 13:27

    Drīz auto ražotāji ar šitā ECU svilinās nost. Nomainīji bremžu diskus ne musējā servisā, naher, slēdzam nost ECU, vēl tak kādu nositīsi…. Nu loģikas nekādas. Sanāk tikai autorizēto servisos strādā meistari, bet citur kaut kādi zvēri utt??? Man Bieži liekas otrādi, ka mazos kaktu kantoros bieži ir cilvēki ar ļoti augstu meistarības pakāpi un spēj no miroņiem atgriezt visdažādāko elektroni/tehniku bet autorizētaos tik prot smēret iekšā pa pāris simtiem vērtus rem-komplektus jeb jaunas detaļas, jaunas iekārtas bez iespējas salabot veco…

    Martins Baumanis
    10.02.2016 15:06

    Problēma ir arī tur, ka ne jau visur ir tik vienkārši pieejams sertificētais serviss (cik, piemēram LV tādu ir?)
    piemēram, saplīst telefons Daugavpils vai Liepājas rajona iedzīvotājam. Kur viņam remontēt?
    Braukt uz Rīgu?
    Ok, sūtīt pa pastu teorētiski var. Toties zaudētā laika patēriņš…

    davfreim
    10.02.2016 21:37

    Nopirki pie LMT, aiznes pie viņiem un viņi salabos, ja pats neplēs, tad problēmu nav, viss notiek pa velti, jo 2 gadu garantija. Saplēst touch id pogu ir diezgan grūti.

    Reklāma