Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche: iPhone mūsu mašīnas nestūrēs!

    Jaunākie raksti

    Autoražotājs Porsche ir nostājies pret autonomu automašīnu ideju, uzsverot, ka Porsche rada mašīnas, lai to vadīšanu izbaudītu cilvēki. Porsche pārstāvis norādījis – nav sagaidāms, ka viņu radītās automašīnas stūrēs “kaut kāds iPhone”. Porsche vada cilvēks, turklāt procesā gūst nebijušu baudījumu.

    iPhone var atrasties kabatā, bet tam nav vietas ceļu satiksmē, uzsvēris Porsche pārstāvis. Uzņēmums negrasās veidot pašbraucošas automašīnu tehnoloģijas un arī nesadarbosies ne ar vienu esošu autonomu auto risinājumu. Autoražotājs norāda, ka tuvākais iPhone kontakts ar Porsche būs Apple CarPlay izklaides un informācijas sistēma jaunajos 911 modeļos.

    Reklāma

    Jaunākie pētījumi norāda, ka tirgus pieprasīs autonomas automašīnas un 2025. gadā to apjoms sasniegs 13% no pasaulē pārdotajām jaunajām automašīnām. Tiek lēsts, ka ap to laiku autonomu automašīnu tirgus visā pasaulē apgrozīs vismaz 42 miljardus ASV dolāru gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    02.02.2016 09:37

    Zelta vārdi :)

    PurvaVelns
    02.02.2016 09:53

    cūkas…

    vārds
    02.02.2016 10:11

    Nu tie futuroloģiskie pētījumi ar tirgus pieprasījumu 2025.,gadā ir baltiem diegiem šūti.
    Un neviens nevar garantēt ka pašbraucošās mašīnas šad un tad nenolagos…

    Jānis
    02.02.2016 22:49
    Reply to  vārds

    Tam nebūs nozīmes. Lielo auto koncernu bosi naktīs nespēj aizmigt domājot kā izskaust no tirgus mazākus konkurentus un 10-15 un pat 20 gadus vecos autiņus, kas pēc daudziem parametriem arvien ir pārāki par jaunajiem, kas ir radīti lai pēc līzinga termiņa beigām vienkārši nomirtu. Mums tos automātus iebaros pamazām. No sākuma autonomām un taxi firmām par sviestmaizi, tad nolobēs attiecīgus likums un finālā vecos-labos pavisam brutāli pasludinās ārpus likuma.

    Uldis M.
    02.02.2016 13:01

    Skaļi vārdi, no kompānijas, kas ražo ne tikai superkārus, bet arī luksusa klases spēkratus. Es pilnīgi piekrītu ka sporta auto ir radīti emocijām, bet luksusa klase gan ir mūžīgi aizņemto biznesmeņu segments – kur autopilots šķiet pat pašsaprotama vajadzība. Ok, tuvākajā nākotnē varbūt arī neviens negribēs pašbraucošu Cayenne, bet nevar tik strikti pateikt: “Nekad”! Viss plūst un mainās – mainās cilvēku paaudzes, mainās domāšana, mainās uzskati un prioritātes.
    Vienīgais risinājums kā saglabāt savu nostāju ir pārmesties tikai uz superkāriem un auto sportu, lai gan arī šajā nišā nākotne nav 100% paredzama.

    x
    02.02.2016 13:04
    Reply to  Uldis M.

    luksusklasē pašsaprotama lieta ir šoferis baltos cimdos

    ja apskadēs auto, vismaz ir kāds kam uzgāzt pa muguru

    Artis Markots
    02.02.2016 13:44
    Reply to  Uldis M.

    Ko līdzīgu pirms laba laika sacīja par dīzeļiem – ka tie nekad nebūs luksusa auto :P
    Domāju, pēc dažiem gadiem Porsche nāksies savus vārdus ņemt atpakaļ

    vārds
    02.02.2016 14:04

    Te ir vēl viens aspekts.
    Miljardieri jau tagad papildu drošībai bieži izvēlas arhaiskus auto bez elektronikas kā Ikea īpašnieks – vecu Volvo.
    Jo ko vēl labāk var pārprogrammēt atentātam kā pašbraucošu auto?

    02.02.2016 14:07
    Reply to  vārds

    Muļķības! Arhaiski auto nevienā acī nav droši. Ja vēlas drošu auto, tad jāmeklē kaut kāds bruņutransportieris ar speciāli apmācītu šoferi vai vēl labāk kortežu.

    x
    02.02.2016 15:16

    ir dažādi apdraudējumi un riski drošībai.
    parasti tos nevar novērst ar viena veida līdzekļiem.

    drošāk ir sēdēt bruņotā pazemes bunkurā ar autonomu gaisa, ūdens un pārtikas apgādi.

    Jānis
    02.02.2016 23:06

    Atzīsti, Kristap – kad mašīnas sirds vairs nav dzinējs bet dators un navigācijas ietaises – riski, ka tavam autiņam apraus zobsiksnu vai viņš kaut kur truli ietrieksies būs sīkums salīdzinot ar to ka kāds īblis uzlauzīs šāda autiņa sistēmu Vai varbūt pat pus pilsētas autoparku! Piemēru vēsturei pietiek kā skolnieki uzrakstot trīs koda rindiņas uzlauž to ko eksperti gadiem izstrādājuši. Iespējas ievārīt sūdus bezgalīgas!!! Ieskaitot augšminēto – atentātu organizēšanu. Un 100% ka šo iespēju izmantos arī specdienesti. Disidenti un nevēlamas personas ieskaitot princeses Diānas, ies bojā daudz raitāk un drošāk! Un tu savā bezpilota autiņā pat purkšķīti nepalaidīsi, lai “lielā brāļa” serveros tas netiktu ierakstīts uz mūžīgiem laikiem.

    02.02.2016 23:09
    Reply to  Jānis

    Modernu auto sirds jau tagad ir dators. Protams, pastāv riski kā jau jebkurai tīmeklim pieslēgtai ierīcei. Noteikti būs gadījumi, kad kaut kas noies greizi, bet kopumā es domāju, ka auto ražotāji un regulatori saprot situācijas nopietnību un attiecīgi rīkojas. Par šo haju celt ir aptuveni tāpat kā uztraukties, ka ar parastu auto var speciāli sabraukt cilvēkus. Jā, var, taču kaut kā nedzirdu, ka ikdienā visi ļaundari to vien dara kā brauc cilvēkiem virsū.

    Jānis
    02.02.2016 23:29

    Pat vismodernākajos auto, dators ir tikai palīgsistēma. Palīdz tev un atbalsta tevi. Tomēr tā vēl nav sirds. Bez tavas līdzdalības pat vislabākais sērijveida auto neko vairāk kā noparkoties vai iebraukt garāžā vēl nespēj.
    Lielākie riski slēpjas apstāklī ka līdz ar mašīnu kura brauks pati mainīsies arī lietošanas veids kā tāds un galvenais – mainīsies apmaksas veids! Es ne mirkli neticu ka tādus auto varēs vienkārši nopirkt un vizināties! Būs kāds papildus āķis. Vai nu tu maksāsi papildus par apdeitiem, vai abonēsi līniju pa kuru tavs auto sazināsies ar debesu kanceleju vai viņš vienkārši pats aizbrauks uz kārtējo tehnisko apkopi un tu saņemsi rēķinu pat nezinot par ko vai..
    Katrā ziņā tu taču neesi tik naivs, lai domātu ka šos auto kāds lolo lai tavu dzīvi padarītu lētāku, ērtāku un neatkarīgāku? Labākajā gadījumā nāksies atteikties no vismaz viena. Vai tev pietiks ar atlikušajiem dieviem?

    x
    02.02.2016 23:34

    pag pag, sen jau ir aprakstītas vairāku jauno auto ievainojamības un kā hakeri speciāli tās izliek netā, lai ražotāji sāktu kašāties un tās novērst.

    kurš pirms 20 gadiem domāja, ka lynx vietā būs firefox un ka sliktie varēs pagrābties naudu no sveša konta vai paskatīties, kādas bildes laptopā politiķim?
    tāpat arī šodien liekas dīvaini, ka kāds varētu gribēt strauji nobremzēt pa šoseju braucošu auto, bet tas nenozīmē ka nākotnē tas kādam nebūs kļuvis par izpriecu pēc garlaicīgām skolas stundām vai atsēdēšanas neinteresantā darbavietā…

    Janis
    03.02.2016 00:15
    Reply to  Jānis

    Apraus zobsiksnu??
    Tas ir kā? Kompis izdomās pašiznīcināties?????
    Manuprāt lielaka problema būs šos auto palaist ielās… iedomajieties Latvījā, kur autovadītāju kultůra ir tik augstā līmenī:) Kā tas pašpilot auto reağēs, kad priekšā kads ielīdis…

    Reklāma